Erman Kunter

Ergin Ataman Efes, Beşiktaş, ve GS ile TBL de şampiyon oldu. Aynı zamanda BJK ve GS ile Eurochallenge ve Eurocup'ı kazandı. Erman Kunter ne yaptı?

Bu yorumlarınızı okuyanlar Ergin Ataman Galatasaray'da Türkiye'nin en iyi antrenörü oldu sanacak, sevmeyebilirsiniz ama en azından saygı duymayı deneyin. Hocanın kariyeri ortada, şuanda Avrupa'nın önemli takımlarını çalıştıran birçok isimden daha kariyerli ve daha iyi antrenör. Düşmanlık iç güdüsüyle yazmayı bırakırsanız görebilirsiniz.

Koçun kariyerine bir şey yazmadım farkettiyseniz. Çarpıtmayın konuyu. Ataman-GS birlikteliği daha fazla yürümeyecekti, gitmesi gerekiyordu ve gitti. Bu kadar basit. Özellikle son sezon yaptıklarıyla bütün kredisini yedi, bitirdi. Kariyerden daha önemli şeyler de var sporun içinde.

Bence Ergin-Ataman GS birlikteliğinin dışında birde GS-yönetim birlikteliğinin yürümeyeceği gerçeği var ama nedense bu hep mevcut yönetim tarafından asıl sorun GS-Ataman birlikteliği şeklinde gösterildi. Şimdi Atamanda gitti bakalım bir dahaki sefere kim hedefe konulacak.

Umuyorum çok başarılı olur da tüm eleştirilerimiz yersiz çıkar. Ama daha ilk günden Gelebale isminin çıkması beni korkutuyor

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence Ergin-Ataman GS birlikteliğinin dışında birde GS-yönetim birlikteliğinin yürümeyeceği gerçeği var ama nedense bu hep mevcut yönetim tarafından asıl sorun GS-Ataman birlikteliği şeklinde gösterildi. Şimdi Atamanda gitti bakalım bir dahaki sefere kim hedefe konulacak.

Hocam Ataman kendi hataları yüzünden hedef oldu. Kimsenin durduk yere adama yüklendiği yok ki.

İşte bundan şu anlaşılıyor Ergin'i bitirelim de nasıl bitirebilirizin sonucu kötü niyet Erman en son BJK de neler yaptı herkes gördü onu gördü ondan bu adamların olduğu yerde koçu savunamadık bir taraftar olarak her maça gitmeye çalışan ben kombine alan ben özür diliyorum Koç'tan

Koçun kariyerine bir şey yazmadım farkettiyseniz. Çarpıtmayın konuyu. Ataman-GS birlikteliği daha fazla yürümeyecekti, gitmesi gerekiyordu ve gitti. Bu kadar basit. Özellikle son sezon yaptıklarıyla bütün kredisini yedi, bitirdi. Kariyerden daha önemli şeyler de var sporun içinde.

Ergin Ataman bu sezon başarısız olmuştur. İki taraf arasında ki bağlar kopmuştu. Ama Ergin Ataman'ın kredisi tek başarısız geçen sezonda bitmez, sadece skor severlerin gözünde biter.

Ergin Ataman'la sezona iddialı gireceğimizi düşünmüyorum sözü en başta gerçekçi değil, bütçesi ne olursa olsun Ergin Ataman hep iddialı olmuştur, çalıştırdığı takımlarıda iddialı duruma getirmiştir. Kariyerine bakarsanız bunu görürsünüz.

Yine Ergin Ataman'ın kulüp bulamayacağına yönelik yaptığınız yoruma istinaden Ergin Ataman'ın kariyerini ve antrenörlüğünü hatırlattım. Şuan büyük denilen takımları çalıştıran çoğu hocanın önünde kariyer ve antrenörlük olarak.

Kunter'in Ataman'dan daha kötü bir koç olduğunu düşünmüyorum. Basketbol bilgisi, karakteri ve Ataman'ın asla tahammül edemediği genç oyunculara şans vermesi en büyük artılarından. Umarım iyi bir kadro yapılanması yapıp mücadeleden kaçmayan bir ekip kurar da bizlere güzel maçlar izlettirir.

Bizler maçlar ve oyuncular yerine hep Ergin Ataman'ı konuştuk. Hep baş rolde o olmak istiyordu ve oluyordu da.Kunter ile umarım sadece maçları konuşabiliriz.

Bu sene takım ve taraftar arasında kötü bir sinerji vardı. Olumlu ve iyi düşünüp yeni hocayla takım-taraftar bütünleşmesi yapabilirsek bu sene gibi çok fazla mutsuz olmayız....

Hep birlikte güzel günler görmek dileğiyle...

Son düzenleme:
Hocam Ataman kendi hataları yüzünden hedef oldu. Kimsenin durduk yere adama yüklendiği yok ki.

Evet doğru. Ergin hoca son sezon kendi hataları yüzündende hedef oldu ama benim demek istediğim bu yönetimin vizyonuyla kim gelirse gelsin başarı hep hayal, yani yönetimde suçlu. Sonuçta Ergin Atamanın yerine GS gibi bir takımın başına Erman Kunter getirilmemeliydi, onun yerine en azından kariyeri Ergin Atamandan daha başarı ve şampiyonluklarla dolu bir koç getirilmeliydi. Bence Erman Kunter yakışmadı Eurocup şampiyonu, ve ligde her sene şampiyonluğa oynaması gereken bir takımın başına. Hele hele rakibin TBL de şampiyonluklara ambargo koymuş ve Eurolig şampiyonu olmuşken.

Evet doğru. Ergin hoca son sezon kendi hataları yüzündende hedef oldu ama benim demek istediğim bu yönetimin vizyonuyla kim gelirse gelsin başarı hep hayal, yani yönetimde suçlu. Sonuçta Ergin Atamanın yerine GS gibi bir takımın başına Erman Kunter getirilmemeliydi, onun yerine en azından kariyeri Ergin Atamandan daha başarı ve şampiyonluklarla dolu bir koç getirilmeliydi. Bence Erman Kunter yakışmadı Eurocup şampiyonu, ve ligde her sene şampiyonluğa oynaması gereken bir takımın başına. Hele hele rakibin TBL de şampiyonluklara ambargo koymuş ve Eurolig şampiyonu olmuşken.

Kesinlikle katılıyorum ezeli rakibimiz seneliği 15 milyon eurodan 3 yıllık sponsorluk anlaşması yaparken bizim 4 milyon euroluk takım yapmamız yönetimin vizyonsuzluğu. Umarım Erman Kunter hepimizi şaşırtır ve başarılı olur.

Ergin Ataman bu sezon başarısız olmuştur. İki taraf arasında ki bağlar kopmuştu. Ama Ergin Ataman'ın kredisi tek başarısız geçen sezonda bitmez, sadece skor severlerin gözünde biter.

Ergin Ataman'la sezona iddialı gireceğimizi düşünmüyorum sözü en başta gerçekçi değil, bütçesi ne olursa olsun Ergin Ataman hep iddialı olmuştur, çalıştırdığı takımlarıda iddialı duruma getirmiştir. Kariyerine bakarsanız bunu görürsünüz.

Yine Ergin Ataman'ın kulüp bulamayacağına yönelik yaptığınız yoruma istinaden Ergin Ataman'ın kariyerini ve antrenörlüğünü hatırlattım. Şuan büyük denilen takımları çalıştıran çoğu hocanın önünde kariyer ve antrenörlük olarak.

Olayı sadece sportif başarı kıstasına indirgerseniz, gerçekleri görmekte böyle zorlanırsınız. En azından başarısızlıkta hemfikiriz fakat iş bununla bitmiyor hattâ bu devede kulak kalıyor. Ataman 1-2 sene öncesine kadar çok çok sevdiğim bir adamdı. Ama ne zaman kaba tabirle şımardı, kendini kulüpten üstün görmeye başladı işte o zaman değişti her şey. Yanlış oyuncu tercihleri bir tarafa, kendi aldığı oyuncuları bile harcaması/taraftarın önüne atması hatta bazılarına mobbing uygulaması, hiçbir zaman yaptığı hataları kabul etmemesi, deplasmanlarda maçları seyirci gibi izlemesi, mola almayarak rakiplerin hamlelerine karşılık vermemesi, her takımdan çuvalla 3lük yeme özelliği, 6 kişiyle bile yendiğimiz fb için bütçe vs. bahane edip bizi ezik duruma düşürmesi vs. vs. Daha yazamadıklarım da var. Kısacası çok kalbimizi kırdı hoca. Gittiği yerde başarılar.

Kulüp bulup bulmaması konusuna gelirsek onu zaman gösterecek. Bekleyelim, görelim. Şimdi ne desek boş. Dediğiniz gibiyse havada kapmaları lazım.

Ne olursa olsun ben Galatasarayliyim, renklere asigim - yillarin kronik hastasi bagimlisiyim. Benim tek kirginligim final fourun istanbulda olacagini bilen yonetimin cok daha diri bir kadro ile kupaya uzanmak istemeyisidir. bes kurus etmez bazi futbolculara 60 milyon usd bosu bosuna odenirken basket butcesini 8.5 milyon usd ile sinirlayip tarihin en buyuk firsatini kacirmalarindan dolayi kirginim. ekpe udohu yonetim aldi da hoca mi istemedi - langford wanamaker v,s v,s -

Yolu acik olsun Ergin Hocamizin , GS basket tarihinde iki ismi asla unutmayacagim, birisi Paul Dawkins digeri de Ergin atamandir. birisi 30 yil once bu takimi sahlandirmis, bir digeri de 30 yil sonra buyuk basarilara imza attirmistir. koskoca GS basket bundan ibarettir.

Gelelim Erman Kunter hocaya- insallah basarili olur, bu takimin basina husamettin cindoruk ta gelse saygimiz olur. Lakin kirginligim o kadar cok fazla ki nereye kacacagimi bilemiyorum. Futlboldan kactik ( yangindan kacar gibi ) baskete geldik - simdi basketten nereye kacacagiz bilmiyorum.

Allah bu vefakar taraftara sabir versin.

Hayırlı felan olmasın.Şu ramazan günü okadar kızgınım ki susuyorum.Sverek takip ettiğim futboldan sonra basketbola da biraz ara verme vakti gibi...

Erman Kunter hakkında büyük beklentilerim yok.Fransa'da 3 yılda dikkat çekici bir başarı kazanamadı.Beşiktaş döneminde de başarı olarak sadece Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Euroleague 2. Turu var.Tek umudum 2 yıl önce Karşıyaka'nın ve bu yıl da Beşiktaş'ın başarılarını 4-5 Milyonluk bütçelerle yapması.Ligde final oynamak ve Eurocup'da iddaalı olmak için yeterli bir bütçesi var.

Yakın zamanda üst seviye takım çalıştırmamasından ötürü olumsuz ve soğuk baktığım bir isimdi. Çocukluğumun Galatasaray'ında muhteşem bir sezon geçirmiş ve çok mutlu etmişti beni. Kaldı ki o zamanlar başarı yakalayabilmek şimdikinden çok daha zordu... Zaman geçti, Fransa'da başarılı zamanları oldu denebilirse de son Beşiktaş macerası hiç de parlak değildi... Özellikle Beşiktaş'ın büyüyen beklentilerine karşılık verememişti o sezon.

Başarılı olmasını, Eurocup'ta tekrar kupaya ulaşmamızı diliyorum. Hoş gelmiş.

Son düzenleme:
Yönetim sağ olsun zerre şaşırtmıyor.

Ergin Ataman ile yolların ayrılmasının zamanı geldiğini düşünsem de sırf bu tarz hamleler yüzünden "gitmesin" diye düşündüğüm oluyordu. Burada olay isimden ziyade düşünce tarzı. "Bizim olsun, hakim olalım, küçük olmasında problem yok" Ergin Ataman'ın bu kavgayı yapması asıl cezbeden noktaydı çoğumuzu, iddia, sürekli ve daima.

Erman Kunter'e bir garezim yok, ama Galatasaray Basketbolu artık çıtasını seviyelere düşürmemeli, yıllarca bunun kavgası verildi. Bu sebeple umarım tek sene olur, sene içinde yönetim gider, sene sonu da kendisine elveda deriz.

Gelabale'i ile Erman Hocama başarılar..

Ergin Ataman, Mahmuti'nin çaktığı kıvılcımı ateşe dönüştürerek bu branşın yaşadığı en büyük başarıların altına imzasını atmış biridir, yaşattıkları için binlerce teşekkür, eyvallah.

Ancak, yine branşın geleceği için en önemli sezonda yaptığı hatalı transferler, oyun planı ve geçimsizliklerle de çok uzun yıllarını çöpe attırmış isimdir de aynı zamanda.

Basketbol bilgisinden ziyade, aldığı risklerle başarılı olan bir koçtu Ergin Ataman, yaptığı transferlerin hemen hemen hepsi kendi içerisinde büyük riskler barındırıyordu lakin özellikle son 5-6 senedir hepsinden bir şekilde pozitif yönde yaver gitti şansı ve katkı aldı. Yine de şimdi burada saymanın lüzumsuz olacağı bir sürü kötü olay yaşadı oyuncularla, özellikle idare psikolojisi çok düşük, egosu ise bir o kadar yüksek bir isimdi. Başta dediğim gibi de, geldiğinden beri pik yapan başarısı bu sezon dibe vurdu. Ayrılık kaçınılmazdı yani, ultraslan denen sevimsizlerle arasındaki husumette her ne kadar sevmesem de sonuna kadar yanında oldum hocanın ama ben para almadan çalışırım edebiyatına ve taraftara oynamasın hiç ihtiyacı da gereği de yoktu. Zira olmaz böyle bir şey, kime kandırmasın kendini.

Toparlayacak olursak, basketbolu set düzeninden ziyade kendine özgü dış şuta dayalı risk yönetimiyle yaşamaya çalışan koç çok keskin ve ince bir çizgide sürdürüyordu kariyerini, bu da ona bir sezon Eurocup başarısı getirirken diğer sezon her alanda hüsrana yol açtı. Biz kendisiyle yeterli risk serüveni yaşadık, tadında bırakalım, yaşattıkları her şey için bir kez ve son kez daha eyvallah.

Erman Kunter'e gelecek olursak, kendisine muhtemelen Ergin Ataman sevgisi ve yönetimin süreci yönetirken yaptığı fecaat açıklamalar nedeniyle negatif bir bakış var ama kişilere olan nefretin ona yüklenmesi son derece yersiz.

Genç arkadaşların hatta basketbolla yeni yeni haşır neşir olmuş orta ve ileri neslin de muhtemelen hatırlamayacağı, çok önemli bir eşik atlatmıştır Türk basketboluna kendisi. 90'lı yılların sonunda, süregelen eski çağ basketboluna karşı gelip yarattığı motion offense sistemiyle biz önce 99'da çeyrek final gördük, o jenerasyon ve kültür akabinde 2001'de ikinciliğe uzandı ve bir döneme Avrupa'da ciddi ciddi damga vurdu.

Üzerine gitti Fransa'da fenomen oldu, nice adı sanı duyulmamış küçük bütçeli takımla uzun süreler büyük başarılar ve kupalar kazandı, Fransa Milli Takımıyla dahi adı çok ciddi şekilde geçti.

Elbette Avrupa Basketbolu'na Fransa'da geçen domestic yılları boyu bir parça uzak kalsa da, bu onun geçmişine ihanet etmeyi gerektirmez. Ben kendisinden umutluyum, liseli vs. Beşiktaşlı tanımlamalarına ise sadece gülebilirim. Basketbol ciddi manada kulüpçülük, taraftarlık gibi kavramlardan uzak ciddi profesyonellik içeren bir branş. Başarılı olur ya da olmaz, hemen asıp kesecek kalibrede bir hoca değil Erman Kunter, ben baştan uyarayım da işler iyi giderse suyun berrak tarafına geçtiğinizde ışık olur.