Re: Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan Açıklama
Ünsal Y.' Alıntı:
Ahmet Hocam , 2 nokta var :
Öncelikle, şu olanlara, Cemal'i sahada unutmuşuz muamelesi yaptığınız kanısındayım. Olabilirdi, nasıl ki 6 yabancı soktuysa vaktnde Denizli biz de Cemalin cezasını unutabilirdik, yahu böyle rezillik mi olur denirdi en fazla. Ama kimse şubeyi kapatın falan demezdi. Ama biliyoruz ki durum böyle olmadı. Galatasaray sorumluları bariz bir biçimde sahte evrak düzenlemişler, bu sahte evrakları federasyona göndermişler, ve muhtemelen Renault'un itirazında Galatasataray hkukçuları dahil herkesi kandırmışlardır. Gerçekten inanılır gibi değil, halbuki Floryanın içinde günlük programı bile aksatmadan 2 tane maç olmaları yaklaşık 5 dakika falan sürerdi. Ben hala işin içinde başka bir iş arıyorum. Almanya dönüşü sadece 2 maç almış olmaları, baya baya insanları kandırma niyetiyle o hareketi yaptıklarını gösteriyor. Ama niye? O sorunun cevabını bulamadım ben türlü. Yıllarını profesyonel sporun içinde geçirmiş onca insan niye böyle birşeyin altına imzasını atar?
İkinci konu, evet bu işin yönetim kademesinde de yansımaları olmalıdır, çok basit. O personeli oraya kim istihdam etti? Bakmak gerek. Açık ki böyle bir skandalla çalkalandığımıza göre, aşağı yukarı bulabileceği en kötü seçimleri yapmış. Bu işin bir yansıması olmamalı mı? Şöyle anlatayım;bizzat sizin emrinizle gelen bir grup bir alt düzey çalışanınınz genel müdürlüğünü yaptığınız bankayı soyarsa gerçekten o görevde sizi tutarlar mı? Bana ne kardeşim, ben soymadım ki bu bankayı deme lüksünüz var mıdır?
Sevgili Ünsal, yazdıkarımdan "Cemal'i sahada unutmuşuz" anlamı çıkartmanız, yanlış algılama içerisinde olduğunuzu ortaya koyuyor.
Ben böyle bir şey ifade etmiyorum, diyorum ki: Ortada bir hata var fakat, olayı mantık kuralları ve hukukun ruhu gereği vicdani yargılar içerisinde değerlendirmek lazım. Zira ihlâlin sorumluları, mevzunun bu noktaya geleceğini, oynanan maçların "hazırlık karşılaşması" olması sebebiyle düşünmemiş, yani yeterince ciddiye almamışlar. Bu olayda "belgede sahtecilik, sahtekârlık vb." adını ne koyuyorsanız var fakat, maddi/manevi kâr/zarar ilişkisi yok. İlgili kişilerin iradelerini kullanarak gaflete düşmeleri söz konusu. Bu olayların bu şekilde tezahur edeceğini bile bile, hiçbir mantıklı insan hazırlık maçınde bir oyuncuyu oynatmak için böyle bir cezayla karşılaşmak istemez.
Oyak Renault'un itirazı ise Cemal Nalga'nın cezayı hazırlık maçlarında değil, resmi maçlarda çekmesi yönünde, TBF disiplin kurulu Oyak Renault'u reddetmiş. Çünkü resmi kayıtlara göre Cemal Nalga men süresini tamamlamış. Bu esnada Galatasaray'ın olayla bir iligisi yok, TBF disiplin kurulu daha önce verilen evrakları inceleyerek karar vermiş.
Siz ihlâli yapanların, Oyak Renault'un itirazı sonucu ansızın ortaya çıkıp, "biz Tufan'ın yerine Cemal'i oynattık" demesini mi bekliyordunuz?
Kendi düşüncelerine göre masumane gördükleri bu ihlâli fotoğraf ve video kayıtları ortaya çıkana dek sakladılar. Mevzu bundan ibaret...
İkinci hususta oluşturduğunuz mantık şayet dünyada işliyor olsaydı, ülkelerin ekonomisini etkileyen büyük kuruluşların birçok sorumlusu görevden alınır, kuruluşlar batar veya lağvedilirdi.
Siz bir hata yapınca, size işveren, hata yapacağınızı öngöremediği için de suçlu mu sayılmalı?
Banka müdürü, işe aldığı bir görevlinin banka üzerinden hakkı olmayan maddi bir kazanımı sonucu suçlu veya suça ortak mı kabul edilmeli?
O halde, kiracı kirada bulunduğu alanda suç işlediyse, mülk sahibi ona yer verdiği için suçlu sayılsın.
Araç kaza yapıyorsa, devlet yol yaptığı için suçlu sayılsın...
Evet, evrakta sahtecilik vardır ama, bu ihlâli yapanların sorumluluğu kendilerine aittir. Bu olayda maddi/manevi çıkar söz konusu olmadığı için hafifletici sebepler mevcuttur.
Şu olaya gösterilen reaksiyon, dilerim birgün ülke sporundaki şiddete ve çarpık yönetim organizasyonlarına da gösterilir!