A
Ali Parlak
Misafir
Herşeyden önce basketbolun Okan Böke'sini bulmamız gerekiyor ama onu becerek ve isteyecek bir yönetimimiz yok. Aslında Hakan Üstünberk var ama...
Ben diyorum gitsin diye ve bunu da geçen sezon bittiğinden beri söylüyorum. Yerine gelebilecek adayları da kendi adıma yazıyorum ama yazmasam da farketmez. Kimse buradaki herhangi bir muhabbeti kendince boş muhabbet olarak nitelendiremez.Kim diyor gitsin? Kim gelecek yerine? Boş muhabbetler. Basketbolda ciddi bütçelere çıkabilecek duruma gelene kadar böyle idare edeceğiz.
Sorun elbette önce yönetimde. Hep diyorum önce yönetim değişmeli sonra koç diye ama yönetim gitmiyorsa koçun değişmesine de hayır demem. Yoksa tabi ki ilk sorun Koç değil yapı kötü ama bu yapının sorumlusu da bu yönetim.O zaman cebinden çıkarıp bir on milyon koy her sene sana zahmet. Basketboldan anlamayan yöneticiler varken ne bekliyorsunuz? Sorunun koçda olmadığını göremiyor musunuz?
Sorun elbette önce yönetimde. Hep diyorum önce yönetim değişmeli sonra koç diye ama yönetim gitmiyorsa koçun değişmesine de hayır demem. Yoksa tabi ki ilk sorun Koç değil yapı kötü ama bu yapının sorumlusu da bu yönetim.
bir holding sahibi olsaydım koyardım on milyon basketbolun yönetimini de bana verin derdim. Emin ol bugünden çok daha iyi olurdu. Bu dediğimi Ünal Aysal yapmak istedi sponsor ol baskılarına istinaden ama beyzadeler diyor ki parayı sen ver ama biz harcayalım böyle bir dünya yok
Şu şartlarda ve takım belirli bir düzende oynayıp hem keyif veriyor hem sahada savaşıyorken cidden koçu gönderip kimi getirmeyi düşünüyorsunuz?
Galatasaray'ı sadece bir iç saha takımı yapmaktan ziyade belli bir oyun karakteriyle her türlü arena ve şartta başabaş mücadele edebilecek, en azından oyunun belli bölümünde kendi ezber oyununu dikte edecek, Auguste ve Tai'nin önderliğinde bir takımın belli eşiği hiçbir şekilde aşamayacağını 2 yıldan kısa sürede idrak edecek bir hoca. Tabii bunları da yapmak için çalışanını mağdur etmeyip maaşlarını düzenli ödeyecek, hepi topu 3 yıl öncesinin Eurocup şampiyonuyken hedef oyuncusunu daha az maaşa Şampiyonlar Ligi takımına kaybetmeyecek yönetim yapılanması lazım. Ertuğrul Erdoğan şu şartlarda aza tamah gibi duruyor. Ama Galatasaray gibi bir kulüpte yer alıp 2 yılda 4 takımın ciddi mücadele verebildiği ligde bir normal sezon 3.'lüğü aldı diye ısrarla yerinde sayan Ertuğrul Erdoğan'ı değişilmez bir konuma oturtmak garip kaçıyor.
Gökhan Bey zaten özellikle üzerine basa basa vurguladım bu şartlarda diye, farklı şartlarda farklı alternatifler olabilir tabii. Değişilmez bir konumu yok kimsenin. Ama mevcut bütçe ve şube yapılanması ile takımın kötü gittiğini söylemek haksızlık olmaz mı sizce de? Bu sene daha belirleyici olabilir ligdeki rekabetin biraz artması ile ve şu an sahada kötü gittiğimizi söylemek mümkün mü?
Haklı olduğunuz ve katıldığım tarafları olmakla birlikte katılmadığım tarafları da var. Peki o halde sorumu tekrarlayayım, mevcut şartlar altında hangi koçu tercih edersiniz?
Aşağılık kompleksi filan söz konusu değil. Hiçbir kompleksi olan bir insan değilimdir. Ünal Aysal olsa mourinho’yu bile getirebilirdi ama Mustafa Cengiz yetersiz hiç kimse kusura bakmasın. Bazı gerçekler balçıkla sıvanmazBu kadar da aşağılık kompleksi içinde olunmaz ama. David Blatt kim ki Galatasaray başkanı ondan randevu bile alamayacakmış. Daha iki sene önce daçkayı çalıştıran adam değil mi bu. Ondan önce Efes’i çalıştırıp içine eden adam değil miydi. Oly’de de başarısızdı hastalık bahane edildi gönderildi. Ortaya para konulduğu taktirde avrupada çalışabilecek her hoca bizde de çalışır.
Her sene düzenli 20 milyon dolar koyan biri gelsin avrupanın en iyi hocası gelir. Obra fenere para olmasa gelir miydi, adama her sene iyi takım kurulma sözü verildi kendisine de iyi para verildi o şekilde geldi. Bunu da fener yönetimi değil ülker yaptı. Varsa aramızda 20 milyon dolar koyacak babayiğit şube orda, Mustafa Cengiz sene başında da çağrı yaptı gelsin alsın yönetsin şubeyi dedi. Bu paraları koyacak adam yoksa -ki yok ve bu yönetimin suçu da değil- bu mütevazı bütçelerle idare etmek zorundayız. Bu yönetimde hiç değilse oyuncuların paraları ödenmedi idmana çıkmama kararı aldılar lafları duymuyoruz, iyi kötü bir mali disiplin oluştu. Geçmişin borçları temizlendi ki bu çok önemliydi. Ertuğrul hoca da elinden geleni yapıyor, elbet her zaman daha iyisi olur ama bu bütçelerle de efesi veya feneri geçmemiz mucize olur. Adamların bir oyuncusuna verdiği parayla biz komple takım kuruyoruz. O mucizeyi yıllar önce karşıyaka gerçekleştirdi ama dediğim gibi adı üstünde mucize, bir daha öyle bir şampiyonluk olur mu bilmem.