EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Salonun dolmayacağı belli idi ama kötümser damgası yememek için açıktan söylemeyim dedim garanti görmesin kimse birileirni tutun getirin diye ondan çırpınmıştım herkes rahat ol demişti ama demek ki bazen rahat olmamak gerekiyor.Bu sene özellikle protokol önünün hemen tamamı beli bir kesimin elinde diğer saha içi tribünlerden de kombineleri olabilir ve maç seçecekler(ki epeyde ince eleyip sık dokuyorlar belli ki !! Bugün bile gelmeyen çok olduğuna göre) çoğu maç boş olacaktır oralar malesef.Tribün neden dolmadı onu da düşünmek gerek tabi.Şu an takım saha dışı organizasyonun ve hatta genel anlamda taraftarın önünde buralarda neler yapmak lazım ona yoğunlaşmak daha faydalı olabilir.

O muhteşem başlangıçtan ve yoğun dönemden sonra belli bir dönemde düşüş olacağı belliydi ve takım düşüşe son 1 hafta içinde geçti normaldir her takımın inişleri çıkışları olur. Sinyalleri veriyorduk patladığımız maçın bu olması kötü oldu önemli bir iç saha maçıydı çünkü. Umarım çabuk toparlanırız, hepsinin canı sağolsun fikstürün de zor olması kötü tabi, ligde rahat maçlar oynasak nefeslenirdik.

Songaila'yı unuttuk resmen.Ayrıca Şampi'nin de oyunda olduğu zamanlarda daha iyi kullanmamız gerekirdi.Bi ara iki hücum üstüste onun üstünden oynadık,gayet de başarılı olduk ama gerisi gelmedi.Ve de öyle bir zamanda skor sıkıntısı yaşadık ki -nitekim telafisi olmadı maalesef.Aslında tecrübeli oyunculara sahibiz ama geriye düştükten sonra bi anda panik olduk o da düşündürücü.

---maçtaydıım..kombinem var...berbat bir taraftar topluluğu vardı..ya bizim adamlar serbest atış atarken saçma sapan şarkı söyleyen taraftar olurmu...bir susunda serbest atışları atalım...maçı nasıl kaybettik şaka gibi...inanılmaz şanssızdık...62-57 cok saçma 3 tane 3 lük yedik..cok üzüldüm gercekten....

Pardon da abi adam serbest atış atacakken sus pus olmanın ne anlamı var? Empati kurarsak eğer ben basketbolcu olsam tezahurat devam etse daha rahat olurum. Ama bir anda herkes susunca strest yapardım.

Keşke şu konuyu bir oyunculara sorsak. 10 bin kişi bağırırken bir anda sen serbest atış atacakken herkes susuyor. Etrafta sus pus diyen adam da neden sus dediğini de bilmiyor, saçma bir alışkanlık.

Artık şu serbest atışta susma saçmalığına son vermemiz gerekiyor aslında. Ayrıca bilmiyorum ama basketbol tribünü yoktu sanki bugün.

Berkan basketbol trübünü olması mümkün degil ki zaten maça gelen seyirci futbol seyircisi .

Öyle ama geçen sezon basketbol seyircisi oluşmuştu yada şöyle diyeyim o seyirciler basketbol seyircisi de olmayı başarmıştı ama bu yaz tatili falan unutturdu galiba.

bugün bu maca gelmeyipte evde fb-bejeke macini izleyen kendine Galatasarayli demesin. bukadar acik ve net. zaten bir ton insanin Galatasaray sevdasindan cok anti fb oldugunu herkez biliyor. su salonu bu macta dolduramiyorsak hic bosuna tartismaya gerek yok. bir de Partizan ve Pao ile kiyasliyordu bazilari. yavas gelin saciniz basiniz dagilmasin. maci hic konusmaya gerek yok.

Maça gelen futbol taraftarı evinde oturan basketbol seyircisinden daha fazla basketbol taraftarıdır aslında yalnız binlerden başlayıp 10000 bini bulan bu potansiyel şu anda oldukça başarı bağımlı ve sunni geçen sene başlayan sportif başarının da büyük etkisi var hatta bence temel etken bu kitlenin ilgisinde parkede işler kötüye gitmeye başladığında tribünlerde de sen ben bizim oğlan oluruz tekrar.

Şu serbest atışlarda susma işini anlamıyorum. En son Litvanya'da ki şampiyonayı ev Litvanya seyircisini hatırlıyorum da hiç sustuklarını görmedim. Ki Seyirci anlamında basketbol bilgisi en üst düzey ülke

Maça gelen futbol taraftarı evinde oturan basketbol seyircisinden daha fazla basketbol taraftarıdır aslında yalnız binlerden başlayıp 10000 bini bulan bu potansiyel şu anda oldukça başarı bağımlı ve sunni geçen sene başlayan sportif başarının da büyük etkisi var hatta bence temel etken bu kitlenin ilgisinde parkede işler kötüye gitmeye başladığında tribünlerde de sen ben bizim oğlan oluruz tekrar.

Aynen, şu başarı ortamında bile salonu dolduramadıysak en ufak başarısızlıklarda çok düşük sayılara oynarız. Başarı kriterini yükseltti takım ve insanlarda maça gitme kriterlerini yükselttiler bu bir anda başarı artışından dolayı.

geçen sene özellikle playoff maçlarında 'beleşe giren futbol seyircisinin' basketbola çok iyi adapte olduğunu görmüştük..top rakipteyken rakibin tepesine biniyorduk resmen bütün salon..bu maçta ise bu kişilerin alakaları yoktu bu işle..laylaylom takıldılar son 3 dk ya kadar..farkı 11 lere çıkardığımız dönemlerde laylaylom takılmayıp rakip üzerinde bütün salon baskı kursaydık fark 20lere çıkardı ve burada kazanamazsınız mesajı verilmiş olurdu..sadece belli bir kesim top rakipteyken ıslık geleneğini sürdürdü..'dağ başını duman almış' çok iyiydi yanlız onu da es geçmeyelim..kaybetsekte takımımızı alkışlayan bir topluluk olmamıza ise bayılıyorum..bu konuda müthişiz..

Aslında ayaklarımızın biraz daha yere basması gerekiyordu ama gruplarda bunun için en kötü maç bu maç olurdu öyle oldu malesef kısa sürede geldiğimiz nokta çok sevindirici ama bu nokaya nereden geldiğimizi unutmamanız gerek .İkincisi bu takım oyuncu bütçesi olarak diğer iki Euroleague takımının hala çok gerisinde aslında bunu da göz ardı etmemek lazım.

Mac canlı salonda izledim orta yaslı bir cift denizliden kalkıp gelmis maca onlara ilk önce tessekür ediyorum.Bir yerde yenilicektik oda bu mac oldu mac içinde yine cok iniş cıkıs gösterdik ama bu sefer olmadı canları saolsun bizim 3 5 sene önce bu forumda hayalini kurudugumuz hayalleri gercege cevirdiler ne mutlu

Taraftar gayet iyidi bir arkadas rezil demis ama katılmıyorum izledigim en iyi tribünlerden biriydi fener maclarını saymazsak,yaklasıkda 8000 8500 kisi salonda vardı.Dag basını duman almıs marsını sölerken salon inliyordu bence macın son 3 dakkikası yine onu sölemelıydık ama herzamanki gibi saldır galatasaraydan baska bisi sölemedik.

Bayan yabancı oyuncularımızda ordaydı macın sonlarına dogru onları gözlemledim biraz bizimle beraber tempo tutup onlarda heycanlanıyolardı gercekden takımı benimsemısler gibiler

Son olarak oktay hocam sankı Daruıs`u unuttu andric shumpert ikilisi ile macı bitirmek istedigi icin neyse

Herkese Tesekkürler bizim hayellerimizi gercege cevirdikleri için..

ANDRİC serbets atıs noktasına gectı sustuk 2/0 attı sora dagbasını sölüyorduk 2/1 attı hatta bizim oyunculardan biri susunca daha cok stres oluyoruz demisti zamanında ama sacma bir hurafe almıs basını gidiyo

Takımda bir düşüş olduguna düşünmüyorum açıkcası.prokom maçının bir tekrarı oldu sanki.bütün hafta prokom maçında 18 sayı nasıl kapandı diye düşünüp ,bu maçtada yine son 5 dk da 8 sayı öndeyken maçı veriyorsak bu tecrübesizliktir bana göre.songalia'nın fazla kenarda kaldığına bende katılıyorum,3ve 4. periyotlarda oyun kurucularımız hiç devreye giremediler oyun kurma anlamında,sanki bi dönem tutku ile ender yanyana oynasa daha iyi olurdu.canları sağolsun ne yapalım.Sıena maçı var önümüzde ama, hedef maç olarak görmemiz gereken bir sonraki maç olimpija maçı.o deplasmanı kazanırsak ilk 4 için yine avantajı yakalarız.çünkü bu grupta sıena ve barcelona her takımı içerde dışarda yenicek gibi gözüküyor.

Erken form tuttuğumuz için böyle bir düşüş yaşayacağımızı biliyorduk bir iki hafta süre vermek gerekir takıma.Maça gelince canları sağolsun daha çok maç var önümüzde.

Ben de eşim, bir arkadaşım ve onun kız arkadaşı ile maçtaydım. İlk yarı gayet de keyifliydi aslında, tribünlerin dolmaması her ne kadar biraz moralimizi bozsa da atmosfer çok da kötü değildi. Devre arasında arkadaşımın kız arkadaşı bir ölüm haberi aldı. Kanser olan bir arkadaşı vefaat etmiş. Tabi onu duyunca bizim de moral bozuldu. Onlar zaten maçtan ayrılmak zorunda kaldı, eşim ve ben de pota arkasına geçip sus pus maçın bitmesini bekledik. 2. yarıda sahada ne olup bittiğini pek de hatırlayamıyorum bu yüzden.

Ben de özellikle maçın kırılma anlarında rakip üzerinde gerekli baskıyı kuramadığımızı düşünüyorum. Şöyle ki bir pozisyonda rakip faul atarken bizim taraftarlar eller havaya yapıyorlardı. Tribünden yükselen ooooooo sesi sanki rakipten faulleri atmasını bekliyormuşuz gibi bir hava oluşturdu. Bu arada 2. yarı rakibin hucum ettiği pota arkasında, rakip faul atarken arkadaşlarını havaya fırlatan bir grup vardı, onlar da gülümsetti bizi.

Oyuncularımızın da canları saolsun, Lakovic gününde değildi, onun 1-2 dış atışı girse almıştık zaten maçı. Bu kadroya ve Oktay hocaya sonuna kadar güveniyorum. Her maçı kazanmamız zaten imkansız. Önümüzdeki maçlarda bu mağlubiyeti telafi edeceğiz inşallah.