Degerli arkadaslar,
Farkli dusunen herkesin goruslerine saygim oldugunu belirterek yazima baslamak istedim zira az sonra yazacaklarim bu forumda bulunan bircok Galatasarayliyi rahatsiz edebilir.
Bizlerin en buyuk hatasi bir hocayi, bir oyuncuyu bu kulubun uzerinde gormek ve uzerinde tutmak. Bu futbolcumuz Arda icin de gecerli, kaptanimiz Isil icin de gecerli, Seimone icin de gecerli. Kimse kusura bakmasin, Galatasaray'imiz hangi oyuncularla basarili olacaksa o oyuncular kadroda bulunmalidir. (Tabii birkac ismi hepimiz gibi disarida birakiyorum. Basariya giden her yol mubah falan degildir.) Eger Seimone'nin kontejanini Tina Charles icin kullanmak basariyi getirecekse gelsin. Isil'in gonderilmesi Yasemen'in birden seviye atlayip takimin dumenini harika kullanmasini saglayacaksa Isil gitsin. Uzuluruz ama aslolan Galatasaray'dir!
Peki bunun kararini kim verecek?
Burada bizler bilgimiz yettigince gorduklerimizi elestiriyoruz, olumlu yonlerimizi alkisliyoruz fakat kabul etmemiz gerekirki bizim yonetici ve teknik ekip kararlarina karisma ihtimalimiz imkansiza yakindir. Kaldi ki bu forumdaki insanlarin %99.9'unun (Hani olmaz ya belki istisnalar vardir.) seneleri bu ise harcamis, gittigi her kulupte basariyi yakalamis, kendisine gore belli bir felsefe olan, Cem Akdag'in milli takimini biraktigi yerden daha yukariya cikartan Ceyhun Hoca'ya gore bilgi birikimi fazla degildir. Tecrubesi fazla degildir. Oyuncu piyasasi bilgisi fazla degildir. Kendisinin bir sistemi vardir. Geride biraktigimiz sezonda kendisi geldiginde oyuncularin bir kismiyla hali hazirda anlasilmis oldugu icin bu takimi tamamiyle Ceyhun hoca kurmamistir. Ilk defa %100 kendi kurdugu kadroyla Ceyhun Hoca'yi gorme firsatimiz olacak.
Bu sistem bizi basariya goturecekse, sampiyonluklar yasatacaksa varsim Seimone olmasin Tina olsun, Sophia olmasin Melek olsun, Hammon gelmesin de Prince gelsin...
Seimone'yi bu forumdaki cogu Galatasarayli seviyordur. Twitter'da malum takimin taraftari sahsa neler yaptigini gorunce hem eglenmis hem de gurur duymustum fakat her ne olursa olsun Galatasaray > Seimone!
Zaten kendisine verilen imkanlarla basarili olmazsa geregi yapilacaktir.
Sahsim adina,
Ben Ceyhun Hoca'ya da kuracagi kadroya da inaniyorum, guveniyorum.
Bu arada Hurriyet'teki roportaji da cok abarttik. Buyrun Fenerbahce Ulker macindan sonra Oktay Mahmuti'nin fikirleri:
Öncelikle F.Bahçe’yi, teknik kadrosunu ve oyuncularını tebrik ediyorum. Küçük detayların fark yarattığı bir maç oynadık ve kazanan taraf onlar oldu. İlk yarıda savunma anlamında kötüydük, ikinci yarıda kendi sertliğimizi yakaladık. Maçın içinde kalmayı başardık sürekli. Son pozisyonda Jerry’nin yaptığı top kaybı kötü oldu. Ancak olabiliyor böyle şeyler. Zaten basketbol bunun için güzel. Bugün F.Bahçe’ye tam 12 hücum ribaundu verdik. Bu da oldukça kötü bir detay bizim için. Maçı kazanmayı hak etmedik diyemem ama F.Bahçe’nin de hakkını yiyemem. Zor bir deplasmanda zor bir takıma karşı oynadık, son topa kadar oyunda kaldık ama kaybettik. Rakibimizi tekrardan tebrik ediyorum’
Oktay Hoca ta ki gecen maca kadar hakemler hakkinda konusmamis bir insandi!
Simdi Ceyhun Hoca'nin roportajini bir kez daha gozunuzun onune getirin ve dusunun. (Ayrica Ceyhun Hoca'nin "Buyuk takim olmak hakemleri de rakibini de maglup etmeyi gerektirir." felsefesinin son derece dogru oldugunu dusunuyorum.)
Her neyse cok dagittim ve uzattim.
Ne yapiliyorsa Galatasaray'imiz icin yapiliyor. Isin uzmanlari tarafindan yapiliyor. Bazi hamleler bizi uzecek cinsten olsa da kabullenmemiz gerekiyor.