Eurochallenge 2. Tur 1. Maç | Galatasaray CC 91 - 104 Virtus Bologna

Re: Eurochallenge | Galatasaray-Virtus Bologna

Ben yine de tebrik ediyorum aslanları. Bu yıl ne yazık ki yenilmeye başladık mı maçı çeviremiyoruz. Maç kopup gidiyor. Orada birilerinin devreye girmesi lazım ama bunu bu yıl hiç yapamadık. Bu kadar az basketçiyle bunu yapmak çok zordu bugün. Ama yine de çok sayı yedik. Umarım sakatlar bir an önce iyileşir ve transfer gerçekleşir.

Bu maçı abartmanın anlamı yok.Çok iyi bir rakibe karşı oynadık ve bir sürü eksiğimiz vardı.

Her yenilgiden sonra Murat Özyere laf atmanın manası yok.Görevi sırasında da sonrasında da elinden gelen herşeyi yapmıştır.Artık çok değerli Koray Hocamız var bundan sonrası onun sorumluluğundadır.

Bugün yine tribünler dolu doluydu.Birde saati değiştirildi Galatasaray taraftarı gelebilsin diye gerçekten taraftarlarımızı tebrik ediyorum.Daha çok başarılar göreceğiz!!!

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
arkadaşlar takımımızın bu gruptan çıkma şansı nedir

Bence kupanın favorilerinden biriyle oynadık. Eğer sakatlar düzelir ve uygun bir transfer yapılırsa diğer iki rakibi geçeriz diye düşünüyorum.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
arkadaşlar takımımızın bu gruptan çıkma şansı nedir
Sakatlar + İyi bir uzun geldiği taktirde cok yüksek buluyorum şansımızı . Neden diye sorarsan , bu takım 7 - 8 kişiyle 2,5 çeyrek mücadele ediyorsa (Faul problemine rağmen) Tam kadro takım hayli hayli bu grubu sallar .

6 Kisilik rotasyonla boylesine basketbolu bilen bi takima karsi alinan maglubiyet beni sasirtmadi .

Ama yinede Milan Gurovic'in topla daha sık bulusturulmasi gerekirdi .

Mucadele icin tesekkurler Galatasaray.

Ender Tunasız' Alıntı:
basketbola fransız murat özyer yüzünden bu maçı kaybettik..0 savunma gücüne sahip bir kadro kurmuş.BRAVO ONA
Ligin en az sayı yiyen takımıyız.En azından burada ciddi insanların yazıları olsun.Dalga geçer gibi yazmayın.

Maçı izleyemedim ama sonuç kötü olmuş. Aslında şu şartlarda pekte sürpriz olmadı. Yinede herşey bitmiş değil, daha grubun ilk maçı. Bu arada halen takviye konusunda bu kadar ağır davranılmasına anlam veremiyorum. Bu şartlarda Hüseyin ve Cüneyt'e çok yük biniyor ve en son Cüneyt sakatlandı işte. Sıradaki Hüseyin olmadan bir an önce önlemi almakta fayda var, işleri dahada zora sokmanın mantığı nedir acaba..

Bu kadroyla bundan daha fazlasını yapmamız mucize olurdu zaten ama verilen mücadele kesinlikle kötü degildi , Graves in teknik faul almasınıda olumlu buldum ayrıca bu onun hırsını gösteriyor .

Üçüncü periyodun ortalarına doğru sekiz sayı öne geçtikten sonra çok büyük bir seri yedik. O sıra yanılmıyorsam topu Graves getirmeye başlamıştı ve oyun kurmakta çok zorlandık, sayı atamadıkça savunma düştü, savunma düşünce fark açıldı. Maçın bitmesine 15-16 dakika kala sekiz sayı önde olduğumuz bir maçı böylesine kaybetmek üzücü oldu. Maalesef sert savunmaya karşı kontrolü kaybettik ve tempoyu düşüremedik.

Bu arada sürekli konu edilen Ayhan Şahaenk'in sert çemberlerinin şut yüzdesini doğrudan etkilemediğini belirtmek lazım. Bugün Bologna 14/27 51.8% gibi yüksek bir üç sayı yüzdesi ile oynadı, keza bizde 10/21 47.6% gibi iyi bir yüzdeyle attık. Esasında diğer maçlarda da ortalama oranlar oluyor. Yani düşük şut yüzdesinin ana sebepleri şut atan tarafın ritmi ve savunmanın etkinliğiyle alakalı.

Hüseyin son dönemdeki performansını sürdürüyor, dilerim böyle devam eder. Cemal oyunda kaldığı sürece gayet iyi oynadı ama, çok kolay faul alıyor. Post-up yapan oyuncuya ellerini yaslarken ve pota altındaki feyklere dikkat etmesi lazım.

Maalesef çok fazla eksik var. Milojevic'e takriben bir ay müddet verdiler, ikiye katladı... Cüneyt'in antrenmanlara başlaması asgari bir ayı bulacak gibi... Efes maçını yetişmesi zor görünüyor. Atkins'in durumu belirsiz. Yeni transfer muamma... Gaines ve Adeleke Euroleague takımlarına gitti...

Cüneyt'in dönüşü en az bir ay süreceği için, Atkins'in bir an evvel dönmesi lazım.

Bu kupada ilerleyebilmemiz için içerideki iki maçı da kazanıp, deplasmanda asgari iki galibiyet almak zorundayız.

Ayrıca bu kadar şansızlık neden hep bizi buluyor.Kader öyle bir ağ örüyor ki kahrolmamak elde değil.Kime kızacaksın ki.Bir takımın 2 guardıda sakatlanırmı aynı anda.

Çok üzülüyorum gerçekten.. Bu bütçe ile ne hallerdeyiz.. Kurumsal olmayan bir yapı..Kombine ve bilet olaylarında bile görüyoruz bunları..Ya Zizic i bir takım transfer etmek istiyor bonservis rakamında anlaşamadığın için göndermiyorsun sonra parasını ödemiyorsun bedavaya gidiyor:) Bu nasıl bir anlayış ya..Neyse çok üzgünüm İtalyan ekolünü tebrik ediyorum gerçekten..

Bologna'yı cok büyütmeyin ya tam kadro olamamamızın sıkıntılarını cektik ikinci yarı ben cok cok üzgün degilim telafi edecegiz.

Benim en çok kızgınlığım şansızlığımıza.Tam Kadro olarak düşündüğümüz zaman çok kaliteli bir kadroyuz.Ama bu takımdan Tufan,Cüneyt,Atkins,Milojevic,Zizic 5 tane üst düzey oyuncu eksik olduğu zaman böyle oluyor.Çıkarın bakalım Fbülker'den green'i,smith'i,mirsad'ı,gricek'i,semih erden'i ne oluyor.

Savunmada çok iyi olmasakta takımın mücadelesini beğendim bugün...6-7 kişilik 1 numarasız bir kadronun ortaya koyduğu performans beni tatmin etti...

Neden kimse fark açılırken almadığımız moladan bahsetmiyor. Takımın başında Özyer olmadığı için mi acaba?

Bugün mağlubiyet bekliyordum açıkçası. Takım da elinden geleni yaptı. Biz de az da olsak tribündeki yerimizi aldık. Güzel bir maç oldu yenilsek de. Sakatlarımız iyileşene kadar bu tür maçları en az sayıda görürüz inşallah.

Türk Telekom´un Eurocup maçına gittiğim için maçı takip edemedim internetten. Sonuç beni şaşırtmadı ama ilk yarıda Onur Uncu´dan aldığım dakika ve skorlar şaşırttı beni. Bu kadar eksiğimiz varken Bologna´nın maçı baştan koparacağını düşünüyordum. Mücadele eden oyuncularımıza teşekkürler...

Kerem uyan artık, Özyer gittikten sonra mola hocanın bilgisini gösteren bir kriter olmaktan çıktı...

Şu maçın sorumlusu Koray Hoca mı, asla değil. Bu kadar sakat varken Koray Hoca ne yapabilir ki?

Kerem SEÇER' Alıntı:
Neden kimse fark açılırken almadığımız moladan bahsetmiyor. Takımın başında Özyer olmadığı için mi acaba?

Bugün mağlubiyet bekliyordum açıkçası. Takım da elinden geleni yaptı. Biz de az da olsak tribündeki yerimizi aldık. Güzel bir maç oldu yenilsek de. Sakatlarımız iyileşene kadar bu tür maçları en az sayıda görürüz inşallah.
10 sayı olduğunda mola alındı diye hatırlıyorum Kerem. 15 olduğunda da almalıydı diyorsan o senin görüşün. Ben Koray hocayı suçlayacak birşey bulamam bu maçta. Murat Özyer de olsa suçlamazdım heralde, bariz şekilde kenarda birini unutmazsa ki unutacak oyuncu sayısı yoktu zaten saha kenarında.

Skor 60-52 iken üstüste yediğimiz sayılarla 62-60 iken mola alındı ama bu mola 62-60 olduğunda alınmadı. Bu skorun üstüne rakip 1 hücumdan biz de 2 hücumdan boş döndükten sonra (40 sn sonra) alındı. Neyse yeterli bir zamanmış demek ki kusura bakmayın ;)

Gökçe ben de suçlamıyorum ama kusura bakma Özyer olsa suçlardın.