Öncelikle tüm GSBasket takipçilerine ve basketbolseverlere merhaba. 2005'den beri takip ettiğim ve yazılanları zevkle okuduğum, kanımca Türkiye'nin en iyi basketbol forumuna üye olarak fikirlerimi/bilgilerimi paylaşmanın keyifli olacağını umuyorum.
Sıcak yaz günlerinde Galatasaray'ın yaptığı transfer hamleleri hepimizin olmasada, bir çoğumuzun içini ferahlatıyor olmalı
Bundan 6-7 yıl önce "Darius Songaila Galatasaray'da" deselerdi sanırım bir kısmımızın yüzünde ince ve iğneleyici bir gülümseme, bir kısmımız da ise sert bir "hadi oradan!" tepkisi oluşurdu. Yıllar birçok şeyi değiştiriyor...
Genel itibariyle Songaila hakkındaki eleştirilerin çoğunluğu yaşıyla alakalı ki, ben buna katılmıyorum. Benzer şekilde NBA'den Avrupa'ya dönen Radoslav Nesterovic'in (1976 doğumlu) geçen sezon Olympiakos'daki performansını gözden geçirmekte fayda var. Mike Batiste, Boni N'Dong gibi örnekler de verebiliriz.
Songaila'yı en iyi haliyle beklemek belki doğru olmaz ama, oynama alışkanlığını yeniden edinip form tutması durumunda Euroleague için çok önemli bir önalan oyuncusu olacağını düşünüyorum. Songaila, kendisinden sadece bir yaş küçük olan Lavrinovic kardeşlerden çok daha yetenekli olarak bilinirdi.
Songaila hem içerden, hem de dışarıdan oynayabilen; boyalı alanda etkili olan, şutu temiz bir oyuncu. Bu özelliklerinin yanı sıra en iyi döneminde çok hareketli ve enerjikti. Son birkaç yıldır pek izleyemediğim ve son sezonunda yaşadığı sakatlık sonrası pek fazla oynamadığı için bu özellikleri hakkında net bir fikrim yok.
Songaila'nın gelmesiyle bence Galatasaray hücumda daha akışkan ve efektif bir oyun oynayacak. Son olarak CSKA formasıyla Euroleague'de final-four gören Songaila'nın benzer başarımı yıllar sonra Galatasaray'da da göstermesini diliyorum.