EL TOP 16 4. Maç | Galatasaray MP 68 - 64 CSKA Moskova

şimdi ben anlamadım mucize mi gerekli galibiyet için yoksa konsantrasyon yeterli mi?yada ev sahibi olmak avantaj degilse brose basket kendi evinde neden yenilmiyor??dış mihraklar falan mı devrede??
mucize gerekiyor bence.cogu kisi burda yazmis khayrapa yok falan.khryapa yoksa voronshevic var.yedekleyecek oyuncusu yoksa buralara kadar gelemezdi cska.cska bu yüzden cskadir.gercekten su an kimse yenemez cskayi

ev sahibi olmak elbet de avantajli ama biz euroleague de en iyi ev sahibi degiliz.bir cok mac kaybetik burda.
yani her mac 12 bin dolduruyoruz diye otomatikmen maci kazanacagiz anlamina gelmesin.sonra hayal kirikligi oluyor burda o yüzden yazdim
mesela simdi ben bir barcelona taraftariyim bana sorsalar gs deplasmanimi daha zor brose baskets mi deseler brose baskets derim.onlarin salonlari sanirm 6500 civari cok ufak bir salon felaket bir baski olusuyor ama ipekci daha büyük oldugu icin farkli.yanlis anlamayin sakin
ama yine de herseye ragmen büyük takimlar büyük oyuncularin elleri titremez alir koparir maci

CSKA elbette favori, ama bizim kazanmamız da mucize olmaz, iyi mücadele eder (ki bundan şüphem yok) ve yapılan basit hata sayısını minimum düzeyde tutabilirsek maçı zorlayacağımızı düşünüyorum.

Geçen sene final serisinden beri gittiğim hiç bir maçı kazanamadık, umarım bu maçta ben de şanssızlığımı kırarım :)

Geçen sene final serisinden beri gittiğim hiç bir maçı kazanamadık, umarım bu maçta ben de şanssızlığımı kırarım :)

Mustafa Bey´in iletisini görünce aklıma geldi..

Cüneyt Erden ULEB Cup´da çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş karşısında 0/7 üçlük yüzdesiyle oynarken, korkmadan 8. atışı denemiş ve attığı üçlükle yarı finale adımızı yazdırmıştı. Geçen sezondan bu yana geldiğim 7 maçı da kaybettik...

Yüreğimizde büyük aşkınla...

Başta galibiyet stresimiz olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hedef maç değil bizim için, kimse için değil. Ancak kazandığımız taktirde bu maç bizi son 8'e atacak. Ben galibiyetin çok uzak olduğunu düşünmüyorum. Khryapa sakat, tamam yedekleyecek Vorontsevich var ama Khryapa onlar için çok kritik bir adam. 3. periyot ataklarında baş rolde olan adam. Savunmada da hücumda da aslında yönetici koltuğunda olan adam, Kirilenko yüzünden pek belli olmasa da. Krstic'in durumu da fazlasıyla kritik bizim için. Ona inen her top yüksek yüzdeyle sayı oluyor, iki pivotumuz da arkasında duramaz onun. Sakatlıklar fazlasıyla önemli. Lavrinovic ne kadar çok süre alırsa bizim için o kadar iyi mesela.

Bu takıma karşı konsantrasyon 5 dakika konsantrasyon kaybedersen, bir bakmışsın 10 sayı geridesin. O yüzden 40 dakikayı tam konsantrasyonla oynamamız gerekiyor. Ayrıca kabul etmemiz gerekiyor ki bu takımı yenmemiz için çok ekstra bir gün geçirmemiz gerekiyor, herkesin kendisine biçilen görev doğrultusunda, görevlerini tamamına yakın şekilde yerine getirmesi gerekiyor.

Olmayacak iş değil ancak zor, kabul edelim. Ancak sonuçta onlar da insanlardan kurulu bir takım. İlla ki maç kaybedecekler bir gün. Ve bu maç neden perşembe akşamı İpekçi'de oynanmasın? İnanarak orada olalım, hep yaptığı gibi sonuna kadar mücadelelerini görelim. Gerisi zaten gelecek, mutlaka gelecek.

Sadece inanın, güvenin. İmkansız diye bir şey yok...

önceki maçta fark yaratanlar khryapa çıktıktan sonra shwed ve krsticti ve kritik topları sokan teodosic uyuzu...teodosic o ortamda o kadar rahat şut sokamaz avrupa şampiyonasından hatırlıyorum kritik toplarda ne tuglalar gönderdigini..shwed genç, abdideki baskıdan etkilenecektir henüz o sogukkanlılık eşigini aşabilmiş degil...krstic ise o konularda sıkıntı yaşamayacak bir adam...onu savunmak kritik...ve tabiki bu tarz deplasmanlardan etkilenmeyecek siskauskasa da unutulmayıp baskılı savunma yapılması gerek...

buarada voronsevic,savovic için khryapa'ya oranla daha makul bir eşleşme...oradan da birşeyler çıkarmak gerek artık...

kimse kimseyi kandirmasin cskayi kimse yenemez avrupa da su an.zorlayabilecek tek takim barcelonadir.ha brose baskets son topta kaybeti falan iyi hosta o salonda brose baskets de zor yenilir.almanyada yasadigim icin izliyorum maclarini sürekli.

maca gelecek olursak kazanmamiz icin cok olagan üstü seyler olmasi gerekir.cska taraftardan falan etkilenmez.teodosic siskauskas kirilenko ne maclara ciktilar elleri titremedi burda da titremez.taraftarla olacak sey degil bunlar ben inanmiyorum böyle seylere.elbet de katkisi vardir ama öyle maci cevirmeye yetmez.az daha boku bokuna olimpiyakosa yenilcektik o atmosfere ragmen

allah yardimcimiz olsun insallah mucizeyi basarabilriiz.diger sayfada birisi daha yazmisti eger kazanirsak önümüzdeki 5 sene acilir diye.kesinlikle katiliyorum

yeterki konsantrasyon

Brose Baskets'in taraftarını beğenip o salonda yenilmez diyen birinin Almanya'dan Abdi İpekçi'yi görmeden böyle bir öngörü de bulunması bir kere taraftarlığa aykırı bir durum... O maçı son topta kazanmıştı CSKA iyi hatırlıyoruz handikaplı CSKA deyip yatmıştım oradan biliyorum... Kirilenko yoktu o gün takımda bugün de Khryapa yok ve Brose Baskets takımından da daha güçlü bir takımız... Atmosfer olarak ve şartlanma olarka da çok daha iyi konsantre olduk... Bu sebeple konsantrasyon olayına katılıyor, salon konusunda da 5800 kişiyle yaratılan atmosferse perşembe günü maça git ve atmosfer gör diyorum...

Maça dönecek olursak Oktay Mahmuti, Rusya'da neleri yapıp neleri yapmaması gerektiğini çok iyi öğrendi... Bir kere hücumda içeri drive ederek yönlendireceğiz sete set hem hücumda hem savunmada bizi çok yorar bunu gördük... Bu maçta bir pozisyon üzerinde durulacaksa Krstic gerçekten çok zor milli maçlarda da yaşamıştık bu sorunu... Yüzü dönük oynattığımız sürece çok büyük problem yaşamayız ancak arkasında duracak ismin çok dirayetli ve sabırlı olması gerekiyor, ona yardım getirecek oyuncunun da adamını riske atmaması önemli Krstic'i potadan ne kadar uzakta top aldırırsak 4 numaralarını da o kadar iyi box-out ederiz iç>diş yaparlarsa da 4 numaralarını şuta zorlamamaız lazım bunun için de yorulmayan kollar gerekli, şunu da unutmayalım CSKA ölüm kalım maçına çıkmıyor, sert olalım geri adım attıralım! Bizim için doğru yol buradan geçiyor, umarım Furkan kariyerindeki en iyi maçı oynar, kilit o...

Brose Baskets'in taraftarını beğenip o salonda yenilmez diyen birinin Almanya'dan Abdi İpekçi'yi görmeden böyle bir öngörü de bulunması bir kere taraftarlığa aykırı bir durum... O maçı son topta kazanmıştı CSKA iyi hatırlıyoruz handikaplı CSKA deyip yatmıştım oradan biliyorum... Kirilenko yoktu o gün takımda bugün de Khryapa yok ve Brose Baskets takımından da daha güçlü bir takımız... Atmosfer olarak ve şartlanma olarka da çok daha iyi konsantre olduk... Bu sebeple konsantrasyon olayına katılıyor, salon konusunda da 5800 kişiyle yaratılan atmosferse perşembe günü maça git ve atmosfer gör diyorum...

Maça dönecek olursak Oktay Mahmuti, Rusya'da neleri yapıp neleri yapmaması gerektiğini çok iyi öğrendi... Bir kere hücumda içeri drive ederek yönlendireceğiz sete set hem hücumda hem savunmada bizi çok yorar bunu gördük... Bu maçta bir pozisyon üzerinde durulacaksa Krstic gerçekten çok zor milli maçlarda da yaşamıştık bu sorunu... Yüzü dönük oynattığımız sürece çok büyük problem yaşamayız ancak arkasında duracak ismin çok dirayetli ve sabırlı olması gerekiyor, ona yardım getirecek oyuncunun da adamını riske atmaması önemli Krstic'i potadan ne kadar uzakta top aldırırsak 4 numaralarını da o kadar iyi box-out ederiz iç>diş yaparlarsa da 4 numaralarını şuta zorlamamaız lazım bunun için de yorulmayan kollar gerekli, şunu da unutmayalım CSKA ölüm kalım maçına çıkmıyor, sert olalım geri adım attıralım! Bizim için doğru yol buradan geçiyor, umarım Furkan kariyerindeki en iyi maçı oynar, kilit o...

4 numaralarının şutunu riske edemeyiz...voronsevic de lavrino birader de şutu olan oyuncular...2li sıkıştırma getirmek de risk olur krstic'e zira cska'da şutu olmayan oyuncu yok ama tabiki krstic'in pota dibinden top almasına tercih edilebilir,bu noktada hangisinin tercih edilecegi belirleyici olacak...özellikle furkan'ı birebir mi bırakacagız krsticle yoksa double team ile diger oyuncuların şutunu mu riske edecegiz abdideki seyirci baskısını da göz önünde bulundurarak...

Sevgili Ahmet Ulusoy'a katılıyorum ve ULEB'e mail kampanyası başlatıyorum.
CSKA maçımız Brose'nin salonunda, onların taraftarı önünde oynansın...
Hatta onların formalarıyla çıkalım.
Belki yeneriz, ne dersiniz?
Ne de olsa o salondan kimse çıkamaz...

Hollanda'da da bir Leiden var, 2000 kişilik salon ama bir bağırıyorlar nereden baksan 5000 kişilik. Belki de 10000. Beşiktaş zor çıktı oradan.

Bu mantıkla gidersek, Brose o salonda maçı son topa getirdiyse biz rahat rahat alırız. Ama basketbol öyle bir oyun değil malesef.

Bilginize...

Ekleme: Ha bir de Teodosic, Siskauskas ve Kirilenko atmosferden etkilenmiyorlarsa, elleri titremiyorsa, ne oldu da Brose deplasmanında son topa geldi maç? Salon mu nemliydi?

Malazgirt Savaşında Bin Türk ordusu 10 Bin Bizanslıyı yenmedi mi ? perşembe günü 12 bin aslan da 5 cskalıyı yenecek, yürekten inanıyorum :)

ve bu arada 2 arkadaşım bilet alamadı, eğer fazla olan varsa özel mesaj atabilir mi :)

Dipnot: Maç için desibel ölçülecek tribünlerde, sesinize kuvvet

Galatasaray, avrupada hakettiği yerde... Teknik,taktik artık Oktay hocanın tecrübesine,tercihine kalmış..

İnandığımız için orada olacağız! Yeneceğimiz,yenileceğimiz için değil.. Gönül yenmek ister inşallah öle de olur. Bu takımı,bu Armayı,bu yüce taraftarı avrupaya en iyi şekilde tanıttık... Son topa kadar,nefesleri kesilene kadar oynuyor 12 oyuncumuzda.Taraftar inanılmaz.. Söylenecek çok fazla bir şey yok.

2000 süper kupa maçında da; real madrid favoriydi,uefa kupasında da arsenal favoriydi? mevzu değil..

tarihi Galatasaray yazar,cümle alem okur.

parola: yine,yeni,yeniden...

cskayı yenersek muhtemelen bu sene euroligde onları yenecek tek takım olabiliriz diye düşünüyorum çok zor kazanmak için sadece savaşmak yetmez şans da lazım cska avrupada kime karşı oynasa ağır favori zaten cska ile evimizde oynamanın euroligin en iyi takımına karşı mücadele vermenin keyfini yaşayalım

Khryapa, çok önemli bir oyuncu, düzen ve pas akışı konusunda CSKA'nın Kirilenko ile beraber en önemli oyuncusu. Onun yokluğu öyle ya da böyle CSKA'yı etkileyecektir. Bu da bize ufak da olsa bir şans doğurur. Evet, favori değiliz, galibiyet sürpriz, kimine göre mucize olur. Zaten biz olayın orasında değiliz, önemli olan çıkıp mücadele etmek, fark ne olursa olsun #sontopakadar sloganını devam ettirmek.

Maçla ilgili şunu söylemek istiyorum, Teodosic çok özel ve yetenekli bir adam. Ama mental olarak sıkıntı yaşayabilen, bazen bir yerde takılıp kalan, bu yüzden de takımı kötü etkileyebilen bir oyuncu. Bu atmosferde eğer Teodosic'in üzerine oynayıp, onun düzen dışına çıkmasını sağlayabilirsek, en azından belli bölümlerde CSKA'yı sıkıntıya sokabiliriz, Teodosic ne kadar yetenekli, özel bir adam olsa da bu sıkıntıları yaşayan bir oyuncu.