Euroleague 2.Hafta | Galatasaray 83-85 Kızılyıldız

Evinde kızılyıldız'a nasıl kaybedilir sorusunun tam olarak karşılıgıydı bu mac . İlk ceyregi 30-17 önde tamamlayip , ikinci ceyregi 30-17 geride kapatmak ancak bizim gibi önceden performansı kestirilemeyen takimların becerebilecegi bir şey .

Ücüncü ceyregin son 4 dakikasından itibaren ; Dentmon - sinan - emir - daye -tyus beşi ile 15 sayılık farkı mükemmel bir şekilde erittik. Ama ergin ataman bile bile lades olmayı secti . Bu rotasyonu 15 dakika boyunca hic oyundan cıkarmadan oynatmak intihardır . Elinde Diebler, Thompson , Göksenin ve micov gibi bu rotasyonu dinlendirebilecek oyuncuların var. Begenmedigimiz Pleiss ve Smith var . Can korkmaz ve orhan haciyeva var . Ama sen son 15 dakikayı tek adam dinlendirmeden oynatarak takımı baltalıyorsun.

Özellikle macin son 4 dakikası ben tek bir tane dengeli hücum hatirlamiyorum . Oyuncular yorgunluktan topu potaya atamadı . Yıllardır dar rotasyonlar ile mücadele eden ergin ataman, net bir şekilde geniş rotasyon nasıl mundar edilir dersi verdi bu aksam . Bu mac ancak bu şekilde verilebilirdi . Tebrikler koç . Bu maglubiyet takıma degil Ergin Ataman'a yazilir.

Pleiss gayet istekliydi aldığı sürede ama 2.yarı bir daha oyunda yok, şaka gibi. Göksenin de keza öyle. Haliyle maç sonu yorgunluk baş gösterdi, Smith Ataman´ın şirazesini kaydırmış olsa gerek. Bu takıma acil oyun kurucu şart, yoksa sezon azap gibi geçer.

Herkese geçmiş olsun..Euroleague sezonu benim için başlamadan bitmiştir!! Şimdi burada şu yönlerimiz eksik, şunları yapmak lazım diye 2 sayfa yazarım ama inanın gram içimden gelmiyor..Zaten benzer şeyleri 3 aydır konuşuyoruz ama koç bu hataları yapmaktan bıkmadı gitti..Başka şeyler amaçlıyorsa direk uygulasın, uğraştırmasın bizi..

O kadar skandal hatalara imza attı ki bugün yaz yaz bitiremezsin..Bu takım bunu oynar beyler, koçta böyle skandal hatalar yaparsa +15 yapacağımız maçları kaybederiz!! Bu kadro kimyasının bu noktalara geleceğini tahmin etmek zor değildi..Hocaya ve takımımıza ligde oynayacakları zorlu maçlarda başarılar dilerim..

İyi Geceler..

takımı desteklemek için olmasın

İlla ki istifa diyebilmek için bu zamana kadar aldığım biletlerin ve kombinenin fotoğrafını mı atmalıyım? Kadın Erkek yeterince destek verdim elimden geldiğince, askerden gelir gelmez geçen sene gidebildiğim maça gitmeye çalıştım ama benim desteklemem gereken final maçına Ergin Ataman ve onun gibiler bilet peşkeşi ile eş dosta veriyorsa, bu maçta da onlar gelsinler. Bu kadar basit.

Maçı ikinci çeyrekte kaybettik. Sezona başlarken kafamda hoca ile alakalı bazı soru işaretleri vardı. Hep dar rotasyon ile kısa hedefleri başardı, bi türlü eşik atlatıp elit koç olamıyordu. Ne yazık ki aynı hatalarına hiç çalışmadan devam ediyor.

İkinci çeyrek yani 17-30 biten çeyrek sahada fark yiyen beş; russ, dentmon, emir, micov, pleiss/deon. Şimdi böyle beş olmaz, böyle beş sahaya sürülmez. Bu şu demek, benim bir tane ilk beşim var, ötesine çalışmıyorum, kim kimle oynar uğraşmıyorum, salıyorum sahaya.

Maçın kalanı hikaye benim için, çünkü zaten ikinci periyod kızılyıldızı maça inandırdık. Sonra bu maçı biz alsak ne olur almasak ne olur.

Şahsi görüşüm Simonovic den bir ceyrek de 15 sayi yiyen takimin kocu hic dersine calismamis demektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ergin Ataman: "Maça iyi başladık ancak rotasyona gittikten sonra özellikle ikinci çeyrekte savunmamız düştü ve 30 sayı yedik."

E bunlari biz biliyoruz zaten, daha somut, daha doyurucu aciklamalar bekliyoruz, hem bugunku hatalara hemde ileriye dair.

Rotasyon yapmak demek 5 oyuncuyu aynı anda değiştirmek birini alıp 15-20 dakika kenarda unutmak değil. Oyuncuları birer ikişer 5-6 dakika dinlendirirsin. Malesef hoca rotasyon yapmayı bilmiyor.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin Ataman: "30 sayıdan geri dönüp kontrolü tekrar ele aldığımızda, maç toplarını değerlendirsek kazanan biz olacaktık ama onlar kazandı."

Yok 50 sayı hoca .

Burada bol keseden evimizde 12 13 galibiyet alırız yazın diyenler vardı.Ne kadar ütopik bir temenni veya tespit olduğu daha ekim ayında ortaya çıktı.

Maç için diyecek bir şey yok gerçekten.Mesaj vermek gerekiyordu herkese.Yazık oldu.Muhtemelen Fener maçıyla ilk galibiyetimizi alırız.

Takımın daha oturmadığı belli. Ergin hoca dar rotasyonlarla oynamaya alıştığından geniş rotasyonda yine sorun yaşıyor. Ama yeni sistemde geniş rotasyon kullanmak zorundayız.

Açıkçası TOP 8 beklentim zaten yoktu,zaten sil baştan takım kurduk hemen başarı beklemek bu seviyede hayalcilik olur bana göre. Euroleague'de kalacak bir neticede olalım yeter. Bu seviyelerde zamana ihtiyacımız var.

Takımda roller ve rotasyon oturdukça toparlanacağımızı düşünüyorum.

Net dalga geçiyor bizimle, gram üzülmemiştir maçı kaybettiğine.

3 sayı ile öndeyiz top bizde, rakip hücumda hiç bir şey üretmiyor ve Hoca bir mola alıyor. Sonrası malum; abuk subuk bir set top kaydediliyor ve 40 saniyede 4-0 seri yiyerek maçı verdik. Hep bir umut dedik ama zorlamanın anlamı yok, bu sene işkence gibi geçiçek. Bence yol yakınken hoca ile yolları ayırmak yoksa sonu kötü bitecek gibi...

Hoca maçı hediye etmek için elinden geleni yaptı. Bu kadar rotasyon sevdalısı değildi, illa herkesi oynatmak zorunda mısın?
Russ'ın hiç bir şekilde oynatılmaması lazımdı, takımı resmen baltaladı. Tyus 2. çeyrek kenarda çok unutuldu. Micov direk hazır değil, onda da ısrar etmeye gerek yoktu.
Göksenin ilk yarı çok etkiliydi ikinci yarı hiç düşünülmedi. Austin Daye en formda olduğu dönemde oyundan çıktı, sonra onun sayesinde fark kapandı. Böyle oyuncun varsa mümkün olduğu kadar oynatmak lazım. Aldığı ve almadığı molalarla çıldırttı hoca. Diebler boş üçlükleri sokmak için alındı, daha set çizilmedi, kendi başına zorlayıp kaçırıyor. Schilb desen bir var bir yok. Dentmon'un Russ'dan daha mantıklı bir seçim olduğunu sonunda gördü. O bile doğru tercihleri yapamıyor. Bize oyun kuran bir guard lazımdı. Kadro mühendisliği hatası.Sinan 30 dakika oyun kurmak zorunda kalıyor. kalan 10 dakika da fark gittikçe açılıyor.

Bu takımın acilen Russ'tan kurtulması lazım. Rotasyonun daralması lazım. Olmayan oyuncularda ısrar etmenin anlamı yok. Pleiss 'a 5 dakika oynaması için 700 bin euro veriyoruz onun yerine daha atletik bir uzun alsaydık keşke.. Bundan sonra ne yapılabilir bilmiyorum. Kadro defolarını çözmek için transfer lazım ama bütçenin el vereceğini sanmam. Kadro içinden çözüm de çok kolay gözükmüyor. Anlaşılan böyle skorları görmeye devam edeceğiz. Kendi sahamızda Kızılyıldız'ı bile yenemedik. Daha ne takımlarla oynayacağız. Euroleague'de hiç bir takımı küçümsememek lazım zaten.

Maçı kaybetme nedenimiz saçma rotasyonlar. Pleiss russ schlib micov son periyot unutuldular. Ergin ataman baltaladi resmen. Kimseye muhtaç değiliz aklında milli takım varsa gitsin. Bu mağlubiyeti kabullenemiyorum çok büyük hayal kırıklığı