Ermal Kuqo

Açıkçası Ermalin bu yaptığına akıl erdiremedim. Efesten farklı bir vizyonu yok artık Galatasaray'ın. Türkiyenin en iyi taraftarı var artı olarak, ödemeler de sorun yok. Eskiden olsa anlardım.

Acaba Efes ücretlerde astronomik rakamlara mı çıktı. Kerem Tunçeriyi yüksek bir meblağ ile elde tuttuğu söyleniyor. Savanovic için 1,5 milyon dolar bonservis ödeyeceği falan yazılıyor sağda solda. Ermale bizim verebileceğimizden çok daha fazlası önerildiyse parayı tercih etmiş olabilir. Profesyonel oyuncu sonuçta diyecek tek bir şeyim olur: yaşattıkların için teşekkür ederiz Kuqo.

Hepsine katılmakla beraber belkide bu olay Kerem Gönlüm'ün geliş yoluna açar. Çok moralim bozuldu okuyunca ama takım için yaralayıcı bir olay değil. Bir Tutku kadar elzem değldi bizim için. Yolu açık olsun ne diyelim.

Kendisi Efes'te oynamak için Galatasaray'dan izin istemiş,sözleşmesi 1+1 miş ve opsiyonu kullanmayıp gitmiş..Galatasaray'da haliyle izin vermiş..

hocamızın kalması konusunda çok da ısrarlı olmadığını düşünüyorum..efes bizden sadece 100bin tl fazla teklif etmiş..hocamız ısrarcı olsa bu fark kapanırdı bence...

Efes te 4.-5.uzun olarak bekler o zaman.Bize gelmeden önce 3-4 yılım tam oynayamadan kötü geçti benim için falan diyordu.Şimdi burda iyi süre alacağım tekrar eski Ermal olacağım gibi birşey demişti.Tekrar efese gitmesi bu söylediklerine çok ters bir durum.Maalesef parayı tercih etmiş olabilir oynamak yerine.

O konuşmandan sonra olmadı be Ermal biz seni çok sevdik ama..Şahsım adına çok üzüldüm ama yapacak birşey yok kendi tercihi.Bizde bir şekilde boşluğunu doldurmalıyız.

Herkesin yeri dolar. Şu sponsor ve bütçe bir ortaya çıksın da gereken yapılacaktır. Bizim üzüntümüz Ermal'in gitmesinden dolayı olmamalı bizimle kalıp şampiyonluklar yaşayamamasından olmalı. Ermal için üzülmeliyiz çünkü onu çok seviyoruz. Yoksa Galatasaray bir basketbolcuyla hedefinden sapıp bir basketbolcuyla şampiyon olacak değil. yolun açık olsun Ermal bu taraftar seni Efes formasıyla da ayakta alkışlayıp bağrına basacaktır.

Mahmudinin 5 numara tercihleri arasında mutlaka sert bir 5 numaraya ihtiyaç vardı.Eldeki oyunculardan Luksa ve Ermal bu ihtiyacı karşılayamıyordu.Eğer 3. pivot alınsa süreleri paylaştırmada sıkıntı olacağı için göndermiş olabilir Oktay Hocamız.Hayırlısı olsun.

Bence Oktay Hoca kalmasını isteseydi kesinlikle kalırdı takımda. Oktay Hoca da gitmesini istemiştir.

Eğer , inatla Ermal ben Efes'te oynamak istiyorum , gitmek istiyorum dediyse de çok büyük ayıp etmiştir kendisi.

Neyse , yolu açık olsun.

Katkılarından dolayı teşekkür ederim kendisine.

Ermal gerçekten son derece anlamsız bir işe girişti. Biz de kadro kalitemizin daha da yükselmesini arzularken en önemli birkaç yerli oyuncumuzdan birini kaybetmiş olduk.

Kısa sürede bu kadar sevildiği ve artık bundan böyle şubesiyle, taraftarıyla "büyük" oynayacağını cümle aleme göstermiş olan bir Galatasaray'dan yangından mal kaçırırcasına kaçmak nedendir, anlamıyorum.

Bu hiç olmadı Kuqo, seni sevenlere yanlış yaptın...

Bu seneden sonra böyle çabuk gitmesi olmadı. Ama denilecek şey de yok, izin istemiş, biz de vermişiz. Bence kayıp hem de yerli kıtlığı olan bir ortamda ciddi bir kayıp. Hem de böyle etkinliği olan, yüreğiyle oynayan bir oyuncuyu kaybetmek. Ama Oktay Mahmuti'nin işine karışılmaz, o ''OK'' vermişse, benim için de problem yok. Gönül isterdi ki bu sene bizi ateşleyen Ermal'in burda kalsın. Olmadı ne yapalım.

Ben Ermal'i kayıp,Cevher'i de gereksiz görmüyorum..

Alınacak(ki mutlaka alınacaktır) hem savunmada hem hücumda boyalı alanı kaplayan,güçlü,blok ve ribaunt konularında kaliteli bir yabancı 5 numara ile savunmada Luksa çok iyi defans yapmasa da iyi bir savaşçı,İlkan ve Furkan ile beraber sağlam bir hattımız olur..

Hücumda yine bahsettiğim 5 numara orayı domine eder,Luksa da hem ikili oyunları oynayabilen hem de alçak post atabilen biri..E Cevher hem 3 lük atıp,hem yüksek posttan atabilen biri..Strateji olarak hücumda 1 tane pota altı sağlam,bir tane dengeli oynayan,bir tane de dış şutu olup rakip pota altını dışarı çekebilecek oyuncumuz olacak..

O yüzden ben Ermal'in gidip Cevher'in gelmesine sevindim bile açıkçası..Yok Ermal şöyle yapmış yok böyle yapmış,bu takım onu,o bu takımı seviyormuş,geçiniz arkadaşlar onları,adam profesyonel,kendi için doğru neyse(ki bence çok büyük yanlış yaptı) onun için uğraşıyo,finaller daha yeni bitmiş bi durayım falan demeden gitti..O yüzden bence gayet hayırlı oldu..Hele ki Gönlüm'ü alabilirsek zaten bu takımda Ermal'e yer kalmazdı..Onun yerine İlkan ve Sertaç'a süre verilsin daha iyi..

Bunu geçen sene yapsa anlarım.Fakat özellikle böyle bir dönemde Efes'e gitmesine hiç anlam veremedim.Final Four oynayacağını mı düşünüyor acaba kendisi!!!

Cok saskinim kalacagina emin oldugum oyunculardan idi. Bende de bu konuda bir bilgi eksikligi vardi sanirim. Cunku 2 yillik anlastik saniyordum. Yazik etti kendine bence. Seneye biz sampiyon olacagiz goreceksiniz.

.Ermal resmen yeniden doğdu bizde..Taraftarla inanılmaz bütünleşti..Niye gittiğini hala çözemedim..İnşallah tam bilgi alınır ve öğrenilir..Ben para için gideceğini zannetmiyorum..

Yerli rotasyonunda gitmesi muhtemel 3 isimden biriydi, ben kalacağını düşünüyordum ama o gitmeyi tercih etmiş.

Öncelikle Ermal'e bu sene yaptığı güzel işler için teşekkür ediyorum. Şu hareketiyle kaybeden de biz olmadık Ermal'i, kendi kaybetti. Ermal'in arkasında Türkiye'nin en ateşli, basketbolu en iyi bilen taraftarı vardı. Başında Oktay Mahmuti gibi bir koç vardı.

Neden gitti sorusuna verilecek 2 cevap olabilir. 1- Para. 2- Takas.

Para için gittiyse diyecek hiçbir şeyim yok ama o karakterde bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

Diğer bir ihtimal de KG için şartları zorladığımız ve Efes'in yerli oyuncu açığını kapatmak için bizden Ermal'i istemesi.

Gerçi burada "Efes Ermal'e ne verebilir?" onu da tartışmak lazım. Bize geldiğinde "Efes'te süre bulamıyordum. Bol bol süre bulmak, ilk 5 çıkmak istiyorum" demişti. Şimdi Ermal'e soruyoruz, ne değişti? Efes'te 5 dakika ortalamayla oynayacak, arkasında onu motive edecek bir taraftar da olmayacak. Euroleague maçlarının iyi geçeceğini düşünüyorsa da yanılıyor, Galatasaray'ın Euroleague'e girmesiyle Efes'in Euroleague taraftar ortalaması da çok düşecek.

Eğer Ermal'i bırakacak kadar rahatsak da yerine çok daha iyilerini alacağımız içindir. Ermal Türkiye'nin post oyunu en iyi olan uzunu ama final serisinde de çok net gördük ki ribaundlarda ve savunmada inanılmaz problem yaşıyor bir üst seviyede.

Tekrar söylemek istiyorum, "Biz Ermal'i kaybetmedik, Ermal bizi kaybetti."