EL | Galatasaray MP 46 - Ros Casares 76

LJ ve Moore yokken böyle oynayan takımdan 30 sayı fark yemek olmadı. Ama yinede canımız sağolsun. Önemli olan finallerde böyle kötü oynamamak.
 
prince devşirme değil avrupalı, 1 devşirme ve 2 kıta dışı kısıtlaması var, ayrıca bu takımın düzeni yok sokak basketbolu oynuyor koca takım 2 kişinin eline bakıyor diyenlere tepki gösterenler vardı,bu işler maç seyretmekle olmuyor demekki, avrupalı oyuncuda birinci tercihi Sancho Lyttle olan takımın getirdiği oyuncunun Ivanka olmasıda çok düşündürücü, EL'de şampiyon olmak istiyorsak akılcı kararlar verilmesi şart burdan sonra artık duygusallığa yer yok..
 
Evet bu takıma yenilebilirdik ama böyle farklı yenilmek hemde kendi sahamızda olmadı, yakışmadı. Mazeret üretmeye gerek yok. Çok kötü oynadık ve kaybettik. Casares bu maça çok iyi hazırlanıp motive olmuş belli. Maçtan sonra sanki şampiyon olmuş gibi sevindiler.

Sezon başından beri diyoruz bu takıma iki hamle yapılmalı diye. Bir Avrupalı uzun, diğeri de Mihriban Oğuz. Gerçi Mihriban Oğuz bu takımın başında olsaydı ne yapar eder iyi bir Avrupalı uzun transferini bitirirdi şimdiye kadar. Bildiğim kadarıyla geçen sezon mart ayında Ceyhun hoca avrupalı uzun listesi verdi yönetime ama o listedeki oyunculardan hiçbiri alınamadı. Sonuç işte böyle voleybol oynarlar pota altımızda. Uzunları tutabilmek için içeri gömülelim dedik bu sefer dışardaki kısalar boş şutları soktular rahatlıkla ve dışarı seken ribauntları topladılar. Bir de takım olarak çok kötü bir günde olunca herkes böyle ağır bir mağlubiyet oldu. Tek tek oyunculara girmek istemiyorum ama sadece bu maçlar için alınan Ivanka Matic tam bir facia.

Yönetimden hocasına, oyuncusuna kadar herkesin bu mağlubiyetten ders çıkarması gerekiyor. Eğer bu kupayı istiyorsak bazı fedakarlıklar yapılmak zorunda. Muhtemelen haftasonu Fenere de kaybederiz ki şu andaki gidişat için hiç sorun değil ikinci yarıda evimizdeki maçı kazanır yine üstlerine çıkıarız, ama esas olan eksikleri bir an önce gidermek. Daha fazla beklemeyelim artık hamleler için. Ya bu hamleleri yaparız yada hiç kupayı almaktan falan bahsetmeyelim böyle tokatı vururlar suratımıza!
 
F8 bizim sahamızda, kaçıncı sırada bitirdiğin bir tek bizim için o kadar önemli değil. ha 1 ha 3 ha 5 farketmez. Önce Tina dedim sonra kararsız kaldım ama bu maç gösterdi ki en azından Ros Casares karşısında Sylvia'yı tercih ederim. Sylvia içeride daha dominant ve içeriden çıkmıyor, Tina nın dışarı kaçmaya meyilli olması topla potadan uzakta buluşması Casares gibi pota altı acayip bir takım karşısında bizim açımızdan tehlike arzediyor. Matic yerine de çok iyi bir uzun alınmalı zaten adayları yazdıydım naçizane, kaçarı göçeri yok işin. F8 de Matic'in vasat katkı bile vermeyeceği belli oldu, ki bize avrupalı uzundan vasatın çok üstü katkı gerekiyor F8'de.

Ayrıca koçun her EL maçından sonra sanki en önemli faktör oymuş gibi Matic ten bahsetmesinden süphelenmeye başladım, para yok oyuncu almayacağız Matic e alışın mı demek istiyor anlamadım ki.
 
Kadro zaafiyetine ek olarak Ceyhun hocanın sezon başından beri bazı oyunculara çok fazla yük bindirdiğini düşünüyorum. Özellikle Tina'nın kolunu kaldırması bile mucize gibi gözüktü tribünden.
Tabi tüm bunların yanında kızların Fransa'ya 11 saat gitmeleri gibi sorunları da var.
Oyun stratejisi olarak da pek birşey yoktu bugün sahada. Diana ve Tina'ya sadece ilk periyot Işıl destek olmaya çalıştı, onun haricinde bir skorer bulamadık.
Pazar günkü maçta da benzer şeyler olması muhtemeldir, ama bu sonuçta sadece bir lig maçı kaybetseler de sorun değil.
Bugün taraftar desteği diğer maçlara göre çok iyiydi. Ama daha iyi olması lazım. Maç sonu mağlup olmalarına rağmen destekte bir azalma olmadı.
Maç sonu olayları Şamil'in de dediği gibi oldu, çocuk Şamil'e ufak çaplı bir hayat borçlu evet :) Ama adamların maç sonu alkışlaması, tamamen "abaza" erkek tribiydi aslında :)
 
Her takım böyle mağlubiyetler alabilir, kendi sahasında farklı mağlup da olabilir ama bugün hem savunmada ribaundlarda hem de hücumdaki çaresizliğimiz gerçekten üzücüydü.Bugüne kadar hiç yenilmeden gelmiş olmamızın stresi ve Alba Torrens ın yokluğunun da mutlaka etkisi vardı bu kadar güçlü bir rakibe karşı oynarken, ama yinede takım olarak çok etkisiz kaldık.Ribaund problemimiz hep vardı yeni ortaya çıkan bir durum değil.Pota altı bu kadar güçlü bir takıma karşı da haliyle ezildik.Hücumdaki bu durağan oyunumuza anlam veremedim açıkcası.Takım olmaktan çok uzaktık,herkes topu elinden biran önce çıkarmak için uğraştı kimse sorumluluk almadı.Bizim bütün hücum organizasyonlarımız sadece Taurasi ve Tina üzerinden devam edicekse zaten büyük hedefleri hiç düşünmeyelim bile.Bugün iyi bir takım bunu durdurduğunda diğer oyuncularımızın ne kadar çaresiz kaldığını gördük.Tamam daha önce de Türk oyuncularımız çok fazla sorumluluk almıyordu hücumda ama bu kadarı da çok garip gözüktü sahada.Bu kadar büyük hedefler koyan bir takımın oyuncuları böyle acemi gibi görünmemeli.

Bütün bunların yanında Ros Casares in diğer bütün takımlardan farklı bir takım olduğunu kabul etmek lazım.Daha Lauren Jackson ve Maya Moore un da ekleniceğini düşünürsek turnuvanın en büyük favorisi.

Bundan sonra yapmamız gereken birkaç şey var bence.Öncelikle Final Eight maçlarına kadar oynayacağımız maçlarda ana hücum opsiyonlarımız değişmiycek de olsa, sorumluluğun takım içerisinde biraz daha paylaşılmasını sağlamak.Özellikle Türk oyuncuların iyi olan özelliklerini ön plana çıkarıp onları daha keskinleştirerek hücum opsiyonları olarak mutlaka dahil etmeliyiz.Bu çeşitliliği arttırmazsak üst seviyede hep böyle duvara toslarız.Ribaund problemini kısaların da katılımı ve çabalarıyla minimuma indirmeliyiz.Tabi herkesin hemfikir olduğu gibi mutlaka 1.sınıf avrupalı bir uzun transfer etmeliyiz.
Final Eight için sıralamanın gerçekten büyük önemi olucak ama 1.olmanın tek avantajı Ros Casares ten kaçmak bence.O yüzden çok da büyük kaybımız olduğunu düşünmüyorum.Daha öncede söylendiği gibi 4. veya 5. olmalıyız.Hatta bu sırada Ekaterinburg da 3. olursa daha da iyi olur.
 
maçı canlı izledim
son zamanlarda bu kötü bir maç izlemedim
hiç hücum yapamadık
hatta 3. periyot biterken acaba gitsekte efes-partizan maçınımı izlesek diye konuştuk
umarım ders çıkarırız
hayırlı yenilgi olur...
 
Bir günlükse gönül rahatlığıyla unutulur,böyle günler olur denir geçilir.Ama bu görüntü Pazar'a taşınırsa ayıp olur.Yazıdaki boşlukları takım dolduracak.
 
Alba'nın 4-5 maç olmayacağını söyledi hoca. En kritik dönemde çok büyük talihsizlik. Alba olsa yenerdik bence. Çok ribaund verdik çok boş atış verdik. Hepsi onların uzunlarının oyunu domine etmesinden kaynaklandı. Bir uzun transferi olmadan 12000 değil 30000 taraftar olsa gene kupa çok zor.
 
Herşeyi tekniği taktiği geçtim,bu maçtan önce defalarca açıklamalar yapıldı çok önemli salonu dolduralım diye bu mudur yani?Keşke İstanbulda yaşasam da kombine alsam ama elimde değil ki.Emin olun bu kötü oyuna rağmen sağlam bir kalabalık olsa bu maç böyle olmazdı.Özellikle bayanlarda daha çok etkiler taraftar.
 
Farklı olaylardan bahsediyoruz o zaman. Ben rakibi herkes alkışlarken küfür eden, yukarıdan üniden Rafet'in gelip bağırıp çağırdığı, sonra da Yaşar abinin küfür ettiği için azarladığı, bütün tribün alkışlarken küfür ediyorsun tribünü bozuyorsun dediği ve son olarak Ömer abinin rakip bayan biz burda alkışlarken sen küfür ediyorsun centilmen ol azıcık diye nasihat verdiği çocuğu diyorum. Engel olan herkesi de ona engel olduğu için tebrik etmiştim sadece. Ben başka olay göremedim ama sanırım farklı olaylardan bahsetmişiz.
Olayın çıkış noktası alkıştan oldu. O yukardan gelenler, alkışlamayın lan, diyerek geldiler. Çocuk da size mi soracağız dedi tartışma ondan çıktı. Ama sonra o saydığın isimler o tarz şeyler söylediler evet. Ama eski maçları falan kastettiler gibi geldi bana, her maç yapıyormuşsunuz şikayet geliyor gibi şeyler de söylediler çünkü.

Yukardaki grup "alkışlamayın bizden biraz korksunlar" dedi maçtan sonra. Yahu alkışlamamakla ne kazanabiliriz ki? Ben taraftar olarak görevimi yapıyorum, sen de öyle. Ama genel olarak, toplamda bir avuç düzeyinde insan var salonda, ve diğer gözüken sorunlarımız var takımla ilgili. Adam sen alkışlamasan senden korkacak mı yani? İstanbul Üniversitesi mesela, bizim kızları maçtan sonra alkışlamasalar bizim kızlar korkar mı, İstanbul Üniversitesi çok zor deplasman mı der? UMMC maçı esnasında ve sonrasında Pondexter'a küfredildi ona da kızdık, rakibi alkışladılar ona da kızıyoruz.

Takım son periyoda 5-0 lık seri ile başladı. O ara onlar da kötü oynuyordu ama taraftar ölüm varmış korku varmış, başarılar gelir geçer söylemeye çalışıyor bu esnada. Daha 1 periyot var önümüzde. Son topa kadar diyoruz, çok da doğru söylüyoruz ama taraftar da son topa kadar maç için tezahurat etmeli bence.
 
Takip ettiğim yakın dönemin en gurur ve umut kırıcı maçı oldu. Bir kupanın favorisi, evinde diğerinden 30 sayı fark yiyemez. Ros Casareslilerin de durumu kaşıması ve deşmesi daha da sinir bozucu oldu. Mesajlarını çok net verdiler ve gittiler, onların evimizde "şampiyon biz olacağız" diye bağırmalarına izin verdik resmen. Cidden kabul edilemez bir oyun ve skor... Hani geçen sene de böyle maçlar oynadık ama konumumuz bir değildi.

Alba'nın eksikliği kesinlikle bahane değil, Prag'ı yenerken Whalen, Bourges'i yenerken Dumerc, UMMC'yi yenerken Bird, bugün de LJ ve Moore yoktu Ros'ta. Matic yetersiz bir oyuncu ama çok iyi bir opsiyon olduğunu düşündüğüm Prince bugün ne yaptı, kesinlikle aklım almadı. Bu kadar kötü oynarken neden bu kadar sahada kaldı onu da anlayamadım, sadece protesto amaçlı Ayşe Cora sahaya sürülebilirdi.

Durumun çok yaralayıcı bir hal aldığını fark eden Işıl ve Bahar'ın bir şeyler yapmaya çabalaması ufak bir umut kırıntısı bugünden çıkan, günün gerisi ise hemen unutmak istediğim bir kabus.
 
Talihsiz bir maç oldu çok garip bir tutukluk vardı takımda Diana'nın şutları girmedi ribauntları alamadık defansda etkisizdik onur kırıcı bir mağluniyet olsada Fener maçı öncesi akılların başa alınması gerektiğini gördük
 
Aklımızı başımıza almamız gereken bir sonuç oldu. Yenilebilirsin, eyvallah ama böyle bir fark yiyorsan oturup düşüneceksin. Ama bir şekilde atlatmamız gerek çünkü haftasonu derbi var.
 
Sürekli Sylvia Fowles gelecek deniyor da kıta dışı 2 oyuncu oynatma hakkımız var: Taurasi ve Charles.

Fowles gelince bu 3 oyuncudan biri dışarda kalacak. Sen ligde 20 sayı fark attığın Tarsus'a 30 sayı fark atmak için mi Fowles'u getiriyorsun ? Devşirme oyuncun E.Prince Rus takımlarına karşı oynayamıyor. Ne muheşem bir planlama !

Bu yıl gelmesinin hiçbir mantıklı sebebi olmayan Fowles ve çok sıradan bir oyuncu olan Matic'in parasıyla Wauters-Scepenova..vs. çok kaliteli bir Avrupalı uzun alınabilirdi.


Taurasi ve Tina'nın pili bitmiş. Robot olsa bozulurdu zaten bu tempoda. Umarım takım silkelenir ve Pazar günü çok zor gibi görünse de Feneri yeneriz. Son yıllarda alışkanlık haline gelen kader maçlarını kaybederek sezonu ..ç etme geleneği umarım son bulur. Beğenmediğimiz Fenerbahçe grubu ne kadar kolay olursa olsun büyük ihtimal tüm grupların birincisi olarak final eight'e gelecek , biz kendimizi en büyük 3 favoriden biri olarak görürken bu mağlubiyetle istenmeyen bir pozisyona düştük kim ne derse desin.
 

Üst