Muhammed Selcuk' Alıntı:
Fener o salona seyirci çekiyor da nasil cekti acaba ? Basari olmasa oraya gelirler miydi saniyorsunuz? Ki hala eurolig maclari disinda sinek avliyor salon.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gecen sene de benzeri bir yazi yazmistim. Fenerbahce bu seviyeye iyi bir organizasyonda ulasti. Ulker ile Euroleague'da devamliligi, siyasi anlasmalar ve gizli ihale ile Atasehir'deki araziye stat yapti. Eurolig devamliligi, Fenerbahce'nin ekibini adim adim gelistirip uzun vadeye yayip, curuk yumurtalarin ayrilmasini saglarken, Atasehir -belki cebinden cikmayan stat yatirimi- zengin seyirciyi cekmeye basladi. Bu durumda da sponsor destegini de alip Efes gibi altyapidan eleman cikarmak yerine dogru ve pahali transferlerle zirveye ulasti.
Biz bu arada, seyircisinden yoneticisine, yeterince destek alamadigimiz için, her sene takimin as elemanlarini kaybetmeye devam ettik. Boniface Ndong, Patrick Young, Lasme, Chuck Davis, Erick Mc Colllum gibi oyunculardan en fazla bir sene faydalanabildik. Kabiliyetli genc oyuncularimiza yeterince sorumluluk ve gelisme sansi veremedik, ego gelisimini saÄŸlayamadik.
Seyirci meselesine gelince, Eurocup kazanilan bir sezon sonunda Fenerbahce macinda takimi sabote ettiler, Bir sonraki senenin kombinesi hic satamadik. Kombineyi satamayan takima buyuk sponsor gelir mi?
Bu durumdan cikis yolu, oncelikle yonetim ve takim olarak iyi bir ekip olmak, sonra bagli bir seyirci grubu olusturmak, bundan sonra 5- 6 sene icinde tekrar sampiyon olacak bir takimin temelini atmak. Bir yandan da rakiplerin yapacaklari hatalari degerlendirmek olmali. Federasyon ve hakemlere bahane aramaya gerek yok. Federasyon, amacinin, rekabeti desteklemek olmasi gerektigini bir gun anlayacaktir. Fenerbahce de her sezon zarar ederek sampiyon olamayacagini gorecektir elbet (Bilanco bilen bir arkadas varsa destek olabilir mi? )