Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH 62 Fenerbahçe Ülker 64

Bir maçla matem havasının yaşanması veya sezonun çöpe atılması, karalar bağlanması normal bir durum değil.

İsteyen istediği gibi düşünebilir, ama benim bu takım ile ilgili içim gayet rahat. Sadece iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik, tam takım çalışamadık, ve bizim oyunumuzu en az 2-3 level yukarı çekecek oyunculardan henüz verim almaya başlamadık. Ki benim beklentilerim yüksek olduğu oyuncular, elbet ritm bulacaklardır.

Risk içeren tercihler yaptığımız, özellikle transfer konusunda, söylenebilir. Ama bu riske değecek oyuncular, üst düzey isimler bahsi geçen isimler. Ben yavaş yavaş ritm bulacağımızı, geçen seneden de daha üst düzey bir takım olacağımızı düşünüyorum. Çünkü ben biliyorum ki Erceg bu değil, ben biliyorum ki Domercant bu değil, veya Jawai'yi bu şekilde kullanmayacağız, buraya Markoishvili de dahil olacak. Bu sebeple içim rahat.

Başlamış gene Felaket senaryoları.
Ne diyelim canımız sağolsun. Erceg'i bende begenmedim fakat galatasaray formasında desteklemekten başka çare yok.
Sinan Marko Cenk jawai Domercant bunlardan tam randıman aldıkmı tamamdır.

Bu takıma sahip çıkın 1 maçla asıp kesmeyin.Fakat kritik anlarda Top enderde OLMAMALI SAYGILAR.

günaydın herkese,

evet kupa kaybettik ama bütün sezonu daha kapatmadık bence... erceg kötü olabilir, henry inin şutları girmemiş olabilir ama emir inde o şkilde her attığı top sayı olmaz. şans işi biraz onlarının yanındaydı bugün.

birde aklıma takıldı emir le vidmar nasıl aynı anda sahada oluyor ? eğer öyle bir şans varsa bizde birini alalım

Sinan neden oynamadı hiç?Aslında Sinan savunması yapacak bir durumda olmadı ama yine de tıkandığımız durumlarda bir hareketlilik sağlayabilirdi.Hemen acımasız ve umutsuz davranmayalım sonuçta tek bir top ile kaybettik.

FB yönetimi bu kupa için Turgay Demirel'e teşekkür borçludur. Sırf FB için değişen devşirme oyuncu kuralı sayesinde bugün Emir ve Vidmar beraber oynadı. Bu iki oyuncudan biri olmasaydı kupayı alamazlardı.

Turgay Demirel'in de adı çıkmış :D

Vidmar yabancı kontenjanından katıldı diye biliyorum .Bo, bojan,kleiza,vidmar , zoric. Bjelica dışarıda kaldı ( zaten sakatmış galiba ).

Tabi ki takım daha iyi olacak. Sakatlıktan çıkanlarrın formu daha iyiye gidecek taşlar yerine oturacak . Bu konuda endişe duymuyorum da bu durum başarılı olmaya yetecek mi ondan şüpheliyim. Feneri bundan daha güçsüz yakalayamazdık bu sene. Rakibinin hocası değişmiş tam takım en fazla 8-10 gündür bir arada 3-4 tane çoğu yerli sakatları var ( en zayıf noktaları yerli kalitesiyken üstelik ) . Çok kötü üçlük atmalarına rağmen seni yeniyorlarsa oturup düşünmek gerekir bence.

EL'de de gidebileceğimz maksimum seviye top 16 olacak gibi. Bu takım bu kadro yapısıyla top 8 yapamaz.

62 11/27 40,7(ikilik) 10/29(üçlük) 34,4 10/16(serbest atış) 62,5 bunlar bizim yüzdelerimiz

64 22/39 56,4(İkilik) 3/18(üçlük) 16,6 11/15(serbest atış) 73,3 bunlar fenerin

.Karşı taraf bu kadar kötü üçlük performansıyla bizi yendiyse bu bizim için kötü bir sinyaldir.3 sakatlıktan çıkan ve toparlanmaya çalışan oyuncudan meded unmak şimdilik biraz fazla iyimserlik olur.Toparlanacakmıyız evet ama şu bir gercek bence bu sene biz favori değiliz ligde karşı tarafın organızasyonu çok iyi birde onları kollayan bir federasyon var bu sene işimiz zor hep finallerde kaybedebiliriz

Obradovic gelmiş rakibine 20 milyon bütçe harcamış hala gelmiş favori değiliz diyorsunuz. Komiksiniz iyice, favori miydik gerçekten??? İki takımın eksikleri de oyunu etkilemiştir. Bence biz daha çok etkilendik. Son topta yenilmek kötü ama enseyi karartmamak lazım.

Obradovic'in dün melih mahmutoğluna okadar çıkışması hemde 1.dakikada bence kötü biz türkler duygusalız obradovıc başarılı olamaz.Çünki avrupa profesyonel ama biz değiliz.Ayrıca kleiza'yı beğendim ama fb abartılmamalı okadar eksiğe ragmen başabaşdık ve oynayanlarda çok formsuzdu.

Kesinlikle en kötü halimizle bile son topta maçı verdik tabiki kupayı Fener'e teslim etmek hoş değil ama sezon açısından çok da üzülecek bir durumda değiliz.Erceg biraz forma girerse Domercant %50'ye çıkarsa bu takım çok rahat maçları alır götürür.

Benim takımın geleceğiyle ilgili içim rahat.Burada da çokça eleştirilen Erceg,Jawai ve özellikle Domercant'ın kısa süre sonra büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum,son olarak bu takım gerektiği yerde ve zamanda Ülker'i rahatlıkla yenebilecek kapasitede, bu hususta rahat olun derim .

Karşımızdaki takımın henüz doğru düzgün bir arada olmadığını ve hazır olmayarak son topa kadar bizimle başabaş oynadıkalrını düşünürsek bence iyi gitmeyen şeyler var.

Geçen yılın şampiyonu olan bu kadronun üzerine yapılan takviyelerle bırakın son topa kalmayı daha üstün oyun ve skor ile maçı alması lazımdı. Karşı taraf ile kıyaslanmayacak düzeyde daha oturmuş ve daha sert olmamız beklenirken toplama takım hüviyetindeki rakibe yenilmek şık olmadı...

Obradoviçe psikolojik üstünlük kurmak için böyle bir koz verilmemeliydi.

Erceg Ağustos ayından beri burada ama hala hazır olacak, Domercant geçen sezon play-off finalinde bile oynar dendi ama bugün ki hali rezalet. Biz Rehabilitasyon merkezi değiliz. Kusura bakmayın, bizim bu maçı kazanmamız gerekirdi, ama kaybettik.

Maçla ilgili söylenecek çok şey var.Bunlar benim şahsi düşüncem, bir maçla umutsuzluğa kapılmaya, oyuncuları asmaya gerek yok, benim yazacaklarım sadece bu maç üzerinden gözlemlerim;
1-Eğer pota altında Jawai diye bir silahınız varsa bu oyuncuyu uygun zamanda uygun yerde topla buluşturmazsanız o silahınız namlusunu savunmada size çevirir, birkaç hücum ersin jawaiyi besledi hemen sonucunu aldık, kimse ndong ile jawaiyi karşılaştırmasın ikisinin tek ortak yanları barcadan gelmeleri, siz jawaiye potadan uzakta topu verirseniz işiniz şansa kalır.
2-Ergin hoca oyuncu tercihlerinde dün çok formsuzdu. emir peş peşe atıyor siz onu cenkle savunmaya çalışıyorsunuz, sinan güler bence emire nefes aldırmazdı, ayrıca gökseninden şutuda kat ve kat daha iyidir, ayrıca oyun görüşü daha ileridedir, sinanı kullanmamamızı bir türlü çözemedim.
3-Siz Göksenini oynatıyorsanız rakibin en iyi oyuncusunu tutturmanız lazım, ayrıca Gordona Melih Mahmutoğlunu savundurmak bana hiç mantıklı gelmedi, gordonla göksenin aynı anda sahada olduklarında dış tehditimiz bence düşüyor. Gordon-Cenk, Göksenin-Domercant karışımının dışına çıkmak bence çok riskli.
4-Jawai oyundayken dış atıcımız kesinlekle Göksenin,Ender olmamalı, Domercant, Cenk daha mantıklı, çünkü jawainin dışa çıkartığı toplarda Türkiye kupasında da gördük top ya Göksenin yada Ender ile buluşuyor, buda şut yüzdesini düşürüyor.
5-Erceg dün maçın başında belli ettiki kafa olarak bu maça hiç hazır değil, neden sürekli oyunda tuttuk, Ersin 3. faulünü aldığında kenarda unuttuk, 4 kısaya da dönebilirdik, (Arroyo-Gordon-Cenk-Sinan-Furkan)
Son olarak daha ilk maç kupayı kaybettik ama Hocamıza ve Takımımıza sahip çıkalım bu takım çok iyi işler yapacaktır. Yeterki Biz destek olalım...

Son pozisyonda Emir'i Göksenin tutsa belki o atışı daha zor bir pozisyonda yapacaktı ve maç uzatmaya gidecekti. Hakemlerin birkaç kritik kararı var ki, bunlar direkt skora etki etti. Mesela Furkan'ın tiplediği basket olan bir pozisyon var. Orada basket faul olması gerekirken, hakemler sayıyı iptal etti; Furkan 1/2 attı. Oynamayan/formsuz oyunculara şöyle bir bakıyorum Sinan, Engin, Domercant, Erceg, Jawai, Macvan, Manu... Bu oyuncular kalite olarak Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sezonki oyunculardan aşağıda değil. Yani Galatasaray'ın çok zengin bir rotasyonu var.

Ben dünkü mücadeleyi beğendim. Maç detaylarda kaybedildi. Tabii ki, takımın EL'de çok daha yaratıcı ve agresif oynaması lazım. Ama, daha iyi olacak. Bu ortada...

Mağlubiyet için bahaneler sunanlar var , gerçekten inanamıyorum.Bu bahaneler bizi gerçekleri görmekten uzaklaştırır, çözüm üretmeyi geciktirir.Umarım yönetim de bu bahanelerin arkasına sığınmıyordur ve (maddi imkan varsa) bazı hamleleleri ciddi şekilde düşünüyorlardır.

Dün için mazaret üreteceksek Fb'nin bize göre daha ciddi mazaretleri vardı. Yeni bir coachları var, yeniden yapılanmaya gittiler ve ciddi transferleri sadece 10 gün önce takıma katıldı,birçok oyuncusu Avrupa Şampiyonası'ndaydı .Bizimse geçen seneden oturmuş bir sistemimiz ve şampiyon bir takımımız var.

Marko'nun yokluğundan dem vuran olmuş, adamlarda Oğuz. Ömer, İlkan, Bjelica oynamadı.

Maç içerisinde ballı oldukları söyleniyor ki adamlar maç boyunca neredeyse 3'lük atamadılar.

Neymiş bizim bazı oyuncular formsuzmuş.Bunların form tutacağının garantisi mi var?Hatta 32 yaşında ağır sakatlıktan dolayı 1 sene basketbol oynamamış Domercant'ten eski formunu bulmasını beklemek tam hayalperestlik.Erceg'e gelince form tutsa ne yapacak merak içindeyim.Adam kariyeri boyunca 1 sene Bjk'de başarılı oldu, onun dışında beklenen sıçramayı yapamamış, vasat bir oyuncu.

Adamların 10 gün önce takıma katılan yeni 4-5 transferleri Zoric ve Kleiza ile bizim yeni 4-5 transferlerimiz Jawai ile Erceg'i yer değiştirelim, maçı + 20 ile kazamıştık.Hala oyuncuların form tutmalarını bekleyecekmişiz de bilmem neymiş.

açıkcası çok üzüldüm. Fener mağlubiyetleri çok can yakıyor.
Bunun dışında takım için herhangi bir tereddütüm yok. geçen sene de bu şekilde takım kimyası olmamıştı. Ndong u eleştiriyorduk buralarda. sonra takım oturdu ve neredeyse namağlup şampiyon olduk.
Takımda formsuz oyuncular kendilerini toparlarlarsa bu takım bu sene de şampiyon olur.

rakibe gelince bize en ters gelecek oyuncuları Zoric olacaktır. Oraya çare lazım.
Onun dışında Obrodovic in yeni Diamantidisi Emir olmuş ama son 3 top çok bala geldi sayılar.
Ergin hoca ne yapacağını biliyordur.
sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu takım FB den daha iyi takım olacaktır.

son olarakta maç bitiminde koyu mavi gömlekli eleman direk bizim benche doğru el kol harektekleriyle sevincini paylaştı.(normalde bu yapılmaz ) fotolardan görünce Mirsad olduğunu anladım(yanılabilirim de ) . Adam tahrikten vazgeçmiyor arkadaş...

Gerek basketbol yaklaşımı gerekse oyuncuların yapabilirliği açısından bizden potansiyel olarak önde bir rakip var.Bu öznel yorumum.İnsanda ''ulan Fenerbahçe işte,yine saçmalayıp güldürürler,hiçbir şeyleri tam olmaz'' düşüncesini geri plana iten,Fenerbahçe ile rakibin olduğunda dahi saygı hissettiren Obradovic'in yaklaşımı belli.Türkleri takımda en fazla tamamlayıcı parça olarak kullanacak,zira son yıllarda çıtayı yükselten hemen her takımın alışıldık yüzler sebebiyle yaşadığı sıkıntıyı görmüş.Yalnız ligde yabancı sınırından ötürü Emir Preldzic her daim yapının ortasında olacak.İhtiyaç duydukları yegane şey uyumu geliştirene kadarki olası ters sonuçlarda arkasına saklanacakları,sezon boyu güç alacakları bir hikaye.
Hikayeyi verdik,güçlü olduğumuz alanda maç sonu Emir Preldzic'e yenildik,dış şutları soktuğumuz günde kaybettik,en kötüsü yıllardır doğru adımları attığımız her branşta Fenerbahçe'yi yendiğimiz şekilde kaybettik dün.Omuzlarına yüklediğimiz ağırlığı biz devraldık.
Geçtiğimiz sezonki emek ve gösterilen başarı basketbol tarzına inanmayanların zihinlerinde dahi geçmişi geri plana itti.Zira rakipler kendini imha etse de bundaki payımız büyüktü,görüntümüz her şeyden bağımsız bir saygıyı hak ediyordu.Fakat dün ''Shipp sakatlanmasaydı?'' noktasına döndüm ben,idari adımları veya bireyleri suçlamıyorum.Haksızlık olur çoğu isme.Sadece o günkü Bandırma deplasmanından bugüne kadarki hikayeyi büyük ölçüde o sakatlığın oluşturduğunu düşünüyorum.
Pozitif düşüncenin gücüne inanırım.En olumsuz şartlarda dahi bir yığın artı getireceğini düşünürüm ki ortada en olumsuz şartlar falan yok.Benimki tarza dair inanç eksikliği ve geleceğe dair umutsuzluk.Umarım pozitif bakan arkadaşların düşünceleri yine başarır ve hep birlikte mutlu oluruz.Bir süre uzaktan izlemenin gerek kendim gerekse çevre için faydalı olacağı kanısındayım.

Ergin Ataman,geniş rotasyon ve Sinan Güler'in süre almaması...Bakalım nasıl oturacak bu takım.

Fenerbahçe'nin özellikle son çeyrekteki savunma çabası en göze batan şeylerden biri maç için.Doğrudan Obradovic'in etkisi bu işte.Hucümu da belli bir seviyeye çekecektir.