EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Ribaundlar ve Lakovicin kötü performansı maçı etkiledi evet. Ribaund problemi gerçekten çok ilginç bir hal almaya başladı. Öyle böyle değil çok fazla veriyoruz. Bu maçı bir an önce unutalım, seyircisiz Karşıyaka maçında bir sürpriz daha olmasın..

Bilmiyorum katılırmısınız ama bu sonucun alınmasında 3 önemli faktör var;

1-Songailanın kenarda unutulması(Tutku da kenarda çok kaldı aslında)
2-Enderin yaptığı basit hatalar
3-Lakoviçin bir türlü devreye girememiş olması

Ribaund! Ribaund! Ribaund..! Serbest atış! Serbest atış! Serbest atış..!

Bugün bu iki faktör rol oynadı yenilmemizde ama olsun, canınız sağolsun Yenilmez Armada..

Domercant'ın 3'lüğünden çok eski dostlar Wilkinson ve Lyday'ın bulduğu 2 3'lük kalp kırdı. O anda maç rakibe gitmişti maalesef. Bugün maç boyu 7-8 sayı sınırında götürdüğümüz maçı böyle kaybetmemiz çok kötü. Vurup geçemedik bir türlü. Tam 30 kere çizgiye yolladık rakibi. Buna rağmen biz 19'da kaldık. Son periyotta 6 dakika kala rakip faul hakkını doldurdu ama hücumda sıkıştığımız anlarda bir türlü çizgiye gitmeyi başaramadık. Jamon ve Jaka ile koca 6 dakikada sadece 2 kere çizgiye gidebildik. Kazan ise bizim tam tersine hücumları hep sıkıştığında çizgiye gitti. Tabi aldıkları hücum ribaundları da bunu tetikleyen önemli bir etken. Tam 17 hücum ribaundu verdik rakibe maalesef.

Bir de Oktay Mahmuti'nin seçimine laf söylemek bize düşmez ama ilk yarı gayet iyi oynayan Songaila'yı 2. yarı çok fazla unuttuk bençte. Hücum böyle sıkışmışken onun orta mesafe şutları -ki bugün çok iyi attı- çeşitlilik yaratabilirdi.

Elimizdeki maçı verdik maalesef. Sağlık olsun bu maçtan alınacak çok ders var onları mutlaka anlatacaktır oyunculara koç. Canınız sağolsun.

Ribauntlarda ki sıkıntımız aşikar ama biraz şans olması lazım. Domercant ve Lyday attığı son 3 üçlük sans basketi. Ayrıca biz de cok iyi şut atamadığımız bir günde mac boyu skorda öndeydik. Suan Top 16 için Unics'i deplasmanda yenmemiz gerekiyor ki bunu yapacak fazlasıyla gücümüz var. Onun haricinde Barca ve Siena maclarından galibiyet-ler cıkarmamız lazım.

Herşey yapıldı sadece üçlüklerimizin yüzdesi kötüydü ve pota altını her iki alanda da iyi kullanamadık.Mücadeleleri için yürekten tebrikler..Bu takım bunu telafi eder

evde kaybedilmiş ve bu şekilde kaybedilmiş bir maç insan koyuyor ama illa bi yerde mağlup olacaktık,eksiklerimizi daha iyi görüp telefi ederiz,canları sağolsun....

Yazık oldu ya. Yıkılmış durumdayım şu an. :(

Bu arada Olympiyakos FB Ulker maçına bakıyorumda; Emir'i çıkarın bu takımdan o gruptan çıkabilirler mi? Şüpheliyim!

Mücadele üst düzeydeydi.Son çeyrekte biraz yorgunluk oldu bence.Ama yinede bu mağlubiyetten çıkarılacak dersler var ve bunları Oktay hoca & ekibi mutlaka değerlendirecektir.Songalia ve Tutku'dan daha fazla verim almaya çalışmalıyız

"Tutku Açık"
Geçen hafta yenmemize rağmen eleştirdiğim için tepki almıştım...
Keşke haksız çıksaydım ama bu maçta papaz yine pilav yemedi...
Son dakikaları Lakovic ve Gordon ile oynayamayız...Bize yaratıcı bir oyun kurucu lazım. Onun adı da "Tutku Açık"...
Oktay Hoca bizi geçen sene finale taşıyan başrol oyuncusunu unuttuğu sürece son dakikaları böyle geçiririz hep. İsterse fark 15 sayı olsun. Koca bir takım son dakikalara sadece Lakovic'in eline bakıyor...
Hocam birde lütfen Shumpert'ı 3 numarada oynat, 4 numaraya Cevher'i koy. Shumpert 4'de resmen eziliyor. Bir de ısrarla Songalia son dakikalarda kenarda unutuluyor tıpkı Tutku gibi...
Neyse, sinirlerim çok bozuk açıkcası, kazanabileceğimiz bir maçı verdik. Keşke geçen hafta 18 sayıdan kaybetseydik de gerekli dersleri çıkarsaydık. Ama galibiyet sarhoşuyken bu da ilk Euroleague maçına denk gelince kötü yönlerimiz unutuldu gitti. Oktay Mahmudi "kutsal" ve "eleştirillmez" ilan edildi. Oktay Hocaya saygım sonsuz, buraya kadar bizi o getirdi, bundan sonrada o götürecek ama acilen Euroleague'de form tutması, yerli yıldızlara güvenmesi lazım. Sadece Tutku'ya değil, Cevher'e de. İkisini de sonuna kadar ihtiyacımız var. Ayrıca Gordonu 3,5 periyod izleyen çok iyi oyuncu der, yarım periyodu izleyen ise nerden buluyor böyle vasat ABD'lileri. Son dakikaları Gordon'u skorer oynatarak geçiremeyiz, Lakovic'de ise yaratıcılık Tutku'yu geçtim Ender kadar da yok (skorerliğine diyecek lafım yok yanlış anlaşılmasın)
Sözün özü Son dakikalarda topu Lakovic'e verin kenara çekilin diye bir taktik olmaz, olmamalı. Bu maçın tecrübeyle de bir alakası yok. Biz rakipten daha tecrübeliydik, kendi elimizle maçı verdik, yenildik. Adamlar ilk Euroleague galibiyetlerini aldılar.

ribaunt sorunumuz her zaman ki gibi devam edemiyor zaza bu takıma adapte olabilse idi çok katkı verecekti bu konuda ama maalesef olmadı ömer aşık şu an bizde olsa bu takıma en az 10 fark atardık ayrıca takımda 3 numara rotasyonu kötü eurolig seviyesinde bir 3 numara rotasyonumuz yok shipp ve caner son çeyrek skora katkı vermediler.ayrıca hoca geçen yıl bu takımın yıldızı olan tutkuya hiç güvenmiyor son periyot skor bulamazken takımdaki açık ara en zeki en yaratıcı oyuncu tutku nasıl girmez oyuna hocanın bu hatasını görmesi lazım 2 maçtır son periyotlar skor üretmekte sıkıntı yaşıyoruz

Maçın sonlarında Shumpert'ın oyunda kalması bana göre maçı kaybetmemize neden oldu.Basit bir mağlubiyet oldu.Skor üretecek oyuncularımız çok suskundu.Ender'den 1-2 tane önemli üçlük gelse,Lakovic'de yine 1-2 üçlük soksa maç çok erken kopabilirdi.Andric iyi mücadele etti fakat kaçırdığı serbest atışları kötü oldu,Songaila maçın başlarında skora önemli katkı yaptı,Shipp skor anlamında maçın ilk yarısında iyi katkı verdi,Caner oyunda kaldığı sürece 3 ribaunt aldı 2 top çalması var elinden geleni yaptı,Gordon erken faul problemine girmese daha çok katkı verebilirdi,evet Lakovic gününde değildi ama olsun,Ender pek etkili değildi,Tutku zaten az süre alıyor,Shumpert'ı çok etkisiz buluyorum,Tbl maçlarında çıkıp takımın en skorer oyuncusu olabilir ama Eurolig'te zayıf halka olarak görüyorum ben Shumpert'ı.Furkan'ın tecrübesiz olduğunu hepimiz biliyoruz,eksikleri var bu maçtada eksikleri zaman zaman göze battı ama Furkan'ın yaptığı o güzel asistler dikkatlerden kaçmadı.

3. lük olayı zora girdi. banvit maçında söylediğim için bazı arkadaşlar kızmıştı bana. uzunlarımız üzerinden çok rahat işkili oyun oynanıyor. alan paylaşımı da iyi değil. alan paylaşımı iyi olmadığı için zaten ribaund veriyoruz. lakovic i eleştirmicem ama etliye sütlüye karışmadı bu maç sadece seyretti oyunu. bir pozisyon vardı top önündeydi almadı ribaundu yani rakip aldı.