Eurobasket Women 2017

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
K

Kürşat Kosovalı

Misafir
Bugün Slovakya maçı ile başlıyoruz. Nevriye olmadan ilk turnuva bakalım takım nasıl reaksiyon verecek.

Valla grubun en zayif takimi slovakya ne yapar eder 10 fark ve uzeri yeneriz. ha sonrasi ne olur bilemem- ilk iki karsilasmayi 4 er period izledim donusumlu olarak ekranda belarus italya bilgisayarda da belcika karadag macini - edindigim ilk izlenimler italya ve belcika daha dertli toplu ama yetersiz belarus ve karadag ise bilincsizce hizli hucumlarla sayi bulmaya gittiler.

Kagit uzerinde ispanyanin favori oldugunu dusunuyorum. oyuncularinida goz onunde bulundurunca bu pekisiyor kafamda. Fransa ise Gruda ve Yacobuo yu kadroya almayarak hayal kirikligina ugratti beni. birbirleriyle karsilasmazlarsa ispanya fransa finali olacak gibi gorunse de sanki bir suprizle ispanyanin karsisina baska bir rakip cikacakmis hissine kapildim. belki rusya belki sirbistan gibi gibi.

Sakatlik olmasin dilegimle bol sayili maclar izleriz ins.

Guzel kardesim bana gore mac ortada, ha iddaa oynayacaksan eger handikapli italyayi tercih etmek mantikli , en son yaptigimiz maca gore degerlendirme yaptim 50 - 44 yendigimiz buna gore italya aksiyan 2 bolgesine sayi katkisi veren oyuncular bulmus bizde de aksine nevriye ve lara sanders yok - tek artimiz pota altindaki Holingwort ismini yazamamis olabilirim :)

Cok cekismeli gececektir. uzarsa sasirmam.

Guzel kardesim bana gore mac ortada, ha iddaa oynayacaksan eger handikapli italyayi tercih etmek mantikli , en son yaptigimiz maca gore degerlendirme yaptim 50 - 44 yendigimiz buna gore italya aksiyan 2 bolgesine sayi katkisi veren oyuncular bulmus bizde de aksine nevriye ve lara sanders yok - tek artimiz pota altindaki Holingwort ismini yazamamis olabilirim :)

Cok cekismeli gececektir. uzarsa sasirmam.

İddaa oynamıyacam da gruptaki sıralamamızı direkt belirleyecek maç grup lideri çıkarsak önümüz açık ondan sordum teşekkürler.

Hollingsworth masaya yumruğunu vurarak aldırdı maçı ve grup liderliğini garantiledik ama diğer oyuncular bugün ki gibi oynamaya devam ederse işimiz zor ; Hollingsworth
29 sayı attı , takımın kalanı 25 ve yüzde olarakta baya baya kötülerdi.

Oynadığımız iki maçta dün Slovakya'dan Barbara Balintova, bugün İtalya'dan Cecelia Zandalasini'yi çok beğendim. Balintova 22, Zandalasini 21 yaşında. Slovak Kosice'de, İtalyan Schio'da oynuyor. Her ikisinin de takımları seneye Euroleague'de yok. Hem nispeten ucuz maliyetli olmaları, hem de anlımızın teriyle elde ettiğimiz Euroleague biletini cebimizde bulundurmamız nedeniyle bu tarz hedef transferlere yönelmemiz akıllıca olur. Bilhassa Balintova çok değerli bir oyuncu. Çok düzgün bir şutu olmasının yanı sıra top hakimiyeti ve pasörlüğü de çok üst seviyede.

Bizim takımımızı yorumlamak gerekirse de tarihinin en değerli oyuncusunun emekliliğinden sonra ilk kez büyük bir turnuva oynayan takıma göre kızlar beklenenden de çok büyük bir karakter ortaya koyuyorlar. Klasik bir Ekrem Memnun takımı olarak yine her maçta rakibin yediğinden daha azını yemeye başaracak bir yapıdayız. Bu takım 40 atarak da maç kazanır ama dar rotasyonda faul problemi yaşadığımız günde büyük sıkıntı yaşarız tabii. Hele de Birsel-Işıl'ın böyle oynadığı günde galip gelmek büyük piyango oldu. Quanitra kendini muazzam geliştirmiş Yakın Doğu'da. Eski dengesizliklerinden eser yok. Çok daha kontrollü ve sakin kalabiliyor sahada. Fizik avantajlarını az da olsa beyniyle birleştirince böyle rakamlar da çok uçuk kalmıyor bu potansiyelde bir oyuncu için.

Sonuçta en sevdiğim milli takım yine alnının akıyla ülkemizi bir büyük turnuvada daha temsil etmeye devam ediyor. Başlarında Ekrem Memnun'un olması da ayrı bir gurur ve sevinç kaynağı benim için. Yolları açık olsun.

Zor da olsa kazandık. Umarım ilerleyen maçlarda daha iyi bir hücum performansı sergileriz.

Zandalasini Familia'da kaç para maaş alıyor acaba? :)

Birsel kulüp takımındaki loserlığını milli takıma taşımaz umarım. Lindsay Whalen gibi bir guardımız olsaydı keşke.

İtalya'nın kısaları baya iyiymiş hem savunmada hem de hücumda bizi durdurdular. Zandalasini'nin sözleşmesi ne durumda bi öğrenmek lazım. 3 numaradaki eksikliğimize çözüm olur ve kıta dışı hakkını da uzundan yana kullanırız.

Herkes Zandalasini' ye gözünü dikmiş maşallah :) Eli çok düzgün kızın, öyle bayan basketboldaki absürt atış stili de yok.Hücumda gönül rahatlığıyla topu ver. Winner bir oyuncu.

Cecilia Zandalasini Euroleague takımlarını gözdesi zaten. Herkes peşindeyken "ihtiyacımız var" yorumu biraz talihsiz olmuş. Schio'da muhteşem bir sezon geçirdi hiç mi Eurolegue takip etmediniz?

Cecilia Zandalasini Euroleague takımlarını gözdesi zaten. Herkes peşindeyken "ihtiyacımız var" yorumu biraz talihsiz olmuş. Schio'da muhteşem bir sezon geçirdi hiç mi Eurolegue takip etmediniz?

Burada böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var denmesinin nasıl bir talihsizlik olduğunu açıklar mısınız? Skorer guard pozisyonunda eksik olduğunu düşünen birisi gelip burada Diana Taurasi gibi birine ihtiyacımız var diyebilir. Sizden başkası bilmiyor mu? Ya da sizden başkası takip edemez mi? Bir oyuncuyu beğenip böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var yazamaz mı?

Burada böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var denmesinin nasıl bir talihsizlik olduğunu açıklar mısınız? Skorer guard pozisyonunda eksik olduğunu düşünen birisi gelip burada Diana Taurasi gibi birine ihtiyacımız var diyebilir. Sizden başkası bilmiyor mu? Ya da sizden başkası takip edemez mi? Bir oyuncuyu beğenip böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var yazamaz mı?

Yazabilir tabi, yazsın, yazmış da. Burası bunun için var. Rivaldo ve Figo'yu izleyip beğenip almak isteyen Fenerli yöneticiler de insan.

Bende dahil, ilk kez izleyenlerdenim. Erkek basketbolundan,Nba'den, Galatasaray bayandan fırsatımız kalmamış Schio'yu takip etmeye kusura bakmayın. Fiba livestats'dan da bakamamışız kaç sayı atmış,neler yapmış diye. Belki Schio final four a kalsaydı, o zaman dikkatimizi çekerdi.

Benim asıl çözemediğim nokta,böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var sözünün nesi komik veya nesi talihsiz bir yorum ? Siz iyi oynayan bir futbolcu veya bir basketbolcu gördüğünüzde, böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var,bizde oynasa iyi olur cümleleri yerine patlıcan musakka mı diyorsunuz acaba merak ettim ?