"Tutku Açık"
Geçen hafta yenmemize rağmen eleştirdiğim için tepki almıştım...
Keşke haksız çıksaydım ama bu maçta papaz yine pilav yemedi...
Son dakikaları Lakovic ve Gordon ile oynayamayız...Bize yaratıcı bir oyun kurucu lazım. Onun adı da "Tutku Açık"...
Oktay Hoca bizi geçen sene finale taşıyan başrol oyuncusunu unuttuğu sürece son dakikaları böyle geçiririz hep. İsterse fark 15 sayı olsun. Koca bir takım son dakikalara sadece Lakovic'in eline bakıyor...
Hocam birde lütfen Shumpert'ı 3 numarada oynat, 4 numaraya Cevher'i koy. Shumpert 4'de resmen eziliyor. Bir de ısrarla Songalia son dakikalarda kenarda unutuluyor tıpkı Tutku gibi...
Neyse, sinirlerim çok bozuk açıkcası, kazanabileceğimiz bir maçı verdik. Keşke geçen hafta 18 sayıdan kaybetseydik de gerekli dersleri çıkarsaydık. Ama galibiyet sarhoşuyken bu da ilk Euroleague maçına denk gelince kötü yönlerimiz unutuldu gitti. Oktay Mahmudi "kutsal" ve "eleştirillmez" ilan edildi. Oktay Hocaya saygım sonsuz, buraya kadar bizi o getirdi, bundan sonrada o götürecek ama acilen Euroleague'de form tutması, yerli yıldızlara güvenmesi lazım. Sadece Tutku'ya değil, Cevher'e de. İkisini de sonuna kadar ihtiyacımız var. Ayrıca Gordonu 3,5 periyod izleyen çok iyi oyuncu der, yarım periyodu izleyen ise nerden buluyor böyle vasat ABD'lileri. Son dakikaları Gordon'u skorer oynatarak geçiremeyiz, Lakovic'de ise yaratıcılık Tutku'yu geçtim Ender kadar da yok (skorerliğine diyecek lafım yok yanlış anlaşılmasın)
Sözün özü Son dakikalarda topu Lakovic'e verin kenara çekilin diye bir taktik olmaz, olmamalı. Bu maçın tecrübeyle de bir alakası yok. Biz rakipten daha tecrübeliydik, kendi elimizle maçı verdik, yenildik. Adamlar ilk Euroleague galibiyetlerini aldılar.