Erman Kunter

Hocam söyle T.J Cline'i bizzat izledin mi,yoksa nasıl kimler sana bu oyuncuyu tavsiye etti? Norvel Pelle varken..Bu oyuncuda ne gördün birde 2.06 boy. Yani bütçe kadar coachsun,futboldaki Tudor desen meslektaşın naptığı belli değil. Dursun Özbek ile gidişat fena. Klüp çalışanları seviyesi ortada.

Bugün ki yayının tamamını seyrettim. Koç Erman Kunter başarılı olur olmaz ama her haliyle Galatasaray'a çok yakışan bir antrenör. Yaklaşımları, bakış açısı, takımda ki her oyuncunun ne kadar önemli olduğunu hissettirecek paylaşımcı açıklamalar. Tek kelime harikulade. Umarım sahada da söylemlerde olduğu gibi başarılı oluruz. Bize yakışan basketbolu sahaya yansıtıp hedeflerimize ulaşırız.

Galatasaray Odeabank’ın başantrenörü Erman Kunter, önemli açıklamalarda bulundu. Erman Kunter’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“15 yılın ardından tekrar burada olmak benim açımdan çok heyecan verici bir durum. Galatasaray’da çalıştığım ilk dönemin ardından çok yoğun bir şekilde Fransa’da çalıştım. Galatasaray çok büyük bir marka. Sadece futbolda değil, Eurocup şampiyonluğuyla beraber kulübün Avrupa’da geldiği yer tartışılmaz. Bana gelen teklif ise çok gurur vericiydi. Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı’nın başantrenörlüğü zor bir görev. Hedeflerimiz büyük, sonuç alabilmek çok önemli. Çok kısa süredir de çalışmaya başladık.

Çok ince eleyip sık dokuduğumuz bir transfer politikası izledik. Transferde hata yapma payımız çok az. Avrupa basketbolunu ve Türkiye’de birinci ligi tanıyan oyuncuları tercih ettik. Her pozisyon için 8-10 oyuncu listesi oluşturup listeden eleye eleye bir takım kurduk. Çok mücadele eden, sonuna kadar maçı bırakmayan bir takım oluşturma hayalimiz var. Hiçbir takımdan korkumuz yok. Hangi takımın daha iyi olduğunu sahada göreceğiz. Ligdeki diğer takımlara göre çok yeni bir kadromuz var. 9 tane yeni oyuncuyla yola çıkıyoruz, bu sebeple daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Takım olmanın hep savunmadan geçtiğini düşünüyorum, ona göre de transferde seçim yaptık. Çok iyi savunma yapan, çok mücadele eden ve hızlı oynamaya çalışan çok agresif bir takım oluşturmaya çalışıyoruz.

Richard Hendrix kalitesi ve kariyeri tartışılmaz bir oyuncu. Geçen sene Gran Canaria’daki birçok maçını seyrettim. Oynadığı sürelerde çok randıman verdi. Daha önce kariyerinde Maccabi Tel Aviv gibi çok üst düzey bir takımda ciddi performanslar vermiş oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncu. Transfer listemizdeki ilk tercihimizdi. Dwight Hardy’nin Türkiye’deki üçüncü senesi. Skorer, açık sahada oynayabilen, ikili oyunları oynayabilen çok yönlü bir hücumcu. Kendini ispatlamış bir oyuncu. Mehmet Yağmur Darüşşafaka’da geçen sene az süre almasına rağmen iyi bir sezon geçirdi. Basketbola çok aç, bizim de çok güvendiğimiz bir oyunclu. Mehmet Yağmur bizim oyun planlarımız içinde çok önemli bir yerde olacak. Alex Renfroe geçen sezonu Barcelona’da tamamladı. Oyun kurucu özellikleri olan, topa baskıyı iyi yapan tecrübeli bir oyuncu. Scotty Hopson Anadolu Efes’te çok iyi bir sezon geçirdi fakat sene içinde takımdan ayrıldı. Çok atletik, skorer bir oyuncu. İzlediğimiz, tanıdığımız bir oyuncu. Sabit şutu olan, penetre üzerinden sayı bulabilen forvet. Ben Fransa’da takım çalıştırırken DaJuan Summers ile geçen sene iki maçta karşı karşıya geldik. Günümüzdeki modern dört numara pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu. Yaşadığı ağır sakatlığın ardından geçen sezonu Pınar Karşıyaka’da geçirdi. Eğer o sakatlığı olmasaydı çok rahat NBA’de oynayabilecek potansiyelde bir oyuncuydu. TJ Cline ilk etapta bize çok randıman verebilecek bir oyuncu olmayabilir fakat onun geçen seneki tüm maçlarını seyrettim; Atlantik Konferansı’nın en iyi oyuncusu seçildi. Çok iyi istatistikleri olan bir pivot. Onunla ilgili iyi referanslar aldım. Çok enteresan bir isim. Eğer adapte olabilirse bence kısa bir sürede kimsenin beklemediği bir performans gösterebilir. Göksenin Köksal takımımızın kaptanı olacak. Şu anda milli takımda. Ege Arar da potansiyelli bir oyuncumuz. Emir Preldzic ise çok yönlü, özel bir oyuncumuz. Eğer Emir’den iyi randıman alırsak Galatasaray Odeabank bu sezon bambaşka yerlerde olabilir. Son yabancı transferimiz de uzun oyuncu olacak. 1-2 tane de genç oyuncuyla ilgileniyoruz. Birkaç gün içerisinde transfer belli olacak. Genç takımımızda Serkan Aydın’ı A takıma alacağız ve bizimle birlikte kampa gelecek. Altyapıyı biraz daha yükseltmemiz lazım. Altyapıdan gelen oyuncularla daha önceki kariyerimde sık sık çalıştım. Mümkün olduğu kadar gençlere A takımla idman yaptırıp her sene bir tane oyuncu çıkartabilirsek hiçbir problemimiz olmaz. Bu seneyi geçiş senesi olarak düşünmek lazım.

Avrupa’da kolay maç yok. İlk dönem çok önemli, o kısımda hepimiz hazır olmak zorundayız. Isınacak zaman yok, ısınmış olarak başlamamız gerekiyor.”

Seyirci baskısının, savunma ağırlıklı takımlarda çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Taraftarımız takımın yanında olsun, iyi bir takım kurduk. Çok mücadele edeceğiz. Dünyada her maçı kazanan takım yok, kaybedebiliriz. Ama yeterli bir kadromuz var.

48 saat içinde yeni transferimiz belli olur, en fazla 72 saat diyelim. Sert bir pivot almak istiyoruz. NBA’den çok yetenekli oyuncular çıkıyor, onların da dezavantajları Avrupa tecrübeleri olmaması. Pivot transferi için üç kişilik bir listemiz var ama çok oyuncu ismi geliyor. 3 gün içinde kararımızı vereceğiz.”

Elimizdeki bütçe şampiyon olabilmek için çok yeterli. Sene içinde de bunu göreceğiz. Basketbol Şubesi’ni kulübümüze yük oluşturmayacak şekilde kendi imkanlarıyla başarıya ulaştırmaya çalışacağız. İmkanlarımız bu işin en üstüne çıkmaya yeterli.

Lig maçlarımızı Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacağız. 28 Ağustos’ta Bormio’ya gidip 9 Eylül’de döneceğiz. 3-4-5-8 Eylül tarihlerinde ise İtalyan kulüpleriyle maç yapacağız. 13 Eylül’de Fransa’ya gidip üç maç yapacağız. Daha sonra Türkiye’ye dönüp 24 Eylül’de Darüşşafaka ile hazırlık maçı oynayacağız. 28-30 Eylül’de ise TÜBAD Turnuvası’na katılacağız. 7 Ekim’de ise lig maçımız başlayacak.”

Erman Kunter ismi ilk çıktığında karşı olduğum bir isimdi, kariyerinin düşüşte olması ve Beşiktaş yılında ki yanlış tercihlerinden dolayı sıcak bakmıyordum...

Erman hocanın takımın başına geçtiği günden beri ön yargılı olmaya gerek olmadığını söyledim, kadroyu ve sahada ki oyunu görmeden değerlendirme yapmamak gerektiğini düşünüyordum.

Erman hocanın açıklamarından, iddialı olmasından ve genel itibariyle kurduğu kadrodan memnunum. Ligde ve Eurocup'ta başarılı olabilecek bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum, bence iyi bir pivotun yanı sıra guard rotasyonuna bir takviye daha gerekli.

Erman hocanın dediği gibi savunma yapan, atletik ve yüksek tempoda oynayan bir takım görmek istiyordum ve buna uygun kadro kuruldu.

İnşallah Erman hoca ve bizim adımıza güzel bir yıl olur.

Son düzenleme:
Galatasaray'ın başında uzun bir aradan sonra ligi, takımı, altyapıyı ve rakibi umursayan bir koçu görmek çok güzel. Hoca zaten her zaman iyi çalışan ve her maç kağıt üstünde rakibi iyi analiz etmesiyle bilinen bir isimdi. Evet, Ataman, Mahmudi gibi büyük kadroların büyük yönetmeni olamadı ama aynı Ufuk Sarıca ve Orhun Ene gibi günün oyununun dinamikleri ve oyuncu iletişimindeki nitelikleriyle, aynı zamanda günün oyununun gereklerine karşı getirdiği reorganizeyle benim hep saygımı kazanan bir isimdi. Ben açıkcası yaşım dolayısıyla Eurobasket 99'ı aklıbali bir şekilde izleme fırsatı bulamadım. Ama bilhassa Kaan Kural'ın ve birkaç başka kaynağın ilettikleriyle 99'da Erman Kunter'in Türk milli takımına kazandırdığı ''devrim'' niteliğindeki oyunu takip etme ihtiyacı hissettim. Youtube'da da bulabilirsiniz Türkiye'nin maçlarını. Çok genç bir kadroyla oynamasına rağmen bugünlerin değme Avrupa takımlarının yapamadığı bir tempo ve yarı saha basketboluyla geçirmişiz Avrupa Şampiyonası'nı. 30 yaş üstü tek oyuncusu Tamer Oyguç olan, 12 kişilik kadrosunun 8'i 25 yaş altı oyunculardan oluşan o milli takımın, hiç ihtimaller dahilinde değilken çeyrek final oynaması ve ev sahibi Fransa'ya elenmesinin sürpriz olmadığını görebiliyorsunuz. Hala da gerek açıklamaları, gerekse oynattığı sistemlerle Erman Kunter'in halen o insani devinimini devam ettirdiğini görüyoruz. Günün basketbolunda da bu şart zaten. O uyumu sağlayamazsanız ne kadar kıymetli bir koç da olsanız Oktay Mahmuti gibi, Jasmin Represa gibi, Dusko Vujosevic gibi, Stetislav Pesic gibi başarısız olmaya mahkumsunuz. Bu ayrımın farkına varmış bir koçla çalışmak yakın bir vadede bize büyük katkı sağlayacaktır. Erman Kunter'e gerekli sabrı gösterirsek bu kulübün yeniden, hem de çok daha sağlıklı ve organik şekilde Ergin Ataman'ın Eurocup seviyesine çıkacağına inancım tam. Ama destek çok önemli. Kabul etsek de etmesek de uzun bir aradan sonra Galatasaray yeniden ligi en değerli 3-4 takımı arasında değil. Burada kulübü bir üst seviyeye çıkartan en önemli etken taraftar olacaktır. Çünkü ben koç ve oyuncu grubunun üzerine düşeni gerçekleştireceğine inanıyorum.

Taraftarın varlığı, bizi 2002-03'te çok güzel top oynayan ama en büyük övünç kaynağı Efes'e yarı finalde elenmek olan Erman Kunter'in Galatasaray'ı ile, 2010-11'de çok yoksunluklara rağmen taraftar desteğiyle final oynayan, ertesi sezonsa tüm Türk takımları nal toplarken Euroleague'de çeyrek finali son Olympiakos deplasmanında kaptıran Oktay Mahmuti Galatasaray'ını ayıran en önemli etmen olacaktır. Umarım tüm sezon o taraftar birliğini arkamızda yakalarız ve gelecek başarıların üstüne bir tuğla da biz koyarız. Karakterini pek sevmesem de koçluğu ve yetkinliği pek tabii tartışılmaz Obradovic'in Fenerbahçe'ye ilk geldiği sezondaki güzel bir sözünü hatırlatayım: ''Bizim amacımız taraftarın izlemek için salona koşacağı bir takım yaratmak. Taraftarlar yaratacağımız Fenerbahçe'yi izlemek için birbiriyle yarışmalı.'' Ben Erman Kunter'in de gerek açıklamaları, gerek oyun sistemi, gerekse insani görüşüyle böyle bir Galatasaray'ı sahaya koymak için elinden geleni ardına koymayacağına inanıyorum. Tabii ki beklentiler burada en önemli faktörü oynar ama kadronun ve şubenin yetkinliğini idrak edebilmiş Galatasaray taraftarının, yoğun aksilikler olmazsa seneye şubeye daha parıltılı gözlerle bakmasını sağlayacak bir Galatasaray basketbol takımı izleyeceğine inancım tam benim. En azından ben uzun bir aradan sonra Galatasaray erkek basketbol takımının yeni sezonunu iple çeken bir psikolojiye geldim. İnşallah beklentilerimiz karşılığını bulur ve izlerken gurur duyacağımız, sadece basketbola ve saha için başarıya kanalize olmuş bir Galatasaray'ı yeniden basketbol parkelerinde görebiliriz.

Transferlere ilişkin görüşleri, menajer oyunlarına gelmeden transfer yapmışız hissi uyandırması-yıllar sonra nihayet-, yönetime şakşakçılık yapmaması ve selefi olan koça sallamaması güzeldi.

Kendi kendine yetebilen bir şubeye yaptığı vurgu, bende bir iki sene sonra idareciliğe veya genel menajerliğe geçecekmiş hissini uyandırdı. Özellikle altyapıya ilişkin söylemlerini gerçekleştirip yeni bir yönetimde MC Topsakal ın yerini alsa ne güzel olur diye düşünmeden edemiyorum.

''48 saat içinde yeni transferimiz belli olur, en fazla 72 saat diyelim''

Erman Kunter'in Gs Tv'deki programda alınacak son transferimizle ilgili sarf ettiği cümleler....

Sevgili Erman Kunter, Dursun Özbek ve yönetiminin yönettiğini iddaa ettiği Galatasaray Spor Kulübüne hoş geldin. Sende zamanla anlayacaksın ki bu kulüpte hiçbir şey için asla zaman vermeyeceksin . Çünkü sonu hep hüsran oluyor.. Sonuçta da maalesef sen kötü oluyorsun...

Kendisine hem bütçemize göre kurabileceği en kaliteli kadroyu kurduğu için hem de yenilenen ve hızlanan basketbola uygun bir kadro kurduğu için teşekkür ederim.İlk geldiğinde " Fransa'dan çöpleri toplayacak. " şeklinde bir dedikodu ortaya atıldı ama Bayern Münih ve Zenit Petersburg'la birlikte Eurocup'un güçlü kadrosunu kurmuş durumda.

5 Yıldır ilk defa basketbol maçı izlemek için ve salona gitmek için gün sayıyorum.

Yıllardır süre gelen skandalların bedelini yönetim yerine kendisi göreve gelerek istemsizce üstlendi. Bu sene ağzıyla kuş tutsa memnun olmayacak birçok kişi. Tarihimizin en iyi bütçesiyle facia sezon geçiren Ergin Ataman kadar egosu olmadığı için mütevazı bir insan olduğu için eziklenecek olsa da ben kurulan kadroya ve kendisine şans verecek, öncelikle tam destek olacağım. Umarım imkanlarımız dahilinde en iyiye ulaştığımız bir sezon geçiririz. Başarılar koç.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Erman Kunter, "Bütçemizin çok düşük olduğunu düşünmüyorum. İş yapılabilecek, çok iyi netice alınabilecek bir bütçemiz var." dedi.

GS TV'ye açıklamada bulunan Kunter, hazırlık döneminin başında olduklarını ve basit detaylar üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Takımı kampa hazırladıklarını ifade eden Kunter, "İtalya kampına kadar yol alacağız. Şu an için transfer çalışmamız yok. Kadro şu an için yeterli görünüyor. Sezon içerisinde lüzum görülürse o zaman nokta atışı olarak tabir ettiğimiz hamle yapabiliriz. Ama şu an için her pozisyonda yeterli oyuncumuz var. Bütçemizin çok düşük olduğunu düşünmüyorum. İş yapılabilecek, çok iyi netice alınabilecek bir bütçemiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Kunter, hedeflerinin ULEB Avrupa Kupası'nı yeniden kazanmak olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Lig ve Avrupa Kupası arka arkaya başlayacak, o nedenle hepsini bir paketin içinde düşünüyoruz. Avrupa Kupası'nın iki sezon önceki kazananı olduğumuz için herkesin gözü bizim üzerimizde olacak. İki eksiğimizin katılımıyla tam takım olacağız. Oyuncuların hepsi çok istekli. Bormio'da ilk başta oyuncular biraz zorlanabilir ama her şey zamanla yoluna girecektir. Avrupa Kupası çok önemli organizasyon. Burada mutlaka başarılı olmak lazım. Bizim dezavantajımız çok yeni bir takım olmamız. Diğer takımlar kadrolarının büyük kısmını korudu."

ZO2XPG.jpg

Erman Kunter Takımından Memnun...

Galatasaray Odeabank yeni sezon öncesinde bir lansman gerçekleştirdi.

Türk Telekom Stadı’nda düzenlenen organizasyonda Başantrenör Erman Kunter açıklamalarda bulundu.

Eksiklerini fazla maç yaparak kapatmaya çalıştıklarını dile getiren Kunter, şunları kaydetti:

"Yeniden bir yapılanma programı içindeyiz. Takımda fazla değişiklik olduğu için biraz zamana ihtiyacımız var. Diğer takımlar gibi değiliz. Takımın çekirdeğinin büyük kısmını kaybettik. O yüzden çok uzun süreli kamp çalışması yaptık. Yarın Fransa'ya gidiyoruz. Orada dört maç oynayacağız. Takımın birbirine uyumunu sağlamak ve bazı eksiklerimizi kapatmak için daha çok maç yapmaya çalışıyoruz."

Erman Kunter, herhangi bir kulüple sözleşmesi bulunmayan milli basketbolcu Semih Erden'in gündemlerinde olmadığını belirterek, "Gündemimizde Semih Erden ile ilgili bir şey yok. İlerisi için bir şey söyleyemiyorum. Spor ön görülemeyen şeylere açık. Semih ile hiçbir şekilde temasımız olmadı, gündemimizde de değildi. Oyun kurucu rotasyonunda Emir Preldzic'i de deniyoruz. Bize ışık verdi. Oyun kurucu mevkisinde rotasyonu iyi görüyoruz. Sezon içinde takviye yapıp yapmayacağımızla ilgili bir şey söylemek için erken." değerlendirmesinde bulundu.

Genç ve yerli bir oyuncu arayışında olduklarını anlatan deneyimli başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun oyuncu açısından çok büyük bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Genç oyuncu ile ilgili araştırma yapıyoruz. Bulduğumuz oyuncunun takıma katkı vermesi lazım. Öyle bir oyuncuyu bulmak çok kolay değil. Bir çalışmamız var ama şu an için hangi noktaya geldiğimizle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. İleride Galatasaray'a faydası olacak bir oyuncu bakıyoruz. Sadece antrenman kadrosunda tutarak oyuncuların bir yere gelmediğini hepimiz gördük. Hazırlık maçlarında Ege Arar'dan çok randıman aldık. Daha çok dış pozisyona bir genç bir Türk oyuncu bulursak düşünürüz."

Atletik bir takım kurmayı hedeflediklerini dile getiren Erman Kunter, "Sistemleri tam oturtamadık ama fazlasıyla baskı yapıp, hızlı oynamaya çalışan bir takım oluşturmaya çalıştık. Bu profildeki oyuncular ABD'li oluyor. Avrupa kökenli oyuncuların da maddi yükleri çok oluyor. Hedefimiz, atletik, pas kanallarında oynayan, rakibe baskı yapıp hataya zorlayan, göze hoş gelen, netice alıcı ve rakibi kötü hücum ettiren bir felsefe ile oynamak." diyerek sözlerini tamamladı.

pGjdqo.jpg

Erman Kunter: Herşey yolunda...

Galatasaray Odeabank koçu Erman Kunter, Fransa'daki maçların ışığı altında yaptığı değerlendirmede, "Genel olarak herşey istediğimiz şekilde gelişiyor." dedi.

Kunter şunları söyledi:
"Scotty Hopson'ı hafif sakatlığı nedeniyle son maçlarda dinlendirdik. Göksenin henüz katılmadı, Summers'ın sakatlığı bir hafta daha sürecek gibi gözüküyor. Rakeem'den çıkış yakaladık. TJ Cline akıllı oynadı. Hardy yeni geldi, hazır değil.

Renfroe ve Hendrix çabuk adapte oldu. Emir hastalandığı için bazı maçlar az oynattık ama iyi durumda ve çalışıyor.

Ege Arar çoğu maçta ilk beşte başlattık, savunmada çok etkili. Ondan beklentilerim yüksek.

Tempolu oynamaya çalışıyoruz. Tabii ki hala çok eksiğimiz var ve bunu normal karşılıyorum ama takımın verdiği görüntüden ve istekten memnunum."

Sanırım Kunter şu süreçte isabetli bir tercih oldu gibi. Nedense Tudorla kaderlerini benzer görüyorum bu sezon.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öncelikle röportaj için emeği geçen Engin ve Yiğit kardeşime çok teşekkür ederim. Samimi bir röportaj olmuş. Erman Hoca geldiğinden bu yana hep açık ve olumlu konuşuyordu o profilde devam etmiş. Eleştirdiği noktalar olmuş, oyuncularla alakalı açıklık getirdiği noktalar olmuş. Açıkçası dün oynanan Gaziantep maçından sonra ufak bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Elbette daha sezonun başı belli bir zaman da tanımak lazım takıma ve hocaya. Erman Hoca da bu konuya vurgu yapmış. Çünkü Antep maçında hiç hızlı hücuma çıkamadık, savunmamız sert değildi, dış şutlarımız kötüydü. Ama hoca bize her zaman mücadele eden, maçı bırakmayan bir takım vaat ediyor. Bekleyip, göreceğiz. Yolumuz açık olsun.

İyi bir röportaj olmuş ama Erman Kunter çok karamsar ve biraz ironik konuşmuş.

Efes, Fb, Daçka, Bjk gibi takımların olduğu ligde hedefimiz final oynamak demiş ama Eurocup'da hedef çeyrek final demiş. Bana göre hatta birçok taraftara göre tam tersi olmalı. Çünkü Eurocup şampiyonluğu Euroleague'ye katılmak demek, umarım bunun bilincindedir.

Ve ayrıca röportajın son kısımlarında umutsuz olduğunu gördüm. Takımın birçok yönden dezavantajlı olduğunu söylemiş, iyi de kadroyu kuran kendisi yani ona göre bir kadro kurabilirdi diye sorası geliyor insanın.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezondan da umutlu değilim kadroya ve hazırlık maçlarındaki duruma bakarsak. Bu takımın kadro olarak hedefi Eurocup çeyrek finali olabilir ama 2 sene önce aynı kupayı kazanmış Galatasaray gibi bir kulübün hedefi daha yukarılar olmalı.