Erman Kunter

Filipovski buyuk ihtimalle basina servis edilen ancak hic gorusulmeyen birisiydi. Buyout olayi da tamamen hikaye. Hayirlisi olsun uzerine soylenecek cok bir sey yok. Daha farkli tercihler yapilabilirdi ama gormek lazim.

Aynen öyle dün yazmıştım bu ihtimali. Söz konusu bu yönetim olduğunda her türlü çiğlik, her türlü şark kurnazlığını beklerim:)
Ergin Atamanın gitmesi milyon kez doğru karar ama Kunter konusunda Mustafa Denizli örneği gözümde canlanıyor, o yüzden de soru işaretlerim var iyi koç olsa da.

Ayrıca şu basiretsiz yönetime sormak lazım Bartzokas, Bagatskis, Filipovski, Reneses, Pesic, Oktay Mahmuti ve daha nicesi varken neden Erman Kunter..?
bence cevap basit vizyon 0.0 ve birkaçı hariç gerisini tanıdıklarını bile sanmıyorum.

Son sezonlardaki berbat oyuncu tercihlerini göz önüne alırsak, Ataman ile sezona iddialı bir şekilde gireceğimizi kesinlikle düşünmezdim.

Bunu en sağlıklı biçimde tartışmak istiyorsak; bizden sonra gideceği takıma(eğer gidebilirse) ve göstereceği performansa bakarak konuşmak daha mantıklı olur.

Son sezonlardaki derken? 2 sezon önce Eurocup şampiyonuyduk, benzer bir bütçeyle

Ben Saso Filipovski'yi istiyordum ama, bu şartlarda Erman Kunter'de kötü bir tercih değil. Kariyeri düşüş gösterse de Erman hoca tecrübeli ve basketbol karizması olan biri. Önemli olan ne kadar "aç" ve başarıya odaklı olduğu. Eğer GS'nin başına gerçekten herşeyini verecek kadar istekli geçiyorsa emin olun en az Ergin Ataman'ın 10 milyon dolarla yaptığı kadar katkı yapar.

Benim kendisinden beklentim dinamik, sert ve iyi savunma yapan bir takım kurması.

Başarılar

Umarim şu geçiş döneminde salon inşaatı bir an önce başlar . Hazır bütce düştü ve ergin ataman gitmişken bu sezonu idare edecek bir kadro kurulacak gibi görünüyor . Aslinda konusulan 3-4 milyon euro ' lar az degil . Elbette eurolig ve sampiyonluk icin yeterli olmaz ama gerek ksk gerekse besiktas'ta 3.5 milyon euro gibi bütceler ile ufuk sarica'nın neler yaptigi ortada . Taraftara heyecan verecek bir kadro bekliyorum.

Son sezonlardaki berbat oyuncu tercihlerini göz önüne alırsak, Ataman ile sezona iddialı bir şekilde gireceğimizi kesinlikle düşünmezdim.

Bunu en sağlıklı biçimde tartışmak istiyorsak; bizden sonra gideceği takıma(eğer gidebilirse) ve göstereceği performansa bakarak konuşmak daha mantıklı olur.

Bu yorumlarınızı okuyanlar Ergin Ataman Galatasaray'da Türkiye'nin en iyi antrenörü oldu sanacak, sevmeyebilirsiniz ama en azından saygı duymayı deneyin. Hocanın kariyeri ortada, şuanda Avrupa'nın önemli takımlarını çalıştıran birçok isimden daha kariyerli ve daha iyi antrenör. Düşmanlık iç güdüsüyle yazmayı bırakırsanız görebilirsiniz.

Başkan, Ataman ile devam etmek istiyordu lakin Can Topsakal'ın dediği oldu ve Erman Kunter takımın başına getirildi. Dursun Özbek'in vizyonsuzluğuna yine şahit olduk.

Böyle yönetime, böyle bütçeye böyle hoca olur. Daha fazlasını beklememeliyiz. Daha seneye maçları hangi salonda oynayacağımız belli değil. Oyuncu planlamasına dair en ufak bir şey yok, hoca bugün belli oldu. Kısaca ızdırap dolu bir sezon daha bizi bekliyor.

İnşallah başarılı olur ama hiç sanmıyorum. Seneye hedef bu koçla ve bu bütçeyle ligde play-off'a kalmak Eurocup'da gruptan çıkmak olur. Fazlasını başarı sayarım.

Açıkçası yerli hoca olacaksa Oktay hocayı isterdim. Hem taraftarımızla arasında bir bağ vardı hem de duruşu ve karakteriyle de muazzam olurdu. Erman Kunter'in Beşiklaşlı olduğunu bilmeyen yok. Dursun Özbek eşim Beşiktaşlı dedikten sonra haftalardır bu sözün tepkilerine cevap vermeye çalışıyor.. Bu durumu bizzat kendi yaşamasına rağmen Kunter hamlesi ilginç oldu. Adı Dursun Özbek olduğu için ne yapsa artık şaşırmayacağımız için bir şeyde diyemiyoruz artık. Erman Kunter'i kişisel olarak çok severim. Ama şubeye genel menejer olarak gelmesini daha çok isterdim. Akıllı bir yönetim olsa tercihini koç olarak Oktay Mahmudi genel menejer Erman Kunter olarak yapardı.

İşin sonunda mutsuz olan yine biz olmayız umarım...

Bu tabloda ben, kendi perspektifimden bakıyorum ve seneye ''digitürk play'' için cebimden para çıkmayacak...

Bu adamla ben başarı beklemiyorum; miladı dolmuş ve futbolun Mustafa Denizli'si olan bir adamdan beklentim yok!

Hakikaten yazık: Rakibin 30 milyonluk sponsor anlaşmaları yaparak, kazandığı Eurolig şampiyonluğu tekrarlama hedefi koyar, yukarılarda kalma hedefini kendine biçer ve sen de bu sezon başarız olmuşsun ama bu iki simetrik tabloda sen bütçeni ve koçunu alt seviyeden seçiyorsun, rakibin ise hedeflerini yükseklere taşıyor!...

Bu durumu dışarıdan bir tane Galatasaraylı da görmüyor, utanmıyor ve dur demiyor...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle yönetime, böyle bütçeye böyle hoca olur. Daha fazlasını beklememeliyiz. Daha seneye maçları hangi salonda oynayacağımız belli değil. Oyuncu planlamasına dair en ufak bir şey yok, hoca bugün belli oldu. Kısaca ızdırap dolu bir sezon daha bizi bekliyor.

Maçları Sinan Erdem de oynayacağız...

Sonumuz hayırlı olur inşallah..

Ergin Ataman giderken idolüm ve mesleğe başlama sebebim dediği Erman Kunter in gelişi oldukça ironik olmuş.

Küme düşmemeye oynarız diyenleri dikkate almaya gerek yok bence. En son feda durumundaki BJK dayken bile düşük bir bütçeyle EL de iyi oyun ortaya koymuştu. Türkiye de finalist Banvit e elenmişti. Erman Hoca kariyerine başladığında zamanının ötesinde oyun oynatıyordu ancak kariyerinin pik dönemi 8-9 sene öncesiydi. Bugün için benim de pek fikrim yok kendisiyle ilgili ama 20 yaşında adamın onunla ilgili kesin fikir beyan etmesi de garip geliyor bana.

2002-2003 sezonunda çok güzel bir birlikteliğimiz olmuştu Erman Hoca yla. Koch Fener e deplasmanda 35 sayı atmıştı ve yarı finale çıkmıştık. O günden sonra Erman Hoca Fransa ya gitti, biz de uzun süre düşmemeye oynadık.

Ben hırslı bir hoca isterdim açıkçası. Erman Kunter in o günleri geride kaldı diye düşünüyorum. Benim adaylarımdan yönetimin haberi yoktur muhtemelen zaten ama Filipovski oyunu iyi okuyan ve müdahaleleri yerinde bir koçtu, olmadı. Erman Hoca ne kadar olur veya olmaz tartışılır ama ona da Mincinözlü muamelesi çekmeyelim.

Hepsine ek olarak şunu da söyleyeyim. Üç yıldır play off a ortadan veya sonlardan girip ya ilk turda ya da ikinci turda eleniyoruz, yani çeyrek final veya yarı finalde. Erman Kunter gelsin yarı final oynar eleniriz diyen kişi herhalde farkında değil ama zaten en iyi ihtimalle yarı final oynuyoruz, bir de bu daha Efes in uyanmamış hali. Ben Oktay Mahmuti gelsin istemiyordum ve en azından ona sevindim. Mahmuti-Ataman-Mahmuti-Ataman döngüsü aynı futboldaki Terim-X-Terim-Y gibi çok gereksiz olacaktı.

Hayırlı olsun. Dursun Özbek in en kısa sürede gideceği her tür senaryo bence olumludur çünkü ondan kötüsü yok!

İşe başka bir yönüyle bakarsak malum Dursun geldiğinden beri kulübü aile şirketine çevirdi pekala Can Topsakal da kardeşi Levent Topsakal'ı Erman Kunter yerine getirebilirdi(!)

Yazık gerçekten adam daha iş başı bile yapmadan sırf liseli diye gömülmeye başlanmış bile.

Yazılanların aksine çok başarılı da olabilir bunları yazanlar o zaman utanacaklarmı acaba,ya da gerçekten başarısızda olabilir ama daha göreve bile başlamadan ön yargıyla yaklaşmayı doğru bulmuyorum.

Umarım çok başarılı olurda kendisine ön yargılarla yaklaşanları utandırır.

Evet Ergin Ataman gitmeliydi bunda herkes hemfikir.
Ama onun yerine gelen isim Erman Kunter olmamalıydı.
Böyle bir yönetime böyle bir menajere uygun bir koçtur.
Gelmesi beni kesinlikle mutlu etmemiştir.
İnşAllah en kisa sürede gitmesini umuyorum.

Erman Kunter kötü bir koç değil. Çok ön yargılı davranıyoruz zaman haksız çıkarabilir.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle Erman Kunter hocamıza hoş geldin diyorum.

Olay daha çok taze olduğu için renktaşlarımın eleştirilerini doğal karşılıyorum, hepsine saygı duyuyorum. Elbette daha heyecan verici isimler olabilirdi. (Filipovski, Oktay Mahmuti, Diğer yabancı koçlar) Ben Erman Kunter hocamıza asla önyargılı değilim ve dilerim ki taraftar takım bütünleşmesini sağlar ve Galatasaray'ın gücünü ortaya koyar. İnşallah iyi bir takım kimyası ve iyi bir oyun planı ile sezon boyu güçlü bir kimliğimiz olur. Önce sonsuz destek sonra eğer hatalar olursa eleştirmeye başlarız.

Bunun haricinde burda şu ana kadar mesajlarda gördüğüm Ergin Ataman'ın yıllardır oluşturmaya çalıştığı şey; ben varsam GS var ben yoksam GS yok. İşte ne kadar egoist, bencil ve hiçbir zaman ayrıldığı takımlarla güzel ayrılamamış bir insan... Birçok renktaşımız şubeyi kapatmaktan bahsediyor vs. Kim bu Ergin Ataman kardeşim kim?!! Burdan söylüyorum arkadaşlar daha öncede yazdım Ergin Ataman beni kendisine hiçbir hakaret, kötü söz söylemememe rağmen sadece eleştirdim diye her yerden bloklayan bu adamdan haz etmememe rağmen Efes'e yenilip sezonu bitirdiğimiz maçta deplasman tribünündeydim. Eurocup zaferinde salondaydım. Arkadaşlar Ataman Türkiye'nin en kariyerli yerli antrenörüdür ama özellikle son sene kendini Galatasaray'dan büyük gören bu adam değil midir? Bu adam değil midir ki her kaybettiğimiz maç sonrası bu bütçeye bu sonuçlar diyen? Arkadaşlar beğeniriz beğenmeyiz bu vasıfsız, vizyonsuz Galatasaray yönetimi Ataman'a tarihimizin en yüksek bütçesini bu sene vermedi mi? Başarısızlığın zirvede yaşandığı bir sezonu geride bıraktık. Kendi yarattığı gerginlikler ve kaoslar da cabasıdır! Ve bugün çıkmış bedava çalışırım dememe rağmen beni gönderdiler diyor :) Yahu sen kalsan daha ilk Fb yenilgisinde veya hedef maç yenilgisinde ya oyuncuyu suçlayacaksın ya da rakibimizin bütçesi bizim fersah fersah katımız da demeyecek misin? İşte bunu da taraftara bakın ben böyle dedim ama beni gönderdiler demek için yapıyor. Tam kendisine yakışan açıklamalar hiç şaşırmadım. Ergin Ataman gittiği için bu şube bu kulüp bitmiştir diyen varsa Galatasaray'ı derhal bıraksın salona uğramasınlar bir zahmet. Son olarak şunu söyleyeceğim; Ergin Ataman Türkiye'nin en başarılı yerli antrenörüdür. Kendisinin koçluğuna saygım sonsuzdur fakat egosu ve kibrinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceği için bizimle başarılı olma şansı kalmamıştır. Yolu açık olsun, inşallah da çok başarılı olur diyorum. Bir daha yollarımız kesişecek olursa da hiç zannetmesem de ego ve kibrini bir köşeye bırakmış, hatalarından ders çıkararak döner umarım.

Ergin Ataman, Erman Kunter yada bir başkası; başımızda bu vizyonsuz yönetim varken Obradoviç ile dahi başarısız oluruz bence. FB Ülker (rakibimiz) Euroligi kazandıktan sonra bizim için başarı ligte play-off finali, Türkiye Kupası yada Eurocup (zaten Ergin Ataman ile aldık) olamaz. Bundan sonra Euroligde olmayacağı için bir çok seyircisiz maçta bizleri bekliyor. Zaten biz böyle gidersek her sene FB Ülkerin TBL şampiyonu olacağı kesin. Futboldaki halimizde ortada. Yönetim gitmeli.

İstemediğim isimlerden biri olduğu halde öncelikle hoşgeldin diyorum.

Çapsız, liseci kokuşmuş,köhne zihniyet tarafından,Galatasaray lisesi mezunu olmanın mükafatını güzel bir kontratla aldığını düşünüyorum. Ayrıca Fransa'da 10 küsur senedir olması başarılı olduğunu göstermez.Avrupa' nın en vasat liginde takılıyordu etliye sütlüye karışmadan.