Seneye 85 sayı , 50 reb. 40 asist ortalamaları bekliyorum MVP'den.. ayıp eder bu rakamlara ulaşamassa.. :ehue
Uğur YILMAZ' Alıntı:Öncelikle seriyi hak eden TAKIM geçti. Bu yüzden Orlando'u tebrik etmek gerekir. Bir kez daha görüldü ki tek kişi bir takımı yenemiyor. Bu tek kişi şuan Dünya üzerinde bulunan en iyi basketbolcu olan LeBron olsa dahi. Bu yüzden basketbolun takım oyunu olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Elinizdeki adam en iyisi olsa bile yanındaki parçalar o sorumluluğu kaldıramayacak durumda ise sonucu değiştirmeniz zor.
İlk önce seri hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Orlando başta da söylediğim gibi seriyi TAKIM olarak hak etti. Dar gibi görünen rotasyonlarını nerdeyse max. verimle kullandılar. Tabi Orlando'nun bu başarısındaki bence önemli etkenlerden biri Cavs serisine gelene kadar Play-Off sürecinde daha da olgunlaşmaları. Cavs'e göre çok daha zor bir yoldan geldiler. Ancak bu süreç onların olgunlaşmalarını ve kritik anlarda daha iyi işler yapmalarını sağladı. Belki yorgunluk onlar için bir faktör olabilirdi ancak Cavs'in Orlando'ya karşı uyguladığı yanlış savunma taktikleri ve Howard'ın pota altındaki üstünlüğü onların bu dezavantajı yaşamalarına da engel oldu. Hido-Lewis-Howard üçlüsü ile içten ve dıştan çok can yaktılar. İçerde Howard bir türlü durdurulamadı buna karşılık dış alan savunmasında da yeterli seviyede olamadılar. Bu da Hido ve Lewis ritmlerini buldukları zaman maçın Orlando lehine dönmesini sağladı.
Diğer taraftan Cavs cephesi ise Orlando serisine kadar kendini pek zorlamadan geldi. Henüz gerçek bir Play-Off serisi oynamamak onlara Orlando karşısında pahalıya mal oldu. Normal sezondaki savunma takımından çok uzaktaydılar. Onları buraya getiren şeyleri unuttular. Normal sezonda yaptıkları şeyleri yapamaz hale geldiler. Play-Off sürecinde olgunlaşmış ve daha iyi bir takım olmuş olan Orlando'ya karşı o direnci gösteremediler. Ve LeBron, West ve biraz da Ilgauskas dışında Orlando'ya karşı o direnci gösterecek, sorumluluk alabilecek seviyede değillerdi. Düşünmüyor değilim keşke Detroit ve Hawks serilerinde biraz daha zorlansalardı. Bu onların Play-Off havasına daha iyi alışmalarını sağlardı.
Dediğim gibi Play-Off süreci için daha takım gibi takım olmuş olan Orlando karşısında oyuncular bir adım geriye atınca yük LeBron'un üzerine kaldı. Mo normal sezondan çok uzak performanslar sergiledi. Zaten onun biraz kıpırdandığı ve katkı verdiği maç olan 5. maçı da kazandık. Bu seri bu kadar kötü gitmesine rağmen ipler Cavs'in elindeydi. LeBron'un yanına çıkartılabilecek bir skorer bu seride çok şeyi değiştirebilirdi. Ancak Mo bu direnci ve sorumluluğu almayı bir türlü beceremedi. Yük de LeBron'un üzerine kalınca olan oldu.
Ayrıca seri boyu yorum yapmamaya dikkat ettim. Ama yine LeBron'un üzerine çok gidildi. Hep LeBron lehine çalınan yanlış fauller ön plana çıkartıldı, hep hakem yanlışları Cavs lehine yapılıyormuş gibi bir hava yaratıldı. Ama en az Cavs kadar Orlando'ya da iltimas geçildi. Orlando da kendi evinde kollanıldı. Ama bu tip serilerde bu tip şeyler konuşulmamalı. LeBron'un egosundan bahsedilmiş. Ya adam daha ne yapsın. Adam boş pozisyonu yaratıyor gidip bir de atamazlarsa diye bekçiliğini yapsın. Bu adam şuan Dünya üzerindeki en iyi basketbolcu belki de Kerem Abi'nin dediği gibi bundan dolayı üzerine çok gidiliyor. Eğer adamın kazanma azmi ve hırsı egosu olarak görülüyorsa evet bu adam dünyanın egosu en yüksek adamlarından biri. Ve yaptıkkları, basketbol ve takımı için ifade ettiği değer o rakamların çok ama çok üzerinde. Oynadığı basketbol, verdiği keyif herkesi mutlu etmesi gerekirken onun yaptıklarını kıskanmak ne kadar doğru bilemem. LeBron saygıyı sonunan kadar hak eden bir adamdır.
Cavs ile ilgili sezon değerlendirmesini ve gelecek sezona ilişkin yorumları daha sonra yaparız...
NOT: Alperen tebrik ederim iddiayı kazandın. Bana avatarı msn'den yollarsın bende gerekeni yaparım.
Kerem SEÇER' Alıntı:LeBron daha ne yapmalıydı sevgili LeBron düşmanları? Yazın ki şunu yapmalıydı, yapamadı.
Tugay Aktepe' Alıntı:Alperen anlam veremediğim bir jest yapmış. Şahit olduğum için pişman oldum açıkçası.
Bir iddiaya girilmişse sonuç ne olursa olsun yaptırımlar uygulanmalıdır.
Alperen'in jestine karşı ben de Uğur'dan bir hareket beklerdim ama yapmamış. Sanırım elenmeyi, Lebron'un finalleri TV'den takip etmesini yediremedi kendine.
2. maçtan sonra burada kuyruk acılarından bahsederken de ben buradaydım. Yine buradayım... Ama bir farkla, ben finaldeyim ve iddiaya girdiğim kişilerin avatarları,imzaları ile birlikte...
Kerem SEÇER' Alıntı:Öncelikle önceki mesajlarınla bu mesajın arasında nasıl bir çelişki olduğunun farkındasındır umarım. LeBron'un çok sayı attığından şikayet edip, bu maçta da sayılarına dikkat çekmen garip. 40'ın üstünde atınca dalga geçiyorsun, altında atınca yine dalga geçiyorsun.
Dökülen LeBron'un takımdaşları tarafından yenilen asistlerine neden dikkat çekmiyorsun onu da hiç anlamıyorum. Dün en az 5-6 net pozisyonu harcadı takım arkadaşları. Öyle böyle değil. Hadi diyelim bu normal.
LeBron son periyotta 1 isabet bile bulamaz diyorsun ardından da bu kafa yapısıyla zor yüzük kazanır, konferans şampiyonu bile olamaz diyorsun. İsabet ile kafa yapısı arasındaki bağlantıyı kuramadığım gibi kafa yapısı ile şampiyonluk arasındaki bağlantıyı da kuramadım. Takım arkadaşlarına 10'larca pozisyon hazırlayan bir oyuncunun hangi kafa yapısı engel şampiyonluğa. Bencilliği mi? O zaman baştan izleyin maçları. Bencil mi değil mi?
Tek yazdığınız karakter. Başka da birşey yok. Tabi bir de 90 maçta bir kere denk gelen isabet bulamaması. Tabi onu da karaktere bağladığın için herşey karakterde bitiyor. Karakter. Şundan eminimki LeBron'un karakteri ve hırsı şu anda Galatasaray futbol takımından oynayan çoğu oyundan daha sağlamdır. Hem de hepsinin toplamından daha fazla şöhrete sahip olmasına rağmen. Futbolcularımıza toz kondurmayan bizler işimize gelmeyence nasıl da karakter analizi yapar duruma geliyoruz.
Tugay Aktepe' Alıntı:Gazanfer bize yazacak birşey bırakmamışsın yahu.
Eline sağlık, çok güzel detaylı bir yazı olmuş...
Gazanfer Tosun' Alıntı:.Le Bronun yerine JOe Johnson olsaydı Cavs şampiyonmu olurdu diyorsun :=) yani Atlanta da İlgauskas la Mo olsa şampiyon olurdu hmmm :=) :=)zaten bu Le Bronun şu tarihi kupalarla dolu Cavs a tattırdığı işkenceyi kimse tattırmadı :=) Gözümün önünden Carlos Boozer lar Andre Miller lar geçti hele Ricky Davis güzel günlerdi ,Cleveland o günleri mumla arıyor:=)iddaa ediyorum LeBron'un yerine bu takımda Joe Johnson gibi biri olsaydı,topları doğru düzgün paylaşsalardı,belki bu kadar şaşalı bi biçimde(evinde 39-2,4-0 4-0 süpürerek konferans finali)gelemezlerdi ama yine konferans finaline çıkarlardı en kötü.
[quote:1rlh8sh9]Benim gözümde Varejao bile LeBron'dan hırslıdır
LeBron-->>Cristiano Ronaldo
Howard-->>Lionel Messi'dir benim gözümde.Gülen oyuncu iki tarafta da davranışlarımı beğendiğim oyuncular olmuştur.