Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Bugüne kadar eleştirmedim, bekledim. Fakat böyle bir taraftarın önünde potansiyelimizi de gördükten sonra konuşmamak Galatasaraylılık değildir. Takım içler acısı halde. Oyun kurucuların ikisi de rezalet. Russ Smith değil bu seviyenin oyuncusu olmak hiç bir seviyede oynayamaz. Derhal gönderilmelidir. Çocuk ne savunma yapmayı , ne oyun kurmayı bilmiyor. Oyun aklı ve saha görüşü sıfır. Yarın biletini vermezlerse hüsran daha büyük olur.

Pleiss, Dentmon, Shilb ve Diebler hamleleri ile de paraları çöpe attık. 15 kişilik çöp bir kadro kuracağımıza 10 kişilik daha donanımlı bir takım olabilirdik.

Tüm sorumluluk takıma Euro Cup'ı kazandıran Ergin Ataman hocanın. Çok amatör hatalar yaptı ve bu takımı toparlama şansı yok. Kadro dışıları hemen bırakıp yapabilirse bir tane defans yönü güçlü oyuncu transferi yapmalıyız. Aksi halde bu sezonu hoca da tamamlayamaz.

En ufak bir düzelme umudu görmediğim için radikal kararlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bu takıma savunma yaptırabilen koçun heykelini dikerler. Bu oyuncu grubu ile savunma yapmak imkansız.
Sinan-Göksenin-Emir-Deon-Tyus 5i belki ara pas yemez bu kadar.

Savunmamız iyi değilken Cska ile yapmamız pasta üstündeki krema oldu.
El üstü üçlükler bile girince direnç kalmadı.
Her yakaladığımız anda 3'lükler ilaç oldu.
Ataman son periyota Russ, Diebler dan oluşan kısalarla başladı büyük yanlıştı sonra döndü ama skor 11-2 idi.
Emir Preldzic aslanım benim.
Alex Tyus ve Russ'ta iyi ama Russ'a Euroleague'de her topu alıp içeri dalmaması öğretilmeli yoksa blok manyağı olacak.
Dentmon, Diebler ve Pleiss'in zamana ihtiyacı var ama Pleiss cok güçsüz kalıyor..

Her ne ise ne.

Son euroleague şampiyonu karşısına yepyeni ve birbiriyle hiç ciddi maç yapmamış 8 transferle cıkıyorsun 84 atıyorsun. Kaç kere eş üstü soktular 2-3'ü girmese maç kafa kafaya gelirdi.

Bu takıma güveniyorum kardeşim. Hemde sonsuz.
Akıllı mantıklı yorum yapıp sezonsal yorum yapalım günlük değil. Burası GS Basket bi farkımız olsun. Bi maçla takım yakmayalım.

5d10794791a805b92271d52daf850056.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bireysel anlamda zaten savunma olarak kötü oyunculara sahibiz ama bizde ne takım oyunu ne de takım savunması var herkes kafasına göre oynuyor.Transferi çokça eleştirilen Emir bile guardlarımızdan daha iyi oyun kuruyor hatta bugün takımı biraz olsun toparlayan oydu.

Yanlış kurulan kadro ne kadar konusursak konuşalım olay bu eger tazminat odemeyeceksek hoca bazı oyuncular icin radikal kararlar almali. Euroleague yönetimi de hizli hücum kuralını eski bicime getirmeli nba maci mi izliyoruz ben avrupa maçlarını o guzel setler için izlerdim yazik...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kadromuzun Euroleague için yeterli olduğunu düşünüyorum . Tibor bu takım için çok yetersiz. Blake ı çok severim ama bizim takımızın sisteminde şu an yeri olduğunu düşünmüyorum . Russ gereksiz zorlamalarla ve saçma top kayıplarıyla oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Austin in zamana Micov un toparlanmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Deon zamanla çok daha iyi katkı verecektir . Siteme adapte olmuş sadece rolünü henüz benimseyememiş görünüyor. Tyus yeni Lasme 'miz diyebilirim . Kaptan elinden geleni yaptı , Emir bence çok iyi oynadı , önemli yerlerde sayıları buldu , Dentmon umut vaat ediyor . Ne kadar iyi bir şutör olduğunu yine gösterdi . Takımızın oyuncu kalitesi bu mevcut kadromuz da bu . CSKA çok sistemli ve elinde afedersiniz ama basketbol kaşarı diyebileceğim De Colo ve Teodosic gibi oyuncu barındırıyor. Bu 2 oyuncuyu adil bir hakem yönetimi olmadan yenmek gerçekten çok zor . CSKA yı yenmekten bahsetmiyorum bu 2 oyuncu bizi bugün yendi . Dentmon ise talihsiz bir şekilde hatta komedi filmlerine o 2. teknik faul pozisyonunu koysak 9.6 ımdb puanı alacağından eminim. Burda stada giden abilerim kardeşlerim var . Sizler fark ne olursa olsun marşınızı bestelerinizi söylediniz . Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bu kadar kötü , hakemler karşı oyuncular tarafından provake edilmiş maçta o kadar güzel şeyler izlettiniz ki bize ( su atma olayından bahsetmiyorum) hepinizin tek tek ayaklarına seslerine yüreğine sağlık . Güzel günler göreceğiz hep birlikte nice zaferler tadacağız ABDİ İPEKÇİDE !

Tibor pleiss , Shlibb, diebler ve göksenin ' den 0 katkı aldıgımız bir macta kazanmamiz mucize olurdu . Bu listeye Dentmon ve Russ Smith'de eklenebilir . Smith ikinci periyod ufak bir kıvılcım oluştursada mac genelinde cok savruk bir görüntü cizdi . Neymiş ; gelişim liginde skor kasan bir oyuncuya 900 bin euro verip ' eurolig'in en iyi oyuncusu olacak demeyecekmişsin ' koç bu acıklamayı yaptıgında bir hayli şaşırmıştım . De colo ve teodosic karşısında ezildi gitti smith ...

Maca dair önemli bir kırılma noktasıda Ergin Ataman 'ın göksenin gibi taraftarı atesleyebilecek , savunmanin en temel taşı olan bu adamı ilk üç periyod oynatmamasiydi.. Teodosic malum agresif bir oyuncu . Sinirlerini bozabilecek yegane oyuncu göksenin . Adam güle oynaya 20 sayı attı .

Pollyanna mode on :

Micov'un sakatlıktan cıktıgı , Dentmon 'un diskalifiye oldugu , 10 yeni oyuncunun ilk kez taraftarın önüne cıktıgı macta son eurolig sampiyonuna maglup olduk.
Bu yil eurolig'in lig formatinda oynanacagini düsünürsek önümüzde daha 29 mac var . Takım zamanla birbirine alışıp daha iyi savunma yapacaktır bu kesin .

Maçın kırılma anına gelirsek ; Dentmon'un diskalifiye olmasindan sonra 7-8 dakika boyuncu aynı 5 ile oynayıp farkı 6 ' ya indirdigimiz dönemdi . Burda mecburen rotasyona gittik ve dagıldık.

Gecenin hayal kırıklıgı : Balikesir macindan sonra söyledigim gibi ; Tibor pleiss kesinlikle bu takımın oyuncusu olamaz. Ne zaman oyuna girdi , csk güle oynaya sayı buldu .

4.çeyrek başında çıkarılan 5 yüzünden geldiğimiz noktadır bu.Bu zamana kadar hocaya hep sahip çıktık ama eleştirilme vaktinin geldiğini düşünüyorum artık.Diebler gibi net şutörün varken tek bir set dahi çizmezmi insan.Bu halde ne gibi bir verim bekliyor acaba?Euroligte sokak basketbolu,kaos basketbolu işe yaramaz savunma yapamazsan seni böyle 100 e dayarlar.Göksenin işin savunma kısmında daha fazla süre almalı.Pleiss,Schilb ve Smith bugün görüldüki takımın kanayan yarası olacaklar.

Russ(900), Pleiss(700), Diebler(600), Schlib(500), 4 gereksiz oyuncu için gömdüğümüz 2,7 Milyon Dolar yazık gerçekten, 1,5 için adam akıllı 2-3 oynayan bir oyuncu, 1,2'ye de saf 5 numara alsaydık olmaz mıydı?

9 yabancı gerekli miydi? 7 tane olsun. Diyelim ki;

Dentmon-Can
Sinan-X-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Thompson-Orhan
X-Tyus

Çok mu zordu? Çok mu zordu gerçekten. Ayıp, ayıp

İlk defa bir maçtan erken çıktım yıllardır takip ederim geçen sene guard yoktu Russ ve dentmon yerine buy outlu oyuncu alsak daha iyi olurdu
Vuyukas bile pleisdan daha iyidir.
Fırsat transferi en iyi transfer net
Daye sinan tyus emir gerisi çöp
Dieblere bir pozisyon çizilmez mi arkadaş anlamadım.
De colo ve Teo deldi geçti hayatımdsgösteri maçında bu kadar ara pası smaç olmamıştır
Kadro kurarken atandan çok tutan lazım shibl diebler Pleiss thompson nedir
Kuriç renfroe honeycutt gibi oyuncular neden tutuluyor savunma var adamlarda
En kötüsü takım umut vermiyor
Basket takımı 1 ve 5 numarası kadar oynar Arroyo ndong gibi
Çok üzgünüm....İyi geceler

Diebler'a set hazırlamamak cidden çok değişik.
O halde niye aldık.
Schilb ve onun yerine Honeycutt olsaydı en azından biraz savunma ve atletizm katardı takıma.

Russ nasıl en iyi olacak anlamadım.
Pleiss çok yumuşak kalıyor.
Keşke daha sert ve atlet bir uzun alsaydik.

Daha 29 maç var.
Ben Ergin Hoca'ya güveniyorum.

Allah'ın izniyle son 8 yapacağız inşAllah...

Diebler ' ın en ufak kabahati yok . Adama set cizip 1 tane pozisyon mu hazirladik ? Kendi şutunu yaratabilen bir oyuncu olmadigini 3 yaşındaki cocuk biliyor .

Freeland ve Coorey higgins gibi önemli oyunculari eksik csk bu yılda mutlak favori .

Ergin hoca diyor ki, oyuncular yoruldu, eee sen oyuncular yorulmasın diye geniş kadro kurdun. Madem oyuncular yorulacak hakkıyla kadro kur, oynasınlar, sonrada biz de diyelim ki nefesimiz yetmedi.