Ermal Kuqo

Sonuçta Arnavuttun.Her Arnavut gibi yüreğini koyarak oynadın.Çok sevdik öyle böyle değil.Olmadı be Ermal..Yakışmadı ama yolu açık olsun.

Umarım karşılığında KG ile alakalı bir şeyler vardır.Ve bence kesinlikle vardır. Kerem Gönlüm-Galatasaray Ermal-Efes olayı olmuştur.Kerem bizi istedi.Zorla güzellik olmaz vereceklerdir.Efes'te yerine Ermal'i düşünmüştür.Eğer tahmin ettiğim gibi böyle bir olay varsa yakışmadı kelimesi yukarıdaki cümleden çıkarılabilir.Tarafımızdan istenmemişte olabilir.

Olursa süper olur ama ben takas işinin olacağını düşünmüyorum.Kerem Gönlüm,Ermal den iyi oyuncudur.Efes,Kerem Gönlümü niye bıraksınki Ermal için.

Kerem Gönlüm,GS ye gideceğim diye çok fazla diretmezse olmaz bence o iş.

Yerli rotasyonunda gitmesi muhtemel 3 isimden biriydi, ben kalacağını düşünüyordum ama o gitmeyi tercih etmiş.

Öncelikle Ermal'e bu sene yaptığı güzel işler için teşekkür ediyorum. Şu hareketiyle kaybeden de biz olmadık Ermal'i, kendi kaybetti. Ermal'in arkasında Türkiye'nin en ateşli, basketbolu en iyi bilen taraftarı vardı. Başında Oktay Mahmuti gibi bir koç vardı.

Neden gitti sorusuna verilecek 2 cevap olabilir. 1- Para. 2- Takas.

Para için gittiyse diyecek hiçbir şeyim yok ama o karakterde bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

Diğer bir ihtimal de KG için şartları zorladığımız ve Efes'in yerli oyuncu açığını kapatmak için bizden Ermal'i istemesi.

Gerçi burada "Efes Ermal'e ne verebilir?" onu da tartışmak lazım. Bize geldiğinde "Efes'te süre bulamıyordum. Bol bol süre bulmak, ilk 5 çıkmak istiyorum" demişti. Şimdi Ermal'e soruyoruz, ne değişti? Efes'te 5 dakika ortalamayla oynayacak, arkasında onu motive edecek bir taraftar da olmayacak. Euroleague maçlarının iyi geçeceğini düşünüyorsa da yanılıyor, Galatasaray'ın Euroleague'e girmesiyle Efes'in Euroleague taraftar ortalaması da çok düşecek.

Eğer Ermal'i bırakacak kadar rahatsak da yerine çok daha iyilerini alacağımız içindir. Ermal Türkiye'nin post oyunu en iyi olan uzunu ama final serisinde de çok net gördük ki ribaundlarda ve savunmada inanılmaz problem yaşıyor bir üst seviyede.

Tekrar söylemek istiyorum, "Biz Ermal'i kaybetmedik, Ermal bizi kaybetti."

Para olduğunu sanmıyorum,Efes 100 bin fazladan vermiş,bence biz de bıraktık..İstikrarsız olması Oktay hocanın bırakmasına sebep olmuş olabilir..Takas da yok bence..Kerem gelse de gelmese de o bölgeye iyi en az 1-2 uzun gelecekti ve sürelerinin düşüceğini biliyordu..O yüzden bence Efes ikna etti bunları söyleyerek ama orda ne kadar süre bulacak o da meçhul..

Oktay Hoca ya da Hakan Üstünberk'in bi açıklaması vardı,Taurasi heyecanı yaşatabiliriz diye..Hangi bölgede olur bilmiyorum ama..

Çok istiyorsa Florya'nın kaç kapısı olduğu malum zaten :)

Yalnız benim kafama takılan soru, Ermal isteyince biz bıraktık, Kerem Gönlüm istese Efes bırakır mı? Cevap tabi ki bırakmaz. Sırf bu yüzden umarım iyi bir bonservis bedeli almışızdır Ermal için, bedavaya göndermemişizdir.

Opsiyonu vardı onu kullanmadı,bonservis bedeli yok yani..

Bu sezonki başarımızda payı geçtiği için teşekkür ediyorum kendisine. Umarım yolu açık olur ve taraftarla arasındaki bağı zedeleyecek bir şekilde gitmez. Para için falan.

Koc farki diyoruz biz buna Gazanfercim. Oktay Hoca'yi Naumoski'ye tercumanlik yaptigindan beri takip eden biri olarak diyorum. Oktay hoca gitmek isteyene kal demez. Zorla takimda tutmaz yani. Ama Efes boyle degil. Yolu acik olsun Ermal'in ne diyeyim.

Çok istiyorsa Florya'nın kaç kapısı olduğu malum zaten :)

Yalnız benim kafama takılan soru, Ermal isteyince biz bıraktık, Kerem Gönlüm istese Efes bırakır mı? Cevap tabi ki bırakmaz. Sırf bu yüzden umarım iyi bir bonservis bedeli almışızdır Ermal için, bedavaya göndermemişizdir.

burada biz konuşuyoruz ediyoruz ama ermal bizden daha vakıftır konulara. Bütçe ve sponsora hedeflere. Bu kadar güzel günler geçirdiğimiz kenetlendiğimiz bir dönemde acaba yeni kurulacak takım istediğimiz gibi olmayacak mı? çok iyi kadro kurulacaksa neden gitmek istesin? bu sene biz euroleague e girersek Efes'in salonunu kim doldurcak ayrıca merak konusu? Ermal'in yeri dolar da acaba bu seneki bütçe ne olacak o önemli.

Ermal'e katkıları için teşekkür ederim kendi adıma.
Profesyonel oyuncudur tabii ki de kendi geleceğini düşünecek ama keşke verdiği röportajlarda daha dikketli olsaydı. "profesyonel hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum, seyirci ile oynamak bu atmosferde oynamak anlatılmaz, hiç bir şeyle değişilmez ...v.b" gibi laflar etmeseydi keşke.
Gidişinin kayıp olduğuna ama gitmek isteyen adamı da zorla tutmamak gerektiğine inanıyorum. Fazla tepki vermeye, kırıp dökmeye gerek yok bana kalırsa, tekrar teşekkürler ve yolun açık olsun Ermal.

ERMAL, EFES’E GİTTİ”

Ersan, Furkan ve Cevher gündemde olan isimler. Ancak henüz netleşen bir şey yok. Ermal’in, Efes Pilsen’e gittiği haberler doğru. Ermal’in gidişini bile yeni öğrendim. Onun sözleşmesinde opsiyon vardı, onu kullandı. Duyduğum kadarıyla da çok yüksek bir teklif almış Efes’ten ve orayı tercih etti. Biz de onun gitmesini istemezdik ama onun tercihi o yönde oldu. Rancik gidiyor. Shumpert’ın Türk olmasıyla birlikte takımda bir yabancı için de yer açılacak.

oktay mahmuti

http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/18071619.asp?gid=362

Herşey bi yana formasının hakkını sonuna kadar verdi ve yapabileeğinin en iyisini yaptı. Teşekkürler Ermal. Seneye gel ipekçiye alkışlarız seni. Hüseyin Beşok'u nasıl alkışladıysak

ermal çok yanlış yaptı bence. taraftar seni bu kadar seviyor iyi bir hava yakalamışsın burda ne diye ruhsuz basketbol oynayan efese gidersin ki. biz de ruhunu bulmuştu oysa ki

Tüm sene okadar iyi iş yaptıktan sonra bence bütün hepsini sildi attı Ermal.
Neyse diyecek bir şeyim yok yolu açık olsun ama bizdende uzak olsun bundan böyle.

Ermal in gitmek istemesinin nedeni ne acaba?Efes'in Ermal'a uçuk bir fiyat önerdiğini hiç zannetmiyorum.Kendisinin Efes te yine benchte oturacağını bildiğini de düşünüyorum.Efes Final 4 hedefi koysa ve buna yönelik hamleler yapsa,kariyeri için gitti diyeceğim öyle bir şey de yok.Burada kaybeden Kuqo'dur 1 sene sonra forma şansı bulamıyorum,memnun değilim diyecek olan yine kendisidir.Emeğin için teşekkürler.Yolun açık olsun,boş salonlarda oynamayı çok özledin herhalde.

ben alkışlamam ermali kimse beklemesin şu an size saçma gelebilir ama ermal bu kulübu kullandı benim gözümde. 1 sene burda oyalanayım diyerekten gelmiş demek yoksa ona bu camia da hiç bir saygısızlık yapılmadı taraftarın en sevdiği isimlerden biri idi. seni daha önceden hiçe sayan efes çağırınca seni tekrar ayağı kaldıran bir kulübü bırakıyorsan benim gözümde alkışlanacak değilsin. hüseyin beşoku biz gönderdik kendi gitmedi yarı yol da bırakmadı arada fark var.

ben alkışlamam ermali kimse beklemesin şu an size saçma gelebilir ama ermal bu kulübu kullandı benim gözümde. 1 sene burda oyalanayım diyerekten gelmiş demek yoksa ona bu camia da hiç bir saygısızlık yapılmadı taraftarın en sevdiği isimlerden biri idi. seni daha önceden hiçe sayan efes çağırınca seni tekrar ayağı kaldıran bir kulübü bırakıyorsan benim gözümde alkışlanacak değilsin. hüseyin beşoku biz gönderdik kendi gitmedi yarı yol da bırakmadı arada fark var.

Ermal'de Oktay Hoca'dan izin istemiş, hocada izin vermi- ya da vermek zorunda kalmış-
Bence kullandı - kullanmadı gibi ifadeler çok doğru değil. Sonuçta biz profesyonel bir kulüp o da profesyonel bir oyuncu. Olaya bizim gibi -taraftar- gibi bakmasını beklemek çok da doğru gelmiyor bana.
Ben şöyle okuyorum örneğin Ermal olayını; Efesten ayrılırken "size Ermal'in kim olduğunu göstereceğim" demiş, ve bizde kendini kanıtladıktan sonra yuvasına dönmüş -daha güçlü bir şekilde-olabilir. Bu da mümkün.
Sakat sakat pek çok maçta bizi yalnız bırakmamış bir adam gitmek isteyince hemen tu ka ka olmasın. Oyuncu ve Kulüp öyle tercih etmişlerdir.

Valla arkadaşlar benimde kusruma bakmayın hiçte alkışlamam kendilerini.
Ermal gidecek kapı bulamıyor,herkes kendisine bitti artık bu gözüyle bakarken Oktay Hoca , GS ve bu taraftar kendisine sahip çıktı şimdi hedefleri yükseltirken yerli piyasasının halide belliyken bizi bu durumda bırakıp giden adama alkış falan zor yani. Küfretmem kendisine en fazla yapacağım budur.

Ermal'in gidişine üzülmedim zira onun açığını sert ve kalbur üstü bir uzunla zaten kaparız ama onun gidişine kırıldım şahsım adına affetmeyide pek düşünmüyorum.