Erman Kunter

Uzun zamandır bu kadar aciz bir takım izlememiştik. Acziyet. Başka bir tanım bulamıyorum. Emekli memuru andıran bir koç, plansız bir takım, savrulmuş oyuncular, daha başlamadan kaybedilen maçlar...

Kunter'in derhal istifa etmesi gerekiyor. Ya da kovulacak, başka yol yok.

Yalnız oyuncularda umursamazlığa varan bu enkazı kim nasıl kaldıracak onu bilemiyorum.

Bu konuyla ilgili mesajlarin geneline tamamen katilmakla beraber bir iki de ilave yapmak isterim.

Biraz daha derine inecek olursak, bana gore, bizim hedefleri olan duzgun bir yonetimden de onceki ihtiyacimiz bir "ev". Ve de o eve duzenli olarak gelecek yeni bir "basketbol seyircisi". Elbette burda tavuk yumurta iliskisi gibi de bir durum var. Bunlari da yaratacak bir yerde yonetimdir. Ama malesef, kucuk olsun benim olsun mantigi var, ozellikle GSL kokenli yoneticilerimizde.

Bence Fenerbahce'nin en buyuk basarisi, Atasehir'e yaptirdigi salon ve orada yarattigi basketbol seyircisi oldu. O kemik seyirci sayesinde gerisi geldi. Bugun Dogus, o kadar parayi cikartip veriyorsa, bu sadece Ferit Sahenk'in Fenerbahceli olmasindan degil. Bunu bir kere boyle degerlendirmemiz gerekiyor.

Lutfen kimse alinmasin, saygisizlik yapmak istemem ama su bir gercek ki, bizim gecen seneye kadar Abdi Ipekci'de maclara gelen seyirci, bir basketbol seyircisi degil. Mutlaka iyi niyetli olanlar da olsa, genel profil daha ziyade futbol seyircisi veya taraftar grubu mensuplari. Elbette bircogu kuskusuz tribun emekcisidir, salonu doldurmus mac kazandirmis, katkida bulunmustur ama bunlarla yapabilecegimiz, eger isler cok yolunda giderse en fazla Eurocup alabilmek. Ama kesinlikle daha otesi degil. Bu yapiyla Turkiye ligi sampiyonlugu bile bir hayli zor. Zira bu taraftar profili, biraz iki ucu keskin mizrak gibi. Isler yolunda gittiginde belki cok iyi ama, biraz kotu gittiginde de takimi cok asagi cekebiliyor.

Basketbol sporu ve seyircisi, futbola gore daha elittir. Bu butun dunyada boyledir. Bence bu ustteki paragrafda belirttigim hususlarin, biraz da Abdi Ipekci'nin bulundugu semtten kaynaklandigini dusunuyorum nacizane olarak.
Yerinin degisme ihtimali var mi bilmiyorum ama Aslantepe'ye yapilacak bir salon, bu anlamda ne kadar bir basketbol seyircisi yaratabilecek? Benim suphelerim var.

Dolayisiyla, ilk olarak bize gercek bir basketbol seyircisi, bu profil seyircinin mac oncesi sonrasi guzel vakit gecirebilecegi bir salon ve ortam gerekiyor. Bunlar eger olusursa, sonrasinda sponsor da gelir, Euroleague Lisansi da gelir ve basari da gelir.

Sosyal Medya da haber başlığı altında yazılanların çoğunun editör temennisi olduğunu düşünüyorum. Yönetim duruma el atmış da Erman Kunter ile yollar ayrılacakmış, Oktay Mahmutiyi getirdik Hakan Üstünberk i kaldı. Dursun Özbek de dahil yönetim de Hakan Üstünberk'in varlığından haberi olan bir yönetici olduğunu düşünmüyorum. Hele yönetimin basketbolla ilgilenip bir de kötü gidişat için düğmeye bastığını felan hiç düşünmüyorum.

Dediğim gibi sadece temenni haberleri daha iyi niyetle yönetimin bu konuya yönlenmesi için dikkat çekme haberleri gibi geliyor.

Erman Kunter in zaten seyircili bir iç saha maçlık ömrüm var. O maç sonrası zaten protestolardan bırakacaktır da böyle yönetim Oktay Mahmutiyi felan düşünmez yani

Fener o salona seyirci çekiyor da nasıl çekti acaba ? Başarı olmasa oraya gelirler miydi sanıyorsunuz? Ki hala eurolig maçları dışında sinek avlıyor salon.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynen hatta forumlarinda bu durumdan rahatsizlar. Kombine alip gelmiyorlarmis. Kupayi alinca heyecan kalmadi. Obradovic sene sonu gider bu gidisle demisler.

Kunter kalacağına Arroyo koçluk yapmak istiyorsa hemen gelsin. Tecrübesiz olmasına rağmen o müthiş beyniyle Erman Kunter'den daha başarılı olacağına eminim.

Fener o salona seyirci çekiyor da nasıl çekti acaba ? Başarı olmasa oraya gelirler miydi sanıyorsunuz? Ki hala eurolig maçları dışında sinek avlıyor salon.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yine de ciddi bir kombine gelirleri var. Euroleage de doldurduktan sonra bence çok da önemli değil ligde dolduramamaları. Biz son maçlarda bilet fiyatlarını 5 TL ye çekmemize rağmen kimseyi bulamıyoruz. Çok daha katastrofik bir durumdayız yani.

Benim bahsetmeye çalıştığım, bize ilk sırada lazım olan yegane şey, basketbolun ruhuna uygun güzel bir ortam. Bu oluştuktan sonra sponsor ve kalıcı başarı gelebilecektir. Bu camiada bu potansiyel var. Ama mevcut durumda, Doğuş, Ülker, Telekom vs bütçeli bir sponsorluk bulma şansımız yok.

Konu sadece basari degil. Ruhsuzluk. Saha kenarinda kararlara isyan etmeyen bir kocunuz oldugu surece basari imkansiz.

Nilay, mevcut yapida gercekten tek sorunun koc oldugunu mu dusunuyorsun? Yani Gregg Popovich, Messina vs. gelse duzelecek mi hersey? Tamam bundan biraz daha iyi olma ihtimali var. Ama istedigimiz arzu ettigimiz seviyede bir basari hicbir sekilde olmayacak.

Benim ustteki postu koc basligi altina yazmamin sebebi de buydu. Erman Kunter cok basarisiz ama genel basarisizliktaki payi, belki de en az.

Evet cunku bu transferleri bu koc yaptirdi. Gelmeyecek adamlar ustunden ornek vermek yanlis. Bu adamla imzalandigi gun alt taraflar hayirli olsun demistim. Bu adam Besiktas'da da ayni seyi yapti. Yine istifa etmedi kendini kovdurdu. Hadi ille Ergin Ataman'a taktilar Kunter mi olmaliydi bu sirf liseli diye. Mehmet Demirkol da liseli. Yonetime de onu alsinlar bari. Bizde cok zengin var ama hepsinin cebinde akrep oldugu icin sirf basketbol degil amator subelerde bu durumdayiz. Neden kadin atletler hep Fenerbahce'de cunku bizde kadin atletizm bransi yok. Turkiye'de boks bizde basladi ama bizde o brans da yok.

Her zaman baş sorumlu yönetim ama düşük bütçeliyiz diye bu kadar kötü olmaya hakkımız yok,İSTİFA !!!

Eurocup'ta bir maç aldık,aldıkta ne oldu ? Ligde sıradan takımlara yenilmeye devam edeceğiz

Kunter istifa,Mayıs'ta da umarım Özbek aday olmaz,hepiniz suçlusunuz bu tablodan,yönetimi,yöneticisi,koçu,destek vermeyen zengini,tepki vermeyen kurul üyesi ..

Hâlâ ne yüzle takımın başında duruyor anlamak mümkün değil. Dünkü maçtan kendine pay çıkardıysa vay halimize.

Değerli dostlar bilmiyorum takip ediyor musunuz ama Erman Kunter'in medyada inanılmaz destekçisi var. Bugüne kadar Kunter eleştirene şahit olmadım. Hatta bugün kulüp televizyonunda Nejat Sayman çıkmış Eskişehir'e yenilmemizin normal olduğunu rahatça dile getirip Emir'in eksikliğinden dem vuruyor :) Yayıncı kuruluş da keza aynı sistem yürüyor. Perasovic'i yerden yere vuranlar iş Kunter'e gelince duayen diyorlar. Biz yanmışız ki ne yanmışız...

Her ne kadar geç olsa da kendine yeni bir meslek seçmelisin. Basketbolu acilen bırakman gerek. Zaten pek içinde de sayılmazsın.

Değerli dostlar bilmiyorum takip ediyor musunuz ama Erman Kunter'in medyada inanılmaz destekçisi var. Bugüne kadar Kunter eleştirene şahit olmadım. Hatta bugün kulüp televizyonunda Nejat Sayman çıkmış Eskişehir'e yenilmemizin normal olduğunu rahatça dile getirip Emir'in eksikliğinden dem vuruyor :) Yayıncı kuruluş da keza aynı sistem yürüyor. Perasovic'i yerden yere vuranlar iş Kunter'e gelince duayen diyorlar. Biz yanmışız ki ne yanmışız...

Cok enteresan bir noktaya parmak basmissiniz. Gercekten de oyle. Ozellikle ntvspor'da, Ihsan Bayulken ve digerleri tarafindan kesinlikle toz kondurulmuyor ve surekli basarisizligin sebebinin oyuncular oldugu vurgulaniyor.
Ayrica, Erman Kunter gercekten bir duayen midir? Tamam belki bir macta en cok sayi atan oyuncu olma unvanini hala elinde tutuyor olabilir ama kocluk kariyerinde ne gibi bir basarisi var? Bir tek 2010'daki Fransa ligi sampiyonlugunu onu duayen mi yapar?

Senelerdir zaten o Fransa macerasindaki yillarin ekmegini yiyiyor. Mekteb-i Sultani mezunu olunca boyle koruyani kolluyani cok oluyor. İnsani salak yerine koymaya calisiyorlar ya ben de ona tutuluyorum.