EL TOP 16 4. Maç | Galatasaray MP 68 - 64 CSKA Moskova

Jaka Lakovic macin kilit oyuncusu olacak. Shved ve Teodesic muthis oyuncular ama ikisi de savunmaci degil. Jamont Gordon'un, Jamon'u alacagini dusunursek, Lakovic'in sazi eline almasi lazim. Ilk once takimi Olympiakos macinda oldugu gibi yonetmesi lazim. Lakovic'in ham madesi 3 sayi, bu cok onemli. Lakovic'den alacagimiz dis sayi katkis onemli. Korkmadan yollamasi lazim, girer girmez onemli degil. Lakovic iyi oynadigi vakit bizim oyumuz seviye atliyor.

Cska'da ise Teodosic ve shved belirleyici olacak. Ender'e cok is dusuyor. Deplasmanda ekstra uclukeri ile can vermisti, ilk yari basa bas gitmemizin ana nedenlerinden biri idi Ender. Bugun, Teodosic'e yapacagi savunma belirleyici olacak. Onu yakin ve sert almasi lazim, nefes aldirmamasi lazim Teodosic'e. Ipekci'de Lafayette yaptigi savunmanin bir benzerini yapmasi lazim. Teodosic'i yakin alip onu hucum faule zorlamasi gerekiyor. Ender onemli.

Ikincisi ise taraftarin Teodosic ile oynayaip oynamayicagi onemli. Eger oynarsak uzerine, bu kotu de olabilir, iyi de. Teodosic oyle bir oyuncu ki, iki ucu keskin bicak. Hatirlarsaniz Chris Bosh'un kiz arkadasi Lebron'un uzerine oynamis idi, Lebron ve takimin kazanmasin bas aktoru olmus idi. Teodosic'de oyle bir oyuncu raydan cikar ise, bizim lehimize, daha fazla odaklanir ise alehimize olur. Bana gore tarftarin uzerine oynamamasi lazim ve tamamen oyuna odakli olmalari lazim.

Shved'e gelirsek. Cok yetenekli, takimini inanilmaz yonetiyor. Oyunu hizlandirmasi gerektigi zaman hizlandiriyor. Acik alan da daha etkili oluyor. Mutlaka yakin almamiz gereken ikinci oyuncu Teodosic'den sonra. Kirilenko'yu, Caner ile tutmamiz lazim. Caner cok iyi bir is cikarmis idi gecen hafta. Kirilenko'ya yaptigi savunma ve ekstra sayilari ile cok iyi bir mac cikarmis idi. Devam etmesi lazim sure aldigi vakit. Kristic'i uzunlarimiz macin basinda ki gibi tutmalari lazim. Ikili sikistirmalar, sert fauller ile onu bezdirmeliyiz. Cska kisalari onu zorla oyunun basindan itibaren oyuna ortak etmeye calismislar idi, ve basarilida oldular. Pas kanalarini tikayip ona topu uzak yerlerde aldirmamiz lazim. Sirti donuk cok iyi oynadigi icin ve bizim uzunlarimizin da kalin olmadigi icin onun arkalarinda kalmalari guc oluyor.

Kazlauskas'in aciklamasi onemli. Bizim ikili oyunlarimizdan yakinmis. Onlem alacaklarmis. Bikmadan, sikilmadan oynamamiz lazim. Acik alan da Kristic'in Andric ve Furkan'i tutabilecegini sanmiyorum. Bizim uzunlarimizin en sevdigi is ikili oyunlardan buldugu sayilar. Lakovic ve Gordon'a cok is dusuyor. Cska'nin kisalarin Kristic'i besledikleri gibi, bizim kisalarin uzunlari beslemesi onemli. Shipp'in verecegi sayi katkisi onemli. Gecen hafta oldugu gibi maca agresif baslamali. Iceriye pentre edip sayi kazandirmali. En buyuk ozeliklerinden biri, ve bunu sik sik yapmali. Cevher'in verecege katki onemli. Disaridan sik sik ucluk kullanmali. Evimiz de oynadigimiz karsilasmalar da daha efektif oluyor. En son ornegi Olympiakos maci. Sutlarin girmesi onemli, ilk sutu girdigi vakit gerisi geliyor. Mucadelesine soyleyecek laf yok.
Jamon Gordon'un devam istikrarini surdurmesi gerekiyor. Jaka'da ona destek olur ise cok daha tehlikeli takim haline geliriz.

Ribaund onemli. Gecen hafta oldugu gibi ribaunlar da ezilmememiz gerekiyor. Savovic-Furkan ile basliyacagimizi dusunursek, Cska'ya hucum ribaundu verememiz lazim. Kirilenko ortaligi karistiracaktir. Savunma ribaundlarini alip rakibe ekstra hucum etmelerine izin vermeyelim.

Top kayiplarini en aza indirmemiz lazim.

Momentumu yakalarsak, onlara vermemiz lazim. Olympiakos macinda oldugu gibi. Momentumu yakaladik, farki 12 sayilara cikartik ama onlarin geri donmesine izin verdik. Keza Siena ile Ipekci'de oynadigimiz musabaka da, 9 kadar cikan farkin erimesine, ve momentumu onlara verip, maci kaybetmemize izin vermistik. Oysa ki rakip guardsiz idi, ve taraftar ile beraber ustlenire cokmusken, tam da dagilacaklarke, geri donmusler idi. Bu mac oyle fark yakaliyacagimizi dusunmuyorum ama yakalarsak momentumu vermemek gerekiyor. 40 dakika konsantrasyon ile oynamamiz lazim. Her topun degerini bilerek. Son top eger basa bas gidiyor ise, ve top biz de ise top kaybi yapmamak onemli. Cunki son topa kalabilir ve Brose'nin nasil yenildigini biliyoruz. Resmen Cska'nin kazanacagini bildim. Iyi oynadiklari maci son top sacmalayip topu kaybettiler ve Cska cok iyi hucum ederek, topu cevirerek, Teodosic'in son saniye uclugu ile kazanmis idi.

Sutlarimizin girip girmemesi onemli. Umarim takim halinde yuzdeli bir gun olur.

Khryapa'nin olmamasi onemli. Pas akisini saglayan isim. Onun sakatlanarak oyundan ciktigi ana oyunun nasil lehimize dondugunu gorduk. Siskauskas'a dikkat. Onu bos birakmamamak lazim. Lavrinovic'den ekstra sayilar, uclukler yemiyelim. Kaun'u begenmiyorum sorum olmayacaktir.

Cska ile oynamak cok zor. Bugun yine ve yeniden Cska ile basa bas oynayalim. Yabanci sitlerde bize 0 sans verenlerin mors olmasi dilegi ile. Galatasaray adinin oldugu her yerde umut vardi. Taratar ile birlikte cokelim uzerlerine. Umarim cok kotu gunleri denk gelirler. Kazanirsak buyuk olur kaybetmeyi aklimizdan gecirmiyelim.

Bize Cska'yi yenebilecegimizi inandiran teknip ekip ve oyunculara sonsu tesekkurler. Son olarak,

Basarilar Galatasaray.

Maç için 1 tane bilet bpşa çıktı. Ben yola çıkıyorum. Almak isteyen 0537 2271116 numaralı telefondan bana ulaşabilir.
İlk arayana bileti vereceğim. Salonda görüşürüz.

Sahil yolundan gidiyorum arabayla. 2 yolcu götürebilirim yanımda.

Bilet bulamadık, evden dualarımızla destek olacağız Yenilmez Armada'ya. Allah hepsinin tek tek yardımcısı olsun. Sonuç ne olursa olsun bize bu heyecanı yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Rüyamda 98 - 88 yeniyorduk CSKA'yı :) 98 sayıda gözüm yok, 1-0 olsun bizim olsun :p

Son olarak; Zaferler Senin Ruhunda Var, Haydi Saldır GALATASARAY !

CSKA'nın bir çeyrekte en az attığı sayı kaç, merak ettim.

Maç sonuna kadar iki takım da aynı tempoda olur mu, bu biraz zor; ama güzel başladık maça.

Dış şut sokabilsek maçı kazanırız.Dışardan sokamıyoruz arkadaş.Shumpert 1 tane atsa gerisi gelcek ama 7.maç oluyor dış şut isabeti yok Shumpert'ın.

Sen 5 dış şut kaçırırsın adamlar çatır çatır sokar ahh ulan bir şutör olcaktı ki kısa sürede 11-0 seri yedik. 20 26

Furkan neden bu kadar yumuşak kaldı anlamadım. Ayrıca Lakovic Ender e uyup saçmasapan yerlerden atmaya başladı. Molada Oktay Hoca iyi bir azarlar.

Birebirleri Gordon oyunda değilse Andric in oynaması daha mantıklı.

Andric güzel katkı veriyor.

Krilenko'yu ciddi surat ifadesiyle görmek, maçın kendilerinden yana kolay olmadığını gösteriyor.

adamlar kenardan gelen oyuncularla oyunda üstünlüğü aldılar..shumpert'in bulduğu boç şutları cevher bulsa belki öndeydik..hoca da haklı,shumpert bir tuttursa makinalı gibi