Erman Kunter

Erman Kunter'in bize ilk geldiğinde oynattığı basketbolu çok sevmiştik. Gittiğinde çok çok üzülmüştüm. O gittikten sonra kendi adıma Oktay hoca dönemine kadar da Galatasaray basketbolu adına çok olumlu ve iyi olan bişey hatırlamıyorum.

Erman hoca bana hep samimi ve realist bir insan olarak gelirdi ve bu röportaj da bunun bir örneği olmuş. Hoca şubeyi tanıdıkça biraz karamsar olması doğal. Bizim yöneticileri o kadar samimiyetsiz ve işini bilmeyen tiplerden oluşmuş ki karamsar olmasın da ne olsun ki.Anladığım kadarıyla şubenin altyapı da dahil tüm yükünü şimdiden hocanın üzerine yüklemişler. Hoca da işinin çok zor olduğunun farkında. Bizim olumlu olarak destek vermemiz arkasında durmamız gerekiyor.Umarım her şey hepimiz için güzel olur...

Adam hayal satmak yerine gerçekleri söylemiş ama bunların arkasına saklanmak yerine sorunları çözmeye çalışacaklarını da eklemiş.
Benim kafama takılan "4M bütçe olayı" oldu. Kalan paramız mı 4M yoksa bu sezonki bütçemiz mi 4M anlayamadım. Muhtemelen sezon bütçesi 4M dir ama röportajda bi yazım yanlışı falan olmuş sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hocanın basketbol bilgisi tartışılmaz. şüpheli olan konu basketbol ilgisi. hoca kendi içindeki ateşini söndürmediyse iş yapar. hazırlık maçları pek iyi değil ama hazırlanıyoruz neticede.
gsbasket görüşmesinde bir konu beni çok güldürdü. scouting sorusuna verdiği cevap; internet sitelerine abone oldum, sağda solda tanıklarım var. Bize göre az bir bütçemiz olsa da neticede milyon dolarlık bir bütçe yönetimi böyle mi olur arkadaş..

hocanın basketbol bilgisi tartışılmaz. şüpheli olan konu basketbol ilgisi. hoca kendi içindeki ateşini söndürmediyse iş yapar. hazırlık maçları pek iyi değil ama hazırlanıyoruz neticede.
gsbasket görüşmesinde bir konu beni çok güldürdü. scouting sorusuna verdiği cevap; internet sitelerine abone oldum, sağda solda tanıklarım var. Bize göre az bir bütçemiz olsa da neticede milyon dolarlık bir bütçe yönetimi böyle mi olur arkadaş..

Hiç girmeseymiş o konuya daha iyi olurmuş. Yanlış hatırlamıyorsam koç bu yaz 1 ay boyunca ABD'de kaldı ve scout transferleri için gitti denildi. Ama gele gele Cline ve hepimizin yıllardır tanıdığı Christmas geldi. Biz de sandık ki Fransa'daki gibi hiç tanınmayan oyuncular alacak onları parlatıp yıldız seviyesine getirecek.. Sağdan soldan internet sitelerine abone oldum ordan oyuncular geliyor diye scouting mi olur ya? Zaten son yıllarda ortada görünmeyen bir hocaydı. Bjk'ye geldi kötü bir kadroyla iğrenç bir basketbol oynattı. Evet Ergin Hocayla yolların ayrılması gerekiyordu çünkü çok yıprandı kendini basketbola tam veremedi ama yerine gelecek koç da Erman Hoca olmamalıydı. Banvit, Karşıyaka, Bjk senelerdir bizden daha az bütçeyle daha iyi bir yapılanma kurabiliyor. Biz hala aynı isimler üzerinden gidip gelelim.

4GqpL7.jpg

“Galatasaray’ın başarılı olma zorunluluğu var”

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, Galatasaray Televizyonu’ndan İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu “Son Topa Kadar” Programı’nın konuğu oldu. Erman Kunter, takımın sezon öncesi kampı, son durumu ve yeni sezon beklentileri hakkında bilgi verdi. İşte Erman Kunter’in sözlerinden öne çıkanlar:

‘TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR’

“Transfer dönemi takımı tamamen yenilediğimiz için yoğun geçti. Diğer takımlar çekirdek kadrosunu korudu biz değişikliğe gittik. Geçtiğimiz senelere göre bütçe düştü. Yola çıkarken bunu biliyorduk. Haliyle de oyuncu yelpazesi daralıyor. Ama iyi bir takım kurduk. Kamp döneminde yaşadığımız ufak tefek sıkıntılar bizi üzdü. Takım çok iyi bir kamp geçirmesine rağmen tam takım halinde kamp yapamadık. Bu durum hücum düzenleri açısından, sistem açısından bir sıkıntı yarattı. Ama burada Galatasaray taraftarının çok önemli bir rolü olacak. Takım ruhu yakalamak çok kolay değildir. Sabır ve zaman gerekir. Taraftar takımı ateşleyince moral olarak yükseliyoruz. İhtiyacımız olan bu.”

‘GAZİANTEP MAÇINDA ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ’

“Bulut diye bir genç oyuncu aldık. 3 genç oyuncu bizimle birlikte antrenmanda. Türk oyuncu bulmak çok kolay değil. Olympiakos maçında 35 dakika iyi oynadık. Çok ciddi bir rakip. Her sene düzenli olarak Final Four’a giren bir takım. TÜBAD turnuvası bizim için önemliydi. Takımımızı tam olarak görmek istedik ama sakatlıklarımız sebebiyle tam takım olamadık. Gaziantep Basketbol iyi bir takım, ters bir takım. Enteresan bir basketbol felsefesi var. Onlara karşı oynamak kolay değildi. Herkes için tehlikeli bir takım. Cumartesi günü de onlara karşı oynayacağız. Çok dikkatli olmamız gereken bir maç olacak.”

‘HAMAMA GİREN TERLER MİSALİ’

“Bayern Münih maçlarını 50 sayılık farkla kazanıyor. Alman Ligi başladı. Bizden biraz daha öndeler. Zor bir maç… Euroleague’de wild card’ın ucundan dönen bir takım. Arkasından Reggio Emilia maçı var. Çok hızlı oynayan bir takım. Zor bir deplasman. Ardından Buducnost maçı var. Sert bir salonda oynayacağız. Hamama giren terler misali…”

‘HER GALİBİYET GÜVEN VERİR’

“Ligde zor bir fikstürle başlıyoruz. Bu dar boğazı aşmamız lazım. Bizim gibi yeni takımlarda arka arkaya maç kazanmak çok önemlidir. Futbol takımımızın da arka arkaya üç maç kazanmasının ardından dedim ki ‘tamamdır’. Buradaki en büyük ilaç kazanmaktır. Her galibiyet size biraz daha güven verir. En önemli şey, kazanırken ders almaktır. Hazırlık maçlarında Strasbourg’u yenip şampiyon olduk. O maçtaki ritmi yakalamamız lazım.”

‘MÜCADELE TARAFTARI ATEŞLEYECEK’

Ahmet Cömert dolu olduğu zaman çok ciddi atmosferin olduğu bir salon... Kadın basketbol koçunu da tanıyorum. Kadın takımının da çok büyük desteğe ihtiyacı var. Altıncı adam dediğimiz o destek, yeni kurulan takımlarda çok öne çıkıyor. Hava atışı yapıldıktan sonra oyuncuların gösterecekleri mücadele taraftarın da ateşlemesini sağlayacak. Her iki takımıza da hayırlı bir sezon diliyorum. Salonumuz da yapılıyor. En kısa sürede oraya geçeriz umarım.

‘BASKININ OLMASI NORMAL’

“Galatasaray'ın başarılı olma zorunluluğu var. Bunu da normal karşılamalıyız. Baskının olması normal. Takımın bütün gücüyle sahaya çalıştıklarımızı yansıtması gerekiyor.”

Son düzenleme:
qJ8On3.jpg

Erman Kunter: Takım kimyasını 3-4 haftada oturtmamız gerekiyor

Bu sezon Eurocup ve Türkiye Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray Odebank, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Düzenlenen medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, “Ligde ilk maçı Gaziantep Basketbol ile oynayacağız. Onlar biraz farklı basketbol oynuyor. Bizim çalıştığımız basketbolun biraz dışındalar. Şut ağırlıklı, bire biri çok güçlü oyuncuları var. Bizi de TÜBAD'da yendiler. Kolay bir maç olmayacak. İyi hazırlanıyoruz. İlk maçı kazanmak önemlidir. Hele yeni bir takım kurulmuş takımlarda galibiyet en iyi ilaçtır” diye konuştu.

“Bütçe transferleri etkiledi”

Transfer bütçesinin geçmiş sezonlara göre düşmesinin transfer politikasına etkisinin sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Galatasaray bir oyuncu ile ilgilenmeye başladığı zaman otomatik olarak fiyatlar yükseliyor. Transfer bütçesinde yüzde 60 civarında düşme var. Bu tabi transferleri etkiledi. Galatasaray taraftarını memnun edecek, çok etkileyecek, çok önemli isimler alamadık. Kolay değil. Hem rakamlar yüksekti hem bizim bütçemiz oraya erişemedi. Takım ruhu içerisinde takım oluşturmaya çalıştık. Eksiklerimiz var. Bazı oyuncular geç katıldı. Çok flaş bir ismimiz yok ama her geçen gün biraz daha iyi olacağımızı düşünüyorum” diye cevap verdi.

“Takımı tam kadro göremedik”

Transfer yapmak için eksiklikleri görmeleri gerektiklerini ifade eden Kunter, “En büyük şanssızlığımız tam tabloyu göremedik. 3-4 gündür tam takım çalıştık. Eksikleri görseydik, nokta atışı yapabilirdik. Bunu anca ilerleyen günlerde göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Maçları kazandıkça takım kimyası oturur”

Galatasaray gibi takımlarda uyum sorununun kısa sürede geçtiğini belirten Erman Kunter, “2 ay demek komik olur. En kısa sürede, 3-4 hafta içerisinde takım kimyasını oturtmamız gerekiyor. Hazırlık maçlarında bunu biraz gördük. En önemli gösterge ilk maç. Maçları kazandıkça takım kimyası oturur. Çok az bir zaman kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

“Eurocup'ta kolay maç yok”

Eurocup'ın çok önemli bir kupa olduğunu vurgulayan Kunter, “Bizim takım 2015 yılının Eurocup galibi. Grup olarak sert gruba düştük. Bayern Münih çok büyük bir hamle yaptık. Ligde ilk iki maçını farklı kazandı. Kolay maç yok. Uzun vadeli plan yapma şansımız yok. Maç maç bakacağız. Zor bir fikstür var. Arka arkaya deplasmanlar var” dedi.Yeni takımların birbirine alışma dönemlerinde taraftarlarının rolünün çok önemli olduğunu söyleyen Kunter, sarı-kırmızılı taraftarlardan desteklerini bırakmamalarını istedi.

" Galatasaray taraftarını memnun edecek, çok etkileyecek, çok önemli isimler alamadık. "

Her ne kadar yüzde yüz doğru olsa da bunun bu şekilde hoca tarafından söylenmesi uygun mu bilemiyorum. Bunu duyan, okuyan yabancı oyuncu da motivasyon ne hale gelir soru işareti. İlk başlarda açıklamalarıyla gerçekçi, uçmuyor dedik ama bu biraz karamsarlığa, inanmamışlığa gidiyor.
Final four bizi kesmez hedef şampiyonluk ile Galatasaray taraftarını memnun edecek isimler alamadık arasında bir yer olmalı bence. Hoca da orada olmalı. Hem uçmayacak hem de kendi inanıp bizi inandıracak.

Erman Kunter senden büyük bir beklentimiz yok. Sadece mücadele eden ve savunma yapan bir takım bekliyoruz. Bunu da başar zahmet olmazsa.

Koç da hırs adına bişe yok ki oyuncularında olsun...Yenilebilirsin ama mücadele etmeden yenilme be...Bence bu sene play-off a kalamayız euro cup da da gruptan çıkamayız...Yönetimin de bi hedefi yok ki müdahale etsinler olaylara...

Geçen sene Ergin hocaya çok söylendik ama gelen gideni aratır derler ya,son maçı izledim takım savunma da hücümda iş yapmıyor sanki tribündeymiş gibi maçı izliyor arada bir elini kaldırıp taktik veriyor.İçimizden biri geçse şu takımın başına daha iyi olurdu takım.

Hocam belki iyi adam olabilirsin ama sanirim koçluk yapmayı unutmuşsun. Sahada Fenerin 2. Takımından 20 sayı fark yiyecek takimi görmek içimi acıtıyor. Senin de acitmasi lazim. Resmen aşağılaniyoruz. Bu bize yakışmaz. Gereğini yap ve bence istifa et.

Benim bildiğim Kunter eder zaten. Koçluğunda yanılttı ama insanlığında yanıltmayacağını umuyorum. Biraz umut namına kırıntı olsa kalsın derdim de koçla oyuncuların kimyası hakikaten hiç uyuşmamış. Ölü koyundan iyi et çıkarmayı beklemenin de lüzumu yok, belli ki iki taraf gelecek zamanda da doğru bir işte buluşamayacaklar. Benim umudum şu kötü ortamda hiç yoktan seyircisiz maçı avantaj bilip bugün istifa etmesi, 2 hafta sonra taraftarın istifa sesiyle uyandırılmasını istemem. Hiç yoktan şu kadar zor zamanda aldığı şubeden, 20 yıllık koçluk kariyerinden bunu hak etmiyor Erman Kunter. Umarım sonu Ergin hoca gibi olmaz, öyle olunca insan oyundan da öte, şubeden soğuyor.

İstifa etse ne olacak arkadaşlar? Şu kadro ve yanında bonusları Topsakal ve Yalçınkaya ile Obradoviç bile başarılı olamaz burda.

çok net olmamış, uyuşmamış. Kadro kalitesi ayrı, oyuncu-koç ilişkisinin uyumsuzluğu, vurdumduymazlığı o kadar bağırıyor ki. İstifa etmediği her maç, her hafta aynı senaryoyu yaşayacağız, aynı işkence katlanarak devam edecek. Ben daha fazla izleyebilirmiyim o ayrı konu ama çok net hemen, bu maçtan sonra istifa etmesi lazım. Can topsakalla birlikte tabii.

İstifa etse ne olacak arkadaşlar? Şu kadro ve yanında bonusları Topsakal ve Yalçınkaya ile Obradoviç bile başarılı olamaz burda.

Benim tek ve en gerçekçi adayım Oktay Mahmuti. Ben de sizin gibi bu ekipten iyi bir savunma takımı çıkacağına inanmıyorum ama en azından mücadele eden bir takım izleriz. Aynı 2010-11'de vasat kadrosuna rağmen 20 küsur yıl sonra lig finali oynayan Galatasaray basketbol takımı gibi. Zaten adamı gönderirken yaptığımız terbiyesizlikleri de hatırlarsak bu adama boyun borcumuzdur iyi ve hakkaniyetli bir şans daha vermek. Ha kendisi gelir mi, takım ne kadar iyi olur bilemiyorum ama en azından takımın iyi bir şeyler yapmak için uğraştığını bilmek benim vicdanımı rahatlatacaktır.

Hocam , basketbol namına teknik anlamda hiç bir şey katamadın maalesef. Hatta , geriye gidiş var. Bunun yanında , oyuncular güvenlerini kaybetmiş , umursamaz, mücadeleyi bırakmış bir havası var. İstifanı bekliyoruz.