Eurocup Ön Elemesi 1. Maç | Galatasaray CC 69 - 58 St. Petersburg

Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Takımımızı tebrik ediyorum,Evren'in son anda takıma dahil olması bizim açımızdan çok iyi bir gelişme oldu,bu takım ilerliyen zamanlarda daha iyi olacak.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Cem Erzen' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":3u4sp3v5]Deplasmandaki mac kesinlikle cok zor gececek, bu kadar üstün göründügümüz bir maci sadece 11 sayiyla kazanmamiz kötü oldu. St. Petersburg'u bu kadar kötü bir daha yakalayacagimizi sanmiyorum.

Haftaya bir daha yakalarız merak etmeyin :).

Şaka bir yana bu savunma performansıyla biz onları kötü gösterdik, zaten toplama bir takım olduğu için bireysel performans üzerinden hucum etmeyi tercih ediyolar. Domercant ayni agresiflikte savunabilirsek ve taylor en azından bi 8 sayı civarı katkı verirse biz bu takımı ordada yeneriz, çünkü takım olarak hazır olan biziz bu kesin. Ayrıca coaching olarak daha hazır olduğumuz çıktı ortaya. Adamlar daha ship in kim olduğunu kaç numarada oynadığını anlayana kadar 10 sayı yediler shipten. Bence bjk maçının istatiklerinin verilmemesi de bundan dolayı. O maçta ship kesin oynadı ve baya bi performans verdi, hocada bunu cok güzel bir şekilde sakladı.

Bu arada Evren Büker i hem domercant savunması hem hucumda 12 sayı üretmesi ile kutluyorum, onu geri kazanan yöneticilerimizi kutluyorum.[/quote:3u4sp3v5]
Evet katiliyorum zaten sonradan biraz savunmamiza haksizlik ettigimi düsünüp düzelttim yazimi :)

Belki ben biraz gözümde büyütüyorumdur rakibi, sonucta tanimiyorum onlari ve söylenenlere göre hareket ettim su ana kadar. Cska ve Khimki'den sonra en güclü takim falan denince daha iyi bir takim bekliyordum.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Takım ve tribün maçı kazanmak istedikten sonra geriye başka seçenek kalmaz..


GSaray'in vefali taraftari macta Karagun dostu Cem Akdag diye pankart acti.Emek verenleri unutmuyorlar
Murat Özyer

Unuturmuyuz hiç..
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Maddeten olan güzelliğin ne önemi var Merve değilmi :) , Manevi değeri çok çok büyüktü gerçekten. O pankartı kim yapmışsa ellerine sağlık kıskandım doğrusu, ben yapmak isterdim :) .
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapıldı..

"Teşekkürler Kara gün dostu Cem Akdağ ! "

Boyanmasını sadece izlesem de en azından açılmasında bi elim dokundu mutluyum gururluyumm :p
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Basketboldan çok anlayan bir insan değilim öyle enine boyuna teknik yorum yapacak halim yok ama uzun konusunda sıkıntı yaşayabiliriz, bu takım zaten bizi çok heyecanlandırıyor ama bir uzun takviyesi yapılırsa neler neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Shipp gerçekten çok iyi bir oyuncu. Taylor'a herkes kızdı ama ben iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, Oktay hoca onu adam eder kumaşı sağlam.

Tutku'yu böyle savunma yaparken gördümya daha bişeye gerek yok.

Rijkaard'ı kulübede gördüğümde ne hissediyorsam kenarda Oktay hocayı gördüğümde aynı şeyleri hissettim, çok yakışıyor gerçekten.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

bugün beni evrenle shipp şaşırtı shipp sakatlıktan çıkmış gibi değildi evren ise yeni katılmış gibi değildi takıma
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Maça gidenler ve maç resimlerine bakmayanlar için ufak bir bilmece: Adnan Polat'ın gittiği her yerde yanında kim olur?

Tabii ki modacı teyze.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Özlenen dostlarla,adeta ellerinde büyüdüğüm insanlarla güzel bir gün geçti.En önemli artı bu kendi adıma.Yaklaşık 1.5 sene salonda takım desteklemeyince tempoyu kaldıramıyor insan.6. haftadan sonra kendimi bulurum. :)
Basketbola kafa yormayalı uzun zaman oldu.Teknik taktiği fazla kurcalamak istemiyorum.Birkaç izlenime değineceğim sadece.
Rotasyonumuz dar gibi geliyor bana.Bilhassa Türk oyuncu konusunda.Tutku-Ermal-Evren üçlüsü kabul.Biraz Haluk,biraz da Caner var.Avrupa'da da devam edersek bu anlamda canımız yanar diye düşünüyorum.
Fast break tercihleri noktasında Jason Williams kıvamındaydı Shipp ve Rochestie.Mükemmel savunmanın ardından kazanılan toplarda daha dikkatli olunmalı.
İyi bir kadroya karşı önemli bir skor aldık.Son 30 saniyeyi iyi oynayabilsek kapıyı kapayabilirdik.İkinci maça dair pek rahat değilim.
Doğru basketbol oynayarak güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.Oktay hocanın kenarda olmasını,savunmadaki isteği,Tutku'nun üçlüklerine sevinebilmeyi,Galatasaraylı Shumpert'i fazlasıyla sevdim.
Sarp ve Gökçe'yi uzaktan görebildim.Sarp maç sonu Spartaklılara ne söylüyordu onu merak ediyorum. :)
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Salona girebildiğimde 2.periyodun ortasıydı.. Olanları idrak edene kadar ilk yarı bitti zaten. Bence de deplasmana daha rahat gidecek skoru alabilridik ama bu da fena değil..+10 fark iyidir.. Orada nasıl bir salonda, nasıl bir tribün önünde oynayacak takımımız, bilmiyorum.. Umarım bu skor yeterli gelecektir..

Beni şu anda en çok ilgilendiren Tutku'nun durumu.. Diğer oyuncuların kapasiteleri, ne yapabilecekleri, ne kadar katkı verecekleri üç aşağı, beş yukarı belli ama Tutku'dan ne alabileceğimiz merak konusu.. Bence hala potansiyelinin çok altında ama kıpırdanmalar da yok değil sanki..
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Salon ambıyans hersey cok muhtesemdı. Son 1 dk ya kadar. Son dakıkada hakemler ve bızım anlamsız sabırsızlıgımız basıt hataları getırdı ve 11 sayı ıle kazandık Benı en cok mutlu eden Çarsamba gunu saat 20:00 ve salonda 2500 cıvarı seyırcı var. Muhtesemdı demekkı gercekten bu takım kemık seyırcı kıtlesını olusturmus. Bu gercekten salona gırdıgımde benı ınanılmaz mutlu ettı.

Macın harıcınde Oktay Hoca ıcın bısıler soylemek ıstıyorum. Macı ızledıgım yer tam bızım benchın arkasıyıdı. Ya gercekten ınanılmaz bır adam. Basketbolun Fatıh Terımı. Oyuncular ınanılmaz bır saygı ıcındeler. O saygıyı zaten seyırcı olarak sen bıle orada verıyorsun. Sankı dese kı seyırcılerden bırını oyuna sokucam 5 sn de gıyer formanı sortunu sahaya gırersın o derecede :)

Bır pozısyonda Rancık Zupan ı kacırdı ve 3 luk yedk. Sanırım Rancık babasından boyle azar ısıtmemıstır. Ben ve yanımdakıler o an soktayız. Adamın a... etti :)

Bu takım fazlasıyla destegı hak edıyor. Bakıyorumda kadroya gıren cıkan o kadar degerlı okadar kalıtelı oyuncular kı. Hıc bırı bırbırını aratmıyor. Shıpp nasıl bır adamdır bılemedım. Boyu uzun sutu cok ıyı ıcerı o kadar rahat gırıyorkı yuruyerek adam gecıp sayı buluyor. cok sakın cok rahat. Shumpertla ıkısı bızım kılıt acan oyuncularımız olacak.

Evrende cok ıyı katkı verdı. Savunması cok ıyıyıdı. Mac sonu Adnan Polat yanına cagırdı ve bısıler dedı. Galıba ıyı bır havaya gırdı. sonrada 3 lu cektırdı.
Fakat tam o esnada karsı trıbunun ust tarafrında yaklasık 20-30 kısı Bu forma kutsaldır nasıp olmaz kımseye dıye bagırmaya basladı ben pek anlamadım bellkı bır tepkıydı ama azınlıgın azınlıgı kadardı.

Ayrıca Ayhan sahenk konusunda da mactan sonra metroda kı atmosfer muthıstı gercekten. Bı an uzuldum orada oynamadıgımıza Yaklasık yarım saat metro inledi tezahuratlarla. oda zaferın kutlaması oldu :)

Son olarak umarım aldıgımız bu galıbıyet rovans ıcın yeterlı olur. Bız orada da bu takımı cok rahat yenebılırız. Sadece sakın olursak tabı. Insallah cok daha guzel gunler bızı beklıyor. Yenı bır tarıh yazabılır bu takım bu ateslı taraftarla. Ben bu taraftar kıtlesının gıderek buyucegıne emınım
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Evet metro güzeldi..
Asıl metro Seyrantepe'de olacak maç öncesi, maç sonrası..
Evren'e o kadar tepki normaldir, şerh düşenler olması normal..
Bu arada " kara gün dostu cem akdağ " diye bir pankart varmış..
Ben göremedim, doğru mudur ?
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Emre Yüksel' Alıntı:
Evet metro güzeldi..
Asıl metro Seyrantepe'de olacak maç öncesi, maç sonrası..
Evren'e o kadar tepki normaldir, şerh düşenler olması normal..
Bu arada " kara gün dostu cem akdağ " diye bir pankart varmış..
Ben göremedim, doğru mudur ?


Evet dogru mac baslarken acıldı gercekten anlamlı ve guzel bır pankartı. Yapanların elıne saglık. Sezonun ılk resmı macında hocamızı unutmamak cok ıyıydı.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Cem Diken' Alıntı:
[quote="Emre Yüksel":1g2n832v]Evet metro güzeldi..
Asıl metro Seyrantepe'de olacak maç öncesi, maç sonrası..
Evren'e o kadar tepki normaldir, şerh düşenler olması normal..
Bu arada " kara gün dostu cem akdağ " diye bir pankart varmış..
Ben göremedim, doğru mudur ?


Evet dogru mac baslarken acıldı gercekten anlamlı ve guzel bır pankartı. Yapanların elıne saglık. Sezonun ılk resmı macında hocamızı unutmamak cok ıyıydı.[/quote:1g2n832v]

maç başlarken açıldı ise görmemem normal..
şu maç 20.30 da olsa idi ne kaybederdik bilmiyorum.
kaç kişi o yokuştan aşağı koşarak indi dün akşam..
iş günü, işten gelecekler var, işi uzak olanlar var..
hafta içi maçların daha geç başlaması lazım.
Daha önce de yazdık bunları ama bir şey değişmiyor..
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Merhaba, maçla ilgili bir iki karalamak istedim.
-Takıma çok acil 5 numara transferi yapılması gerekiyor. 4 numarada Rancik, Andric rotasyonu yeterli olur ki zaten Ermal, Shumpert ve Sertaç da var. Fakat çok çok acil 5 numara gerekli.
-Takımın savunması harika, bir iki konsantrasyon eksikliğinde çok basit sayılar yedik. Fakat konsantrasyonumuzu kaybetmediğimiz sürece harika savunma yapıyoruz.
-Haluk'a verilen süreye yazık.
-Andriç kötü gözüktü fakat 5 numarada kullanıldı ve bu belli oldu ki Andrc tam olarak 5 numara değil, fakat kaçırdığı serbest atışlar çok canımızı yaktı.
-Shipp harika oynadı. Teknik heyeti kutluyorum. Evren ve Shumpert da öyle. Ermal, Tutku ve Rancik de iyiydi. Bu maçta gördüğüm kadarıyla bu takımın birinci guard'ı Tutku'dur. Taylor hem kötüydü hem de yabancı sınırından ligde yedek beklemelidir.
-Oktay hoca maçın geneline hakimdi fakat son periyot neden Shumpert'ı sakat sakat oynadı anlayamadım.
-Taraftar iyi gibi gözüktü, fakat kötüydü. Cem Akdağ'a açılan pankart harikaydı fakat hakemlerin hatalı kararlarına gerekli tepkiyi veremedi. Hakemler felaketti fakat maç sonu bir ağabey çok iyi ayar verdi : )
-Son olarak serbest atışlarımız kaçmasaydı, hakemler aleyhimize yönetmeseydi ve savunmada konsantrasyonumuzu kaybetmeseydik eminim ki 30 ve üstü sayı farkı yapabilirdik.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Shipp ve Evren´in başarımı dikkat çekiciydi. Evren alışık olduğu bir kulüpte oynamasına rağmen bu kadar kısa sürede "takıma" uyum sağlaması güzel. Keza Shipp´i savunma yaparken görmek, tüm oyuncuların istekli oyununu seyretmek ayrı bir keyif. Ne diyelim, bu takım izlenir.

Hemen hemen değinilmesi gereken her konuya değinilmiş. Şu unutulmuş diyebileceğim bir şey yok. Zaten basketbol bilgim detayları görebilecek kadar iyi değil. Uçağın hava boşluğuna düştüğünde Hasan Şaş´ın, Hakan Şükür´ün tüm dualarına katılıyorum demesinden yola çıkarak, Timur (Sağlam) ve Onur´un (Uncu) her dediğine katılıyorum diyeyim. : )

Galatasaray yönetimi vefakar olmasa da taraftarı vefakardır. Bu durumun "Kara Gün Dostu Cem Akdağ" pankartıyla bir kez daha hatırlatılmasına vesile olduğu için Yıldız Teknik´e teşekkürler. Taraftar da eski/yeni bir oyuncuya tepki veriyorsa, tepki gören kişinin bundan ders çıkarması gerekir. Taraftar maç sonu ufak bir hatırlatma yaptı Evren´e. Tadında bırakıp diğer maçlarda tekrarına girişmemek gerekir.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Shumpert'ı sakat sakat oynatmasının sebebi Luksa'nın faul problemine girmesi ya da stabil, ayakları hızlı birini içeride kullanarak eşleşme avantajı ve maçın son periyodunu daha kontrollu(temposu dusuk anlamında demiyorum, ne yaptıgını daha iyi bilen, hareketlerine hakim olan anlamında kullanıyorum) oynamak istemesi olabilir.

İki takımın oyunu arasında sayı farkının uzerinde bir fark vardı aslında. Ama bunu sonuca yeterince yansıtamadık. Luksa çok genç olmamasına ragmen -24 yaş- özelliklerine gore oynamayı henuz oturtamamış gibi gozukuyor. Son 3-4 sezon oldugu gibi boyalı alanı domine edecek adam aracagız yine umarım bu sefer buluruz.

Haluk ritmini bulamadı ama kotu oynamadı bence zaten kısıtlı sure aldı. Caner de geçen sene kaldıgı yerden devam edecek gibi. Tutku, Caner, Shipp(?) gibi oyuncularımızın sakatlıktan cıktıgını gozonune almak lazım. Yıllardan beri en zayıf halkalar yerli oyuncular olurdu ama bugun için Rochestie ve biraz da Luksa gibi geldi bana, umut verici bir durum aslında.

Luksa güçlenerek ve yanına dezavantajlarını kapatacak bir oyuncu alınarak çok daha verimli hale gelebilir. Ama Rochestie için, henuz erken olmakla birlikte izledigim 3-4 maçtan yola çıkarak, tempolu oyunla telaşlı oyunu karıştırmaması, hem sete hem de hızlı hucuma uygun yapısı dısında olumlu bir tarafını gormedim. Zamanla performansı artabilir fakat beni asıl dusunduren temel özellikleri, oyun tarzındaki, seçimlerindeki savrukluk ve kendini ozelliklerine gore oynamama gibi karakteristik özellikler ve bunlar kolay kolay değişmez. Ligimizdeki birçok takım ncaa'den referanslı oyuncuları getirebiliyorken, Shipp en yakın orneği, kısıtlı butceye ragmen bunu pek denemiyoruz. Eskiden sadece Karşıyaka yapardı bunu. Şimdi neredeyse her takımda birden fazla ncaa kariyeri parlak oyuncu var ve çogu iyi bir performans gosterip, bir ust sınıfa atlıyor. Çok da ucuza oynamayan Rochestie bu acıdan ne kadar dogru bir tercih zaman gosterecek.
 
Re: GALATASARAY 69-58 St.Petersburg

Fakat Shumpert sakatken oyunda olduğu süre içinde 2 kere adamını kaçırdı ve 4 sayıya mal oldu, bence Rancikle değişiklik yapabilirdi.
 

Üst