Erman Kunter

Hoca seni sevmem ama saygi duyarim. Lakin rakibin 51. sayisinda rakip oyuncunun onunu acan 3 oyuncumuzdan izahat alacaksin. diyeceksin ki siz ne ayaksiniz, sabaha kadar uyuma ve rakibin 51. sayisini izle ve izlet takima hoca, yaziktir gunahtir. bakkala manava desem ki 51. sayiyi savunun, o kadar bos birakmazlardi rakibi!!!

Sürekli birilerini istifaya çağırmakla ömür geçmez. Geçen sene Ergin Ataman istifa etsin, öncesi Oktay Mahmuti istifa etsin, bitmiyor yani hiç bu istifa istekleri. Erman Kunter istifa etse ne olacak? Bu kafa yapısı değişmedikten sonra gelecek hoca en fazla Murat Özyer olur bir ay sonra bu sefer ona başlarız istifa et demeye.

Önce bu şubede ahbap ilişkileri ile görevlendirme yapılmasını bırakmak lazım. Hak eden hak ettiği görevi almalı, çiftlik gibi yönetilmekten kurtulmalı bu şube. Bir basketbol aklı gelmeli ama bunda da liseli mecburiyeti ararlarsa yine aynı şey olmuş olur.

Önder Abi'nin de dediği gibi zihniyet değişmedikçe Erman gider aynı zihniyette Mehmet gelir. Önce bu düşünceyi değiştirmemiz lazım. Ve basketbolda profesyonel yapıya geçmemiz lazım. Fenerbahçe'nin GM'si NBA'de yöneticilik yapmış Gherardini, koçları desek Avrupa tarihinin en iyi koçu Obradoviç. Kendilerin ait modern bir salonları var. Bütçeleri iyi.

Şimdi Erman Kunter'in gitmesini ben de istiyorum zaten hiç ısınamamıştım geldiğinden beri lakin o gitse yerine gelecek hoca çok mu iyi olacak? Şu bütçe ve kadroyla ne yapabilir ki? Öncelikle basketbolu profesyonel bir yapıya büründürmek gerekiyor. Ünal Aysal zamanlarında mesela basketbol şubemiz üst düzey yöneticilerle üst düzey yönetiliyordu. Şimdi bakıyorum sırf liseli diye getirilen Kunter gibi artık emekli olması gereken bir hocayı getiriyoruz şampiyonluk getirsin diye.

Sadece hocayı değil bütün yönetimi ve en önemlisi zihniyeti değiştirmeliyiz.

Sürekli birilerini istifaya çağırmakla ömür geçmez. Geçen sene Ergin Ataman istifa etsin, öncesi Oktay Mahmuti istifa etsin, bitmiyor yani hiç bu istifa istekleri. Erman Kunter istifa etse ne olacak? Bu kafa yapısı değişmedikten sonra gelecek hoca en fazla Murat Özyer olur bir ay sonra bu sefer ona başlarız istifa et demeye.

Önce bu şubede ahbap ilişkileri ile görevlendirme yapılmasını bırakmak lazım. Hak eden hak ettiği görevi almalı, çiftlik gibi yönetilmekten kurtulmalı bu şube. Sonrasına bakarız.

Başarısız olmakla mücadele etmemek arasında çok büyük fark var. Ben Ergin Ataman aşığı biri değilim ama yukarıda Allah var hiçbir Ergin Ataman takımının bu kadar istikrarlı şekilde mücadele etmediğini görmedim ben. Geçen sene yanlış kurdu takımı, bilhassa Euroleague'de çok rezilleri oynadığımız da oldu ama bu bambaşka bir seviye. Bir de bu istikrar meselesi çok subjektif olay. Bir takım başarısızsa başarısızdır abi, istikrar olsun diye neden sürekli başarısızlığı kabul edelim? Pana en basitinden Obradovic'le 13 yıl Avrupa'yı fethetti adamlar ama Pedoulakis gibi Obra sonrası Olympiakos'a karşı gelen tek antrenörlerini yine tek bir Olymiakos yenilgisiyle kovdu. Şu an Avrupa'da parmakla gösterilen 3-5 koçtan biri olan Djordevic'i 6 ayda paketlediler. Barcelona tüm kadro eksikliklerine, sezona 6 eksikle başlamalarına rağmen Bartzokas'ın gözünün yaşına bakmadan gönderdi. Sabır istiyorsan getir Pesic gibi, Mahmuti gibi adam, hiç yoktan takımın rotası belli olsun. En başta mücadeleyle tatmin olursun, takım biraz oturunca şansın yaver giderse başarı da kazanırsın. Ataman'ın son dönemleri, Kunter'in başlangıcı tam anlamıyla bile bile lades. Bu yolun bir yere varmayacağı belli, Galatasaray'ı o çamura sürüklemenin ne gereği var?

Sorunu sanırım şöyle dillendirsek daha doğru olur bu kulüpte başarısızlıkta sadece hoca gidiyor ama şubeyi yöneten ve her yıl istikrarlı bir şekilde başarısız bir şube yönetenler orada.
Balık baştan kokar bir şubede başarısızlık birden fazla tekrarlanıyorsa o şube tepeden tırnağa yenilenmeli başarısız olan istifa edip gitmeli!

Önce bu şubede ahbap ilişkileri ile görevlendirme yapılmasını bırakmak lazım. Hak eden hak ettiği görevi almalı, çiftlik gibi yönetilmekten kurtulmalı bu şube. Bir basketbol aklı gelmeli ama bunda da liseli mecburiyeti ararlarsa yine aynı şey olmuş olur.

Ağabey çok doğru söylüyorsun da Mayıs'ta seçim olduğunu düşünürsek ve yönetimde bir kişi daha istifa ettiğinde yönetimin düşeceğini düşünürsek ve en önemlisi de Dursun Özbek gibi bir Başkan sahibi olduğumuzu düşünürsek bu Topsakal'ın gitmeyeceğini görüyoruz. O gitmiyorsa Kunter gidecek. Yoksa dediğin gibi direk Topsakal gönderilip işi bilen birisi gelmeli...

Tek çıkar yol Galatasaray Lisesi'nde basketbol oynanmasını yasaklamak olacak sanırım. 30-40 senede son basketbol oynamışlar da yaşlanınca rahatlarız. Elbette olay Erman Kunter meselesi değil. Bugün onu kovup başkasını getirseler ve şans eseri bir süre iyi gitse bu adamlar yine süre kazanmış olacak. Ataman da arada bir netice alıyor, kötü oyun, yetersiz mücadele filan arka planda kalıyordu. Sonunda netice açısından da felaket geçen, play off a zor girilip ilk turda rezil bir Efes e elenilen sezon sonunda ancak fark edildi. Bugün futbolda aynı durum söz konusu. Riva yı da çapsızlığıyla yiyen, bir tek futbolu Avrupa Kupası oynamamanın etkisiyle biraz elde tutabilen bir yönetim, geçmişteki tüm saçmalıklarına rağmen başta duruyor, kimse de umursamıyor.

Yönetim, komple istifa! Bundan on sene önce güzel bir planlama yapıldı, adım adım ilerledik. Geldiğimiz nokta ne yazık ki Grek trajedileri gibi. Ataman haddini aşan açıklamaları yüzünden protestoyu hak ediyordu, istifa etmeliydi tamam ama adam efsane olduğu yerde küfür yedi birkaç meymenetsizden. Can Topsakal ve şürekası her maç ıslıklanıp istifaya davet edilmeli, skor ne olursa olsun. Dursun biraderlerden de en kısa zamanda kurtuluruz umarım.

Güzel diyorsunuz da Kunter ve Topsakal kalırsa istikrara seneye 2. Ligde devam ederiz...Avrupa bugün bitti. Ligde de en kötü basketbolu oynayan takım biziz. Yok olmaz o kadar değil filan demeyin şu an çok ciddi bir küme düşme adayıyız...

Nerdesin Ataman !!!!

Koç karakterimde geri adım atmak yok diyor yönetimin zaten hiç umrunda değil basketbol veya voleybol şubeleri...Demem o ki Erman Kunter istifa etmeyecek belli ki biz kafayı yeriz bu sene...Akil hastaneleri Galatasaraylı dolar dursun özbek ve ekibi yüzünden...

Sanırım Halil Üner'i sağlık sorunları nedeniyle koçluğa getiremedikleri için takımı en az onun kadar rezil edebilecek bir başka isim olarak Erman Kunter'i buldular. Euro Cup kazanıldığı zaman Dursun Özbek, "bu sene basketbol şubesiyle yeterince ilgilenemedik" demişti. Ne var ki şubeye el attıkları anda göreve getirdikleri Erman Kunter de takımı kümede kalma mücadelesi veren bir seviyeye düşürdü.

Son düzenleme:
Soyle bir baktim da idari yonetim de kimler var diye Can Topsakalin ismi bile gecmiyor.

Can Topsakal - bu adamin gorevi yazmiyor resmi sitede ??? Ben bilmiyorum ne is yapar kendisi ?
Erman Kunter - bas antrenor
Omer Yalcinkaya - sube genel menajeri
Cem Civan - idari menajer
Recep Sen - yardimci antrenor
Tolga Baser - yardimci antrenor
Gokhan Turan - yardimci antrenor
Ibrahim Tilki - idari menajer yardimcisi

Diger sorumlulari yazmadim medya medikal tarzi cayci corbaci grubunu yani,

Su ismini yazdigim adamlara bakin, aldiklari maaslar kimbilir ne kadar tutuyordur ? gidin garibana kurban kesip dagitin. hayir duasi ile belki takim duzelir. Teknik bilgi beceri ile hicbirsey beklemek dogru degil!

Acemiligimden soracagim, her basket takiminda bu kadar adam oluyormu sadece idari kisim da ? 4 yardimci napar mesela Erman hocayla okeye mi donuyorlar mac esnasinda ?

Idari menajeri anladim da bi de onun yardimcisi var :) ayip olmasa yardimcininda yardimcisi olacakmis, utanip yazmamislardir belki de!

Meshur bir fikra vardir yazayim bilen bilir de bilmeyene tebessum olsun :)

Bekçi

Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak, 500 TL maaşla, bir bekçi işe almaya karar verir.

Bir süre sonra düşünülür ;
‘’Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak’’
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere, 750’şer TL maaşla, iki kişi işe alınır.

Bir süre sonra
‘’İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz’’ diye düşünülerek, 1.000’er TL maaşla, iki denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri raporları yazar .

Bir süre sonra
‘’ Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek ‘’ diye tartışılır ve 1.500’er TL maaşla, bir malimüsavir, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.

Bir süre sonra ;
‘’Peki bunlardan kim sorumlu olacak.’’ Diye düşünülür ve 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000’er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.

Bir süre sonra,
ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır...

Hocam bunun için gerçek bir sponsor lazım. En az yıllık 5 milyon verebilecek. Yönetici dediğin de bunu bulacak zaten.

demek istediğim şey aslında sponsor ile ilgili değildi (ha tabi gönül ister adam akıllı sponsor olsa da hiç bütçe kasmaya gerek olmasa) ama bir sezonda 80 transfer de yapsak şampiyon olamıyoruz, ezeli rakibimizi deplasmanda yenmeyi bırak kendi evimizde de yeniliyoruz. madem bu kadar transferle hiçbir başarı yakalayamıyoruz (Eurocup hariç) alt yapıyla bölüşün bütçeyi. Eminim ki altyapıdan çıkan oyuncular formanın değerini daha çok bilecektir ve en azından savaşacaktır.

Dunyanin her yerinde ise yeni baslayan personel, bir onceki calisani arayip takildigi yerleri sorar, utanmayin kardesim arayin Ergin Atamani ne bilmek istiyorsaniz kafaniza takilan ne varsa sorun. ayibi yok bu tur seylerin!

Geçtiğimiz Pazartesi günü Spor Saati programında Galatasaray Spor kulübü Divan Kurulu üyesi Fatih Altaylı, Tudor için kenara eşşek koysan daha iyi yönetir demişti. Acaba Erman Kunter için de aynı şeyi düşünür mü kendisine sormak lazım...

Geçtiğimiz Pazartesi günü Spor Saati programında Galatasaray Spor kulübü Divan Kurulu üyesi Fatih Altaylı, Tudor için kenara eşşek koysan daha iyi yönetir demişti. Acaba Erman Kunter için de aynı şeyi düşünür mü kendisine sormak lazım...

Erman kunter icin yerine eşek koymaya gerek yokki. Bencteki reklam panoları yeter de artar bile. En azından hicbir şey yapmadan dururlar...

Erman Kunter'in istifa etmesi hem kendisi için hem de takım için daha hayırlı olur. Ama istifa etmesi asıl sorunu ortadan kaldırmaz. Asıl sorun=Basketbol yöneticisi olan Can Topsakal'dır.