Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Ne yazık ki yazın dediğimiz tüm şeyler gün geçtikçe ortaya çıkıyor..Keşke biz yanılsaydık da ilerisi için umutlu olsaydık..Pollyanna tarzı tavırlar bana göre doğru değil..Taraftar olarak bizlerin her zaman gerçekçi bakması lazım ki doğruya çabuk ulaşılsın..Tabi bu desteğimizi keseceğimiz anlamına gelmemesi lazım..Sonsuz destek en kötü günde vardır!!

Oyuna gelirsek beni şaşırtan bir sonuç olmadı!! CSKA kalibresinde bir takım değildik elbette ama biraz oyun görmek istiyor bu taraftar..Sahada kaldığımız 40 dakika boyunca bir tane organize hücum yapmadık..Merak etmeyin haftaya Kızılyldız deplasmanında da farklı bir şey izlemeyeceğiz!! Çünkü gerçekten son zamanlarda bu kadar kötü kadro planlamasına şahit olmamıştım!!

Schilb,Diebler ve Thompson yerine daha savunmacı oyuncular alınması lazım dedik yaz boyunca....Diebler'ı almayın tek yönlü oyuncu dedik vs..Bugün 1 tane oyun çizilmedi adam öyle dolaştı durdu sahada..Peki neden alındı? Schilb konusuna hiç girmiyorum bile bu seviyelerin oyuncusu hiç değil..Ne savunma ne hücum var 0..

Şu kadronun yanına "Dentmon- Sinan- Göksenin- Emir- Micov- Daye- Tyus- Pleiss" Wanamaker ve Honeycutt tarzı transferleri yapsaydık eğer şuan çok daha iyi bir takım olurduk..Bu yazdıklarımı bazılarınız eleştirebilir şimdiden böyle diyorsun diye ama her şey ortada ne yazık ki..Russ transferi ise tamamen hocaya ait ben tanımıyordum umarım geliştirir kendini..

Herkes gibi bende çok büyük hayal kırıklığı içindeyim.Gerçekci olmak gerekirse CSKA'yı yenebileceğimizi düşünmüyordum, ama bu şekilde kaybetmek çok üzdü...Schilb'de ne buluyor coach anlamak mümkün değil, bedeva'ya oynuyor olabilir ama eurocup'ı kaldıramayan adam buraları hiç kaldıramaz hala neyin inadı ! Önümüzde Emir piyangosu var yol yakınken anında gönderilmeli...Maça gelirsek adamlar makine düzeninde oynuyorlar bizde onları hiç yormadık. Alex ve Daye geçer not aldılar...Russ ve Dentmon için hala ümidimi yitirmedim.Eğer doğru yapıda oynamayı başarabilirsek çok daha faydalı olacaklardır...Micov ve Göksenini oyuna sokaması coach un hatası.Deon ve Pless ? Dibler sut atmadı sanırsam ! Hakemlere gelirsek tam bir facia'ydılar ! Ama hiç şaşırmadım...Dentmon'un ilk tekniğinde niye uyarmıyorsun demezlermi adama ? İkincisi ise tam eyyam ele temas var faul'u vermiyor...Neyse senelerdir böyleler böylede devam ederler.Savunma yapmayı öğrenebilirsek daha güzel günler bizi bekler diye ümid ediyorum :)

Arkadaşlar böyle bi savunmamız olacağını az buz herkes tahmin ediyordu bunu sezon başında zaten daha takım kurulurken biliyorduk böyle olabileceğini ama işte diyosunuz ya işte takımın zamana ihtiyacı var tamam var eyvallah ama bu takım 1tık daha fazla savunma yapar en fazla daha ötesi olmaz Schilb ne işe yarıyor bu adam paso zarar Pleiss herkes yok iyi miyi uzun boylu diyodunuz adam kendinden 23 cm kısa Heinse ezildi ya ayaklar gitmiyo çok yavaş kaç defa içeri drive eden kısayı izledi ya delirdim ama ya Daye'ye gelirsek skor olarak Erceg vari hatta daha geniş repeetuarli ama savunmada Erceg'den çok fazlası diil 1 tık üstte Tyus boğuşuyor içerde yardıma gelse en azından sayıyı yemicez izliyor sadece kendi adamini takip ediyor yardim yapmasi laızm. Russ Smith başlı başına hataydi almak belki daha iyi olucak ama bi Mccollum bile diil ki oda kesermiydi Thy'de bilemem ama o para bide Schilbe verdiğin paraya gidip adam gibi guard alırdın. Diebler bu adamin tek işi şut atmak abi bir tane bile set hazirlamaz mısın ya sen bu adami ne icin aldın şut atmicaksa maç boyunca.
Micov sakatlığı atlatamamis ama 2 tane çok basit top kaybı yaptı yakışmıyor reise biraz daha zamana ihtiyaci var sakatlığı atlatmak için.
Sinan ve Emir masallah çok iyilerdi bugün.
Tyus da iyi mucadele etti Thopson da iyi katki verdi fena oynamadi fauk sıkıntısı olmasaydi maçın başında daha da iyi olabilirdi.

Defans yapmayı bilmemeyi anlarım fakat defans için gayret göstermemeyi anlamam, takımda 3 faul alan oyuncu yok! dikkatinizi çekerim.

Böyle bir mağlubiyetin sonuçları nelerdir?
- Bir kere daha 7 dakika kala salonu terk edenler var ya hani bir gazla "bu sene hele bi gidelim bakalım takım Eurocup'ı almış diyorlar bi görelim" diyenler, işte onlar bir daha gelmezler muhtemelen, bilet fiyatlarını da makul tutmamız kaydıyla tabi, Bu çok iyi bir şey.
- Biz kiminle oyanarsak oynayalım favori olmayacaktık şu halimizle, o yüzden Cska ile başlamak gayet şanslı bir fikstür bence, bundan daha iyisi ise bu maçın deplasmanda olması olurdu.
- Takım, hoca, taraftar... Herkes gerçeklerin en acı şekilde farkına vardı, dibi çok çabuk gördük ve silkelenmek için en uygun zaman bence bu, 10 gün içerisinde muazzam bir tempoda savunma, takım uyumu ve taktik antremanları yapmamız gerekli, hoca da bir silkelenecektir, hiç bir şartta son periyoda o beşle çıkılmazdı, bunu en iyi Ergin Hoca biliyor olmalıydı, taraftar da kendine gelmeli, burası başka bir platform, lobiler konuşur, Rus, İspanyol ve Yunan lobileri her zaman çalışır, Türk takımlarının da biz hariç üçünün de bir lobisi olduğunu düşünüyorum, burada hem hoca hem taraftar bunun farkında olarak, her anın kıymetini bilerek hareket etmeli.
- Kızılyıldız maçı bir fırsat bizim için, iyi bir mental hazırlık ile Maccabi ile de başabaş oynayabiliriz, 28 Ekim Fb maçına kadar takım uyumu en azından yüzde 70 seviyelerine gelmeli, hatta keskin bazı kararlar verilmeli, Pleiss'tan direk vazgeçilmeli bence mesela.
- Vaktimiz çok dar ilk 4 maçtan 3'ü evimizde ve amacımız en azından 2 galibiyet çıkarmak olmalı, bu yüzden bu kadar ağır bir yenilginin faydalı olduğu kanaatindeyim.

Ya şu takımda varya yabancı olarak Schilb niye var Emir var zaten çok daha iyisi Diebler bence şu durumda gereksiz 2 tane kendi oyununu oynayan guard var ne kadar mantıklı sizce? Pleiss ne yapar bu adam ne bekliyoruz biz bu adamdan? Şöyle P.young gibi Strawberry gibi 2 tane sağlam savunma yapicak fizikli adam olsaydi keşke bu takım o zmaan biseye benzerdi ama malesef ki malesef Aradorili Nolan Smith li Pocius lu sezon gibi olmaz insallah

takımın yenilmesi hiç umrum da değil, rakip CSK olunca yenilebilirsiniz ki çok normal. Fakat canımı sıkan saha içinde takım ne yaptığını bilmiyor. Kim ne oynayacak, kim hangi oyuncuyu savunacak veya ne şekilde savunma yapacak, aynı şekilde hücumda öyle. Sırf bu yüzden aynı basketleri farklı kişilerden yedik maç boyunca. Takımın iyi savunma yapmadığını hepimiz biliyoruz, ama takımın ne yaptığını bilmemesi hem hucum da hem de savunmada, işte asıl can sıkan konu bu.

Ya şu takımda varya yabancı olarak Schilb niye var Emir var zaten çok daha iyisi Diebler bence şu durumda gereksiz 2 tane kendi oyununu oynayan guard var ne kadar mantıklı sizce? Pleiss ne yapar bu adam ne bekliyoruz biz bu adamdan? Şöyle P.young gibi Strawberry gibi 2 tane sağlam savunma yapicak fizikli adam olsaydi keşke bu takım o zmaan biseye benzerdi ama malesef ki malesef Aradorili Nolan Smith li Pocius lu sezon gibi olmaz insallah
Kadro yapılanmasını anlamak çok zor zaten.Gou'yu zorlayıp alsaydık Strawberry-j.Carter gibi ucuz ve atletizm katacak savunması da orta şeker oyuncuları doluştursaydık fena bir yapılanma olmazdı.Yani 2-3 mevkiye iyi para harcamak lazımdı bence..Bir de guardlar çok garip.Dentmon-Russ bunlar bırak birbirini tamamlamayı ikisi beraber bir guard pozisyonunu tamamlayamadılar.Bazı arkadaşlar organizasyon görmedik diyorlar ya kardeşim ne organizasyonu bu adamların ikisi de kendi hesabına çalışıyor.Huertas mı var ki organizasyon göreceğiz.Bir guard daha farklı tipte olmalıydı sanki

Şu takımda bu olsaydı iyi olurdu söylemlerini birakalim artık oraları çoktan geçtik. Bugünkü ve en son oynadığımız lig maçına dair her türlü eleştiriye saygı duyarim ama Diebler konusunda fazla acımasız davranıyor bazı arkadaşlar. Adama bir tane oyun çizilmiyor ki ne yapsın. Rolü dışında şeyler beklemek bence büyük haksızlık ona.

uAmed

- Bir kere daha 7 dakika kala salonu terk edenler var ya hani bir gazla "bu sene hele bi gidelim bakalım takım Eurocup'ı almış diyorlar bi görelim" diyenler, işte onlar bir daha gelmezler muhtemelen, bilet fiyatlarını da makul tutmamız kaydıyla tabi, Bu çok iyi bir şey.
- Biz kiminle oyanarsak oynayalım favori olmayacaktık şu halimizle, o yüzden Cska ile başlamak gayet şanslı bir fikstür bence, bundan daha iyisi ise bu maçın deplasmanda olması olurdu.
- Takım, hoca, taraftar... Herkes gerçeklerin en acı şekilde farkına vardı, dibi çok çabuk gördük ve silkelenmek için en uygun zaman bence bu, 10 gün içerisinde muazzam bir tempoda savunma, takım uyumu ve taktik antremanları yapmamız gerekli, hoca da bir silkelenecektir, hiç bir şartta son periyoda o beşle çıkılmazdı, bunu en iyi Ergin Hoca biliyor olmalıydı, taraftar da kendine gelmeli, burası başka bir platform, lobiler konuşur, Rus, İspanyol ve Yunan lobileri her zaman çalışır, Türk takımlarının da biz hariç üçünün de bir lobisi olduğunu düşünüyorum, burada hem hoca hem taraftar bunun farkında olarak, her anın kıymetini bilerek hareket etmeli.
- Kızılyıldız maçı bir fırsat bizim için, iyi bir mental hazırlık ile Maccabi ile de başabaş oynayabiliriz, 28 Ekim Fb maçına kadar takım uyumu en azından yüzde 70 seviyelerine gelmeli, hatta keskin bazı kararlar verilmeli, Pleiss'tan direk vazgeçilmeli bence mesela.
- Vaktimiz çok dar ilk 4 maçtan 3'ü evimizde ve amacımız en azından 2 galibiyet çıkarmak olmalı, bu yüzden bu kadar ağır bir yenilginin faydalı olduğu kanaatindeyim.

Tamamen katiliyorum. Sadece Pleiss degil kesin 1 numara ihtiyacida var. İki oyunkurucu için toplam 1.6 milyon usd harcadık ama hala sinan guard oynuyor. Adam gibi bir guard, keşke markoviç'i alsaydı hoca, ve atlet bi beş ile sezon döner. Yoksa bu şekildr hayal kırıklığı olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yıkıcı olup tepki almayan, iyimser olup tepki almayan nadir mantıklı yorumlardan biri.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kızılyıldız ve FB maçlarında ceza alma ihtimalimiz var mı?

Bir de atılan madeni para yanımdaki arkadaşın kafasına çarptı, çakmak da benim kafamı sıyırdı geçti. Madde atanlara laf edildiği için duyar kasıyorsunuz, sevgi pıtırcıklığı yapıyorsunuz diye eleştirenler bir gün komaya girmezler inşallah. Senin davranışını hoş gördüğün taraftarının (!) attığı madde Teodosic'i oyun dışı bırakmadı, yine senin renktaşının kafasına çarptı. O maddeyi atan aklı kıtları salonlara sokmamak lazım. İnşallah Kızılyıldız ve FB maçlarını izlememize engel olmazlar. Aslında çok ağır küfürleri hak ediyorlar ama burası uygun platform değil.

Maça gelince; GS savunması-GS taraftarı ve EL hakemleri maçın içine etti.

Kimse erken demesin lütfen, Dentmon ve Pleiss acilen bu takımdan kovulmali, Schilb ile de yollar ayrılmalı...Topla yaratabilen ve topa baskı yapabilen bir kısa ile Atletik bir çember savunucusu lazım bu takıma.... Umarim koç da bunun farkındadır

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlış anlamayın ama geçen sene kurulan takım için de benzer yorumlar duyuyordum burda.

Cska bizim rakibimiz değil zaten ama bu kadar da kötü savunma olmazdı. Genede olaya çok kötümser bakmayacağım çünkü bu takım iş yapacaktır sadece oyuncular alışmıyor düşünün sürekli dar rotasyon yapan Ergin Ataman geniş rotasyon yapmaya çalışıyor bence o da alışınca bu görüntüden çok uzak bi oyun sergileyeceğiz. Geçen sene de savunma iyi değildi başlangıçta, Mccollum çok gereksiz zorluyordu falan o yüzden biraz sabırlı olmamız lazım bence.

Hakemlerde iyice suyunu çıkardı işin bu kadar art niyetli bi yönetim görmedim ben hayatım boyunca Lamonica daha iyi niyetli yönetirdi maçı.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen sene McCollum hariç, kimse kurulan takım için berbat kelimesini kullanmadı. Hiç böyle yorumlar felan yoktu.

Bakın takımdan gitmiş ve akabinde basketbolu bırakmış Krstic ile bütün yazı geçirdik biz. Hatta ilk transfer ettiğimiz oyuncudur. Haziran'ın başında ipimizi çektik. O kadar oyuncu havuzu doluyken biz sakat oyuncu ile sözleşme imzaladık. Adam basketbolu bıraktı.

Göz göre göre bu günleri geldik. İnsanın ici acıyor gerçekten, evet bütçemiz kısıtlı olabilir ama bizde bütçeye göre hareket etmedik bu daha iç acıtıyor. 2014-2015 gibi savurduk paraları

Kızılyıldız ve FB maçlarında ceza alma ihtimalimiz var mı?

Bir de atılan madeni para yanımdaki arkadaşın kafasına çarptı, çakmak da benim kafamı sıyırdı geçti. Madde atanlara laf edildiği için duyar kasıyorsunuz, sevgi pıtırcıklığı yapıyorsunuz diye eleştirenler bir gün komaya girmezler inşallah. Senin davranışını hoş gördüğün taraftarının (!) attığı madde Teodosic'i oyun dışı bırakmadı, yine senin renktaşının kafasına çarptı. O maddeyi atan aklı kıtları salonlara sokmamak lazım. İnşallah Kızılyıldız ve FB maçlarını izlememize engel olmazlar. Aslında çok ağır küfürleri hak ediyorlar ama burası uygun platform değil.

Maça gelince; GS savunması-GS taraftarı ve EL hakemleri maçın içine etti.
Umarım ceza almayız ama ceza alacaksakta 2 maç ceza alalım. Yoksa 1 maç ceza alırsak Fenerbahçe maçında bundan kat be kat fazla olaylar yaşanabilir maalesef. Ne acıdır ki bu insanlar(!) beni böyle bir düşünceye itiyor.

Galatasaray kendi içinde bu kımıl zararlılarını tespit edip gerekeni yapmalı. Ve bu bütçe ile böyle takım kurulmaz.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Yanlış anlamayın ama geçen sene kurulan takım için de benzer yorumlar duyuyordum burda.

Cska bizim rakibimiz değil zaten ama bu kadar da kötü savunma olmazdı. Genede olaya çok kötümser bakmayacağım çünkü bu takım iş yapacaktır sadece oyuncular alışmıyor düşünün sürekli dar rotasyon yapan Ergin Ataman geniş rotasyon yapmaya çalışıyor bence o da alışınca bu görüntüden çok uzak bi oyun sergileyeceğiz. Geçen sene de savunma iyi değildi başlangıçta, Mccollum çok gereksiz zorluyordu falan o yüzden biraz sabırlı olmamız lazım bence.

Hakemlerde iyice suyunu çıkardı işin bu kadar art niyetli bi yönetim görmedim ben hayatım boyunca Lamonica daha iyi niyetli yönetirdi maçı.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanılıyorsun hocam yani ben en azından şahit olmadım..Aksine o bütçeye çok iyi kadro kurulduğu söylendi daha çok..McCollum- Lasme- Dorsey sanırım bu isimler bu sene kadroda olsa kimse sesini çıkarmazdı..Şu oyuncuları yazarken bile bu sezon nasıl planlamada hata yaptığımız ortaya çıkıyor aslında..

Hakem kısmına katılıyorum suyu değil başka bir şeyini çıkardılar..Üstelik fark 10 civarlarındayken bu tarz kasıtlı düdükler olması çok ilginç..Bir şeyler döndü gibi geldi bana

Para cezası olur, seyircisiz olamaz.
Sinan-Emir-Micov-Daye-Tyus , bu 5 eurolig seviyesinde (Sağlam Micov tabi, bu hali kötü ). Buna ilave kadro kalitesini koruyacak oyuncu katkısı yok maalesef.Schilb tam bir fiyasko, harcanan paraya yazık. Oyun kurucular, 20 sayı atıp bir şeyleri kanıtlama derdindeler. Bir aceleleri var gibi. Buda Hoca ile aralarında ki psikolojik durumla ilgili. Aslında savunma yapsalar hoca için yeterli olacak ama onu yapmıyorlar.
Alan savunması denerken Dentmon önünde ki Teodisic işaret edip, tutun diye uyarıyor ama kendi önünde zaten, adam boş kalıp 3 lüğü gönderiyor. Savunma yapma niyetleri yok.
Sabretmek mi gerekiyor yada çok acil bir hamle mi yapmak gerekiyor bilemiyorum ama Hocanın tarzı yeni bir hamle olacaktır.
Kim gelirse ilaç olur Arroyo tabi ki :) (Hocanın aklından kesin geçiyordur )