Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH 62 Fenerbahçe Ülker 64

Oyun plânını 3lük atmak üzerine kuran bir takım gördüm sahada.
Sadece 2 yabancı oyuncumuzdan verim alabildik.
Onlarda geçen sene takımda bulunan Gordon ve Arroyo idi.
Henry,Erceg ve Jawai'den istenilen verimi 4 resmi maçtır alamıyoruz.
Ne zaman alacağımız da belli değil.
Bu takımın en az 1 aya daha ihtiyacı var.
Canları sağolsun Aslan Parçalarının...

Sene başı çok dedik Erceg ile, Domercant'ten medet ummakla olmaz bu işler diye, bir hain olmadığımız kaldı. Adamlar doğru dürüst hazırlık kampı yapamadan yendiler bizi.Çünkü arada kalite farkı var

Tarih,şans,inisiyatif hepsi tamam.Maçı şans ve şans kaynaklı da olarak ekstra inisiyatif belirleyecekti o da tamam.Yalnız 48-39'dan sonra bilhassa hücumda set dönmesi gerekirken baston yutmuş gibi duranlar mümkünse salondaki Galatasaraylılardan özür dilesin.Erceg ne yapsın onu bilemiyorum,her şey bir tarafa o son toptaki hamlesi şu seviye için facia.Rusya ve rulet şut mekaniği oturana kadar güzel seçenek,zira varlığını o tanımlıyor.
Dudley,Gordon,Furkan ve tribünü ayırmak lazım.İçten şekilde canları sağolsun.

Sezon başında bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Sadece son 15 dk yı seyrettim ama gördüğüm kadarı ile Sinan oynamadı acaba bir sorun mu vardı? İzlediğim kadarında da geçen yılki takım sahadaydı. Yeni transferlerden istediğimiz verimi alamazsak işler zor.
Domercant sakatlığı çok kötü olmuş. Tam ritmini bulacakken hazırlık maçlarında sakatlandı. Bu tip yaşlı oyuncular kolay form tutamazlar, biraz daha zamana ihtiyacı var. Umarım 1-2 haftaya toparlar.
Diğer yandan Fenerbahçe'nin oyundaki direnci iyiydi. Bu sene diğer yılların aksine çok savaşıyorlar. Obradoviç etkisi ortada. Bir aksilik olmaz ise lig bizimle onlar arasında geçer. Ksk, Efes ve Banvit bu seviyede değiller. Bir de Banvit EL elemeleri nedeni ile erken form tutmak zorunda kaldı, bir süre sonra biraz daha düşüş yaşayabilirler.
Yine de bu yenilgi kötü oldu, onlar şimdi havaya girdiler. Şampiyonluktan sonra bir kupa daha iyi olacaktı :(

Maçın özeti: Geçen seneki Galatasaray, yeni FBÜ ile başa baş oynadı. Hatta Marko eksikti.
Jawai, Erceg ve Henry için biraz daha sabır diyesim var ama görüntü iyi değil.
Eğer form bulurlarsa büyük ihtimal şampiyonuz.
İkinci yarı başında klasik saçmalıklarından kesit sunsa da Gordon bu sene ligin en iyi oyuncusu olabilir.
Furkan ve Dudley pota altını karartırlar.
Arroyo bildiğimiz gibi.

FB yönetimi bu kupa için Turgay Demirel'e teşekkür borçludur. Sırf FB için değişen devşirme oyuncu kuralı sayesinde bugün Emir ve Vidmar beraber oynadı. Bu iki oyuncudan biri olmasaydı kupayı alamazlardı.

Selamlar öncelikle yorum yazan arkadaşların hepsine saygı duyuyorum yenilginin üzüntüsü ile sitemkar olmaları çok normal ama ben aksine takımdan fazlasıyla ümitliyim sonuçta alınan oyuncuların potansiyelleri çok belli sadece ritim bulmaları ve oyunun içine girmeleri gerekiyor ve bunun içinde onumuzde zaman fazlasıyla var,kişisel olarak ele alırsak erceg zaten şapkadan tavşan çıkarabilecek bir oyuncu değil sistem içinde şutları ile var olan oyuncu ve şu anda sakatlığında etkisi ile formsuz,jawai zaten hocanında söylediği gibi fazla kilosu ve onunda sakatlığının etkisi ile sezon başında tam hazır değil..bu şartlar altında ben kupanın kaybedilmesini büyük bir kayıp olarak görmüyorum açıkçası aksine takımımıza uyarıda bulunması açısından bir nebzede iyi oldu sadece insanı üzen maçın kaybedilme şekliydi canları sağolsun oyuncularımızın ..gecen sene kendi adıma hayatımdaki en büyük mutluluklardan birini yaşatan koç ve arroyo önderliğindeki takımın bu senede ligin en iddaalı takımı olduğunu düşünüyorum..gecen sene başındaki gibi karalar bağlamayalım arkadaşlar sadece ZAMAN'a ihtiyacı var oyuncularımızın,yine sezon sonunda bizim desteğimizle başarıları getirecektir eminim koçumuz...

Kazansaydık güzel olurdu ama formsuz oyuncu sayımızın onlardan daha fazla olduğu bir zamanda çokta üzmedi açıkcası bu mağlubiyet beni. Bugünden daha kötü olamayız ama çok daha iyi olacağımız kesin.

Takımda gördüğüm en büyük eksik farkı açmaya başladığımızda öldürücü darbeyi vuramıyoruz ve rakip bir şekilde geri dönüyor. Gevşemeden ve oyun konsantrasyonunu kaybetmeden rakip kim olursa olsun vurup geçmek lazım.

Takımı asla eleştiremem.

Formsuz oyuncularımız çoktu ve herzamanki gibi hakemler feneri çok kayırdı.

Sezon içindeki maçlarda nekadar kayırırlarsa kayırsınlar biz fenerden iyi takımız ve elimizden kurtulamazlar.

Ayrıntıya girmeye gerek bile yok.

Öncelikle geçmiş olsun ve sağlık olsun.

Yenilgiye şaşırdığımı söyleyebilirim.Ben zor da olsa kazanacağımızı düşünüyordum.İyi oyun beklentim de yoktu.

Maça da fena başlamamıştık üçlük atışı olarak gayet güzel bir maç geçirdik.Ama pota altından skor olarak hiç katkı alamadık.Rakibimizde Zoric,Vidmar,Kleiza üçlüsü ciddi skor katkısı verdi. Aslında Fenerbahçe'nin pota altı savunması da öyle ahım şahım değildi o konuda biraz hayal kırıklığına uğradım o madeni işleyemediğimiz için.Tabii bunda yeni katılan oyuncuların fizik/form durumu etkili.

Yazın Erceg transferine burun kıvırsam da fazla laf etmemiştim ama buradaki endişeli arkadaşlara da hak vermiyor değildim.Tek maçlık değerlendirme tabi ki sağlıklı değil ama Erceg'in görüntüsü şu an için facia ötesi.Beşiktaş'tan gittikten sonra toparlanamadı bir türlü.Kleiza'yı elimizden kaçırdığımıza umarım üzülmeyiz.

İkinci yarıdaki hücumdaki tempomuzun düşmesinde rakibimizin savunmadaki çıtasını yükseltmesi etkili oldu.Ben Bo Mccaleb'i savunmada bu kadar istekli görmemiştim.Emir de yine Selçuk Şahin'in basketbol şubesi gibi sadece derbilerde iyi oynayıp bütün sezon yatma planlarında gibi.

Ne kadar sene başı olsa da takımın sena başına bağlı olarak sıkıntıları olsa da rakibimizin üçlük atamadığı,yerli rotasyonunun çok dar olduğu,Bo-Bojan ikilisinden hücumda uzun soluklu faydalanamadığı maçta yenilmek beni biraz düşündürüyor.Dediğim gibi en büyük avantajımız oturmuş kadromuzun olmasıydı ama bunun böyle olduğunu bugün pek gösteremedik malesef.

Son olarak yukarıda Vidmar'ın devşirme olarak oynadığını düşünen bir arkadaş gördüm onu bilgilendireyim öyle bir durum yok.Vidmar yabancı kontenjanında oynuyor.Zaten o devşirme kuralında bildiğim kadarıyla maç kadrosunda tek devşirme bulundurabiliyorsun.Eğer Vidmar devşirme statüsünde olsaydı Bjelica da haliyle bugün kadroda olurdu.Lütfen yanlış bilgilendirme yapıp insanlara yanlış şeyler söylemeyelim.

Şu anda takımda en çok laf edilen , eleştirilen oyuncular Domercant , Erceg ve Jawai.Ben ise bu 3 oyuncuya da çok güveniyorum.Zerre eleştirmiyorum izlerken , henüz sezon başı olduğu için ve bu oyuncular çok ciddi sakatlıklarla uğraştıkları için.Onların kredisi var.Son çeyreğe doğru 9 fark yakaladığımız bir maçta son saniye basketiyle hem de en itici oyuncuları Emir'in basketiyle kaybetmek kötü oldu sadece ama çok önemli değil.

Obradovic ile Fenerbahçe'de önceki sezondan kalma oyuncular bile en azından savunma yapmayı ve daha yürekli oynamayı öğrenmiş.Üstüne ekledikleri yeni sağlam yabancı transferleriyle sonuçta Fenerbahçe maçları kolay olmayacak.Ama benim endişem yok , oyuncularımız ciddi sakatlık geçirmesin yeter , tekrar o sağlam takımı izleyeceğiz yakında.1 ay olur 3 ay olur , takıma biraz süre vermek lazım.

Yapılan yorumlara inanamıyorum. Sanki bizim takım üç aydır eksiksiz şekilde antrenman yapıyor. Biraz insaf ne olur...

Göksenin, Domercant ve Jawai sakatlıktan yeni çıktı. Engin hala sakat. Ender, Sinan, Arroyo ve Markoishvili milli takımlarlaydı. Ve karşımızdaki takımın bütçesi neredeyse iki katımız.

Oyunun büyük bir bölümünü önde götürüp son saniyede kaybetmek berbat bir şey elbette. Domercant berbat durumda, Erceg ürkek ve güven vermiyor. Jawai'yi ise kullanamıyoruz.

Sağlık olsun, daha iyi olacağız elbet.

Kimse son topa değinmiyor.

Oktay Hoca zamanında birçok maçta bizi çıldırttı bu durum.Aklıma Mersin maçı geliyor.

Rakibe 24 sn'lik son topu vermek,maçın kaderini al çiz demek bence doğru değil.Potaya götürsek ikisini bile soksalar,ki maçın gidişatı 1 tanesini kaçıracaklarını söylüyordu,kalan 20 sn'de Hoca istediği oyunu çizer üzülsek bile bu kadar olmazdı.O son topu imkanı yok sokardık buna inanıyorum.

Valla Ergin hocayı çok seviyoruz ama soru işareti olan konularda hiç doğru davranmadı. Jawai 150 kg olmuş sakat formsuz Erceg'in sanki uzaylılar aklını almış yeteneklerini almış gibi oynuyor ben kimim basketbol nedir diyecek konuma gelmiş adam inanamıyorum gerçekten.
Domercant'a gelince en skorer oyuncumuz en akıllı en tecrübeli oyuncularımızdan birisi olması gerekirken inanılmaz kötü 33 yaşındaki bir oyuncudan bahsediyorum eski formuna dönmesi oldukça zor gibi görünüyor.
Kısacası bu 3 yabancı aksi yönde verimlerinin sadece 1/3 ünü verselerdi bakın yarısını demiyorum daha da azını diyorum. Bu maçı rahat alırdık.
Ama böyle üst düzey maçlarda Arroyo-Gordon-Ersin ile olmuyor Ender'de çok kötü oynadı bugün.
3 formsuz ne yapacakları belli olmayan yabancı ile hiç iyi maçlar beklemiyor takımımızı. Gerçekleri dile getirmek lazım.

İyi akşamlar.

Kötü oynadık. Türkiye Kupası maçlarında takım zaten iyi oynamıyordu. Bugün de pek birşey değiştirememişiz. Arroya,Ender ve Cenk'in şut yüzdeleri düşük olunca sıkıntı yaşadık. Özellikle Ender bugün hayalkırıklığı yarattı. Arroya'da çok üst düzey bir performans sergilemedi bana göre. Buna Gökseninde 3/0 atması eklenince sıkıntı oldu. Hatırladığım kadarıyla ikisi bomboştu. Sinan G. belki bu şutları sokabilirdi bugün hoca neden yararlanmadı ısrarla anlamadım.

Gordon,Ersin ve Furkan dışında beklediğimiz düzeyde oynayan oyuncumuz yoktu malasef.

Sonuç olarak İçimiz rahat etmedi.

Maçın Tek Kelimesi Ve kahramanı Emir Preldžič
Fenerbahçe Bugün Kadroda ki oyuncuları Belkide Topluca daha 5 kere İdman yapmamış iken Kaybetmemiz Acı oldu...
Bugün sahada ki Emir'in Performansı Gecen Sene Kupa Finalinde Tek ayağı ile müthiş oynadığı maçı aklıma Getirdi.