Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Hakikatten bu hakem hatalarını görünce acaba Eurolig bizi istemiyor da acaba bir mesaj mı vermek istiyor diye düşündüm. Hele De Colo nun ellerinden dışarı çıkan topu hakem gözünün içine bakarak verdi tekrar DeColo ya . Yani olabilir adamlar bizi istemiyor olabilirler.

Para cezası olur, seyircisiz olamaz.
Sinan-Emir-Micov-Daye-Tyus , bu 5 eurolig seviyesinde (Sağlam Micov tabi, bu hali kötü ). Buna ilave kadro kalitesini koruyacak oyuncu katkısı yok maalesef.Schilb tam bir fiyasko, harcanan paraya yazık. Oyun kurucular, 20 sayı atıp bir şeyleri kanıtlama derdindeler. Bir aceleleri var gibi. Buda Hoca ile aralarında ki psikolojik durumla ilgili. Aslında savunma yapsalar hoca için yeterli olacak ama onu yapmıyorlar.
Alan savunması denerken Dentmon önünde ki Teodisic işaret edip, tutun diye uyarıyor ama kendi önünde zaten, adam boş kalıp 3 lüğü gönderiyor. Savunma yapma niyetleri yok.
Sabretmek mi gerekiyor yada çok acil bir hamle mi yapmak gerekiyor bilemiyorum ama Hocanın tarzı yeni bir hamle olacaktır.
Kim gelirse ilaç olur Arroyo tabi ki :) (Hocanın aklından kesin geçiyordur )

Arroyo'nun gelebilme ihtimali varsa Dentmon ve Russ'dan birisini ve Shilb'i gönderip hemen alınmalı. Arroyo gelirse Diebler ve hatta Pleiss bile iş yapabilir hucumda.

Böyle bir mağlubiyetin sonuçları nelerdir?
- Bir kere daha 7 dakika kala salonu terk edenler var ya hani bir gazla "bu sene hele bi gidelim bakalım takım Eurocup'ı almış diyorlar bi görelim" diyenler, işte onlar bir daha gelmezler muhtemelen, bilet fiyatlarını da makul tutmamız kaydıyla tabi, Bu çok iyi bir şey.
- Biz kiminle oyanarsak oynayalım favori olmayacaktık şu halimizle, o yüzden Cska ile başlamak gayet şanslı bir fikstür bence, bundan daha iyisi ise bu maçın deplasmanda olması olurdu.
- Takım, hoca, taraftar... Herkes gerçeklerin en acı şekilde farkına vardı, dibi çok çabuk gördük ve silkelenmek için en uygun zaman bence bu, 10 gün içerisinde muazzam bir tempoda savunma, takım uyumu ve taktik antremanları yapmamız gerekli, hoca da bir silkelenecektir, hiç bir şartta son periyoda o beşle çıkılmazdı, bunu en iyi Ergin Hoca biliyor olmalıydı, taraftar da kendine gelmeli, burası başka bir platform, lobiler konuşur, Rus, İspanyol ve Yunan lobileri her zaman çalışır, Türk takımlarının da biz hariç üçünün de bir lobisi olduğunu düşünüyorum, burada hem hoca hem taraftar bunun farkında olarak, her anın kıymetini bilerek hareket etmeli.
- Kızılyıldız maçı bir fırsat bizim için, iyi bir mental hazırlık ile Maccabi ile de başabaş oynayabiliriz, 28 Ekim Fb maçına kadar takım uyumu en azından yüzde 70 seviyelerine gelmeli, hatta keskin bazı kararlar verilmeli, Pleiss'tan direk vazgeçilmeli bence mesela.
- Vaktimiz çok dar ilk 4 maçtan 3'ü evimizde ve amacımız en azından 2 galibiyet çıkarmak olmalı, bu yüzden bu kadar ağır bir yenilginin faydalı olduğu kanaatindeyim.

Hocam güzel yorumlamışsın ama bu takım en fazla 1 tık daha savunma yapar o kadar..Oyuncu özellikleri buna uygun değil..Yani biz başta kaybettik bunun pek bir zamanla alakası olduğunu düşünmüyorum..

Best Balıkesir-den 80 üstü yiyen bir takım için cska'dan bu fark çok normal. Hocayı hep kolladık ama bu kadar'da olmaz dedirtti. Ben sayamadım kaç tane set hucumlarında boş turnike yedik ? Yada adam paylaşımında hata yapıp boş şut yedik ? Umarım bu maç bir kaza olur ama pekte öyle görünmüyor. Bu takım her deplasmanda ikinci çeyrekte maçı kaybeder ve 100 rahat yer.

Diebler geldiğinde memnun olmakla birlikte, ikinci Aradori vakası olabileceğini yazmıştım. Maalesef o noktaya doğru ilerliyoruz. Ergin hoca bu tür oyunculara özel set hazırlamayı tercih etmiyor. Oyun kurucular da topu eline isteyen oyuncular olunca, ortaya bu manzara çıkıyor.

3 sayı oranları:

Smith: 2/6
Sinan: 2/4
Micov: 1/3
Dentmon: 1/3
Emir: 2/3
Daye: 1/2
Schilb: 0/2
Göksenin: 0/1
Diebler: 0/0

Toplam: 9/24

şu takımı f4 adayı görenler vardı bu forumda bunu pollyanna söyleseydi çok fena dayak yerdi ve hala bu takımın savunma yapabileceğine inananlar var hayat gerçekten çok garip. Forumdaki diğer üyeler bu takım savunma yapamaz dedikçe onlara hasan şaş tabiriyle ''aaauuvv'' dendi. Bugün ortaya çıktı bunlar bu takım maalesef ki ilk 8e girmeyi bırak ilk 12ye giremez bu savunma berbatlığıyla. Savunmayı geçttim hücumda sistemimiz yok nedeni ise çok basit oyun kurucularımızın birbirini tamamlamasını geçtim ikisi bir pozisyonu dolduramıyor. İnşallah son katıldığımız euroleauge'i aramayız

Takım tanınmaz haldeydi, bu kadro savunma takımı değil vs bir çok şey söylenebilir ama hocayı çözemedim ben, rakip kesinlikle hiç analiz edilmemiş, savunmada kimin kimi tuttuğu belli değildi, tam rakiple biraz denk oynamaya başladık Diebler-Teodosic eşleşmesi vardı, komedi yani onu kovalamasına imkan yok, 1 dakikada 8-0 seri yedirdi anında, 3.periyotta ritmi bulmuşken Schilb-Fridzon eşleşmesi de aynı şekilde rakibin bomboş 8 sayısına sebep oldu, yani matchuplar bile çok garipti, Micov da bir ara De Colo'yu tutuyordu o coştuğu son periyotta. 5'leri değiştirirken hepsini bir anda değiştirmesi de kötü sonuçlandı bu maç özelinde ki hocanın dar rotasyonlarda daha başarılı olduğunu hep söylüyoruz, bu maçta rakibin analiz edilmemesine üzülüyorum ben, sanki zaten kaybedeceğiz der gibi çıkmıştı hoca.

Hocam güzel yorumlamışsın ama bu takım en fazla 1 tık daha savunma yapar o kadar..Oyuncu özellikleri buna uygun değil..Yani biz başta kaybettik bunun pek bir zamanla alakası olduğunu düşünmüyorum..
Katılıyorum, ben de farkındayım bunun, demek istediğim de en üst savunma seviyemize bir an evvel çıkmamız gerektiği zaten, eğer takımda kabul edilebilir seviyede bir uyum sağlanabilmiş olsa o zaman savunma performansımız biraz artar ve bu sayede Kızılyıldız ve Fb'yi yenebilir, Maccabi maçında da oyuna ortak olabiliriz bence. Bu takım uyumunun henüz olmamasında hazırlık dönemindeki sakatlıklar, Euroleague tecrübesi eksik oyuncular, Ergin Hoca'nın geniş kadro yönetme tecrübesizliği ve hatalı kadro mühendisliği gibi faktörler etkili maalesef. Sadece savunma olarak bakmıyorum olaya, Diebler gibi bir oyuncuya boş üçlük attıramıyorsak, bu henüz takım olamayışımızla ilgili. Bunu da Ergin Hoca bir şekilde sağlayacak, tabi tren kaçmadan... İlk 4 maçın 3'ü içerdeyse bunu değerlendirmelisin, yoksa bu formatta ilk 8 şansın hiç bir şekilde olamaz ve çözüm zamana bırakmak değil bir an evvel sıkı antremanlarla bu seviyeye ulaşmak olacaktır, tabi lig maçları ve Kızılyıldız-Maccabi maçlarını da bunun için bir araç olarak kullanmalıyız, hedefimiz 28 Ekim'de en üst seviyede olabilmek olmalı...

Katılıyorum, ben de farkındayım bunun, demek istediğim de en üst savunma seviyemize bir an evvel çıkmamız gerektiği zaten, eğer takımda kabul edilebilir seviyede bir uyum sağlanabilmiş olsa o zaman savunma performansımız biraz artar ve bu sayede Kızılyıldız ve Fb'yi yenebilir, Maccabi maçında da oyuna ortak olabiliriz bence. Bu takım uyumunun henüz olmamasında hazırlık dönemindeki sakatlıklar, Euroleague tecrübesi eksik oyuncular, Ergin Hoca'nın geniş kadro yönetme tecrübesizliği ve hatalı kadro mühendisliği gibi faktörler etkili maalesef. Sadece savunma olarak bakmıyorum olaya, Diebler gibi bir oyuncuya boş üçlük attıramıyorsak, bu henüz takım olamayışımızla ilgili. Bunu da Ergin Hoca bir şekilde sağlayacak, tabi tren kaçmadan... İlk 4 maçın 3'ü içerdeyse bunu değerlendirmelisin, yoksa bu formatta ilk 8 şansın hiç bir şekilde olamaz ve çözüm zamana bırakmak değil bir an evvel sıkı antremanlarla bu seviyeye ulaşmak olacaktır, tabi lig maçları ve Kızılyıldız-Maccabi maçlarını da bunun için bir araç olarak kullanmalıyız, hedefimiz 28 Ekim'de en üst seviyede olabilmek olmalı...

Katılıyorum söylediklerinize zaten bende sadece savunma kısmından bahsetmiştim..Zaten bireysel savunma olarak çok kötüyüz ancak sizin de dediğiniz gibi daha çok antreman ile takım savunmamızı geliştirmemiz lazım..En büyük soru işareti de bunları kısa sürede yapabilecek miyiz..

Gerçekten Diebler olayı başlı başına vahim bir olay..1 pozisyon hazırlanamaz mı koca maç içinde..Tanju beyin dediği gibi çokça eşleşme sorunu da yaşadık..İşte dönüp dolaşıp yaz dönemi oyuncu tercihlerine geliyoruz ve bir yerden sonra (7-8 maç sonra) bu takımın kalitesi bu kadar denilecek..Hoca tüm sorumluluğu üstüne alacak ama bir sezonumuz kayıp geçecek..

Diyecek fazla söz yok. Eldeki malzeme bu kadar. Kendi düşen ağlamaz. Yenilmek sürpriz değil ancak İpekçi atmosferi sayesinde oyuncular savaşır, mücadele eder, az da olsun savunma yapmaya gayret eder diye düşündük ancak 1-2 kişi dışında göremedik bunu. Sorunlarımız kısa sürede çözülecek cinsten de değil maalesef. Ataman'ın hatalarıyla yüzleşmesini öğrenmesi lazım.

Katılıyorum söylediklerinize zaten bende sadece savunma kısmından bahsetmiştim..Zaten bireysel savunma olarak çok kötüyüz ancak sizin de dediğiniz gibi daha çok antreman ile takım savunmamızı geliştirmemiz lazım..En büyük soru işareti de bunları kısa sürede yapabilecek miyiz..

Gerçekten Diebler olayı başlı başına vahim bir olay..1 pozisyon hazırlanamaz mı koca maç içinde..Tanju beyin dediği gibi çokça eşleşme sorunu da yaşadık..İşte dönüp dolaşıp yaz dönemi oyuncu tercihlerine geliyoruz ve bir yerden sonra (7-8 maç sonra) bu takımın kalitesi bu kadar denilecek..Hoca tüm sorumluluğu üstüne alacak ama bir sezonumuz kayıp geçecek..

Sezon ile ilgili yorumunda büyük ihtimalle haklı çıkacaksın ama önemli olan elimizdeki küçük ihitimali olabildiğince büyütmek ve sonuna kadar zorlamak olmalı, Galatasaray'dan bahsediyoruz sonuçta, kayıp bir sezon olacağını şu durumda söylemek o kadar da zor değil, ama yaklaşım bu olmamalı, hoca ve taraftar maksimumunu verirse heyecan verici bir sezon olabilir önümüzde, kupayı alamayacağız orası belli ama ilk 8 imkansız değil bence, umarım bu ağır yenilgi sağlam bir balyoz etkisi yaratır.

yaşım 21 fakat 10 senedir gittiğim maç sayısı sayısızdır %90 ı futbol olmakla birlikte..son 4 senedir falan basketle ilgileniyorum malum ilk euroleague sezonumuzdan beridir ve bu sene artık en motive şekilde basket sezonunu beklediğim takımın tüm hazırlık dönemini takip ettiğim maçtı.. bunca yıldır maçlara giderim ilk defa taraftarmızın önündede olsa bi maçı yenilceğimizden bu kadar emindim.. evet bugün korkunçtu hakemler ama biz 15 sayıdan dönüp 10 sayı öne geçsekte bugün mutlaka yenilirdik.. takım koca bir saman yığını ara sıra alevlense ne yazar .. . yaz sezonu boyunca burda bazı büyüklerim basketbol bilen insanlar feryat figan takıma savunma menşinli oyuncu transferi yapılması gerektiğini yazdılar .. ve kesinlikle haklılarmış zira şuanki oyuncu kadrosuyla ilk 8 e girme ihtimalimiz 0.. bugün hücumda iyi gözükmüş olabiliriz fakat kesinlikle içi boş hücumlardı .. Ben cskanında iyi oynadığını düşünmüyorum bizden sadece üç tane 3lük fazla atmışlar .. antreman maçı gibi oynadılar ; önceki ipekçi atmosferlerinden uzakta olsa onları bugün tek engelleyen yine biraz olsun taraftardı..

Sezon ile ilgili yorumunda büyük ihtimalle haklı çıkacaksın ama önemli olan elimizdeki küçük ihitimali olabildiğince büyütmek ve sonuna kadar zorlamak olmalı, Galatasaray'dan bahsediyoruz sonuçta, kayıp bir sezon olacağını şu durumda söylemek o kadar da zor değil, ama yaklaşım bu olmamalı, hoca ve taraftar maksimumunu verirse heyecan verici bir sezon olabilir önümüzde, kupayı alamayacağız orası belli ama ilk 8 imkansız değil bence, umarım bu ağır yenilgi sağlam bir balyoz etkisi yaratır.

Evet zorlanmalı sonuna kadar..Galatasaraylı pes etmez hiçbir zaman..Umarım ben haksız çıkarımda hedeflerimize ulaşırız..Lig için bir şeyler yapabiliriz ona karşı umudum var ama Euroleague çok başka bir platform ve özlemişiz vallahi..Haklı olarak savaşan ve iyi oyun istiyoruz bu açıdan oluyor hayal kırıklıkları bakalım zaman her şeyi bizlere gösterecek..

Eurocup şampiyonluğu sonrası bu takımın iskeletini korunup üstüne nokta atışlar yapacağımızı bekliyordum. Hoca da bu yönde açıklamalar yapınca yıllardır sıfırdan kurulan kadrolar yerine oturmuş, birbirini tanıyan ve hocanın sistemini bilen oyuncu topluluğunun olmasını istediğimden bu sene çok umutluydum. Geçen seneki sistemin en önemli parçalarından Lasme'nin beklenmeyen olayı ve McCollum'un Çin'i tercih etmesi bu isteğimizi sekteye uğrattı. Ancak bütçenin de artmasıyla daha iyi oyuncular alınacağının hepimiz beklentisi içine girdik. Herkes onlarca oyuncu önerisi ve onlarca takım kurdu burada..Yapılan transferlerin iyi ya da kötü doğru ya da yanlış olduğu hakkında herkes birçok fikir sundu bu sayfalarda.

Ataman tercihlerinde doğru mu yaptı yanlış mı yaptı sanırım bu geceden sonra bizden çok o düşünüyordur şimdi.

Daha yolun çok başındayız kişisel olarak da bugüne kadar çok fazla eleştirmemeye çalıştım., basketbol da uyum ve zamanın takım olmada ne kadar önemli olduğunu bildiğimden. Bugünü o kadar ateşli seyirci önünde bile en fazla 5-6 dakika direnç koyabilmemize açıkçası çok da beklemiyordum. Beni hayal kırıklığım uğratan da bu oldu açıkçası.Tamam rakip Avrupa'nın en iyi takımı ve birbirleriyle ezbere oynayacak duruma gelmiş ama bu taraftar çok daha iyi şeyler görmeyi hak ediyordu bu maçta. (sahaya çakmak atıp kötü olan imajımıza bir balta vuran ve ceza yememize sebep verecek gereksizler hariç)

Ergin hoca ligdeki Best maçı sonrası bu takım savunma yapmayı ve sistemimi öğrenecek, öğrenmeyen de ya kenarda oturacak ya da gidecek minvalinde açıklamalar yapmıştı. Hocayı sevdiğimizden, güvendiğimizden bak hoca da her şeyin farkında dedirmiş bana ve gelecek için de umutlandırmıştı. Ama bu maçtan sonra umudumu kaybetmedim ama biraz hırpalandım diyebilirim.

Ya bir şeyler düzelecek ya da bir şeyler değişecek.......

Futbol takımındaki gibi herkes ince 10 numara hiç savaşan oyuncu yok 1-2-3 numarada Sinan haricinde caba gösteren yok ne savunmasa ne hücümda csk Moskova rakib kabul ediyorum en iyi takımı euroleage in ama 109 sayı yenmez yani NBA macı mı bu ? Azıcık özverili olmak lazım savunmada biraz schlib le acil yollar ayrılmalı .dieblera oyun çizmeliyiz yoksa oyuna hiç girmesin zararı olur daha çok . Thompson tyus daha çok süreler almalı . Pleiss geldiğinde herkes çok sevindi ama bu hali ne böyle ? Duşan benzetmesi yapanlara gülüyordum ama harbiden bu oyunu şuan o yani .micov sakatlıktan çıktı kendini tam toparlayamamış belli . Ama oyuna yön veren oyun kurucu ihtiyacı acil var dentmon 3-4 hafta daha bekleyelim olmazsa direk yolları ayıralım lig lisansı neden çıkarılmamış anladım bugün

Takım tanınmaz haldeydi, bu kadro savunma takımı değil vs bir çok şey söylenebilir ama hocayı çözemedim ben, rakip kesinlikle hiç analiz edilmemiş, savunmada kimin kimi tuttuğu belli değildi, tam rakiple biraz denk oynamaya başladık Diebler-Teodosic eşleşmesi vardı, komedi yani onu kovalamasına imkan yok, 1 dakikada 8-0 seri yedirdi anında, 3.periyotta ritmi bulmuşken Schilb-Fridzon eşleşmesi de aynı şekilde rakibin bomboş 8 sayısına sebep oldu, yani matchuplar bile çok garipti, Micov da bir ara De Colo'yu tutuyordu o coştuğu son periyotta. 5'leri değiştirirken hepsini bir anda değiştirmesi de kötü sonuçlandı bu maç özelinde ki hocanın dar rotasyonlarda daha başarılı olduğunu hep söylüyoruz, bu maçta rakibin analiz edilmemesine üzülüyorum ben, sanki zaten kaybedeceğiz der gibi çıkmıştı hoca.

Diebler birak 3 luk sokmayi, 3 luk denemesi dahi yapamamasi da cabasi herseyin. Hadi savunmayi gectim bari bu adama bi set olsaydi. Eger 3luk atmiyacaksa niye aldik biz diebler'i. Cska ya yenilmek normal ki gecen seneden bence cok daha iyiler, ama bu kadar hazirliksiz cikilmaz maca. Son periyoda baslayan 5 de felaket ornegin. Yahu basla iste tyuss ile, illa russ'i koyucaksa. yaninada scilb ile micovu koy, oyun onlardan donsun, russ ise delsin. Ama oyle bir besle basladi ki; russ goksenin emir deon ve pleiss. Orda zaten 10 olan fark tam 2 dakikada 20 oldu.

Ataman cok formsuz ve bence formdan ziyade hata yaptigini dusunuyor oyuncu secimlerinde. Burdan nasil cevirir bilmiyorum ama russ ile hoca bence yapamaz. Pleiss ise bu takimin pivotu degil. Ornegin Efes te olsa Omic yerine ya bu adam neymis dedirttirir. Ama bu kadroda cok zor.

Maglubiyet dert degil ama gelecek icin cok moral bozucu bir gece oldu. Hoca nin takimla bir bag kurmasi lazim. Bu arada Dogus macinda seyrettigim kizilyildiz bizi bu halimizle yenebilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. ve 4. çeyrekte CSKA faul hakkını erken doldurmasına rağmen çok az çizgiye gidebildik. O dakikalarda gözler McCollum'u aradı. Ağırdan, sinsice boyalı alana girip, faulü bir şekilde alıyordu. Smith deli fişek gibi dalıyor, bloku yeyip dönüyor.

Yanılıyorsun hocam yani ben en azından şahit olmadım..Aksine o bütçeye çok iyi kadro kurulduğu söylendi daha çok..McCollum- Lasme- Dorsey sanırım bu isimler bu sene kadroda olsa kimse sesini çıkarmazdı..Şu oyuncuları yazarken bile bu sezon nasıl planlamada hata yaptığımız ortaya çıkıyor aslında..

Hakem kısmına katılıyorum suyu değil başka bir şeyini çıkardılar..Üstelik fark 10 civarlarındayken bu tarz kasıtlı düdükler olması çok ilginç..Bir şeyler döndü gibi geldi bana
Yok hocam kadro kurulurken değil kadro kurulurken iyi takım denildi ama maçlar başladıktan sonra övünen Mccollum bu muydu yok takım bişey yapamaz falan çok gördüm.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi