Cemal Nalga'nın Cezası ve Soru İşaretleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kulubu korumaya calisarak daha cok zarar verdigimizin farkinda olalim.

Olaylar belli, fotomontaj soz konusu degil. Ceza neyse cekilmeli, bizler de bu olaya sebep olan insanlara karsi tepkimizi gostermeliyiz.

Insanlar bu tarz olaylara kendi ozel hayatlarinda karisabilir ancak Galatasaray'imizi alet edemezler. Kim ne derse desin, kulubumuz lekelenmistir. Bu olaya sebep olanlarin federasyon ve kulubumuzce en agir cezalari almalari gerekmektedir.
 
Ali Bey, insanların düşüncelerine karşı, saygı duyma konusunda ciddi sorunları olan birisi.Konu futbol olduğundada aynı basket olduğundada aynı.Sanki buralara yazı yazan insanlar direkt olarak ona açıklama yapmak zorundaymış gibi bir hayali durum içinde yaşıyor.
 
Bu kadar taraflı bir yorumlamayı kaldırmam mümkün değil...Her ne olursa olsun ben Galatasaray'lıyım ve kulüb'e böyle taraflı olduğunu düşündüğüm saldırılar olduğu sürece tepkisiz kalamam...Neyse belkide haklısınız bu yazıdğım son cevaptır bu konuya,olay bir şekilde netlik kazanana kadar bekleyeceğim...
 
Can Altay' Alıntı:
Ünsal, dediğinizden yola çıkarak Türkiye Kupasındaki ilk iki maçımızdan hükmen mağlup sayılmalıyız, çünkü cezanın çekilmemiş kısmı iki maçtı. Cemal o iki maçta oynadıysa iki maç hükmen mağlubiyet olacaktır. Mantıken 8 maç olmaması gerekir, çünkü cezanın kalan kısmı 10 maç değil (ya da Cemal 13 maç ceza almadı).

Bir de bahsettiğiniz 22-1-9'u tam olarak buraya yazmanız mümkün müdür?

Sevgili Can,

Mümkündür. durumu bu şekilde de yorumlayabilirler. Ama, diğer şekilde de yorumlayabilirler. Ciddi bir hukuksal mevzu çünkü, hükmen mağlup maçlardaki ceza uygulamaları. Kimileri; hükmen mağlubiyet bir ceza değil sonuçtur, bu nedenle de oynanmamış sayılır deniyor. Şöyle sorayım mesela, Fenerbahçenin saha kapatma cezası Ankaraspor maçına gelse, ceza geçirilmiş mi sayılacaktı?

O nedenle de, ya 2 maç verirler; hükmen mağlubiyetle biten maçları oynanmış sayıp cezadan düşerler. Ya da bütün maçları ayrı ayrı değerlerndirirler, ve de galatasarayın 3 Türkiye Kupası 5 de lig maçının tamamında cezası bitmemiş oyuncu oynadttığına da kanaat getirebilirler. İkisi de ihtimal dahilindedir.

Not : Bütün bunları , suçun sabit görülmesi senaryosunda tahmin ediyorum. Suçun sabit görüleceğine bir çoğunuzun aksine %100 ikna olmuş değilim.
 
Olayı hukuki boyutta incelersek eğer. Galatasaray, "türkiye kupasında cezalı oyuncu oynatmıştır" diye bir ceza almayacak arkadaşlar. çünkü o maçlarda oynayan oyuncu, cezasını çekmiş de türkiye kupasında oynamıştır.(burda bahsi gecen oyuncu Cemal Nalga). Yani federasyon klübümüze, "neden cezası tamamlanmamış oyuncuyu oynattınız" diye değil, "neden cezalı iken bir oyuncuyu hazırlık maçında usülsüzlük yaparak oynattınız" diye yargılayacaktır. Bu durumda

22. Sahte Lisans Kullanımı
Kullanmaya hakkı olmadığı lisansı kullanarak yarışmalara katılan veya katılmayı temin edenler alt aydan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL? sına kadar para cezası verilir.

23. Sahtecilik ve Federasyonu Kandırmak
23.1. Lisans veya herhangi bir belge üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan veya
gerçek olmayan evrak düzenleyen ve bunları bilerek kullanan veya kullandıranlar
bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti
cezası ve 10.000.-YTL? sına kadar para cezası verilir.
23.2. Olayın tekrarı halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu davranış
içerisinde bulunanlar için Cumhuriyet Savcılığı?na suç duyurusunda bulunulur.
23.3. Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna
göre ligden ihraç edilme ve 10.000.YTL? sına kadar para cezası verilir.


maddelerindne bir yargılanma olur. ve kabak koç, manager ve ouncuya patlar. burada tufana ayrıca bir ceza patlarmı bunu bilemiyorum. ama cemal, okan cevik ve mert uyguç bu cezadan etkilenecektir. tabii burda bir kaytarma payı olurmu bilmiyorum. mesela fenerbahçe 6 yabancı ile maç yaptığında, kabak hoce mustafa denizliye değilde, yardımcı nurettine patlamıştı. okan hoca bu anlamda yırtarmı bilemiyorum. bu kurallar ve cezalardaki açıklardan ortaya çıakbilir. klübün alacağı bir puan silme hükmen mağlubiyet gibi bir ceza söz konusu değil. ama cemal uzun süre oynayamayacak gibi..
 
final maçında rakip basketçileri organize bir şekilde döven ,hakem masasında terör estiren bir takım 5 maç ceza alıyorsa,bizim de bu olaydan fazla yara almadan çıkmamız gerekir.tasvip etmiyorum o ayrı mesele
 
bence de kulüp açıklaması beklenmeli, haberin doğru olduğunu varsaysak bile resmi sitemizde Telekom Baskets Bonn ve Banvit - TÜBAD turnuvasında Kızılyıldız maçında da Cemal oynamamış gözüküyor, aralıklı olsa bile 5 mac oynamamış resmi maçlardan önce. yanlış mıyım acaba?
 
Anıl Uyucu' Alıntı:
bence de kulüp açıklaması beklenmeli, haberin doğru olduğunu varsaysak bile resmi sitemizde Telekom Baskets Bonn ve Banvit - TÜBAD turnuvasında Kızılyıldız maçında da Cemal oynamamış gözüküyor, aralıklı olsa bile 5 mac oynamamış resmi maçlardan önce. yanlış mıyım acaba?


Anıl görüntülere göre bakarsak eğer, Cemal Nalga, Türkiye kupasında, cezası bittikten sonra oynuyor.Resmi maç tutanaklarında da zaten bu böyle gözüküyor. Bu yüzden federasyon: "Cemal Nalga cezasını tamamlamadan, Türkiye kupasında oynamıştır." Diye bir suçlamada bulunamaz. Aslolan yazılı belgedir.
Ama görüntülerden sonra, Cemal'e ve bunun müsebbibi olan kişilere, hile en sebeb ceza verilecektir. bu olay o maçda ispat edilseydi o maç hükmen yenik sayolacaktı ayrıca Galatasaray. şu an içnise benim okuduğuma göre coach,meneger, CEmal Nalga bir süre salonlardan uzaklaştırılacaklar. Ki eğer böyle bir ceza olmasa bile ben şahsen koç ve menegeri gönderirim..
 
Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
bu durum Avrupa kupasına katılımı etkilemez demi arkadaşlar?


eğer sormak istediğin, eğer Cemal ceza alırsa, avrupa kupalarında oynayabilirmi? diye bir şeyse, aklıma Hasan Şaş'ın dopingden 6 ay ceza almasına rağmen, avrupa maçlarında oynadığı geliyor. Basketbol ile futbolda sistem ve yönetmelikler farklılık gösterir bu yüzden bilemiyorum,emin değilim. Ama avrupa kupalarına katılırmıyız diye soruyorsan, evet gene de katılacağız..
 
Yazıklar olsun ya, konuştuğumuz şeylere bakın.
Ama yazıklar bize değil bunları konuşturtanlara yazıklar olsun.
Cemal'e de yazıklar olsun, Liseli Okan'a da yazıklar olsun aldığın eğitimle mi bunu yaptın?
Onurunuz varsa istifa edin Galatasaray'ı bu durumla karşı karşıya getirmek bile rezil bir durumdur.
Cemal'de gitsin,Okan'da gitsin, Dedehayır da gitsin diyecem de o gitmez...
 
Anıl Uyucu' Alıntı:
bence de kulüp açıklaması beklenmeli, haberin doğru olduğunu varsaysak bile resmi sitemizde Telekom Baskets Bonn ve Banvit - TÜBAD turnuvasında Kızılyıldız maçında da Cemal oynamamış gözüküyor, aralıklı olsa bile 5 mac oynamamış resmi maçlardan önce. yanlış mıyım acaba?

Federasyonun açıklamasında bir yanlışlık yok ise söylediğiniz mümkün görünmüyor.

http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.ns ... enDocument

Dosyayı açtığınızda;

TBF Disiplin Kurulu Kararı 24 Eylül 2009 tarihinde 5(beş) maç müsabakalardan men olarak tebliğ edilmiş ve (oynamadığı 17 Eylül 2009 Erdemir ? Galatasaray Cafe Crown Müsabakasına ilave olarak) sırasıyla;

24 Eylül 2009 tarihinde Deutsche Bank Skyliner - Galatasaray Cafe Crown,
26 Eylül 2009 tarihinde EnBW Ludwigsburg - Galatasaray Cafe Crown,
28 Eylül 2009 tarihinde Galatasaray Cafe Crown - İstanbul Bş.Bld.,
29 Eylül 2009 tarihinde Galatasaray Cafe Crown - Yeşilyurt,

müsabakalarında adı gecen sporcu oynamamış, böylece (5) maçlık cezasını tamamlamıştır.

diyor. Yani kulübümüzden böyle bir açıklama gelirse federasyonun Oyak Reno'ya yaptığı açıklama yanlış oluyor.
 
Kulübün sitesinden resmi açıklama geldi.

18.11.2009 22:06
KAMUOYU AÇIKLAMASI

Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhu?yla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş, bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiye?den özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılık?tan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
 
Komedi yaa amatör takım bile yapmaz çocuk oyunu mu bu koca Galatasaray' a yakışıyomu böle amatörler yazık... Bu yapılan sahteciliğe giriyo kurallarda da yazdığı gibi sahta belge düzenlemek tufan yazıyo ama cemal oynuyo belgede sahtecilik.... Acil bu işe karışan kimlerin bu işte parmağı varsa takımla ilişkleri kesilmelidir....
 
Umarım bu işin sorumlularıda bizim gibi utanıyorlardır.Ama biz Galatasaraylılığımızdan değil Galatasarayı sizin gibi 5 para etmez insanların yönetmesinden dolayı utanıyoruz.Cemal hadi onlar yaptı bir cahillik.Senin gibi profesyonel bir basketbolcu böyle bir hata yapar mı ? İnşallah en ağır cezayı alırız.Herkes defolur gider,sil baştan bir takım yaratılır.Yazıklar olsun hepinize ne diyeyim.
 
Sezon burada bitmiştir Bu ahlaksızlığı yapanlara üzerindeki formanın Galatasaray forması olduğunu unutmuş olmalılar..
 
İsimleri yazılmamış.Mert Uyguç,Okan Hoca falan mı acaba?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst