Darius Songaila

Profesyonel sporcuların hiçbiri taraftardan etkilenip gelmez,ancak geldiğinde gördüğü durumdan oldukça etkilenebilir..Transfer olduklarında bundan bahseder oyuncular ama ben bunu samimi olarak söylediklerine inanmıyorum..''Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim'' bu samimi olmayan cümlelerin babasıdır tabi :)

Bence Saras'ın tavsiyesi yerine transferlerde Efes ve Fb'nin bi kaç yıldır önemli isimleri getirtmesi,ve hedeflerin artması diye düşünüyorum..Bizim de Gordon ve tabi ki Lako transferlerimiz bu işin ciddiyetine inanmasını sağlamıştır Darius için..Kaldı ki Jasaitis ve asıl Saras gelmişse bu ülkede basketbol adına önemli hedefler olduğunu düşündürtmüştür..

Artı etken olarak da son bi kaç yıldır milli takımımızın başarıları olarak düşünüyorum..Özellikle eskiden çok zorlandığımız Litvanya'yı en güçlü olduğu dönemlerinden biri de dahil olmak üzere son bi kaç yıldır yenmemiz basketbol kalitemizin yüksek olduğunu düşündürtüyodur..

Ben Songaila'dan çok çok ümitliyim..Daha önce de söyledim eğer ki sakatlığı olmazsa bu sene mücadelesiyle bizi coşturur..

Bu mücadele olayını tam hatırlamayanlar için de şöyle ifade edim,benim gördüğüm en mücadeleci uzunlardan biridir Songaila..Nachbar'ın Slovenya Milli Takımı'ndaki mücadelesine çok benzetirim ben..Aynı değil tabi ama izleyenler ne demek istediğimi daha iyi anlar..
 
Takip ettiğim kadarıyla bir şeyler paylaşmak istiyorum ben de.

- Orta mesafe şutunda istikrarlıdır
- Çok iyi bitiricidir
- İş ahlakı üst seviyededir (Litvanyalı tabi)
- 4/5 numarada her türlü faydalanırız

Bunların yanında;

- Ribaund makinesi değildir
- Oyunu yumuşak sayılabilir
- Bire bir oyunu vasattır

Bence eğri doğrusuyla çok iyi hamle. Takımımız için hayırlı olsun..
 
Umuyorum oldukça başarılı olup kendini sevdirir. Orta mesafe şutunu herkese kabul ettirmesi iyi fakat blok kabiliyeti iyi,sert bir 5 numara bekleyen Galatasaraylılar için biraz soru işareti bıraktı. Bu tartışmalar kaybettiğimiz her maç yeniden alevlenir ama ben Songaila'nın tecrübesiyle bu yıl beklenenden çok katkı yapacağına inanıyorum.
 
Pozitif yönleri;
Şutu bir uzuna göre çok çok iyi,
Oyun zekası iyi,
Pivot hareketleri iyi,
Par verme yeteneği iyi,
Savaşmayı sever,

Negatif yönleri;
Çok hareketli ve atletik değildir,
Sert bir oyuncu değildir,
4,5 numara dediğimiz oyunculardan, 5 numara oynarken zorlanabilir,

Genel kanım takıma yararlı olacağı yönünde. Hele 500 bin bolar gibi bir rakama gayet uygun bir oyuncu.

Saygılar.
 
yanlıs bı hamle oldugunu dusunmuyorum ancak hala ust duzey maclar ıcın yetersız bır 5 numara rotasyonumuz oldugu ınancındayım...
 
Çok iyi bir oyuncu. Ama herkesin dediği gebi tam bir 5 numara gerek. Herkes 4-5 arası oldu. Ama Furkan olduktan sonra ribaundlarda çok fazla sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.
 
Takıma yaralı bir oyuncu olduğu kesin ama bende üst düzey maçlarda pota altımızın biraz yumuşak kalacağını düşünüyorum.keşke fischer gibi sert bir uzun daha olsaydı kadromuzda
 
Yeni Transferlerimiz Songaila'nın Milli Takımı Litvanya Lakovic'li Slovenya ile karşılaştı.Maçtan Slovenya 72-70 galip ayrıldı.

Jaka Lakovic : 19 Sayı 2 Asist 2 Top Çalma
Darius Songaila : 10 Sayı 6 Ribaund
 
Ömer Aşık zorunluluğu doğurabilir sakatlığının ciddiyet durumu..
 
Sakatlığı gerçekten ciddiyse NBA'den uzun getirip EL'ye kalmamız gerekiyor en azından. Fakat koçun bu duruma bakış açısı belli.

Araştırmak lazım NBA'de durumlar nedir ne değildir.
 
Sakatlanıp kenara geldi diye mi o kadar ciddi olmuş durun hele yarın belli olur panik yapmayalım hemen. Litvanya'lılar şampiyonayı kaçıracak diye ciddi diyor da olabilirler, bekleyelim.
 
PAnik olacak birşey yok sanıyorum arkadaşlar

"No, as it looks his hand's nerve was hit so he couldn't control his hand for some time, but he'll be okay."

"He's not injured at all. He got his hand melted, I don't know if that's the right expression in English though"
 

Üst