EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

Bu sezon acaba büyük maç kazanabilecek miyiz merakla bekliyorum. Bütün hedef maçları kaybettik.Yeni transfer,ribaund canavarı, denilen adam neden oynamaz? Çok büyük bir beklentimiz olmayacaksa neden transfer edilir? O zaman beklenti duyacağımız bir oyuncu transfer edilemez miydi? Artık ortaokulda basketbol oynayan çocuklar bile görüyor uzun eksikliğini ribaund sıkıntısını ki bugün Efes gözümüze soktu bunu. Ayrıca oyuncu kalmamış uyum sağlayamaz gibi bahanelerin arkasına saklanmak neden. Dua edelim Gordon vardı ve savaştı. Yoksa 15in altında bitmeyecek bir maçtı?

Ayrıca kimse Euroleague tecrübesi masallarını anlatmasın bu takımın yarısı Euroleague takımlarında büyüdü. Tek tecrübesiz Furkan ve Göksenin varın gerisini siz düşünün. Ayrıca bunun bir TBL maçından farkı yoktu.Sonuçta rakip Efes...

Yazık oldu...4 ay öncesinin Galatasaray'ını mumla arar olduk...

birkaç kazma dışında takım iyi mücadele etti, songaila bu seviyede mücadele edemiyecek bu belli artık, bazı oyuncular kazanacaklarına inanmalar takımı tebrik ediyoruz, maalesef sezon başından beri önemli maçlarda kırılma noktalarını geçemiyoruz, oktay hocanın artık bazı inatlarından vazgeçmesi lazım, bu gibi durumlarda takım oyuncuları durumu kurtaramıyor, bize Henry Domercant gibi oyuncu lazım..

Gordon ve Göksenin dışında ilk kez takımı bu kadar ruhsuz oynarken gördüm. Zaten çok verimsiz hücum ettik buna birde verdiğimiz savunma ribaundlarıyla maçı kaybettik. Kerem Tunçeri'yi bu kadar etkisiz bulmuşken kaçırmamamız kerekirdi.

Bana 2 sene önce bu takım 2 sene sonra top 16 da olacak deseydi gülerdim ama şimdi oynuyoruz vede son topa kadar savasarak ama bız hala memnun degılız basamakları teker teker cıkalım kı hep yukseklerde kalalım .

Sayın yöneticilerimiz 3 kuruşa 5 köfte yok, Bunu taraftarımız anladı sizde anlayın lütfen.Mücadele, savaş bir yere kadar.Adamlar füzelerle savaşıyor biz tüfek süngü resmen.Sıfır puanla tamamlarız gurubu.İnşallah olympiakosu yenerizde Efes' e yardım ederiz en azından.

Kardeşim Songalia'nın boş turnikeyi atamaması basamakları teker teker çıkmakmı sence?Sırf Savanovic'e 17 ribaunt vermemiz basamakları teker teker çıkmakmı sence?

Bana 2 sene önce bu takım 2 sene sonra top 16 da olacak deseydi gülerdim ama şimdi oynuyoruz vede son topa kadar savasarak ama bız hala memnun degılız basamakları teker teker cıkalım kı hep yukseklerde kalalım .

Dediğiniz ekol oluşturma durumudur. Biz şuan ekol oluşturacak durumda bir takım değiliz bu dediğiniz gibi zaman alır. Ama bahsettiğiniz tam tersi bir durum. Hala sadece bizi oyalayacak konulara sevinir olursak ileri de buraları mumla ararız. Bana bir tane kazandığımız büyük maç söyleyebilir misiniz bu sene ?

Öncelikle Başta Gordon,Andriç ve göksenini tebrik ediyorum ve helal olsun diyorum..Maçta bir tek onlar vardı..Basketbolun 5 e 3 de oynanabildiğini göstermiş oldular..

Maçla ilgili tek not Oktay Hocanın son dakikalarda aynı hücumda üstüstüste 4-5 ben sayamadım efes hücum ribaundını alıp sayı attıktan ve en sonra kinseyin hücum ribaundundan sonra bulduğu sayıyla beraber bir çıldırma sahnesi bir pes etme sahnesi vardıki bizim durumumuzu net ortaya koydu..

Maç canlı başlığında da yazmıştım..Efeste oliver 2 günde hazır hale geliyor yada gelmiyor ama maç kadrosunda yer buluyor bizim tanımasakta istatiskleri ile meşhur ribaund kralı bu maçta ortalarda yok..ve resmen boyalı alandan sefilleri rezaleti oynadığımız bir maçta..

Ender için bir şey söylemeyeceğim..Ender Arslanı beğenmiyorum..Beğenmeme nedenimde bu tip performansı değil asla..sakatlıktan çıktı maç eksiği vardı ritmi yoktu ve kötü oynadı..ama Furkan için şunu söyleyebilirim ki Bu şekilde devam ederse Artık bizim de bir kaya pekerimiz var..Allah aşkına furkan biraz şut onu geçtim biraz bitiricilik şu topu iki elle tutabilme biraz biraz birsaz yahu...

iflasın eşiğindeki bjk'nin bulduğu yabancı oyuncuları bulamıyorsak, biraz kendimize bakmamız lazım, zananın seneye sözleşmesi bitiyor inşallah geri göner..

Bela okuyacaksanız, sesli bir şekilde bağırın, küfür edin, bir yerleri yumruklayın; ama gelip buraya yazmayın!

Bir sürü eleştiri olmuş maç sırasında. Gayet makul olanlar var. Sinirlere hakim olmak lazım. Olamıyorsanız da lütfen buraya yazmayın!

Bela okuyacaksanız, sesli bir şekilde bağırın, küfür edin, bir yerleri yumruklayın; ama gelip buraya yazmayın!

Bir sürü eleştiri olmuş maç sırasında. Gayet makul olanlar var. Sinirlere hakim olmak lazım. Olamıyorsanız da lütfen buraya yazmayın!

iflasın eşiğindeki bjk'nin bulduğu yabancı oyuncuları bulamıyorsak, biraz kendimize bakmamız lazım, zananın seneye sözleşmesi bitiyor inşallah geri göner..

Benim anlatmak istediğim tek nokta bu bu takımı eleştirirken. Yoksa verilen mücadeleye, hocanın taktik teknik bilgisi ve hırsına diyeceğim bir şey yok. Beşiktaş alabiliyorsa Arroyo,Bonsu gibi adamları biz nasıl alamıyoruz. Bana göre Oktay Hoca transfere gerek yok diyor ama o da biliyor transferin gerekli olduğunu. Sorun bence yönetimsel bir şey. Yönetim futbola sanki çok zaman harcamaktan basketbola yeterli bütçe ve zaman harcamıyor ve Oktay Hoca'da mecburen transfere gerek yok diyor.

[Bize rakibe şu hucüm ribauntlarını vermeyecek birisi lazım.Bu kişi kim ve kaç numara posizyonunda oynar,neyin nesidir kimin kimisidir bunları geçtim ben artık.Sahada sadece rakibe hucüm ribaunt imkanı vermesin başkada hiçbirşey yapmasın,sayıda atmasın, asiste yapmasın,sadece rakibe hucüm ribaunt imkanı vermesin.Artık boğuluyorum hucüm ribauntu vermekten yaa.Yine dünya kadar hucüm rabaunt verdik Fb'lilere herseferinde girmeyen atışlardan sonra 3 kez hucüm tekrarlanırmı?Hatta bazen sayı girene kadar rakibe hucüm ribaunt veriyoruz.Yeter artık Amerikalımı,Rus mu, Afrikalı mı, Güney amerikalı mı, Çinli mi ne olursa olsun sadece hucüm ribaunt vermeyecek birisi olsun.
Ayrıca bu sene Eurolig de top16'dan öteye, ligede final oynayabileceğimizi pek sanmıyorum.Yöneticilerimiz şimdiden gelecek seneyi özellikle bütçe olarak güçlendirip, Teodosic,Spanulis'den biri getirmeye çalışsın, pota altınada N'dog,Krstic veya bu seviyede 4-5 numaraları getirsin,seneye Türkiye'deki en güçlü kadroyu kursunlar lütfen.Taraftar olarak elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. (kombineyse kombine, formaysa forma, Gs store'un aboneleriyiz).Seneyede taraftarını üzmeyecek ve rakiplerini eze eze yenecek bir takım bekliyoruz. ]

Yukardaki yazıyı 3 hafta önce Fener maçından sonra yazmıştım.Bugün yine aynı duygular içindeyim maalesef, değişen hiç birşey olmadı, aynı maçın kopyasını izlediğim için aynı yazımın kopyasını yazıyorum buraya.İnşallah seneyede aynı yazıyı kopyalayıp yazmam...

Kazanmamız için ekstra oynamamız gereken maçı takım+koç formsuz oynayarak çok kötü olmayan bir sonuçla bitirdik ki bu da mücadelenin sonucuydu.

Rakip dış şutlarla farka giderken neden alan savunması yapılır anlamak mümkün değil. Oktay Hocanın bunu yaptığına inanamıyorum. Takım kendi insiyatifiyle yaptı desek 3-4 hücum aynı savunmayı yaptık, inanılmaz.

Neyse, en azından ben grubu galibiyetsiz kapayacağımızı düşünmüyorum, ayrıca 6 sayı çok büyük fark değil, Efes kendi evimizde farklı yenebileceğimiz bir takım, karamsar olmamak lazım.

Yalnız artık özellikle 4 numarada herkesin yeri belli olsun bari! Cevher oynatılmayacaksa gönderilsin, Shumpert skor katkısı yapmayacaksa onu bu kadar zaafiyete sebep olacak şekilde 4 numarada kullanmayalım. Ayrıca artık herkes kabul etsin artık Lakovic in ne kadar katkı verebileceğini, hala maç çevirecek diye bekleyenler var. Hiçbir zaman öyle bir oyuncu olmadı zaten Lakovic.

songalia yanlış transfer bunu herkez kabul edıyor bunun gıbı hatalar her zaman olacak ama önemlı olan hedeflerımızın yavas yavas yukarı cıkarmak butcemızın cok üstünde olan takımlarla yarısıyoruz bunu unutmayalım farkedelım ve artık her yenılgı sonrası vurun dusene muamelesını bırakalım !

yalnızca oyuncu tercihleri sebebiyle bile kazanabileceği maçı veren takımdır. oktay mahmuti'nin açıklamalarına göre yeni transfer olan boris savovic oynayacaktı 19 ocak 2012 anadolu efes galatasaray basketbol maçı'nda, ancak o kadar savunma ve hücum ribandu vermemize rağmen kenarda unutuldu ve hiç oynatılmadı. halbuki karşı takım bu maçta pek ihtiyacı olmamasına rağmen yeni transfer olan lafayette'i dahi oynatarak rotasyonu geniş tuttu. biz ise songaila ve andric üzerinde ısrar ederek, cevher'i bile oyuna dahil edemeyerek savanovic'in kariyerinin ribaund rekorunu kırmasına vesile olduk bu maç itibarı ile.

songalia yanlış transfer bunu herkez kabul edıyor bunun gıbı hatalar her zaman olacak ama önemlı olan hedeflerımızın yavas yavas yukarı cıkarmak butcemızın cok üstünde olan takımlarla yarısıyoruz bunu unutmayalım farkedelım ve artık her yenılgı sonrası vurun dusene muamelesını bırakalım !

Bütçe yönetimin işi, yönetim futbola verdiği desteğin yarısını buraya verse 3 milyon euro'luk Riera nın yerine (şuana kadar bir faydasını görmedim) şu takıma harcansaydı bugün çok rahat keyifle ve eze eze yenen bir takımımız olurdu.Şartlar böyle olunca da bütçemiz yetersiz deyip sıyrılmak olmaz, bütçen var sadece doğru kullanmak.3 kuruşa 5 köfte yok...

Maç sonuçlarını oyunculara yüklemeyi sevmem ama Gordon'ın oyununa yazık oldu. Galibiyetle taçlansa güzel olurdu.

Ara ara kimliğimize bürünsek de, maçın başından sonuna kadar galip gelebileceğimizin sinyallerini veremedik. Güzel bir geri dönüşle, "İşte bu!" demek bir sürpriz olurdu. Bunu yaşamak da harika olurdu; ama bu maçta başaramadık bunu.

Songaila'nın kritik anlardaki şut yüzdesizliği, artık olmuyor, dedirtti bana. Tabii ki sadece bu maç için değil; ama cidden olmuyor. Uymadı bize. Kritik anlarda isabet bulsa, bu maçı kesin kazanırdık diye bir şey söylemek mümkün değil; ama olmuyor cidden.

Lakovic'in bu takımda yerinin olduğu konusundaki düşüncelerim hâlâ devam ediyor. Olması gerektiği yerlerde katkısını verdi bugün. Tabii, beklediğimiz, maç kazandıran bir kimlikte değil; ama bu maçta süre aldığı sürece var oldu.

*

Grupta, içerideki Efes ve Olimpiyakos maçları ve deplasmandaki Olimpiyakos maçının galibiyetini kovalamalıyız artık.

Her ne olursa olsun, deplasman konumunda, yılların Eurolig tecrübeli Anadolu Efes (Pilsen)'ine yenildik.