Diana Taurasi

Taurasi bence de çok süre alıyor. Ama Taurasi gibi oyuncular, en az bir 20 sayı atmak ister ki sayı kraliçesi olsun. Bence Taurasi'nin oyunda bu denli kalmasının sebeplerinden biri bu bence. Ayrıca oyuncu da oynamak istiyor. Bugün hoca bıraksa, daha fazla oynayacaktı, gülümseyerek onu oturttu, gerçekten çok güzel bir tabloydu. Bir de genel olarak elinde bu tarz büyük oyuncular varsa onları öyle fazla oturtamıyorsun. Angel da iyi oyuncu ama tarz olarak farklı, gözlemlediğim kadarıyla hep en iyi olma gibi bir alışkanlığı yok mesela. Son olarak, ben hep Messi'ye dikkat ederim ne kadar oynuyor diye. Hatırlamıyorum ki Guardiola Messi yorulmasın diye 70'de çıkarsın. Belki olmuştur ama ben hiç rastlamadım. Sakat cezalı değilse de Messi oynar. Genel olarak yıldızları oynatma gibi bir eğilim sezinliyorum ben. Bu nedenle Taurasi konusunda 25-26 dakikaya çekilmesi zor, ama 30 da yeter sanki diye düşünüyorum.

kolay maclarda 25-26 tabı fb ıle casares ıle oynarrken 38-40 dk oynasın bıde ben takımımızı cok fazla begenmıyorum tauası yı cıkarsan normal takım olcaz yerlıler cok yetersız fbu ye karsı fınalde bu sıkıntı olabılır

Utku'ya katılıyorum, Diana'nın oynamak istediği açık. Fakat şöyle bir şey var, Tarsus maçında isterse 41 dakika oynasın da, Bourges veya benzeri bir maçta dinlendirmemiz lazım ki, karar anlarında şut atarken yorgunluk hissetmesin. Bourges maçında Diana'nın şutunun ribaundını Tina almasa, "Diana hani winner'dı, niye kazandıramadı" gibi komik şeyler okuyacaktık :) Tabii mantıklı düşünce o şutun kaçmasının asıl sebebinin Diana'nın yorgun olduğunu görüyoruz.

40 dk oynadığın bir maçın sonunda ne yeterli konsantrasyon ve dikkat kalır ne de güç. Son topu sokamaması normal. Bugün Alba da olmadığı için hiç dinlenme fırsatı olmadı. Taurasi oyunda yokken yerini doldurabilecek tek oyuncumuz da Alba malesef. Maçın başında biraz fark yapsak aslında bonus gibi. Fark azalana kadar Tina ve Dee dinlenirdi.

Taurasi kendisi ısrarla oynamak istiyor gerçekten. Ceyhun hoca da onu küstürmek istemiyor. Ama Aras'ın dediği gibi son dakikalarda sıkışan maçı çözmek için ona ihtiyacımız var bu yüzden yorgun olmaması gerekir. Ceyhun hoca onu böyle maçlarda son dakikalara hazırlamalı

Sanılanın aksine Taurasi gibi oyuncular zor maçlarda değil kolay maçlarda daha fazla oyunda kalır. Bence doğrusu da budur. Tarsus maçında neredeyse savunma hiç yapmadı çünkü böyle bir lüksümüz vardı. Ancak Casares gibi kalburüstü maçlarda savunma yapmaması, ya da yorgun oynaması gibi bir lüksümüz olmayacak. Bu yüzden özellikle kısmen kolay maçlarda kolay kolay oyundan çıkmak isteyeceğini sanmıyorum.

Harikasın, mükemmelsin, teksin, en iyisin. Aldığın her kuruş köküne kadar helal olsun. Biliyorum, takımdaki yerli kalitemizin düşüklüğüne, hocamızın çapına rağmen şampiyon yapacaksın bu takımı. Keşke daha iyi bir hocayla çalışma imkanın olsaydı da sevdirebilsek çok buraları sana, seninle sarı kırmızı nice yıllara.

Fazla söze gerek yok. 33 sayı Caferağa´da...

Bir pozisyonda yere kötü düşmüştü ödüm koptu adeta. Helal olsun sana Taurasi.

O sen dustugunde oh oh diyenlere en buyuk cevabi hemen kalkip kosarak verdin. Hevesleri kursaklarinda kaldi. Su takimda 2, 3 yerli verim verse senle beraber alirdik maci. Ama canin sagolsun. Abdi İpekci'de alacagiz. 33 sayi attin orada daha n'olsun.

1.Daha fazla sayı atıyor
2.Daha fazla asist yapıyor
3.Daha fazla sorumluluk alıyor
4.Rakip takım oyuncularına daha fazla faul yaptırıyor
simdilik aklıma gelenler bunlar

Ellerin dert görmesin, tanrı sana sakatlık bela vermesin Diana. Dünyanın en iyisisin, bu kesin. Tina ile birlikte iyi ki varsınız. Yabancılar olarak çırpınıp duruyorsunuz, bizim Türklerden ise zerre kadar katkı yok. Yazık kere yazık, takım olarak muazzam yabancılara sahip ol, ama vasat yerli oyunculardan senelerdir katkı alma !!! Basketbol takım oyunu, 2-3 üst düzey oyuncuyla alabileceğin birçok maç olacaktır ama önemli-önemsiz tüm maçlarda 1-2 kişinin eline bakarsan özellikle büyük maçlarda sonuç hüsran olur. Örnek Ros Casares ve Fenerbahçe maçları...