EL 3. Hafta | Montepaschi Siena 103 - 77 Galatasaray MP

karakter meselesi değil adamlar düzeyleriyle dövüyorlar. ikili oyun savunmasını bu derece iyi yapan bir takımla ilk kez karşılaşıyoruz.

bu maçları da oynarak alışacağız. ben sorun görmüyorum. olabilir böyle mağlubiyetler. burda kazanan takımı ben açıkcası hatırlamıyorum.
alışacağız. daha iyi olacağız. Bu takım çok iyi yerlere gelecektir.

Basketbolda çaresizliği yaşamak zor.Adamlar iyi,o salonda hep böyleler.Deplasmanda hiç böyle olamadılar ama.Herkes buradaki sahneleri kafasının bir köşesine kazımalı.Abdi İpekçi'de her şeyin elimizde olacağı,gruptaki şansımızı doğrudan etkileyecek bir 40 dakika var.Hıncımızı o akşam çıkarabiliriz rakipten.O akşama kadar bu akşamı unutmak en sağlıklısı.

Herhalde bana da bi siena forması geçirseler bence 1-2 üçlük atardım.Tamam top güzel dolaşıyor, her top el üstünden zorlama atılmıyor ama oynayan her oyuncunun her attığı girmez ki. Mc calebb çıkıp 10 üçlük atsa üzülmem ama o 10 üçlüğü her oyunundan 1er 2 şer buldular.

valla adamların seyircisine hayran kaldım ne baskı yaptılar hakemlere salona davul bile sokmuşlar bizim abdi ipekçi doldursakda o kadar baskı yapamıyoruz inşallah ileride Galatasaray böyle ufak ama daha baskı kuracak bir salona kavuşur.

Normalden fazla yüzdeli oynadılar.Buda bizim şansızlığımız.Ama kendi sahamızda muhakkak aramızdaki fark bukadar olmayacak.Ben o maçı kazanacağımıza inanıyorum.

Avrupa'nın en zor deplasmanlarından birinde bu kadar basit hata yaparak, bu kadar boş şut imkanı vererek -gerçi onlar da extra soktu biraz- kazanmak mümkün değil maalesef, ama bu tip maçlardan dersler çıkarabilmek önemlidir, iyi günümüzde olduğumuz takdirde neden yenmeyelim kendi evimizde Siena'yı.

Kadro mühendislikleri harika Siena'nın özellikle pota altındaki Andersen-Stonerook ve kısalardaki McCalebb-Kaukanas ikilileri birbirlerini çok iyi tamamlayan özel oyuncular. Daha Lavrinovic'i var, Zizis'i var, Rakocevic'i var; var oğlu var yani. Pianigiani de özel bir koç gerçekten, dersine de çok iyi çalışmış bugün özellikle maç öncesi pick-and-roll'lerden bahsetmişti gerçekten o çok etkili olduğumuz pick-and-roll'leri fazla etkili kullanamadık bugün. Bugün ortayı kapatamadığımız için her ortaya girdikleri pozisyonda bir şeyler üretebildiler.

Son olarak iki maçtır pota altında büyük sorunlar yaşıyoruz, sertlik açısından rakiplere boyun eğiyoruz, Zaza'yı arıyoruz anlayacağınız. Umarım o da bir an önce sağlıklı ve formda bir şekilde döner. Formsuz görüntüsünden kurtulursa özellikle Euroleague maçlarında büyük fark yaratır.

takım savunması gecen seneye göre çökmüş durumda,pota altımız felaket ötesi,bu kadar yumusak mı oynanır ya,101 sayı nedir,yani rakıp kım olursa olsun bızım bu kadar ezilmememiz lazım,siena euroligde acaba kac defa 100 sayıyı gectı merak edıyorum..kımse tecrubemız yok yenı takımız bahanelerinin arkasına sıgınmasın.oktay hocanın kenarda sarfettıgı eforu oyuncular sahada sarfetse durum bundan ıbaret olmaz..bız kötü bı takım degılız,onun için bu kadar eleştiriyorum,bu hezimeti kabul edemıyorum.

Herkesin aklında bir acaba vardı ama Zaza'nın olmayışı, adamların insan üstü şut performansı ve savunmada gelmeyen o ekstra efor sonucu yenilgi kaçınılmaz oldu. Bu salonda EL'deki bilmem kaçıncı sezonunda F. Ülker'in 43 sayı fark yediğini düşünecek olursak çok da üzülecek bir durum yok. Sonuçta içerideki Prokom maçı da, bu maç da 2 puan değerinde.

Şu anda oldukça formsuzuz ve bu maç da umarım bizi en dibe iten en sert tokat olur. O dipten de öyle bir zıplamalıyız ki sezon başındaki performansımızdan daha da yukarıya gidelim. Bu da Olimpija deplasmanı ile başlayacak.

Henüz kaybettiğimiz bir şey yok, zira grupta Siena deplasmanından galip çıkabilecek tek takım Barcelona. Kazan'ın da kendi evinde grubun ağır abilerine yenildiğini ve bizim ağır abilerle İpekçi'deki maçlarımızın daha durduğunu düşünürsek hala her şey oldukça ortada. Kısacası üçüncülük şansımız hala yüksek.

Her şeyden önemlisi takımın bu tokadı nasıl değerlendireceği. Sinecek miyiz yoksa çok daha sert bir takım olarak mı döneceğiz? Bunu da yine takım ve Oktay Mahmuti belirleyecek.

40 dakika başlangıcının hava atışına kadar, en iyimserimiz bile takımımızın böyle bir deplasmandan nasıl bir sonuçla döneceğini az çok biliyordu. Lehimize alacağımız sonuçlar beklentilerimizden kaynaklanıyordu sadece. Böyle bir sonucu beklemiyorduk belki.

Eleştireceğimiz birçok nokta olabilir. Belki de en önemlisi; bizim buralara gelmemizi sağlayan; maça 40 dakika boyunca hükmeden, savunmayı ön plana çıkaran takımımızın, bu maçta bu özelliğini pek fazla gösterememiş olmasıdır. Bu özelliğimizle bile, böyle bir deplasmandan zaferle dönmek bir hayli zor. Çünkü karşıda takır takır oynayan, öz güveni fazlasıyla yüksek olan bir takım var. O yüzden, normal bir sonuçla karşı karşıyayız (yenilgi bakımından).

Eurolig elemelerinde bu şekilde oynayıp bu maçı görememektense, bu maçı görüp kötü oynamamızı tercih ederim.

Gruplardan ilk 4 çıkıyordu di mi arkadaşlar. Zaten bu grubun ilk 2'si belli. Barça ve Siena.Bizim ana hedefimiz 3.lük olmalı ama 3lüğü de büyük ihtimal Kazan'a kaptırdık içerde yenilerek. Artık içerde Prokom ve Olimpia maçlarını kaybetmemeli ve ekstra bir deplasman Olimpia galibiyeti çıkarmalıyız ki 4. olarak top 16'ya kalalım. Bu akşamki yenilgiye değilde hala daha geçen haftanın acısı var üstümde. O maçı kazansaydık güle oynaya çıkardık bu gruptan.

İkili hücüm bunu durdurmaya başladılar ve hücumda malesef tıkanmaya başladık üstüne birde tutkunun formsuzluğu takımı çok etkiliyor malesef .

takımımıza olumsuz elestri yapmak istemiyorum ama ne zaman alan savunmasına geçtik takır takır üçlük yedik bide iyi oynuyoruz ama 2 li oyunlardan baska bir set olsa daha iyi olur . Takımda delici oyun kurucu yok istikrarlı bir sötür malasef yok ama yeni bir takımız önümüzdeki yıllarada insallah bunu asarız

Skor moralimi bozuyor ama normal yani,ne beklemem lazım ki ?

Biz nereden nereye gelmişiz,5.sınıf yabancılarla oynarken,amatör seviyede yerlilerle oynarken birkaç yıl içinde ligde şampiyonluğa oynayan bir takım olmuşuz,eurolig'e kalmışız,herşey hemen olmaz,eurolig'te zamanla ve istikrarlı bir şekilde yatırımı devam ettirerek başarılı olacağız.

Yıllardır Eurolig'te oynayan,bizden kat kat daha fazla bütçeyle mücadele eden Efes bile ne hallere düştü şu eurolig'te o yüzden benim için bu skor karalar bağlama sebebi değil,aksine tecrübe,gelecek yıllarda yaşayacağımız başarıların anahtarı.