Ceyhun Yıldızoğlu

Bence artık ya milli takımı ya da Galatasaray'ı seçsin. Galatasaray'ı seçerse de O'na göre davransın.
Hocam bir de, senden röportaj bekleyen vardı sanki. Her mikrofona zıplayıp konusmamayı ne zaman öğreneceksin?
Biz federasyon istifa diye pöykürelim, sen git "art niyetli değillerdi" de. İstifanı bas, sonra oyna Polyannacılığını bence!
Kendi içinde dengeli, daha kaliteli takım kurup nasıl eze eze şampiyon olurum'u düşünme, git oraya buraya konuş, oldu! Çok iyi insan olabilirsin ama bence vizyon problemin var. Süper Lig'in Kayserispor'u değiliz ki biz!

Fenerbahçe hakkıyla kazandı demek büyük bir hatadır. Suskun Adnan Polat bile bizim hakkımızdı diyebilecek kadar kızmıştır hakemlere. Ancak Ceyhun hoca çıkıp bunu diyemez ortada alenen bir tarafa diyet borcundan dolayı destek çıkılmıştır. Ceyhun hoca bunu dile getirmeliydi.

"Ben 30 yıldır antrenörlük yapıyorum. Kaybedilmiş veya kazanılmış bir maça hakem üzerinden yorum yapmadım, tarzım değildir. Çünkü ben hakemlerin oyunun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Hakemlerin bizler gibi zaman zaman hata yapabileceğine inanıyorum. Olay kapandı bitti ama bir kere çok güzel bir seri oldu. İki takım da bence şampiyonluğu hak ediyordu. Biz evimizde kaybettiğimiz maçta son topu kullanamadık. 2 saniye kala Işıl'ın yaptığı hareket steps oldu. Fenerbahçe'deki maçta da son saniyede kaybettik. Ben koç olarak maçın içinde başka şeyler de düşündüm ama oyuncularımın emekleri boşa gitmesin diye bir takım riskli şeyleri denemedim. İnsan tabi hakemden de aynı performansı bekliyor. Final maçı serisi ve finalde hakemden de aynı duyarlılığı özveriyi tabi ki bekliyorsunuz. Sonuçta hak eden kazanmıştır. Çünkü ben hayatım boyunca öyle düşünmüşümdür. Her hayırdan bir şer, her şerden bir hayır doğar."

"Hakemler de hatar yapar ,sonuçta hak eden kazanmıştır,her şeyde bir hayır vardır.".Bu cevap sanki bu soruyu geçiştirmek için verilmiş gibi.Ceyhun hoca bu cevabı sanki kağıttan okur gibi veriyor.Düşündüğü şey farklı söylediği şey farklı gibi geldi.Hakemlere de hafiften dokundurmuş.Hem nalına hem mıhına hesabı...

- Bilindiği gibi Fenerbahçe’nin oyuncusu Taurasi’nin başına talihsiz bir olay geldi. Ardından Penny de takımdan gitti. Ve siz de Tamika Catchings’i transfer ettiniz. Fenerbahçe eksikliklerine rağmen şampiyonluğu kazanan taraf oldu. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eksik olan hiçbir şey yok iki takım içinde. Her 2 takım da çok iyi oynadı, ellerindeki kadroyla en iyi performansı ortaya koymaya çalıştılar. Bizim de önemli bir oyuncumuz sakatlandı (Seimone Augustus )ve yaklaşık 12 hafta onsuz oynadık. Onun yerine anlaştığımız oyuncu da Tamika olmuştu. Geldi takımın geçen seneden bir bireyi olduğu için zorluk çekmedi. Fenerbahçe içinde birileri gitti, birileri onların yerine geldi. Sonuçta iki takımda sahaya tam olarak çıktı. Kazanmak adına her şeyi yaptık ama sonuçta Fenerbahçe şampiyon oldu.

Galatasaray, 12 maç Seimone Augustus olmadan oynadıysa, final serisini de hak eden kazandı. Her ikisini de biz görmedik sonuçta. Çok ciddi bir röportaj olmuş sahiden :)

Eğer yalanlama gelmezse, yani röportaj doğruysa;

Ceyhun hoca ne güzel konuşmuş diyenleri anlayamıyorum.
1- Hürriyet gibi taraflı bir gazeteye niye röportaj verirsin?
2- Fb hakkıyla kazandı diyerek o kadar emeğe ihanet ediyorsun. Milli takımın hocası diye böyle bir açıklama yapmasına hakkı yok, Galatasarayın da hocası bizim de hakkımızı korumalı. Yaptığı milli takımda koltuğunu korumak dışında hiçbir şey değildir.
3- Taurasiye üzüldüm diyerek basına iyice malzeme çıkarmış sağolsun

Dün cenazede Turgay Demirelle yanyana bulunan Adnan Polattan hiç bir farkı yoktur bu saatten sonra Ceyhun Yıldızoğlunun gözümde. Biri Demirelle kanka olmuş, diğeri onun altında çalıştığı için hakemlerin suçu yok Fb hakkıyla kazandı vs vs açıklama yapıyor. Ve Adnan Polatı bu olay yüzünden eleştiren forum ahalisi Ceyhun Hocaya gelince eee Milli Takımın hocası öyle konuşacak tabi, kelimeleri düzgün seçmiş diyor.

Eee biz nasıl gündem yaratacağız? Hürriyete verilen röportajda Fb hakkıyla şampiyon oldu diyerek mi? Hocanın bu açıklamalarından sonra taraftar istediğini yapsın, söylesin boştur artık sonuçta takımın hocası Fb hakkıyla şampiyon oldu diyor.

Yorumum silinmiş, neden acaba?

Tekrar yazayım, bu takımın oyuncuları ve kaptanı hakkımız yendi diye isyan ederken, başkanı isyan ederken, taraftarının içi kan ağlarken, Ceyhun hocanın Fenerin hakkıydı demesi, bence çok çirkin, hangi kaygılarla böyle dedi bilmiyorum, ama yaptığı çok ayıp.

Ceyhun hoca, en kısa sürede Galatasaray'ın büyüklüğünü anlamanı görmeni temenni ediyorum.

Geçen seferkinde yersin bir ifade olduğu için silindi, bu seferkisinde geçmediği için silinmiyor.
Ben yıllardır bu foruma yazıyorum, nasıl ifade kullanacağımı iyi biliyorum, sanırım yorumuda sen sildin, sıkıntı ifademden ziyade, düşünceme katılmamak!

Ayrıca madem ifadem maksadı aşıyor, üzerine cezada verebilirdin, cezada verilmediyse, bu yazıyı silmek resmen hocanın avukatlığını yapmak anlamına geliyor.

Galatasaray'ın hakkı yendi, bunu dile getirmeyen, hakettiler diye bizi ters köşe yapan koçu eleştirmek, herkesin hakkı.

Galatasaray'ın koçuna, kimse Galatasaray'ın salonunu dar edemez.

Eleştiren eleştirir, beni ilgilendirmez.

Birincide ya sözle ya mesaj silerek uyarı veriyorum, ikincisinde cezaya gidiyor elim. Tarz meselesi abi, kendi kafama göre böyle bir sistem oluşturdum kırıcı olmamak adına. Maksadını aşan hareketlerin ikincisinde benim vicdanım rahat oluyor.

Hocanın tavrı ben profesyonelim, ilerde bellimi olur Fener'e de giderim, zaten milli takımdayım, fazla kaşımaya gerek yok tavrı.
Bu sebeple isyan edilmez, karşı tarafa antipatik olunmaz, Galatasaray'a yapılanlarda sümen altı edilir :)

Modafinilli Taurasi'ye üzülmekte güzelmiş :)

Bu haber imzalı bir haber Funda Ayyaz diye biri yapmış altınada imzasını atmış o yüzden yalan değildir diye tahmin ediyor ve doğru olduğunu varsayarak düşüncelerimi dile getireceğim.

Şahsen kendi adıma hep söyledim taraftara oynayan koçları sevmem, sevmem değilde taraftarla arasında belirli bi mesafe olan olan ama işini layıkı ile yapan insanları daha çok seviyorum bu fikrimide beni tanıyan arkadaşlar biliyor.

Çok bişey yazmayacağım çünkü çok kızgınım, bilmiyorum belkide doğrusu Hocanın tavırlarıdır. Ben sadece şunu söylüyorum Ceyhun Hocam sizden hiç bir zaman çık isyan et, hakemlere küfret fedarosyonla kavga et diye bi beklentiye girmedik hani içten içe bunu istedik belki hoca çıksın oyuncularının emeğinin hakkını savunsun istedik ama bunu yapmıyor diye hiç kızmadık. Taurasi ile ile ilgili açıklaması tamam farklı bişey söylemesi abes olabilir de Fenerbahçe haketti demek ne demek hocam ya neden iti köpeği bize güldürüyosun. Senin kaptanına dakikalarca ağza alınmayacak küfürler edildi bu açıklama onun ve arkadaşlarının emeğine yazık etmiyormu. Oyuncularımı kutlarım, fener haketti bu nedir ya.

Jose Morinho çok büyük bir hocadır çünkü ne saha içinde ne saha dışında hiç bir zaman oyuncularının hakkını kim olursa olsun yedirmedi, hep onları onore etti. Ronaldo gibi bir ego ile anlaşamaz dediklerinde çok yanılıyosunuz demiştim ben arkadaşlara şimdi bakın Balotelli Morinho'ya laf söylüyor ilk tepkiyi Cristiano'dan alıyor, Ramos onu övüyor, Marcello o bu geminin kaptanı diyor. Bunu yaratan Morinho'dur o kupa gelmese bile o oyuncularına gerçek şampiyonun onlar olduklarını bi şekilde hissettirirdi.

Büyük Hoca böyle olunur, sahada onca hakkına tecavüz edilmesine rağmen rakibin hakkıydı demekle olmaz, hayır gerçekten Fenerbahçe haketmiş olsa içim yanmayacak ya, siz söyleyin arkadaşlar yarımız kadar hakettilermi bari ya.

Levent Abi, mesajını neden sildin? Belki birileri bunları düşünsün, hakemlerle yaşamayalım, daha iyi olalım hakemi de yenelim diye söylenmiştir bunlar.

Sonuçta gayet sağlam bir kalkanı varken, arkasına sığınmayarak kendini ve oyuncularını ateş altına atan bir açıklama yapmış, daha iyi olabiliriz demek istemiş.

Yarımız kadar hak ettiklerini düşünmüyorum ben de, bu lafına çok üzüldüm ama demek ki bizim de bir kat daha iyi olmamız gerekiyor. Çıkıp başımızdaki insan bunu dedi diye de kızamayacağım kusura bakmayın. Murat abi sana özel mesaj attım, okursan sevinirim.

birşeyi düzeltiyordum , düzeltirken sildim yanlışlıkla :)

bende genel olarak Aras gibi düşünüyorum , hak yendi hatalar da oldu fakat 4 maçın 3'ünü kaybedip sezon boyunca 10 maçın 7'sini kaybettiysek mutlaka içerde de birtakım yanlışlar vardır.. daha geniş kadro kurulur vs.. ama tüm sezonun hatasını 5-6 hakeme yükleyip kaybedilen 7 maçı değerlendirmessek ve ders almaz isek bundan, seneye de şampiyon fener bizde şerefli 2. oluruz.. hoca'nın da bu vesileyle bu sene'den ders almak amacıyla bunları söylediğini düşünüyorum genel olarak.. tebrik etmiş , güzel de demiş..

Hoca ne zaman medyaya roportaj verse bir çuval inciri berbat ediyor, bu 3 oldu, berbat etme konusunda istikrarlı yani.
Hocam medyaya nasıl konuşacağını bilmiyorsan konuşma, Türk medyasını tanımıyorsan mikrofon seçmeyi bilmiyorsan konuşma, soyleyeceklerin kulubunun tezlerine ters düşecekse konuşma, milli takımı hocasıysan konuşma. Bırak yöneticin konuşsun.

Hocaya birbiriyle ilişkili iki soru soracağım; 1) kendisi hiç bir kadın basketbol serisinde ki WNBA, EuroLeague Rus mus farketmez, bir tarafa 4 maçta total 96 faul atışı verildiğini görmüşmü? maç başına 24 eder ki bayan basketbolunda 50 li skorlar olağan olduğundan bir takımın skorunun aşağı yukarı yarısı ediyor.

2) Eğer bu fauller normalse biz öyleyse WNBA, EL ötesinde bir sertliğe sahibiz ve final serisindeki TBL hakemleri standartımızın çok çok altında kaldı demektir. E o zaman grup aşaması bitince medyaya verdiğiniz 2 nolu Medya roportajınızda, EL sertliğine sahip takım değiliz yeterli değiliz kaliteli değiliz diyerek zaten o aralar takımın pamuk ipliğine bağlı kendine özgüvenini berbat ettiğiniz roportajınıza ters düşmüyormu bu durum. Bu kadar sertsek EL de yenildiğimiz maçlarda neden bu kadar fark yiyip en kötü averajla 16. bitirdik biz? Bir Tamika hamlesi ile mi sertlikte tabandan tavana çıkıp EL WNBA ötesi sertliğe kavuştuk biz? Madem Tamika tek başına bu derece sertleştiriyor takımlarını peki niye İndiana Fever WNBA nin en sert takımı değil de, defansif olarak 7. bitirmiş sezonu ?

çelişkiler çelişkiler

işin özeti biz o derece super uber sert takım değiliz ve o 96 faul atışının çoğu haybeyeydi, bunu dile getiremiyorsanız konuşmayın.

Şimdi şöyle bir durum var Hocaya bende sinirlendim çok kızdım ama burada es geçilmemesi gereken nokta Hocanın oyuncularla ilşkisi, bu ilişkiyi samimiyeti tam manası ile bilmeden bu söylemlerin ne amaçla yapıldığını anlamak zor. Belki de bu laflar oyuncuları acayip bir biçimde kamçılamış hırslandırmış olabilir,veya bu amaçla yapılmışda olabilir. Hürriyet zaten şerefsizce kaşımış manşeti ile ona diyecek laf yok.

Yüzeysel olarak bakıldığında Hocaya inanılmaz kızdım ama bu röpörtajın nereye gittiğini bilmek için oyuncuları ile olan ilşkisini tam mansı ile bilmek de gerekebilir. Biraz daha sakin olmakta fayda var.

Şamil Abi'nin dediğine katılmakla beraber bizi kızdırmış olabilir ama evet şampiyonluğumuz çalındı deseydi istesekte istemesekde miili takımın 3 oyuncusu karşı tarafta. Hoca böyle birşey dediği an çok değişik sonuçlar doğabilir milli takım dağılabilir vs.
Sorulan sorunun zamanı bence oldukça manidar. Miili takımın koçuna böyle soru sormanın amacı ne acaba? Aslında hocanın yapacağı en güzel şey ben şuanda miili takımdayım diyip cevap vermeyecekti bu soruya. En büyük hatası cevap vermek olmuş.
Levent abi'ninde yazdıklarında doğruluk payı var ayrıca. Ne hoca doğru konuşmuş denebilir bana göre, ne de böyle konuşur mu denebilir. Keşke pas geçseydi.

Boyle basa boyle tarak. AP yonetimine ve Turgay D federasyonuna cok yakisiyor hocamiz. Daha 1 senedir Trde yasayan FBnin hocasi bile daha bir sahiplenmis camiasini. Belki seneye sampiyon yapar, kupa alir, ama bu mentalite ile icimizden biri zor olur diye dusunuyorum.