Cemal Nalga Olayı ve Son Durum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

ya ne demek ligden çekilme......ihraç söz konusu değil...4-5 kişinin yaptığını şubenin 1.ligdeki varlığına etki etmemeli.burada mağdur bütün oyuncular olur.teknik kadro tamam gitti cemal ve tufanda ceza almalı yiğit şardan basketboldan elini çekmeli,ahmet dedehayır her ne sebeble olsun mecidiyeköy civarına yaklaştırılmamalı...gerekenler yapılır takım puan cezasını alır AKLANIR...
sonra yoluna yeni bir haritayla devam eder.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Şampiyonluk uçuk bir düşünce fakat, ligden düşürülmemiz gerek,yor da düşürülmüyorsak bizden farklı olarak düşecek 2 takımın sezon sonu isyanını merak ediyorum...
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
bu takım lige kalıp(ihraç edilmeyip) şampiyon olursa düşünceniz ne olur?


öncelikle bu takımın şampiyon olmayacağını hepimiz biliyoruz...ama gelki oldu...federasyon gerekli gördüğü cezayı vermiş biz itiraz etmemişiz ,puanımız silinmiş cemal men edilmiş filan.şampiyon olduk ne yapalım gsliler olarak federasyonun önüne bize az ceza verdiniz diye çelenk mi koyalım.

takım hakkıyla geriden gelerek onca kaosa rağmen bu zorluklara karşı şampiyon olmuş diye gurur duyarım.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Söz konusu kişilerin ve kulübün yarın ve en geç cuma günü ifade vermesi gerekiyor.

Edinilen bilgiye göre, tespit edilen olayın aslının açık bir sahtekarlığa neden olduğu, bu nedenle Galatasaray'ın ligden ihracının bile söz konusu olabileceği gündeme geldi.

Tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedilecek Cemal Nalga, cuma günü oynanacak Efes Pilsen maçında forma giyemeyecek
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Bence şimdiye kadar yaptığımız maçlarda hükmen mağlubiyet ve puanımızın eksiye düşürülmesi sözkonusu olabilir.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

biraz önce Deniz Gökçe çıktı tv8 de.Ben dedi basketbolda yapılan tüm hilelerin sahtekarlıkların vs organize yapıldığı yönetiminde haberi olduğu kanaatindeyim dedi takım ayırmadan.Gs zamanında hülle yoluyla birçok transfer yaptı dedi.Federasyonun ciddi bir cezalandırma sorunu var dedi.Geçen sene fb ye ne ceza verildiki dedi.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

BÜLENT PELİT' Alıntı:
Forumdaki eleştirileri okuyorum, Ortada ciddi bir skandal var kabul, ama bunun ceremesi sadece birkaç profesyonel çalışana ödetilmemeli. Basketbol şubesinden sorumlu kim varsa derhal görevini bırakması lazım, yöneticilerde dahil buna, neticede bu tercihleri onlar yaptı, acemilik diyelim, basiretsizlik diyelim yada sahtekarlık her ne ise, burada Adnan Polattan yardımcı antrenöre kadar herkes suçludur, bizde buradan kendimizi taraftar olarak eleştirmeliyiz, insanlara fazilet dersi verirken, dört gün önce abdi ipekçide yaşananları unutmayalım, o kadar yabancı maddeyi tribünden okan çevik yada yardımcısı atmadı, yada kinsleyin başına şaplağı Mert Uyguç vurmadı, zaten buradan birkaç maç saha kapanmayacak mı? Bunun sorumlusu taraftarlar yani bizler değil mi? Meczup bir kadını muhatap kabul edip, ortalığı yangın yerine çevirmedik mi? Lütfen insanları sahtekarlıkla, iş bilmezlikle suçlarken özeleştiri yapmayı ihmal etmeyelim. Bu çürümüşlüğün parçası olmaktan uzak duralım. Tribündeki fazileti ve Galatasaylı duruşunu sağlamakta taraftara düşer. Farkında mısınız bilmiyorum normal haberlerde Galatasarayın peşine Cafe Crown ismini takmayı unutmayan medya, bu olaydan sonra sadece Galatasaray ismini telafuz etmeye başladı.


Yukaridaki yoruma 1e1 katiliyorum. Hem herkesin Adnan Polat ve Dedehayir/Sardan basta sapkalarini onune koyarak dusunmesi lazim hem de medya simdi kan gormus kopek baligi gibi camianin uzerine oynayacaktir, sogukkanli kalmak lazim..
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Ligden düşürülme bir kenarda dursun, düşünmek bile istemiyorum.

Niye tüm maçlarda hükmen yenik sayılalım? Yani bu olay ligin sonunda ortaya çıksa tüm maçlarda mı hükmen yenik sayılacaktık. Mesela Kerem Gönlümün dopingle oynadığı maçlarda yenik sayıldı mı? Sonradan ortaya çıktı dopingli olduğu.

Cemalin oynamaması gereken maçlarda oynadığı için ceza verilmelidir. Bu maçlarda Türkiye kupasının ilk iki maçıdır.

Oynamaması gereken iki maçta oynadığı için Cemal ve sorumlulara, ayrıca evrakta sahtecilik yapanlara ceza verilmelidir.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Büyük ihtimal ile Cemal'e uzun bir süre hak mahrumiyeti verirler,Türkiye kupasında yaptığınız iki maçta hükmen mağlup sayılırsınız,dolayısıyla Türkiye kupasından elenmiş olursunuz,birde para cezası verirler...Olayların böyle gelişeceğini söyleyeniyor...

Ayrıca Dedehayır'ı filan bende sevmem ama bencede onun bir suçu yok...O tarihte zaten erkek şubesini terk etmiş,Başına Yiğit Şardan getirilmiş...Yiğit Şardan'ında bu şube ek işi gibi birşey,yani daha çok projeler ve kurumsal yapı ile uğraşan bir isim kendisi...Yani burdan ne çıkıyor bu şubeye üvey evlat muamelesi yaparsanız,Futbolda 2 yöneticiyi hiç takımın yanından ayırmayıp burayada nasıl olsa döner,sen ara sıra git göz kulak ol derseniz olacağı budur...Herşeyde bir hayır vardır derler bundanda çıkaralacak hayırlı şeyler olacaktır mutlaka...Sayın Başkan'ın ve Yöneticilerin sadece derbi maçta bir erkek basketbol takımımız olduğu akıllarına gelirse ortaya çıkan durumda bu kadar trajikomik olur...Ben yaklaşık 24 saatten beri kendimce düşünüyorum,ve bazı çıkarımlar yaptım kendimce...Diyeceğim o ki;

''Ya bu şube'yi hakkını vererek Yönetin,Ya da hakkını veremeyeceğiz biz bunun deyip Kapatın...''
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Mehmet Demirkol Galatasaray lisesi mezunu olan bir Fenerbahçelidir. ve ne yazıkki onu gazeteciliğe başlatan da melih bayramoğludur. Fenerli olduğunu bilmesine rağmen, sirf Galatasaray lisesinden birini metin yazarı yapmak için onu seçmiştir. sonrası zaten medya için bulunmaz nimet. hem Galatasaray liseli hem fenerbahçeli suyundan da kat...


NTVsporu şikayet eden arkadaşlar var. Neden şikayet ederler acaba. NTV sporda programa çıkanlar arasında GS'lı diyeceğiniz iki-üç kişi var biri Burcu esmersoy diğeri de haftada bir saat Kanat atkaya kısmende mert.


bugün NTV haberler de bir şey dikkat ettim. ntv de spor haberleri genelde oldu bittiye getirilir. Ama 10:20 spor haberlerinde gördüğüm şu ki. önce haberimiz dolu dolu verildi. sonra tüm haberler bittikten sonra spiker şimdi bir kez dah gözden geçelim haber başlıkalrını diyip bizim haberi tekrar görüntüsüz olarak kendisi okudu.

ne sanıyordunuz arkadaşlar. Baketbol Feneri'in ddiğimizde kızıyordunuz. ligin ismi BEKO (ali koç) , ana sponsor GARANTİ (ferit şahenk), haliyle ntv nin de fenerin de bu olayın üsütnde durması normal onalrın misyonu gereği.. iş bu kozu onlara veren zihniyette bitiyor..
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

basketbol şubesinden 1.sorumlu kişi kimse derhal istifasını vermesi gerekiyor.böyle büyük bir olayda sadece koç ve gariban oyuncu mu suçlu.sorumlu kimse gereğini yapsın.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Ender Tunasız' Alıntı:
ntv de video bölümüne baktım,cemal nalga olayı.fuat akdağ ile mehmet demirkol konuşuyor.resmen mutluluktan şaşırmışlar.gülmekten çeneleri uyuşuyor resmen.mehmet demirkolun fanatik fenerli olduğu aşikar.ÇOK RAHATSIZ OLDUM.RESMEN TARAF TUTUYORLAR.İZLEYİN İSTERSENİZ.KULÜBÜMÜZ BU ADAMLARIN DALGASINA GELECEK SEVİYEDE BİR KULÜP DEĞİL.acaba fener böyle bir durumda olsa nasıl takınırlardı.
VİDEONUN İSMİ..MURAT DİDİN NTV SPORA KONUŞTU.

forumun cogunlugu liselileri sevmiyor gibi ama demirkol da galatasaray liselidir ve bulabilecegimiz en ilimli fenerlidir belki de bu dunyada. ayrica nasil tarafsiz kalinir bu durum karsisinda. sanki camur attilar da izi kaldi. hayir basbayagi kendi kendimizi lekeledik hatta bu iletisim caginda deve kusunu oynadik kafamizi camura gomerek... simdi fener ya da besiktas yapmis yapmamis neyleyim!
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Büyük ihtimal kupadan ihraç edilip lige devam edeceğiz diye düşünüyorum. Yalnız ilk kellesi alınması gereken kişi Dedehayır niye hala görevde?
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Yaşanan olaylar kabul edilemez.. Yönetim gece operasyonu ile çıkıp beş tane kelleyi önümüze attı ama balık baştan kokar, ben sadece kellesi giden beş kişi ile sınırlı olduğunu düşünmüyorum bu olayın. 13 sayfalık bütün yorumları tek tek okudum, herkes düşüncesini, üzüntüsünü ve bildiklerini yazmış etmiş ama bir gerçek var; Böyle bir sahtekarlığı üst tepedekilerden habersiz kimse yapamaz! Eğer habersiz yapmışlarsa o zaman şubeye hakim değiller yok üst yetkililerinde haberleri var ise o zaman olay çok daha vahim..

Yani nereden bakarsanız bakın, iki ucu pis bir değnek. Ben bir taraftar olarak utanç duydum, yönetimide tebrik ediyorum ama dediğim gibi Sayın Şardan ve Dedehayır'ın da sorguya çekilmesi ve varsa bir pislikleri tez zamanda kelleleri vurulması gerekir. Galatasaray Spor Kulübü 3-5 kişinin haysiyetsizce davranma yeri değildir, günü kurtarma adına yapılan bu "sahtecilik" olayı 104 yıldır Türkiye'nin yüz akı olan bir kurumu çok zedelemiştir..

25 milyon Galatasaray Camiası'na bu olay çok ağır geldi, şurada yazılanlar bile bunun en güzel kanıtıdır. 5 kişinin kellesi gittiğine göre yönetim şimdilik üstüne düşeni yapmış demektir, sıra diğer kişilere gelmelidir. ( Tabii varsa. )

Ayrıca Okan Çevik ve ekibi "şimdilik susuyoruz, yakın zamanda herşeyi açıklayacağız." diye bir açıklama yapmış.

Bana göre bu açıklama gösteriyor ki sırf teknik kadro ile sınırlı değil bu olay ve yazımda vurgulamak istediğim şeyde bu. Japonya'da bir bakanlıkta ortaya çıkan yolsuzluk nedeni ile bakan ya da başbakan bu utanç nedeni ile istifa edebiliyor ya da intihar edip hayatına son verebiliyor. Bu bizim ülkeye çok ütopik bir örnek biliyorum ama böyle olması lazım, madem Dedehayır ve Şardan'ın döneminde oldu bu olay, ceketini alıp çıkıp gitmeleri lazım.

Bu konuda burada ki herkes geceden beri çok dolu, şimdi ne yazsak bazı konularda fikir ayrılığına düşeriz ama yönetimin bu işin üstüne gidip gerekirse yol ayrılığına gitmeleri gerekir..
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Son bir haftadır çok kötü günler geçirdiğimiz aşikar. Kendini bilmez bir bayan! yüzünden salona atlayan 2-3 holigan, buda yetmezmiş gibi bir hazırlık maçında yapılan sahtekarlık.
Bu olaydan yönetim kanadı haberdarmı derseniz. En başta değilsede oyak itiraz ettiğinde haberdar olmuştur. Ve gereken kişilere sorulmuştur. İşte olay burda başlıyor. Profosyonel ekip gerçeği söylemişse ve üzeri kapatılmaya çalışılmışsa herkes suçludur. Fakat eğer böyle birşey olmadı denmişse işte o zaman iki tür suç vardır. Birincisi Galatasaray basketbol takımı spor ahlağından uzak kişiler tarafından yönetilmiştir.
İkinci olarak şubenin başına işinin peşinde olan ve şube ile ilgilenen biri getirilmemiştir. Ki bana en çok koyanda budur. Şubenin başında aklı başında bir yönetici olsa spor ahlağı olmayan adam bile bunu yapamaz korkardı.

Umarım cezalar çok can yakmaz.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Olay bilinçli yapılmış ciddi bir hata ama, gözlemlediğim kadarıyla kamuoyunda oluşturulan baskı vakanın vehametiyle örtüşmeyecek kadar fazla.

Hazırlık maçlarında oynatılması, maddi veya manevi çıkar/zarar ilişkisi olmadığı için hafifletici sebeptir.

İdari ve teknik ekibin hatası, hazırlık maçları olması sebebiyle kuralları ciddiye almamaları olmuş. Bunun bedelini de ziyadesiyle ağır bir şekilde ödediler.

Cemal Nalga'da maalesef kendisine verilen direktiflere uymak zorunda olduğunu düşündüğü için ihlâle müdahil durumda. Ancak olayda hafifletici sebepler ziyadesiyle fazla ve 24. maddenin öngördüğü gibi asgari ceza limiti olan 3 ay veya 6 ay müsabakalardan men edilmesi söz konusu olabilir.

***

İhlâle karışanları vicdani muhakememizden geçirerek değerlendirirsek, oluşturulan infialin gereğinden fazla olduğu kanısına varabiliriz. Zira yaptıkları hata kasten de olsa, olayların bu noktaya geleceğini düşünmüyorlardı, onlar için maddi/manevi değer taşımayan, kimsenin hayatının söz konusu olmadığı hazırlık maçı/maçlarıydı ve yanılgıya düşerek hata yaptılar.

Galatasaray'ın ligden ihraç edilmesi gibi bir cezanın olması için, Galatasaray'ın kulüp olarak bilinçli bir şekilde bu olayları organize ediyor olması lazım. Oysa Galatasaray'ın bir basketbol hazırlık maçında, cezalı oyuncuyu kasten oynatmak gibi bir ihtiyacı veya kararı mantiken bahis konusu olamaz. Bilakis, Galatasaray SK, olay karşısındaki tavrıyla sorumluları en kısa sürede tespit edip, ciddiyetle tavır almıştır. Kamuoyu dikkatini "ihraç" noktasına çekerek olayların açıkca manipule edildiği ortada.

Bu manipülasyona maalesef birçok kişinin çanak tuttuğu görülmekte...

Ahmet Dedehayır'ı defalarca farklı sebeplerle eleştirdik ama, eğer bu olayla bir alakası yoksa ve haberdar değilse onunda cezalandırılmasını istemek adil midir? Ahmet Dedehayır'dan öte, Adnan Polat'ın dahi adının geçmesi olayların ne denli yönlendirildiğini göstermiyor mu?

Herkes kendinden yola çıkarak düşünmeli: Ailenizden veya akrabalarınızdan biri suç işlese ve ihlâl içeren olayla alakanız olmasa, aynı aileye/şecereye mensup olmanız sebebiyle siz de mi suçlu ilan edilmelisiniz?

***

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sahaya inip oyuncu/oyunculara darp edildi, oyuncu seyirciye darp etti, insan sağlığı/hayatı söz konusuydu, bu kadar tepki oluşmadı. Neden, insan hayatı daha mı önemsiz?

Evet, bilinçli yapılmış bir kural ihlâli söz konusu ama, bu gibi maddi/manevi çıkar bahis konusu olmayan durumlarda, hukukun ruhu gereği vicdani yargılar ihtiyatlı olmayı ve hafifletici nedenleri dikkate almayı gerektirir.

Sorumlular görevinden alınmıştır. Emin olun, yaptıkları bu ihlâlden ötürü ziyadesiyle olumsuz etkilenecekler. Galatasaray'ın kurumsal olarak bu olaydan zarar görmesi, ancak, olayların çarpıtılarak aksettirilmesiyle mümkün olur.

Lütfen yorum yaparken manipülasyonlara alet olmamaya dikkat edelim...
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Koskoca Galatasaray'ı düşürdükleri şu hale bak. Yazıklar olsun. Hala cok sinirliyim. Bu Galatasaray tarihine sürülmüs büyük bir lekedir. Ama yine de görevlerine son verilenlerden de bir basın toplantısı bekliyorum. Olayları bir de onların agzından dinlemek, izlemek isterim.
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Ahmed Salih' Alıntı:
Olay bilinçli yapılmış ciddi bir hata ama, gözlemlediğim kadarıyla kamuoyunda oluşturulan baskı vakanın vehametiyle örtüşmeyecek kadar fazla.

Hazırlık maçlarında oynatılması, maddi veya manevi çıkar/zarar ilişkisi olmadığı için hafifletici sebeptir.

İdari ve teknik ekibin hatası, hazırlık maçları olması sebebiyle kuralları ciddiye almamaları olmuş. Bunun bedelini de ziyadesiyle ağır bir şekilde ödediler.

Cemal Nalga'da maalesef kendisine verilen direktiflere uymak zorunda olduğunu düşündüğü için ihlâle müdahil durumda. Ancak olayda hafifletici sebepler ziyadesiyle fazla ve 24. maddenin öngördüğü gibi asgari ceza limiti olan 3 ay veya 6 ay müsabakalardan men edilmesi söz konusu olabilir.

***

İhlâle karışanları vicdani muhakememizden geçirerek değerlendirirsek, oluşturulan infialin gereğinden fazla olduğu kanısına varabiliriz. Zira yaptıkları hata kasten de olsa, olayların bu noktaya geleceğini düşünmüyorlardı, onlar için maddi/manevi değer taşımayan, kimsenin hayatının söz konusu olmadığı hazırlık maçı/maçlarıydı ve yanılgıya düşerek hata yaptılar.

Galatasaray'ın ligden ihraç edilmesi gibi bir cezanın olması için, Galatasaray'ın kulüp olarak bilinçli bir şekilde bu olayları organize ediyor olması lazım. Oysa Galatasaray'ın bir basketbol hazırlık maçında, cezalı oyuncuyu kasten oynatmak gibi bir ihtiyacı veya kararı mantiken bahis konusu olamaz. Bilakis, Galatasaray SK, olay karşısındaki tavrıyla sorumluları en kısa sürede tespit edip, ciddiyetle tavır almıştır. Kamuoyu dikkatini "ihraç" noktasına çekerek olayların açıkca manipule edildiği ortada.

Bu manipülasyona maalesef birçok kişinin çanak tuttuğu görülmekte...

Ahmet Dedehayır'ı defalarca farklı sebeplerle eleştirdik ama, eğer bu olayla bir alakası yoksa ve haberdar değilse onunda cezalandırılmasını istemek adil midir? Ahmet Dedehayır'dan öte, Adnan Polat'ın dahi adının geçmesi olayların ne denli yönlendirildiğini göstermiyor mu?

Herkes kendinden yola çıkarak düşünmeli: Ailenizden veya akrabalarınızdan biri suç işlese ve ihlâl içeren olayla alakanız olmasa, aynı aileye/şecereye mensup olmanız sebebiyle siz de mi suçlu ilan edilmelisiniz?

***

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sahaya inip oyuncu/oyunculara darp edildi, oyuncu seyirciye darp etti, insan sağlığı/hayatı söz konusuydu, bu kadar tepki oluşmadı. Neden, insan hayatı daha mı önemsiz?

Evet, bilinçli yapılmış bir kural ihlâli söz konusu ama, bu gibi maddi/manevi çıkar bahis konusu olmayan durumlarda, hukukun ruhu gereği vicdani yargılar ihtiyatlı olmayı ve hafifletici nedenleri dikkate almayı gerektirir.

Sorumlular görevinden alınmıştır. Emin olun, yaptıkları bu ihlâlden ötürü ziyadesiyle olumsuz etkilenecekler. Galatasaray'ın kurumsal olarak bu olaydan zarar görmesi, ancak, olayların çarpıtılarak aksettirilmesiyle mümkün olur.

Lütfen yorum yaparken manipülasyonlara alet olmamaya dikkat edelim...

Böyle alıntı yapmayı pek sevmem ama sanırım sinirden anlatamıyorum...Gerçekten önemli ve değerli bir yazı...Lütfen dikkat edelim...
 
Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Tabiki yukarıdaki insanları suçlamak şimdilik yanlış ama eğer yönetim kurulunun bu olaydan haberi varsa ve hala bo kadro takımın başında kalmışsa buraya kadar o zaman yöneticiler de hesap vermelidir bana kalırsa. Tabi ben başkanın böyle birşeyden haberi olduğunu düşünmüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst