Eurocup Ön Elemesi 1. Maç | Galatasaray CC 69 - 58 St. Petersburg

Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

3 uzunla oynamamıza ragmen ribaundlarda ustun tamaladık maçı, Dogukan kadroda yoktu sanırım. Shipp'in 6 ribaundı, diğer konularda oldugu gibi bugun ekstraydı. Top kaybı istatistiklerinde kagıda yansıyanlardan daha fazla top kaybı yaptık. Rochistie sıfır top kaybıyla maçı tamamlamış gozukuyor ama en az 5-6 hatalı tercih yaptı.

On gun oncesine kadar normalde oynaması beklenmeyen iki oyuncunun -Evren, Shipp- ekstra performansı ve Ermal, Tutku gibi tecrubeli ve ust perde oyuncularımızla maçı fazla zorlanmadan aldık.

Hucumda pozisyonları bitirmekte zorlansak da rakip beklentinin altında kalınca savunmayla işi hallettik. Ama ust duzey maçlarda bu pota altı bitiricikle zorlanabiliriz. Luksa hızlı ayakları, uzun boyu ve kollarıyla sagladıgı avantajı gucsuzluguyle kaybediyor. Serbest atış çalışması lazım ama kısa vadede değişecek birsey değil bu. Cibona'da da %60 civarı serbest atış kullanmış. İçeriyi de iyi savunmadık aslında, dışta topa iyi baskı yapıp, istedikleri paslara izin vermeyince içeriyi iyi kullanamadılar. Zaten boyalı alanı iyi kullanabilen bir takım izlenimi vermediler, bizim savunmamızdan bağımsız olarak. Yoksa içeride birebir savunmada aman aman bir performans ortaya koymadık. Uzun sure 4 numarada Shumpert'ı oynatmamıza ragmen eslesme avantajı kullanıp cezayı kesemediler.

Rochistie bugun için sakatlık etkilerinden kurtulmuş fit bir Tutku'nun yedeği olur ancak. Takımın genel kalitesinin cok üzerinde olan bir oyuncu değil, hazırlık maçları ve bugunku maçı baz alınca. Luksa faydalı bir oyuncu ama henuz tam anlamıyla guvenip, takımı sırtlayabilecek yetkinlikte gozukmedi, güç ve tecrube eksikliği var gibi. Savunmada gucsuzlugunden oturu rakip cok rahat dpiver edip, 2.10'luk Luksa'nın uzerinden smacı vurabildi, pek rahatsız edemedi. Semih vb. benzer ebattaki oyunculara gore oldukça yumuşak. Yıllarca Cibona'da Euroleague oynamış olsa da basit hatalara musait. Cok basit ve cabuk faul alması sorun olabilir. Uzun ihtiyacını bugun hissetmesek de bunun ana sebebi bizden çok rakibin oyun duzeni ve kadro yapısıydı bence. Kısa rotasyonumuz hiç olmadıgı geniş ve kaliteli, bu yuzden Rochistie vasatı aşamasa bile bu boşluğu hissetmeyebiliriz. Telekom'un en formda oldugu donemde İgor Milicic'in verdigi katkıdan biraz fazlasını verse yetecektir.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Can Altay' Alıntı:
10+ bitirdik ama yine de son dakikadaki saçmalıklar olmasa 13-15 bitecekti, pek iyi olmadı bu. İkinci maçta da biraz akıllı oynayarak en fazla 7-8 sayıyla mağlup oluruz gibime geliyor.

Biz bu takıma mağlup olmayız arkadaşlar, enseyi karartmayın. Son oyun olsaydı maç 16 sayı biticekti ama olmadı çok sorun deil. Takımımızın bir numaralı guardı skor anlamında bu kadar kötü oynamışken, oyunu ilk beş dakika haricinde tamamen domine ederek kazanmak büyük başarı.

Galatasaryımız eler veya elenir bence bu çok da önemli deil. Ama basketbolu bilerek oynamya çalışan, savunmada savaşan, ciddi bir basketbol takımı olması gelecek için çok önemli. Her türlü desteği hak ediyolar.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
[quote="Can Altay":hk5lag21]10+ bitirdik ama yine de son dakikadaki saçmalıklar olmasa 13-15 bitecekti, pek iyi olmadı bu. İkinci maçta da biraz akıllı oynayarak en fazla 7-8 sayıyla mağlup oluruz gibime geliyor.

Niye mağlup olalım, orada da yeneriz :)
Bu denli müthiş basketbolu görünce tabi 11 sayıya biraz burun kıvırıyoruz ama önemli bir avantaj.

Bu kadar etkili silahlara sahip bir takımı 58 sayıda tutmak kolay bir iş değil.
Shipp tam bir nokta atışı olmuş, ilk maçında gösterdi bunu. Her topa atlıyor, Graves'in bizdeki halini hatırlattı bana. Allah bozmasın maşallah :)
Shumpert'e söylenecek laf yok.
Andric serbest atışlar haricinde bence çok iyi işler yaptı. Böyle kötü atıcı da değildi aslında ama Ayhan Şahenkin sert potaları onu etkiledi sanırım.
Taylor biraz aklını kullansa müthiş bir oyuncu ancak çok hatalı tercihler yapıyor. Ribaund kovlaması, asistleri çok iyi ancak atışlarında çok hatalı tercihler yapıyor. Dikkatli olmalı.
Evren transferinin önemini bugün gördük canlı olarak. Domercant'e nefes aldırmadı, hücumda da çok iyiydi.
Ermal ilk çeyrek hariç çok iyiydi. Tutku ile 2li oyunları çok etkili oldu. Tutku savunmada aksaması haricinde takımı müthiş yönetiyor. 5 sayı 4 Ribaund 6 asist bençten gelip önemli bir katkı. Rancik tutuktu bugün biraz.

Hücumda aldığımız 16 ribaund galibiyette savunmamız haricinde çok önemli rol oynadı.

Şimdi sırada deplasmanda da bu disiplinde oynayıp, daha dikkatli olup turu geçmek var. Avantajlıyız ve bu avantajla turu da geçeceğiz![/quote:hk5lag21]


- Galatasaray Cafe Crown 29'u hücum olmak üzere toplam 48 ribaunt aldı. (resmi siteden alıntı)
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

16 hucum, 32 savunma olmak üzere 48 ribaund aldık. O bilgi doğru değil Alperen.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Kerem Seçer' Alıntı:
16 hucum, 32 savunma olmak üzere 48 ribaund aldık. O bilgi doğru değil Alperen.


Banada zaten çok ilginç geldi, resmi sitede görünce doğrudur heralde diye düşündüm :)

Bu arada Evren Büker kaç numara giyiyor maçı izledim ama hiç aklıma gelmedi numarası :) :) :)
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Öncelikle takımımızı kutluyorum.Zorlu tek tek baktığımızda bizden çok daha tecrübeli bir rakibe karşı bu kadar oynanabilirdi.11 sayı ile galip geldik bu hayıflanacak bir skor değildir hiç bir zaman.

Maçı çok fazla takip edemediğim için teknik yorum yapmak bu maçlık benim haddime düşmez ancak bu takımın bu direnci ve bu teknik heyeti ile bu turu rahat rahat geçeceğini burada atamadığımız farkı orada atacağımızı düşünüyorum.Zira bu galibiyet takımın moral motivasyonunu çok üst seviyeye çekecektir.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Galatasaray, kırmızı tribünlere boyalı Ayhan Şahenk?te Rus rakibi Spartak Snt. Petersburg karşısında çok daha farklı kazanabileceği maçtan 69-58 galip ayrıldı.

Sakatlıktan sonra çok iyi bir dönüş yapan Josh Shipp?in ilk periyodda attığı 10 sayıyla oyunu önde götürmeye başlayan Sarı-Kırmızılılar farkı 14 sayıya kadar çıkardı ancak öldürücü darbeyi vuramadı.

Çok iyi savunma yaparak sadece 58 sayıya izin veren Galatasaray, aynı başarıyı hücumda gösteremedi. 10 serbest atışı kaçıran (13/23), üç sayılık atışlarda yüzde 25 (4/16) isabet sağlayan Galatasaray, 16 hücum ribaundu almasına rağmen çember altından çok atış kaçırdı.

Trabzon?dan ?U? dönüşü yapan Evren Büker, geçen sezonki başarılı performansını ilk resmi maçında da sürdürdü ve 12 sayı (2/2 serbest atış, 0/1 üç sayı, 5/8 iki sayı) katdederken, 5 de ribaund aldı. Galatasaray?da çift haneli skora ulaşan diğer isimler Ermal (12), Josh (12) ve Shumpert (10) oldu.


GALATASARAY(69): J. Shipp 12 (6 ribaund, 1 assist), Caner Topaloğlu 3 (1 ribaund), Preston Shumpert 10, Taylor Rochestie (4 ribaund, 5 assist), Tutku Açık 5 (4 ribaund, 6 assist), Luksa Andric 6 (4 ribaund, 2 assist), Radoslav Rancik 6 (6 rbaund), Haluk Yıldırım 3 (5 ribaund), Evren Büker 12 ( 5 ribaund, 1 assis), Ermal Kurtoğlu 12 (4 ribaund),
ANTRENÖR: Oktay Mahmudi
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Resmi site hücum ribaundu mücadelelerinde topa dokunmalarımızı da ribaunt olarak saydı herhalde :)

İnşallah orada da kazanır ve turu geçeriz. Bu takım kesinlikle turu geçmeyi hak ediyor. Eurocup'ı sonuna kadar hak ediyoruz.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Maçı salondan izleyen birisi olarak takımı çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Tek sorunumuz zaman zaman savunmada konsantrasyon problemi yaşamamız. Bugün de savunmada konsantrasyonu yitirdiğimiz anda rakip 5-0 7-0 gibi seriler yakaladı. Ama yinede daha ilk resmi maçını oynayan bir takıma göre gayet iyi ve disiplinliyiz.

Taraftarda çok iyiydi hakkını vermek lazım.

Tebrikler
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Daha iyi olabilirdi ancak çift haneli fark avantajdır,takımda iyiydi...Yeni bir takımız son dakikayı iyi oynamadılar diye geriye kalan 39 dakikayı görmemek olmaz...Oynadıkları ilk ciddi maçtan sonra herzamanki gibi yakıştırmasıda biraz garip kaçmış sanki...:)
Tebrikler,ışığı gördüm...
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

ntvspor.net ne kadar yanlı olduğunu yine gösterdi. İki takımımızın Avrupa'da çok önemli maçları var. Onlar manşetten fenerin Olimpiyakos'tan yediği farkı veriyorlar. Galatasaray ve Beşiktaş'ın maç sonuçlarını bulabilmek için de ciddi bir çaba sarfetmek gerekiyor.
 
Re: GALATASARAY-St.Petersburg | Bugün 20:00

Emre Yüksel' Alıntı:
[quote="Şamil Turançiftçi":3evvmls1]Abicim Taksim'e oradan geliş süren nasıl olur tam bilemiyorum akşam trafiğinde ama Metrobüse yakınsan Metrobüs ile Mecidiyeköy'e geç oradan metro ile Darüşşafaka 45 dakikadan fazla zamanını almaz diye tahmin ediyorum.

şamil sen ne diyorsun yahu..
mecidiyeköyden darüşşafaka 45 dakika falan sürmez..
taş çatlasa 15 dakikadır..
ibb'nin sitesinde taksim'den darüşşafaka 22 dakika yazıyor..
mecidiyeköyden hesapla işte, bir 7-8 dk düş..
sen bizim metromuzu ankaray mı sandın şamil efendi 45 dk falan.
gerekirse füniküler hattı kurarız oraya, yine yetişiriz.. : )[/quote:3evvmls1]

Vay Arkadaş olay olmuş resmen :) .

Emre abi ben Zeytinburnu'dan toplam tahmini süreyi söyledim yahu :) .
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Son 2 dk yı akıllı oynasak 17 sayı yapabilirdik farkı. 15 ken 13 e düştü son top bize kaldı top kaybı yapıp 11 e düşürmelerini sağladık. İnşallah aramayız bu sayıları. Deplasmanda bu kadar iyi oynayabileceğimizi sanmıyorum.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

son 2 dkyı tribün ve taraftar biraz daha akıılı davransaydık 17 20syı olabilirdi.
Ama her şeye rağmen çok güzel bir akşamdı.Gelenlerin yüreklerina sağlık.Tüm oyunculara teşekkürler.
BİLETİmi atmıyorum.Gelen avrupa şampiyıonluğun ilk maçınn bileti olucak inşallah.
SHİİP EFSANE OLUR
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Deplasmandaki mac kesinlikle cok zor gececek, bu kadar üstün göründügümüz bir maci sadece 11 sayiyla kazanmamiz kötü oldu. St. Petersburg'u bu kadar kötü bir daha yakalayacagimizi sanmiyorum.

Savunmamizin da hakkini vermek lazim, uzun zamandir böyle savunma görmüyorduk Euroleague seviyesinde desem abartmis olmam heralde.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Herşeyden önce Rus ekolünün çok önemli bir takımını daha yeni kurulmuş olan düzeni yeni yeni oturmaya başlayan bir takım olarak 10+ mağlup ediyorsak bu büyük bir iştir kimse olayın bu yönüne bakmadan skor yorumculuğu yapıyor!..

Takım genel anlamda çok iyi kısaca Oktay MAHMUTİ takımı dememize ramak kalmış.

Evren çok ama çok önemli bir transfer olduğunu ve maç sonunda seyirci ile kucaklaşıp 2 aylık ayrılığın üzerine sünger çektiğini göstermiş oldu...

Deplasman da hakemler önemli bir faktör olacaktır ki burada Oktay koç üzerine düşeni, gereğini yapacaktır ;)

Bu galibiyette emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Bu arada Evren Büker kaç numara giyiyor maçı izledim ama hiç aklıma gelmedi numarası :) :) :)[/quote]

16 numarali Formayi giydi Evren :)
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Deplasmanda biraz taraftar desteği olsa aslında güzel olabilir,oyuncularımız kendilerini yanlız hissetmemiş olurlardı...
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Salih Coskun' Alıntı:
Deplasmandaki mac kesinlikle cok zor gececek, bu kadar üstün göründügümüz bir maci sadece 11 sayiyla kazanmamiz kötü oldu. St. Petersburg'u bu kadar kötü bir daha yakalayacagimizi sanmiyorum.

Haftaya bir daha yakalarız merak etmeyin :).

Şaka bir yana bu savunma performansıyla biz onları kötü gösterdik, zaten toplama bir takım olduğu için bireysel performans üzerinden hucum etmeyi tercih ediyolar. Domercant ayni agresiflikte savunabilirsek ve taylor en azından bi 8 sayı civarı katkı verirse biz bu takımı ordada yeneriz, çünkü takım olarak hazır olan biziz bu kesin. Ayrıca coaching olarak daha hazır olduğumuz çıktı ortaya. Adamlar daha ship in kim olduğunu kaç numarada oynadığını anlayana kadar 10 sayı yediler shipten. Bence bjk maçının istatiklerinin verilmemesi de bundan dolayı. O maçta ship kesin oynadı ve baya bi performans verdi, hocada bunu cok güzel bir şekilde sakladı.

Bu arada Evren Büker i hem domercant savunması hem hucumda 12 sayı üretmesi ile kutluyorum, onu geri kazanan yöneticilerimizi kutluyorum.
 

Üst