Ertuğrul Erdoğan

Enteresan alınganlıklarınız var abi, Ertuğrul hoca üzerinde de, bizzat kendinizde de. Eleştiri yapıyoruz takıntı oluyor, taraftarı yorumluyoruz saygısızlık oluyor. Bu şekilde bir yaklaşımla forum kültüründe pohpohtan başka şans bırakmıyorsunuz ki insana. Ne diyeyim sizin dediğiniz gibi olur da Ertuğrul hoca kendisinin ve yönetimin bu yetersizliği içinden istikrarlı bir basketbol takımı çıkartır diye umut edelim.
 
Bazı eleştirilerinizi haklısınız hoca zaman zaman maç içerisinde rotasyona çok takılıyor örneğin dün Alex iyi başlamışken bir ara kenara aldı, evet büyük ihtimalle maç boyu 4 ve 5i Zach-Alex ve Ayberk ile geçmek zorunda olduğundan ama Alex öyle soğudu ki oyundan.koptu tekrar girdiğinde. Keza Emir çok iyi oynarken sebepsiz kenara alıyor vs. Ama genel tabloya baktığımızda ve hoca defalarca geçen sene Tai'den oyun kurucu yaratmak zorunda kaldık ve bu sene de istediğimiz hiç bir oyuncuyu alamadık demesine rağmen ne bekliyorsunuz ki? Yerli rotasyonumuz çok zayıf, 4 yabancı ile oynuyoruz şu an, oyun kurucumuz yok.

Elimizdeki yabancılar da potansiyelli isimler olsa da bir şekilde hocanın sisteminde Avrupa'ya uyum sağlamış, parlamış isimler. Harrison, Alex gibi. Yani eldeki kadro aslında baya baya orta halli bir kadro. Antep kadar bütçe esnekliğimiz yok. 5nci sıradayız, kupadayız ve Eurocup şansımız devam ediyor. Eldeki imkanlarla pek.çift yönlü bir kadro kurmak mümkün gibi de değil. İyi savunma yapan ama hücumda üretemeyen bir takım olsak emin olun bundan daha iyi bir durumda olamazdık. Sorun eleştiri değil sürekli tek suçlu hoca gibi eleştirmeniz.
 
GS futbol takımının maaş yükü 60 milyon euro. Süper ligde ilk iki sıradaki takımın toplam maaş yükü 60 milyon euro'yu geçmez gerçekten tek tek öğrenebilirim hatta sizin için. Adım gibi eminim de 60 milyon euro'yu geçmeyeceğine. Her istediği yapılan adam Arda Turan meselesinde yangın yerine çevirdi kulübü 2 aydır.

Hala anlamadığım bir konu var. Kim toz kondurmuyor Ertuğrul Hoca'ya? Ya da olmazsa ölürüz muamelesi yapıyor. Sürekli aynı şeyi yazınca bunun olduğuna inanmaya başlıyor insan. Eleştirmiyorsunuz, toz kondurmuyorsunuz, sürekli savunuyorsunuz, o yoksa ölecek gibi davranıyorsunuz falan. Bunu kimsenin yaptığı yok abi. Adam gayet de eleştiriliyor ama argümanlarında Banvit Beşiktaş övüp de Ertuğrul Hoca'ya sallamak bana açıkçası mantıksız geliyor. Antep'in bile sezon ortasında 2 yabancı değiştirdiği yerde biz sadece Moore'dan arta kalan para ile bir şeyler yapmaya çalıştık. 2 sezonun karnesini döktüğümüzde Harrison, Hayes, Alex, Moore gibi potansiyeller çıkardık. Biz Galatasaray'ın bütçesi 2.5 milyon dolar olsun istemiyoruz tabi ki 5 milyon dolar olsun 10 milyon dolar olsun. Galatasaray değil Ertuğrul Erdoğan'a hiçbir koça muhtaç olmasın istiyoruz.

Israrla yazdığın bi şey var. Hani kaç kez daha açıklaması lazım adamın gerçekten bilmiyorum yani. Tai Webster bu takımın lider guardı olarak düşünülmüyor abi. Frank Mason, Danilo Nikolic, Josh Gray, Jerian Grant, Mantas Kalnietis, Toney Douglas, Jordan Theodore, Alex Perez, Chasson Randle. Bu kadar adamla görüştük. İsmini buraya yazamayacağım 1-2 kaç oyuncu daha var. Madem bu adam Webster'i bu takımın lideri yapacak niye gidip bu adamlarla görüşüyor? Beşiktaş Theodore'yi aldı biz nasıl alamadık diyeceksen de Beşiktaş'ın adamın parasını ödemediğini de biliyor olman gerek diye düşünüyorum.

Geçen sene 2 kez takım dağılma noktasına geldi, sponsorun parası futbola harcandı. Maaşlar 3'er ay geriden geldi sadece 2 kez idman boykotu oldu. Böyle bir ortama rağmen hocanın saha içinde eleştirilmesinde bir sorun yok ama sürekli her şey normalmiş hoca oyuncuyu bilerek ve isteyerek almıyormuş gibi davranılması benim garibime gidiyor. Oyuncu getirmek dünyanın en kolay şeyi. Bu sezon bittiğinde son 2 senede takıma gelen giden hiçbir oyuncuya borcumuz olmayacak. Sene başında biz 2015-2016'lardan kalan paraları ödüyorduk. Böyle bir yapıda oyuncu gelecekse istemiyorum zaten. Hoca 50 kez söyledi bir transfer yapmaya çalışıyoruz diye. Nikolic konusu da Partizan'la da anlaşılmış. Buy-out 50 bin dolar. Dursun Özbek dönemi haczi gelmiş. Yani bunlar kolay şeyler değil hala geçmiş oyuncuların, geçmiş yöneticilerin sorunlarıyla uğraşıyoruz.

Biz de istiyoruz Galatasaray'ın bütçesi artsın. Ama öyle bir yazıyorsunuz ki biz kendi kabuğumuzda iyiymişiz gibi davranıyoruz, bir tek sen vizyon arıyorsun. Yapma abi bunu. Senelerdir kendimizi parçalıyoruz
 
Hoca bu vizyonda ve butcede gayet basarili, elestiriler bunun kabul edilememesinden geliyor. Nitekim hoca tam bu butce ve vizyonun hocasi. Kazayla bir sponsor 10-15m butce verse kacimiz hoca yonetsin der?
 
Basketbolu önemseyen ve bu branşta büyümek isteyen bir yönetim olmadığı müddetçe biz ne yazsak boş... Yönetim iki transfer yapsa ve EC'de final oynayıp seneye EL'ye gitme şansı yakalasak ne olacak? EL demek 5-10 milyon euro bütçeli takım kurmak demek. Yönetim bunu ister mi?
 
Hoca 1numara almayarak hatalidir sezon basi vede arapovice muzmin sakat biri ile yola cikmak hata...Geri kalan donemde ne kadar ekmek okadar kofte
 
Rytas maçında ne kadar kötüyse Kazan maçında da bir o kadar iyi bir koçluk yaptı. Pota altı sıkıntılı Kazan'a karşı tek uzun ve dört kısayla savunma düzenimizi bulduk ve Mccollum'u biraz da olsa kısıtlayabildik. Maça Emir ve Ayberk ile başlayarak da kumar oynadı hoca ama tuttu. Dar rotasyonda bu tip oyunculardan gelecek her katkı önemliydi ve bu katkıyı aldık. Tebrikler hocaya.
 
Neye dua edecekmiş Ertuğrul Erdoğan? Takımda oyuncu kalmadı neredeyse. Caner Erdeniz gibi ligde son 4 takım dışında hiçbir takımda süre bulamayacak oyuncuya 25 dakika vermek zorunda kaldı. Utku Tuğsal gibi pro. olarak devam etmesi mümkün olmayan oyuncuya süre verdi. Alex ve Harrison ruhsuz. Hokus pokusla kenardan oyuncu çıkaracak değildi ya.
 
Ertuğrul Hoca malesef başarısız olmuştur bunu kabul edelim. Bir oyun sistemi kuramadık. Her deplasmanda ezilir duruma geldik. Poythress transfer eden de kendisi idi. Sene sonunda inşAllah yollar ayrılır kendisi ile. Ben böyle düşünüyorum. Sizin de görüşünüz saygım var...
 
Hoca yine Fenerbahçe'ye karşı çok iyi hazırlanmış. Fenerbahçe'nin eksiklerine iyi çalışmış. Sürekli o zayıf yönlerini işledik ve Obradovic buna çoğunlukla çaresiz kaldı. Tepeden potaya yönelen her oyuncu köşeden cut eden oyuncuyu bulabildi. Kısa savunmasında zayıf Fenerbahçe'ye karşı sürekli drive ederek savunma dengelerini epey bozduk. Tebrik ediyorum kendisini.
 
Son 1 aylık formsuzluğu bize pahalıya neden oldu. Hem Avrupa'dan hemde kupadan elendik. Ama 2 Fb maçında elde ettiği galibiyet ona artı olarak yazacaktır.
Ondan şu kalan süreçte sadece şunu istiyorum. Takım hakemler karşısında doğrandığı zaman müdahale etsin, suz pus kalmasın. Azıcık daha cesaret...
 
Socrates dergisine verdiği röportaj çok güzel olmuş. Sağ olsunlar bedava dağıtmışlardı o sayede okuma fırsatı buldum. Hem geçmişiyle alakalı iyi bilgiler öğreniyorsunuz hem de günümüzde ki eleştirilerin çoğuna da çok güzel cevaplar alıyorsunuz.
 
Koçun röportajı yayınlamış: https://www.socratesdergi.com/peynir-gemisi-ertugrul-erdogan-roportaji/

Geçen sezonki transfer dönemine değindiği kısım dikkat çekici:

Biz geçen sezon başında Mantas Kalnietis’le anlaştık. Hatta Saras’la olan ilişkimi kullanıp oyuncuyu ikna yoluna gittim. Galatasaray’ın eski bir oyuncusu bozdu transferi. “Manyak mısın, oraya gidilir mi? Para ödenmiyor, bir sürü problem var” dedi ve başka takıma gitti adam. Chasson Randle, Jerian Grant, Corey Walden, Derrick Walton Jr, Alex Perez… Bu oyuncuların hepsiyle imza aşamasına geldik. Perez transferi bitmişti, adam Los Angeles’ta yaşıyor. Deprem oldu LA’de. “Ay pardon” durumunu yaşadık. Bir gün geçti, gönderilmiş kontrata formaliteden imza atacak adam, Leo Westermann Fenerbahçe’ye gidince domino etkisiyle Zalgiris’in yolunu tuttu. Tekrar konuştuk Kalnietis’le, biz teklif ettik 300 bin dolar; ki o bile çok zorlayacaktı bizi, Kuban 450 bin euro’ya çıktı ve aldı.
 
Ben başarılı olduğunu düşünmüyorum açıkçası bence ortalama bir performansı var. Ben olsam Orhun ene’yi düşünürdüm ama uzatmış sanırım.
 
Galatasaray’da bugün yönetimle koç Ertuğrul Erdoğan’ın görüşmesi var. Yeni sezonda yola koç Ertuğrul Erdoğan ile devam edilecek. Görüşme yeni sezon bütçesi, staff ve planlama üzerine.

(via@caglartorun)
 
Galatasaray Doğa Sigorta koçu Ertuğrul Erdoğan, sportstv’den Levent Yavuz’a konuştu.

Erdoğan, yönetimle ilişkileri ve gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarıyla ilgili konuşurken kulüpte kendi geleceğiyle ilgili de ifadeler kullandı:

“Biz profesyonel ötesi bir ilişkiye sahibiz yönetici ağabeylerimiz ve arkadaşlarımızla. Sayın Ömer Cansever ile her zaman görüşüyoruz. Galatasaray’ın şu an kendi içinde çözmesi gereken bazı sıkıntılar var, herhalde onları çözecekler önce. Tahmin ediyorum bugün veya yarın önce benim, ardından da oyuncu kadrosunun kontratları gündeme gelecektir. Elbette çalışıyoruz, elbette konuşuyoruz. Ben Galatasaray’da kalacakmışım gibi pandemi döneminde de çalışmalarımızı devam ettirdik. Aslında önümüzdeki sezon için bize sunulacak olan imkanlar doğrultusunda A-B-C senaryolarını yaptık. Biz hazırız. Yönetimden gelecek ‘start’ haberiyle bu işe başlamaya hazırız. Galatasaray önümüzdeki sezon BCL’de oynayacak. Ortada farklı farklı maddi konularda söz konusu. Yeni bir lige başlayacağız. Buraya transfer yapmak ne kadar kolay olacak onu göreceğiz.


EuroCup’ın elbette bir avantajı var oyuncu alırken. EuroLeague’in bir altındaki organizasyon olarak. Ancak şartlar bizi buraya götürdü, yapacak bir şey yok. Biz bu şartlar altında biz teknik olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şunu söylemem lazım… Şartlar ne olursa olsun Galatasaray kulübünde bizim hedef küçültme şansımız yok. Oluşturduğumuz bütçe yapısıyla bu hedefleri koyacağız. Anadolu Efes, Fenerbahçe ve bu sene Bahçeşehir’de çok enteresan bir kadro kuruyor, spektaküler transferler yapıyor benim duyduğum yüksek rakamlarla. O üçünü yukarı koyarsak geri kalan kulüplerin bütçeleri aşağı yukarı +-1 benzer bütçeler.”

2 sezondur gelen yabancıların iyi performans sergilemesi hakkında ise şunları söyledi:

“Bir anlamda örnek teşkil etmesi gereken bir çalışma. Büyük bütçelerle iş yapmıyoruz, geçmişteki bütçeler yok. Biz profesyonel bir scout ekibiyle çalışıyoruz. Asistan koçlarımızın da kredisini vermemiz lazım çünkü çok değerli asistan koçlarla çalışıyoruz. O scouting ekibi bizim önümüze Avrupa’da bir değer teşkil edecek ve bizim verdiğimiz paranın karşılığını maksimum seviyede verecek oyuncular önümüze getiriyor isim isim. Özellikle Amerika’da çok yoğun bir çalışma içindeyiz. Avrupa ve NBA arasında sıkışmış. NBA’de ümidini yavaş yavaş kaybeden ama ciddi bir kalitenin olduğu oyuncuları biz bir şekilde buraya getirmeye çalıştık. Onlar bize büyük katkı yaptılar. Son 2 yıl kadromuzda yetenek üst düzeydi.”
 

Üst