Brown: Takımı sırtlayacağım
Galatasaray Cafe Crown'ın NBA takımlarından Utah Jazz'dan transfer ettiği Dee Brown, Türkiye'ye geldi. NTV'de yayınlanan Spor Servisi programına konuk olan Brown, "Galatasaray'da önemli bir oyuncu olacağımı ve takımı sırtlayacağımı düşünüyorum" diye konuştu
Sempatik hareketleriyle dikkat çeken ABD'li oyuncu, programın diğer konuğu Murat Murathanoğlu ve Burcu Esmersoy'a imzalı Galatasaray Cafe Crown şapkası hediye etti.
BEKO Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown'ın yeni transferi Dee Brwon, NTV'de yayınlanan Spor Servisi programında Burcu Esmersoy'un sorularını yanıtladı. Basketbol oynamaktan zevk aldığını ve her zaman kazanmayı istediğini belirten ABD'li oyuncu, "Büyük bir takımda olmak çok güzel. Takım oyunu oynadığımız zaman çok başarılı olacağımızı düşünüyorum. Enerjimi sayı atmak ve takım oyunu için harcayacağım" dedi
İnternetten mesajlar atarak kendisine destek veren sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür eden Brown, çok çalışarak takımın en önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediğini söyledi.
- Neden Galatasaray'ı tercih ettin?
- Mehmet Okur ile görüştüm. Türkiye'den çok güzel bahsetti. Takımdaki bazı isimleri de biliyorum. Benim için en iyi seçenek Galatasaray Cafe Crown'dı.
- Olympiacos'un da sana bir teklif yaptığı yönünde haberler vardı...
- Yaz başında Olympiacos ve Utah Jazz ile bir görüşmem oldu. Ancak Galatasaray Cafe Crown'dan gelen teklif çok cazipti.
- Mehmet Okur'dan bahsettin. İyi arkadaş olduğunuzu biliyoruz. Sana İstanbul ve Galatasaray hakkında ne gibi şeyler söyledi?
- Takımla ilgili çok fikrim olmasa da, Memo İstanbul'un ne kadar güzel olduğundan bahsetti. Ben de burada olmaktan çok mutluyum.
- NBA'de oynuyordun ve NBA ile Avrupa basketbolu arasında fark olduğunu düşünüyorum. Bu konuda neler söyleyeceksin?
- Elimden geleni yapacağım. Tabii ki yeni bir takıma ve farklı kurallara alışmak çok kolay değil ama ben öğrenmeyi severim. Antrenörüm ne isterse onu yapmaya çalışacağım. Takımda iyi oyuncular olduğunu öğrendim ve onların da bana yardımcı olacağını düşünüyorum.
- Adaptasyon süreci hakkında ne düşünüyorsun?
Evet ilk haftalar biraz zor olacak. Farklı bir oyun tarzı kesinlikle. Takım da size bakacak, nasıl olduğunuzu görmeye çalışacak. Ben kolay öğrenen biriyim. Takım arkadaşlarımla kaynaşmam lazım. Çünkü basketbol bir takım oyunu. Utah'ta da yeni sisteme, yeni antrenöre alışmak zor olmuştu. Ama sonuçta ödemeniz gereken bir borç var. Galatasaray'da da kesinlikle önemli bir oyuncu olacağımı düşünüyorum. Takımı sırtlayacağımı düşünüyorum. Bir an önce takım arkadaşlarımı görmek ve onlarla tanışmak istiyorum. Bunun için gerçekten sabırsızlanıyorum.
- Peki beklentilerin neler?
Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Bu dünyadaki en güzel duygu. Mümkün olduğunca çok sayı atmak istiyorum.
- Son olarak Galatasaray taraftarlarına neler söylemek istersin?
- İnternet sitemde taraftarlardan gelen çok sayıda mesaj vardı. Onlara teşekkür ediyorum. Sahaya çıktığımda en iyisini yapmaya çalışacağım. Taraftarlarımız bizi desteklesinler. Çok çalışacağız ve çok iyi bir takım olacağız.