Ekrem Memnun

Bence dünyanın en saçma düşüncesi ''x'' varsa milli takım benim takımım değildir. Bu düşünceyle hiç bir mili takım hiç bir zaman bu ülkenin takımı olamaz.Ekrem hocaya görevinde başarılar. İnşallah çok ama çok başarılı olur. Bizleri de sevince boğar.
Abi ''x kişi''yle basketbola şekil veren yöneten yapı takdir edersin ki etki olarak aynı sınıfta yer almıyor. :) Milli Takım'ı desteklemenin de desteklememenin de sonuç olarak pek bir fark yaratmayacağını bilsem de buradaki çıkış noktamın somut olduğunu düşünüyorum.Ekrem Memnun'un,bilhassa geçen sezonun sonunda Ergin Ataman'ın attığı adımlar Türk basketbolundaki entrikayı normalleştirmekten başka bir şey değildi.Bu türlü Ülker Arena'daki 5. maçtan sonra haklı olarak duyduğum nefretin antrenörlerimiz tarafından magazinleştirildiğini düşünüyorum.

Açıkçası ben heyecanlıyım. Ekrem Hoca'nın da daha az sıkıntı ve daha büyük hedefleri olan bir organizasyon içinde yer almaktan heyecan duyacağını ve hırslanacağını sanıyorum. Bakalım. Yaz gelsin de, milli takımın açacağı yeni sayfayı keyifle izleyelim :)

Değerli Hocam biz senin hakkını asla ödeyemeyiz. Onca sorun ve probleme rağmen asla pes etmedin ve bize Euroleague Şampiyonluğunu kazandırdın bir gün elbet gideceksin ama seni asla unutmayacağım ve efsaneler arasına şimdiden girdin bile Koç.

Soyismin gibi hep Memnun'dun ama Yönetim bu başarıdan hiç Memnun olmadı. Umarım uzun yıllar bizimle olursun Koç. Herhangi bir şey yok içimden yazmak geldi..

Son zamanlarda ülkede birçok şey değişti. Ben de buna katılanlardan oldum. Bundan 4-5 yıl önce pek kimsenin aldığı paraları bilmezdik. Bilenler illa ki vardır ama kimse çıkıp 2 milyon alıyorsun oynasana lan deyip küfürler etmezdi. Şimdi bir çok maç ben de aynı şekilde sövüyorum futbol takımını gördükten sonra. Basketbolda da futbol kadar olmasa da büyük paralar dönüyor. He bizim takım bunun dışında tabi ki ama hocalar da kazanıyor. Ekrem hoca veya Ergin hoca ne kadar alıyor tabi ki bilemiyorum. Ergin hoca çok daha fazla kazanıyordur da konumuz bu değil. Sorun sanki hiçbir şey yapmadan yattıkları yerden kazanıyor gibi görünmeleri. Halbuki baktığın zaman ne zorluklar çekiyor bazıları. Bizim koçlar da bunlardan. Bizim normal hayatta yaşadığımız stresten çok daha fazlasını çekiyorlar. Bir takım aile gibidir. Her ay takımdan bir oyuncu gidiyor. Allah korusun tabi ki ama aile için ölen kadar üzülenecek durum. Bu stresler ile kazandığın paradan bile tat alamazsın. Gerçi onu da kazanamıyordur muhtemelen. Bu duruma katlanması sadece Galatasaray sevgisi ile açıklanabilir. Düşünüyorum ben olsam ben de katlanırdım tabi ki ama sezon bitene kadar. Sezon bitince oturur bi düşünürdüm. Sonra da giderdim gibi geliyor. Çok iyi hoca olmasının yanı sıra çok da iyi bir karakter.

Bir insan bu kadar başarılı, azimli, savaşçı, donanımlı, zeki, beyefendi, güleryüzlü, sıcakkanlı, güven veren... vs. olabilir mi? Gerçekten oluyor. İmparator Ekrem Memnun! Konuşsun, sabaha kadar dinlerim.

Son 15 dakikasını dinleyebildim, keşke önceden haberim olsaymış.. Röportajını okumaktan, dinlemekten keyif aldığım bir insan.. Çok da güzel konuştu hatta sunucular bile hayran kaldı kendisine.. Böyle güzel bir insan takımın başında olduğu için mutluyum..

İnci için neden oynatmıyorsun hocam diye söylenirdim, bir yandan İnci'den övgü ile bahsederken diğer yandan sorumuza yanıt verdi resmen :) Kadın basketboluna yön verebilecek bir isim dedi İnci için, altyapıdan bir oyuncu için daha böyle güzel konuştu, onu da seneye alacağım dedi takıma, acaba hangi oyuncumuz? Şu yönetim gerçekten adam akıllı destek olsa var ya, rahat 5 sene ambargo koyarız kupalara, Avrupa ligine bile ama daha beter köstek oluyorlar -_-

Anıları anlatırken bir anısına takıldım

"Kosova'da bir takım çalıştırıyordum. Bir deplasmana gittik. Takım ligin en iyisi evinde herkesi yener diyorlar. Gittik fark 15 olunca taraftarlar olay çıkardı"

Her yerde winner :)

Şapkadan tavşanı, fili değil hayvanat bahçesini çıkartıp bu takımı yine önemli bir yere getirirse yeter hocam biz seni başarısız olmaya zorladıkça sen daha çok yukarıya çıkıyorsun yabancıları da gönderdim bundan sonra genç takımla oyna derler mi acaba?

Hocam çok büyüksün ya. Valla bak. Övecek kelime bulamıyorum artık.

Mevcut organizasyonlar göz önüne alındığında Euroleague şampiyonluğunun yanına hiçbir şey eklenemez diyordum.Kısa oyuncu olmaz,basketbolda 80'lerden bu yana hiç sonuç vermeyen bir yapıyı doğrularım ve Fenerbahçe deplasmanında 20 vurup dönerim dedi Ekrem Memnun.

Ceyhun Yıldızoğlu , Galatasaray basketbolu için bir tsunamiydi. Giden hanedanlığı geri getirmek kolay olmadı. Bu tsunamiyi ancak Ekrem Memnun gibi yüreği büyük bir adam geçiştirebilirdi. Galatasaray basketbolu belki maddi olarak zor bir dönemden geçiyor ama başımızda Ekrem Memnun ve Aslanları olduktan sonra sırtımız yere gelmez. Oktay Mahmuti hocamın bir sözü vardı. Üzülmek için de bazen hak etmek gerekir. Bu takım kaybettiği zaman da karakteri koyuyor.HELAL OLSUN EKREM HOCA HELAL OLSUN.