Cogito
0
2. Maçı bizim açımızdan bu kadar zora sokan şey aslında istatisliklerde ayna gibi parlıyor. Biz % 20 ile 3 sayılıklardan 4 isabet kaydederken, rakip % 50 ile 14 isabet bulmuş. Bu 30 sayı fark demek. 30 sayı. (Biz burdan oluşan farkı yine iyi kapatmışız) Bizde kendimize şutu iyi takım diyoruz. Atıcı takım bu. Dış atış savunmamız iyi değildi diyenler olabilir. Öylemi bilmiyorum ancak. İyi olduğunda da atıyorlar. Attılar. Bilmediğim için soruyorum. Bu oyunculardan bizde niye yok. Bütçemize mi uygun değil? Seneye Schilb yerine (benzer nitelikte Mitzov var) bu tarz bir oyuncu düşünülebilir.
.
Başka bir açıdan bakarsak da %25 ile (kendi ortalamamızın 10 altı) üçlük attığımız ve son 45 dakikaksını deplasmanda oynadığımız 85 dakikalık bir yarı final maçını %44 ile (kendi ortalamalarının 6 üstü) üçlük atan bir rakibe karşı kazandık ki onların denemeleri genelde el üstü bizimki ise açık şutlardı.Avrupa basketbolunda şutla yaşamamak şutun dibi gördüğünde de maç kazanabilmek önemli.
Kadro yapılarının farkı oyun anlayışlarınında farkı ile ilgili Canaria'nın 2-3-4 numara rotasyonlarındaki oyuncuların şutörlük dışındaki meziyetleri üst seviye için oldukça sınırlı bu arada hızlı hücüm ve dış şut dışında opsiyonlarının olmaması da psikolojik açıdan oyunculara avantaj sağlıyor.Daha önce çok yazdık hücümda B planları yok bu teknik açıdan zaaf belki ama psikolojik açıdan avantaj.Tek bir planın var ne olursa olsun onu uyguluyorsun ve uygulamaya devam edeceksin.Tercih alanın az olduğu yerde.Tercih hatası kavramı ve tercih hatası korkusu daha zayıf oluyor.Kafaca rahat olmaları da şut performanslarını olumlu etkiliyor.
Bizim takımız ise oyuncu özelliklerinden dolayı kısmen istikrasız olsada daha dengeli ve hücümda daha fazla opsiyon üretebilen farklı planlar üretebilecek bir kimyada.Belki de bu yüzden son üç maçta felaket dış şut attığımız halde en zor rakipleri eleyerek finale çıktık.Bununla birlikte genel olarak şut performansımız son üç maçtaki kadar kötü değil aslında.Schilb aslında teknik olarak çok iyi bir şutör ama psikolojik anlamda şu seviyedeki bir oyuncu için olağandışı kırılgan.Öte yandan Schilb'in sadece şutör olarak değil tam bir pg'miz olmamasınjn yarattığı boşluğu doldurması için de alındığını düşünürsek şu bütçe koşularında ve takım kimyasında yine de iyi bir sezon başı tercih olduğunu düşünüyorum.