İsim olarak çoğu kişinin beklentilerini karşılamamış olabilir Erman Kunter. Mesela Oktay Mahmuti'den veya Ergin Ataman'dan çok daha aşağı bir kariyere sahip olduğu ortada. Gelgelelim potansiyeline inansam da Saso Filipovski'nin bugüne kadar yaptığı hangi iş Galatasaray taraftarını o gelmedi diye üzecek konuma getirdi, merak etmekteyim. 15 yıldır baş antrenörlük kariyerinde geçen yıl Banvit'le kazandığı Türkiye Kupası mı, yoksa 2017 yılında 1-4 odaklı oynadığı slow pace oyun mu? Banvit'in geçtiğimiz yıl yaptıklarına büyük saygı duyuyorum ama Filipovski'nin Ataman-Topsakal iç savaşından çıkmış, taraftarı küsmüş, yönetimi yardımı bırakmış bir Galatasaray'ı düzlüğe çıkartabilecek adam olacağından emin değilim.
Kunter'se kariyeri kanıtlanmış, 15 yıla yakın zamandır insanı ve sporu tutunmuş Fransa'da başarıyla çalışan bir koç. Sadece Fransa'ya değil, dünya basketboluna armağan ettiği oyuncuları, ta Türk milli takımını ilk çalıştırdığı 1999 Avrupa Şampiyonasından beri günün basketbolunu özümleme çalışmaları ortada. Her şeyi kupaya endekslemek ise en büyük yanılgı olur. Obradovic gibi adamı getirip sırtına 30 milyon dolar bağlayamıyorsanız, Avrupa basketbolunda belli turnuvaları birkaç kez kazanıp yetkinliği ispatlanmış bir koçu takımın başına getiremiyorsunuz. Bizim tarihimizin en iyisi dediğimiz günlerde -ki öyle- Ergin Ataman'la da 5 yılda hepi topu 2 kupa kazandığımızı unutmamak lazım.
Ben açıkcası sizin çok dalga geçtiğiniz Halil Üner de gelse memnun olacaktım. Zira Ergin Ataman karakteri ve uyuşmazlığıyla şubeyi öyle bir uçuruma sürükledi ki; onca becerisi ve markasına rağmen şubeye, en kötü koçun verebileceğinden bile daha büyük zarar vermeye başlamıştı. Bu anlamda bir yenilenme bizim için çölde bulunan çeşme kadar elzemdi, bunun da Erman Kunter gibi hem insanlığı, hem de koçluğuyla kendini ispatlamış bir adamla olmasından dolayı oldukça mutluyum. Kendisinin Galatasaray Lisesi mezunu veya Beşiktaşlı olması da umrumda değil açıkçası. Bazen kulübün en büyük taraftarı gibi görünen isimler, yoldan geçen herhangi bir taraftarın veremeyeceği zararlara neden olabiliyorlar kulüp içinde. Bu anlamda bu kulübün iyiliği için alnının teriyle mesai harcayan herkes benim gözümde benim kadar Galatasaraylıdır. İnşallah Erman hoca da onlardan biri olur. Zaten aksinden şüphem bile yok.