Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria 94-81 Galatasaray

çok rahat kazanabileceğimiz bir maçta 3'lüklere engel olamadık bir türlü ve zora soktuk. ancak finale çıktık. tarih yazıldı dün gece. emeği geçen herkese büyük tebrik.biz en önemli rakibi bir tur önce eledık zaten (bayern). dolayısıyla finalde de favorinin biz oldugumuzu düşünüyorum. Abdi İpekçi' de binler tarafından kaldırılır o kupa.
elim gitmeye gitmeye yazsam da bence önümüzdeki sene bu başarı cezasız kalmaz!!!
 
Ben Boğaç'ın ve diğer arkadaşların yaptığı eleştirileri acımasız bulmadım açıkçası. Dediklerinin büyük kısmına da katılıyorum. Sadece herkes galibiyeti kutlarken, belki eleştiri için yanlış zamanda yazılmış, ama yazdıklarında üslubu da yazdıkllarıda doğruydu. Bu maçtan bu seriden eğer kupayı istiyorsak çok ders çıkarmalıyız. Herkes Gran Canaria'yı ilk maçta 14 sayı ile yenince beklentileri çok büyülttü. Ancak burası Eurocup, Euroleague değil. Ben zor maç olacağını söylemiştim, fark yeterli değildi çünkü. Ev sahibi olmak Eurocupta herşey demek. Yıllar önce benzer Formattaki Koraçta Efes'in Teamsystem Bolognayı ilk maçta 20 sayı üstü farkla yenmesine rağmen, ikinci maçta farkın nasıl tehlikeye girdiğine, hatta öncesinde FB'yi yine 20 sayı üstü yenmesine rağmen ikinci maçta zar zor turu geçtiğine şahit olanlar beni daha iyi anlar. Boğaç'ın yaptığı eleştirilerinden sadece "şanslıydık" kısmına katılmıyorum. Tek şanslı olduğumuz nokta hakemdi, bizi tuttuğundan değil, beklentilerin aksine her iki taraf içinde adil bir yönetim gösterdiler. Yoksa Lasme'nin yanı sıra Davis'in faul problemine girmesi, Aguilar'ın Sinan'ın bence harika savunmasına rağmen el üzerinden attığı üçlük şansın bizim yanımızda çok olmadığının göstergesiydi. Hele hele maç 6 sayı son 5 dakika top bizde ama top kaybı yapıyoruz, ardından basketi yiyoruz. Sonra topu oyuna sökerken bir top kaybı daha. Olacak iş değildi yani, şansıszlık mı becerisizlik mi, stres mi, rehavet mi. Adını siz koyun. Ama her ne olursa olsun tek gerçek var, "FİNALDEYİZ"
 
Kötü olduklarında nasıl yeriyorsak iyi olduklarında da övmemiz gerek. Dün akşam son yıllardaki en iyi hakem performanslarından birini gördük. Basketbol maçları için bir kaç pozisyonda yanlış karar vermek doğal olabilir bu bağlamda dün hatasız maç yönettiler demek yanlış olmaz.
 
Herkese günaydın forumun güzel insanları. Az önce uyandım dun geceki travmanın üstüne muazzam bir uyku çektim, dun bu saatler gözlerimi kapatıp maca dair paralel evrenler kurup maçı yasıyordum bugün yine ayni is ile meşgul oldum; fakat bu kez biten maç uzerinden. Dune dair çok fazla enstantane var aklımda özellikle skorun sabit kaldığı, ivmeyi elimize aldigimiz ve rakibin can yakan sayıları ile alakalı. Tabi ki son top savunması unutulur gibi değildi ama Lasme'nin sanırım Newley'i blokladigi an ve Omic posteri tekrar tekrar izlemek lazim abooo çok fenaydı.

uAmed
 
Eleştirilerin kısmen dogru olduğu ama bence Ergin Ataman hocanın cok dogru yonettiği bir maç oldu. Bu iki maçlı skor uzerinden eleme sistemi basketbol özelinde normalin dışına çıkarıyor herşeyi. Yukarda Emrah bey yazmış, farkı koruma psikolojisi ne olursa olsun stres yaratıyor. Normalde sokacagımız çoğu şut girmedi, üstüne rakip uzatma öncesi yüzde 60 ile üçlük attı. Burda şans olarak görebileceğimiz olay serbest atışlar ama işte hayatın garip tesadüfleri var, burda son anlarda rebound alıp faul alan ama ikide sıfır atan caleb, uzatma sonuna doğru rebound alamyıp seely'e faul yaptı ama oda ikide sıfır attı. Burda biz faul sokamadık orda onlar sokamadı. Sonuçta final geldi, emeği geçen hoca oyuncu herkesin eline sağlık.
 
Rakip düşündüğümüz kadar kolay değilmiş bunu anlamış olduk. Demek ki maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Elenseydik hepimiz çok üzülecektik. Özellikle uzatmada elimize geçen çokça fırsatı değerlendiremedik ve maç bir tek faul atışı ile el değiştirdi. Bu da sporun ve basketbolun güzelliği diyelim.
Finaldeki rakip de değişik bir takım. Deplasmanları çok iyi oynuyorlar, istatistikleri öyle. Umalım ki Canaria maçlarından daha rahat bir seri olsun ve bir Avrupa kupası da erkek basketbolundan gelsin.
 
Son topa kadar... Adamların 3'lük yüzdelerine bakın, iki maçta ne attılar. Bu arada Avrupa basketbolunda ne kadar ekol ülke varsa eledik sıra geldi Fransız'stas.jpga.
 
"Basketbol dahisi, analiz uzmanı, son top profesörü" diye Obradovic, "Avrupa savaşcısı, En sistemli takım, yeni ekol" diyerek FB'yi ağız dolüsü öven İsmail Şenol'un Canaria maçı sonrası sanki TBL maçı gibi yorumlamasını yazalım bi kenara. Ne tebrik ne bişey.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ya arkadaşlar eleştiri olsun ama bugün eleştirecek gün değil ben 42 yaşındayım hayatımda ilk defa erkek takımımızı finalde gördüm. 20 sene evvel Efes bunun diğer adı olan Koraç'ı almıştı ondan beri gördüğümüz kupa yok. Hele genç arkadaşlar çok şanslı bizim gibi 40 sene beklemeden bu finali gördüler muhtemelen kupayıda görecekler. Bu birdaha nasip olmaz tadını çıkarın...Eleştiri yapacak çoook zamanınız olacak.
 
İkili eleme sisteminde bu tip sonuçlar çok normal. Sonuçta ister istemez ilk maça göre kendini hazırlıyorsun. Oynayabileceğimiz en ters ve sinir bozucu bir takımla oynadık. Bazı şeyler kolay olmuyor. Eleştirmekten ziyade tadını çıkarmak lazım.
 
Turun kazanılmasında en büyük pay sahibi son periyot Omic 2 adet faul atışı yaparken,elinin üstüne tamamen sessiz salonda omiccc diye bağırıp 2 faulüde kaçırtan arkadaştır.Gözlerinden öperim.
 
Blok anının bir fotosu vardı.Micov kollarını vücudu ile aynı dikey eksende olacak şekilde öyle bir yukarı kaldırmışkı.Hakem seminerinde slayt olur.Öyle bir anda faül çalınma riskini sıfıra indirebilmeyi düşünmek ve uygulamak muazzam ya da öyle bir anda bile alışkanlığını terk etmemek lazım belkide
 
Kötü oynayan Schilb, Sinan ve faul problemine erken giren uzunlarımıza rağmen muhteşem bir zafer kazandık . Uzatma bölümünü uzunsuz kazanarak ne kadar maçı istediğimizi ortaya koyduk zaten.

Pek çok şey eleştirilebilir ama yeri ve zamanı hiç ama hiç değil gibi final serisine daha zamanımız var o süreçte eksiklerimizi yapmamız gerekenleri kendimizce yazarız

Her şeye rağmen TEBRİKLER TAKIM . TEBRİKLER MİCOV
 
Ya arkadaşlar eleştiri olsun ama bugün eleştirecek gün değil ben 42 yaşındayım hayatımda ilk defa erkek takımımızı finalde gördüm. 20 sene evvel Efes bunun diğer adı olan Koraç'ı almıştı ondan beri gördüğümüz kupa yok. Hele genç arkadaşlar çok şanslı bizim gibi 40 sene beklemeden bu finali gördüler muhtemelen kupayıda görecekler. Bu birdaha nasip olmaz tadını çıkarın...Eleştiri yapacak çoook zamanınız olacak.

Hakan bey, Efes'in aldığı koraç kupası dönemin 3 numaralı kupasıydı. Dönemin 2 numaralı kupası kupa galipleri kupasıdır. Yani Efes Pilsen'in aldığı kupa Beşiktaş'ın aldığı kupaya denktir. Avrupa'nın 2 numaralı kupasında finale kalan ilk ve tek Türk takımı Galatasaray'dır ve ilk şampiyonda bir aksilik olmazsa biz olacağız. Dediğiniz gibi bende yıllarca hep bu anı bekleyen birisi olarak, sevinçten bugün bile yüzümdeki tuhaf tebessümü silebilmiş değilim.
 
İstatistikleri inceleme fırsatını yeni buldum. En çok dikkatimi çeken Caniria nın 0 blok yapması. Pota altı zaafiyetlerini ilk iki periyot iyi değerlendirdik ama üçüncü çeyrekten itibaren oraya atak yapmayı unutup dışarıda top çevirdik attığımız şutlar da girmeyince avantajımızı kaybettik. Uzun zaman sonra şans yanımızdaydı da şu an kafamızı duvarlara vurmuyoruz

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Maçın teknik/taktik kısmına girmeyeceğim. Galatasaray basketboluna gönülden bağlı insanlara armağan olsun bu final bileti özellikle, Allah'ın izniyle kupayı da alacağız. Başta son bloğun kahramanı olduğu için Micov olmak üzere herkesi yürekten tebrik ediyorum.
 

Üst