Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Russ smith , Pleiss ve Shlibb ' e ödenen para ile Muratbey usakspor takım kurdu bu sene . fb karşısında izledigim lyons , shaq mckissic( 30 sayı attı ) ve monroe , tek pleiss parasına oynuyor . Şaka gibi.

Bu pleiss transferine en cok sevinenlerden biride benimdir ama bu kadar mu ruhsuz , vasıfsız olunur . Dusan cantekin ' den farkın ne senin ?

Geçen sene Euroelague'deki final maçını izleyen her kişi CSKA'nın ne tür bir oyun oynadığı ve oynayacağı kanaatine varır. Bu yüzden hoca dersine çalışmamış sözüne katılmıyorum. Hoca dersi biliyordu ancak elindeki kaynak kitaplar çok yetersizdi ve derse nasıl başlayacağı konusunda herhangi bir fikre sahip değildi bence. Elinde 9 yabancı var maçın takım adına yıldızı Sinan ve Emir. Bu demek ki bu 9 yabancının rollerini ve ne oynaması gerektiğini henüz plana dökememişsin. Schilb neden 21 dakika oynar ? Son periyoda neden bu kadar saçma bir beş ile başlarsın ? Bunlar hep takımdaki oyuncuları net bir role koyamamasından dolayı. Bunu acilen çözmek gerekiyor ve takmın en az 2 aya ihtiyacı var. Bu hazırlık dönemini de mümkün olduğu kadar minimum zarar ile geçmeliyiz.

4 senede 13 takım değiştirmiş, asist özeliği sıfır olan Dentmon'a, Türkiye liginde Yeşil Giresun, Uşak,Büyükçekmece gibi takımların bile tercih etmeyeceği Russ'a Eurolegue'de oynayacak takımı emanet edersen bu takımın pota altında Dwight Howard olsa ne yazar ? Birde üstüne geçen sene savunması yerlerde sürünen Schilb'e zam yapılarak kadroda tutuyorsun. 3 .çeyrek Csk'nın ilk 11 sayısından 8 ' ini Schilb' in adamı Fridzon atıyor ve adamlar farkın kapanmasına izin vermiyor. Savunmasını geçtim, kaçırdıgı boş iki 3 lükten sonra hücümda pota altından çembere değdiremeden panyaya attığı bir top vardı.

Pleiss ve Diebler' i eleştirmek istemiyorum.Bu iki oyuncuyu verimli kullanabilmek için doğru guard ve doğru oyun sistemi olması gerekir. Elinde asist özelliği sıfır olan 2 guard bulunuyorsa, ne Pleiss'ten yararlanabilirsin ne de Diebler'den.Bu iki oyuncu için özel oyunlar çizilip oynanmalı maç içinde ama hazırlık maçlarında ve bugün izlediğimiz takım bildiğin sokak basketbolu oynuyor.

Öncelikle Cska abartı iyi bir takım. De Colo bu kıtaya fazla. Ben Belinelli'nin gelip Avrupa'yı böyle sallayacağını düşünürdüm hep. O Nba'de tutundu ama De Colo darma duman ediyor şuan. Kısalarına mesafe verdiğin zaman üçlük atıyorlar, yakından savunursan ya ikili oyun yiyorsun ya da potaya gidip sayı alıyorlar. Teodosic hariç her oyuncusu iyi savunmacı. Ben Itoudis'i koç olarak çok beğenmem. Kendisi bir şeyler yapmazsa bu takım yine çok rahat şampiyon olur.

Bizim takıma gelirsek yaz boyunca çoğunluğun hemfikir olduğu konularda ne kadar haklı olduğunu gösteren bir maç oldu açıkçası. Savunma yapamıyoruz. Yapabilecek gibi bir halimiz de yok henüz. Geçen sene futbolda taraftar yalvardı Hamzaoğlu'na böyle takım olmaz diye. Bu sene de bu takım nasıl savunma yapacak dedi herkes ama olan oldu bir kere. Takımlara tavsiye verecek sosyal medyayı takip eden bir oluşum kursak daha iyi sanki :)

Russ'ı ben gerçekten beğeniyorum ama kendisi henüz Euroleague oyuncusu değil. Kendisinin direk böyle bir ortama hemde Ataman gibi bir koç ile atılması en büyük problemi. Daha hedefsiz bir Eurocup takımında oynasa yavaş yavaş kırıp geçirecek Avrupa'yı belki ama şuan olmuyor. Tyrice Rice olma potansiyeli olan bir adam ama çok ham ve bizim buna tahammül edecek vaktimiz maalesef yok. Bu sene böyle gidecek gibi. Çok hedef maç olduğunu düşünmüyorum bu maçın. Belli ölçüde daha iyi olacağız muhakkak.

Bence acilen Ataman istifa etmeli. Böyle kadro mu kurulur? Russ ve Pleiss sınır dışı edilip ülkeye girişi yasaklanmalı. Belki fetöcü falan ilan edilmeli. Schilb taksim meydanında taşlanmalı. Diebler, Dentmon(en önemli maçta bizi sattı,iki kez teknik aldı), ve Daye(o kadar steps mi yapılır! Nasıl basketçisin sen)nin sözleşmeleri feshedilmeli.

Ohhh kustum bende rahatım şimdi. Uyuyabilirim rahatça.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pleiss hucum yetenekleri olan iyi bir pivot ama hazır değil. Savunma zaafiyeti zaten belliydi. Peki pleiss neden aldık? 2 oyun kurucumuzda skorer, oynatan oyuncumuz emir ve sinan oluyor. Pleiss için hazırlanan bir set göremedim ben. Diebler için de keza.. Bireysek ve cok zorlama oynuyoruz, düzensiz.. Takım olamadık malesef.. İlk hafta da olabilcek en kötü takım geld... Ben bu savunmanın düzelecegini düşünmüyorum, umutsuzum malesef.

Yok ergin ataman havalimanda iken arayip geri cevirmiş . Zamanında bilenler bilir Fatih solak bile bu adamdan iki gömlek iyidir .

Pleiss' in hikayesini en iyi anlatan görüntü .

[video=youtube;1sX9pg0cpMM]https://www.youtube.com/watch?v=1sX9pg0cpMM&app=desktop[/video]

Yani geçen senenin şampiyonu olan ve oyuncularını elinde tutan ve pota altına iki de hamle yapan hazır bir Cska takımı karşısında sıfırdan kurulan bir takımın gerçekten baş edebileceğine inanıyor muydunuz ? Bizim zamana ve sabıra ihtiyacımız var. En 2 ay sonra bu oyuncular anca takım olarak oynayabilir. Sabıra gelecek olursak o bizde yok o yüzden buradaki yorumların ne türlü olacağı çok belli. Takımımıza sezon başında şans bol olsun ve bu dönemi büyük zararlar görmeden geçelim.

Bir parantezde Alex Tyus icin acmamiz gerekiyor . Tek basina pota altında savaştı mücadele etti . Serbest atıs handikapı dısında harika bir oyuncu transfer ettik.
Üzücü olan her yıl uzun konusunda aynı şanssızlıgı yaşıyoruz . Bknz : Patric Young ve Stephan Lasme . Bu yılda ihale Tyus'a kalacaga benziyor ...
Lasme-Tyus pota altı muazzam olurdu . Dusan cantekin > pleiss

Raduljica-Tyus güzel olurdu.15 sayı atmış Radu hücumdaki istikrarı çok iyi.Hickman'da 11 sayı atmış ve 3 atış kullanıyor.O da sakatlıktan iyi dönecek gibi

Benim maçla ilgili canımı sıkan tek şey tek pasla yediğimiz boş turnikeler oldu. Onun dışında üçlükler -birkaç nispeten boş ritm üçlüğü olsa da- CSKA'nın zaten muazzam yaptığı şeyler. Bizim için şanssız fikstür oldu onu da göz önüne almak lazım. Geçen sezonun tüm yorgunluğunda, 22 Mayıs'ın sıcağında, deplasman denebilecek bir ortamda, Fenerbahçe gibi bir savunma takımına 45 dakikada 101 sayı atan bir takımın tam da şut antrenmanına yakalandık. Evet, çok kolay yediğimiz basketler de oldu ama o kolayı yaratanın CSKA olduğunu da unutmamak lazım. Şu an Sergio Rodriguez'in de gitmesiyle Avrupa'nın en iyi 2 pasörünü 12 kişilik kadrolarının içinde muhafaza ediyor adamlar. Farkı 7'ye indirmişken Teo'nun full court pasını izlemenizi öneririm, bu sadece oyun aklıyla da değil, takımın birbirini tanıması ile alakalı da bir şey. Biz 12 kişilik rotasyonunun 8'ini baştan kurmuş, geçen yılın en önemli 2 oyuncusundan birini paraya, diğerini esrara kaptırmış bir takımız. Geçtim üstüne eklemeyi, geçen seneki kadroyu koruyup bugünkü başlangıcı yapsak ne desenin haklı olurdunuz ama şu durumlara düşmüş bir koç ve oyuncu grubuna bence daha anlayışlı yaklaşmak lazım.

Bunun yanında hücum ritmimiz de nasıl bir potansiyelde olduğumuzun göstergesi. Bilhassa 3. çeyreğin tamamıyla 4. çeyreğin ilk yarısında ciddi savunma yapmış CSKA'ya 84 sayı atmış bir Ekim takımı var ortada. Tabii ki Euroleague'de sadece atarak şampiyon olamazsınız; ama savunma ritmi oturana kadar bu yetenek çok maç kazandırır bize. Biz her hafta son Euroleague şampiyonuna karşı maç oynamayacağız. Yeter ki bugünkü taraftar arkamızda olsun, hakemler daha az sahne alsın. Emin olun hala çok takımdan çok daha iyi bir takım Galatasaray.

skorer kısalar alıyorsan, pota altına atletik sert uzunlar koyacaksın. Tyus, young, lasme oldugunu düşünsenize.. Dentmon ve larkinde kısalar.. On numara..

Ataman'ı en çok eleştirenlerdenimdir bu maçıda yakan hamleleri oldu ama demek istediğim şu bu takımın hücum potansiyeli geçen seneki takımın çok çok üzerinde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yani geçen senenin şampiyonu olan ve oyuncularını elinde tutan ve pota altına iki de hamle yapan hazır bir Cska takımı karşısında sıfırdan kurulan bir takımın gerçekten baş edebileceğine inanıyor muydunuz ? Bizim zamana ve sabıra ihtiyacımız var. En 2 ay sonra bu oyuncular anca takım olarak oynayabilir. Sabıra gelecek olursak o bizde yok o yüzden buradaki yorumların ne türlü olacağı çok belli. Takımımıza sezon başında şans bol olsun ve bu dönemi büyük zararlar görmeden geçelim.

2 ay sonra lig kalırsa oynarsın hocam

herkes soylenmesi gerekeni soylemiş lakin bilet fiyatlari tribünü inanılmaz etkilemiş. protokol tarafında oturanlar, maçin içinde olması gereken saha içi koltuklarında oturanlar. yazıklar olsun

Oyuncular savunmada basi kesik tavuk gibi kim kime gidecek, nerede adam degisecek, nerede yardim getirilecek, yardim getirdigimizde kimi riske edecegiz vs. en ufak fikirleri yok. Sakin kafayla tekrar izleyin pozisyonlari yemin ederim icler acisi savunmamiz. Yani cok kotu savunma yaptik demek bile iyimser kalir. Tamam savunmada bireysel olarak bakildiginda iyi isimler yok ama organizasyon temel problemdi bu mac. Oyuncular saha icinde adamini bulana kadar ya turnike attilar ya bos dis atis attilar. Euroleague oynamayan diger 11 Turk takimindan kurayla 12 oyuncuyu getir idman yaptirmadan maca cikar bu kadar savunurdu zaten. Allahtan 3. ceyrek biraz kipirdandik yoksa rahat 120'yi gececeklerdi adamlar. Hucum zamanla daha da iyi olur iceride her takima 85+ atabilecek kapasitede bir takimiz ama ligin ilk macinda cakili salonda rakip kim olursa olsun 109 sayi yemenin faturasini tamamen oyunculara kesmekte haksizlik olur.