Euroleague 2.Hafta | Galatasaray 83-85 Kızılyıldız

+10 larla kazanılacak bir maçtı ama rotasyon uğruna verdik.
Hucumda Dentmon üzerine kur takımı hocam, 4 numarada Micov u oynatma. Pleiss 10 dakika , Thompson u da 15-20 dakikalara çıkar ama Russ varken oynatma. 5 benzemezi aynı anda sahaya sürüp rotasyon deme.
Bu kadroyu sen kurdun 12 oyuncudan verim almaya uğraşma, hata de oynatma Russ'ı . Takım oturduktan sonra Diebler a set çizmeye çalış ama o zaman kadar gerekirse oynatma. Sinan ı dinlendir ama Russ- Dentmon 5 ile değil. Birde Göksenin hayatının maçını oynamaya adayken biraz daha oynat ya...

Tyusla Daye i uzun bir süre hiç oynatmayıp sonra maç sonunda 15 dakika bu oyuncuların canını çıkartmanın mantıklı açıklaması nedir?Ayrıca neden Göksenin unutuldu gene? Pleiss ilk defa kötü oynamıyorken ikinci devre 2 3 dakika da mı oynayamazdı? Yapma koç gözünü seveyim? En kritik maçı hediye ettin.

Ergin Atamanla Euroleaguede en son kazandığımız deplasman maçı 16.01.2015 tarihli Kızılyıldız deplasmanı ve o sezon 11 deplasman maçında sadece 1 galibiyetimiz var..Bu bazı şeyleri açıklar niteliktedir umarım.

Kimse Russ a kötü oyuncu demesin, bu adam belki de avrupanın en delici oyuncularından biri, yay gerisinden çok yüzdeli atmıyor, 65 sayı attığı d-league maçında bile 1/5 atmış yay gerisinden.. Bu adama set çizmeden topu al dersen en iyi yaptığı şeyi, yani potaya gider, orda da mis gibi bloğu yer..Set yok, uygun saha dizilişi yok, ama ne RUSS SMİTH KÖTÜ OYUNCU..AYNEN KARDEŞİM, SEN BILE RUSS DAN DAHA İYİ OYUNCUSUN..BRAVO

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maça bu kadar iyi başlayıp bu kadar kötü bitirmeyi becerebilmek ciddi anlamda yetenek istiyor . Rotasyon yapmak sanattır . İncelik ve zeka gerektirir . . Kim girdi kim cıktı belli degil . Çorba oldu rotasyon.
Sonra hocanın canı sıkıldı , bu günlük bu kadar rotasyon yeter diyip son 15 dakika aynı beş ile macı tamamlamaya çalıştı . Meyvesini aldı . Tebrik ederiz koç . Hayal bile edemeyecekleri bir ikram oldu kızılyıldız için.

Sinir yerini yavas yavas uzuntu ve umutsuzluga terk ediyor ya belli sure sonra en fenasi o. Resmen elimizdeki maci verdik. Cok buyuk avatanj kaybettik daha 2. haftadan. Birseylerin duzelebilecegine inancimda kalmadi, Diebler rezil oyununa ragmen son top icin Dentmonin yerine aldi ya diyebilecek soz yok gercekten. Ders alma sifir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emir ve Micov bu kadar kötüyken BLAKE SCHİLB nasıl sadece 9 dk sahada kalır aklım almıyor... Peki Sinan. Senin Manevi oglun mu? Sahanın en kotülerinden biri ama tami tamına 34 dk sahada kaldı...

Hocam dediklerine lig için katılıyorum sabır ederiz de el'de sezonu kapadık bu maçla bence önümüzdeki 4 maçtan birini kazanmamız imkansıza yakın..Adamlar nasıl oynuyor biz nasıl aramızda evren farkı neredeyse..Bir yandan yazıyorum bir yandan barca-fb maçına bakıyorum da adamlar başka bir basketbol oynuyor..Ya onların oynadığı basketbol değil ya da bizimki değil...
Haklısın ama FB Ülker buraya nasıl geldi, kaç senede geldi ona bakmak lazım. Naven Spahja ile harcanan 10 m eurolar, Simone Pianigiani ile harcanan 10 m eurolar, yıllardır yatırım yapıyorlar ve 10 senenin sonunda buradalar. Biz ise daha yeni başlıyoruz ve hemen olsun istiyoruz. Keşke olsa ama olmuyor işte. Biraz sabır. Ataman zor zamanda görev aldı bırakıp kaçmadı. Yaptığı cesaret isteyen birşeydi ve şimdi karşılığını alıyor. Bu tabi ki ömür boyu bizimle devam edceği anlamına gelmez. Başarısız olursa hesap sorulur ama ligin daha başı. Bize düşen takıma şimdi destek çıkmak.

Pleiss bu maçta istekli arzuluydu hiç eser yoktu geçen maçlardaki halinden. Russ haricindeki oyuncularımız günden güne iyi işler yapıyor bir tek Russta milim ilerleme yok

Kimse Russ a kötü oyuncu demesin, bu adam belki de avrupanın en delici oyuncularından biri, yay gerisinden çok yüzdeli atmıyor, 65 sayı attığı d-league maçında bile 1/5 atmış yay gerisinden.. Bu adama set çizmeden topu al dersen en iyi yaptığı şeyi, yani potaya gider, orda da mis gibi bloğu yer..Set yok, uygun saha dizilişi yok, ama ne RUSS SMİTH KÖTÜ OYUNCU..AYNEN KARDEŞİM, SEN BILE RUSS DAN DAHA İYİ OYUNCUSUN..BRAVO

Fener'e de 2014 yılında Pierre Jackson diye bir oyuncu gelmişti. Russ Smith'e benzer bir oyuncuydu.D-League istatistikleri çok iyiydi. 58 sayı attığı maç bile vardı, ama Euroleague'de tutmadı.
Russ Smith daha top sürerken bile ne kadar savruk bir oyuncu olduğunu gösterdi. İyi bir delici olabilir belki ama bunu sıska fiziğinden dolayı göremiyoruz, Çünkü içeriye drivelarının sonu da blokla bitiyor.
Blok yiyor,üçlük atamıyor, top süremiyor, asist yapamıyor. Biz neye sabredelim peki?

Set çizilmediğini nerden biliyorsun Ergin Ataman'ın staffında mısın ?Acaba setleri Russ Smith'in oynayamama ihtimalinin olduğunu hiç düşündün mü ?? Oyun görüşü sıfır,screen kullanmaktan bir haber daha hangi tarafa gideceğini kestiremiyor,güç desen yok ,mental olarak berbat takima nasil katki vermekten ziyade hala kendini kanıtlamaya bir an önce bir şeyler yapmaya çalışıyor,savunma da ne yapacaganı zaten bilmiyor herhangi bir fikri yok adamın .Ergin Ataman bu adamı zaten oyun sıkıştığında birebirleri ile kendi yeteneklerini kullansın içeriye girsin diye aldı .Bu adam hangi birini yapabildi şuan ama pardon ona set çizilmedi ah bir çizilse küçük Westbrook .

Fener'e de 2014 yılında Pierre Jackson diye bir oyuncu gelmişti. Russ Smith'e benzer bir oyuncuydu.D-League istatistikleri çok iyiydi. 58 sayı attığı maç bile vardı, ama Euroleague'de tutmadı.
Russ Smith daha top sürerken bile ne kadar savruk bir oyuncu olduğunu gösterdi. İyi bir delici olabilir belki ama bunu sıska fiziğinden dolayı göremiyoruz, Çünkü içeriye drivelarının sonu da blokla bitiyor.
Blok yiyor,üçlük atamıyor, top süremiyor, asist yapamıyor. Biz neye sabredelim peki?
Çok baskı var üzerinde Russ Smith in. Tofaş maçında top kaybından sonra kenara koç a baktı acaba beni oyundan alacak mi veya ne tepki gösterecek diye.. Avrupa kıtasındaki 4.maçı. Sene sonu herkes keşke Russ takımda kalsa diyecek, ama bu adamın EN IYI YAPTIĞI ŞEYİ ONUN YAPMASINA İMKAN SAĞLAYARAK, UYGUN SAHA DİZİLİŞİ ILE POTAYA DRİVE.. ZATEN ÖZGÜVENİNİ KAZANIRSA ZAMANLA DİĞER YETENEKLERİNİ DE GÖSTERECEK, TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ KADAR İYİ DE PASÖR RUSS SMİTH....

Russ? Sabır? Euroleague oynarken?

Adam oyuna girdiği gibi kafasında sadece kendini göstermek var doğruca potaya yöneliyor ne pası var ne saha görüşü var.Burası basketbolcu yetiştirme akademisi değil bize pişmiş buraları bilen buralarda oynamış adam lazım.
Parlattığımızda zaten hemen bizi paraya satıyor McCollum örneğinde olduğu gibi.

Haklısın ama FB Ülker buraya nasıl geldi, kaç senede geldi ona bakmak lazım. Naven Spahja ile harcanan 10 m eurolar, Simone Pianigiani ile harcanan 10 m eurolar, yıllardır yatırım yapıyorlar ve 10 senenin sonunda buradalar. Biz ise daha yeni başlıyoruz ve hemen olsun istiyoruz. Keşke olsa ama olmuyor işte. Biraz sabır. Ataman zor zamanda görev aldı bırakıp kaçmadı. Yaptığı cesaret isteyen birşeydi ve şimdi karşılığını alıyor. Bu tabi ki ömür boyu bizimle devam edceği anlamına gelmez. Başarısız olursa hesap sorulur ama ligin daha başı. Bize düşen takıma şimdi destek çıkmak.

Evet hocam her zaman destek vermek lazım yalnız bu fb'nin buralara gelişi ile bizim gelişimiz aynı olmayacaktır..Adamlar hep elite antrenör veya basketbolcularla yola çıktılar (yani bu ülkerle birleştikten sonrası). Bizim daha değişik bir yapımız var..Biz hiçbir zaman böyle imkanlara sahip olamayız ancak efesle birleşme vs olur öyle olabilecek bir durum..

Gerçi bizim yönetimde bırakın basketbolu sporla ilişkili 2-3 kişiden başka adam yoktur..Bu sebeple bu karşılaştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum..Biz ancak futboldaki gibi Riekerink modelini örnek alıp sıfırdan başlarsak belki bir yerlere gelebiliriz diye düşünüyorum..Ayaklarımızın yere basması lazım..

Sezon başı sırf 1-2 bin daha kombine için bu taraftara yalan söylendi!! O zamanlarda yazdım kendi çapımda yapmayın etmeyin diye..Bir kurulan kadroya bakıyordum bir de hedeflere..GS'da her zaman hedefler en üst olması lazım bunu ayırıyorum fakat bu kadroyu kurup hedefimiz F4 derseniz gülerler size..

Nitekim şuan gülünecek hallere düşüyoruz..Üstelik daha sezonun başındayız..Ligde bazı eksikliklerimizi rakiplere göre kapatabiliriz de Avrupada işimiz çok zor..Öyle kötü bir kadro yapısı oluştu ki tabi bunları 2 ay önce derken GS düşmanı veya Ergin Ataman düşmanı olarak suçlanıyorduk orası da ayrı...

Çok baskı var üzerinde Russ Smith in. Tofaş maçında top kaybından sonra kenara koç a baktı acaba beni oyundan alacak mi veya ne tepki gösterecek diye.. Avrupa kıtasındaki 4.maçı. Sene sonu herkes keşke Russ takımda kalsa diyecek, ama bu adamın EN IYI YAPTIĞI ŞEYİ ONUN YAPMASINA İMKAN SAĞLAYARAK, UYGUN SAHA DİZİLİŞİ ILE POTAYA DRİVE.. ZATEN ÖZGÜVENİNİ KAZANIRSA ZAMANLA DİĞER YETENEKLERİNİ DE GÖSTERECEK, TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ KADAR İYİ DE PASÖR RUSS SMİTH....

Geçen yıl Errick Mccollum'da eleştiriliyordu ilk başlarda, o da bir yıldız olarak gelmişti. Sonradan eleştiriler haksız çıktı ve Mccollum MVP oldu. Şu an onu mumla arıyoruz. Ama Mccollum eleştirilirken bile kumaşı belliydi, ortaya bir şeyler koyuyordu. Ama Russ Smith acemi bir çaylak gibi oynuyor. Ben hiç gelecek vaadettiğini görmüyorum. Mccollum'un ilk zamanlarıyla, Russ Smith'in ilk zamanları arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Bazı aşılar tutmaz. Russ Smith te öyle olacak gibi duruyor. Üzerinde baskı olabilir belki ama maalesef baskıyı pek kaldırabildiğini göstermiyor.Onu kazanalım derken sezonu kaybedebiliriz.

Set çizilmediğini nerden biliyorsun Ergin Ataman'ın staffında mısın ?Acaba setleri Russ Smith'in oynayamama ihtimalinin olduğunu hiç düşündün mü ?? Oyun görüşü sıfır,screen kullanmaktan bir haber daha hangi tarafa gideceğini kestiremiyor,güç desen yok ,mental olarak berbat takima nasil katki vermekten ziyade hala kendini kanıtlamaya bir an önce bir şeyler yapmaya çalışıyor,savunma da ne yapacaganı zaten bilmiyor herhangi bir fikri yok adamın .Ergin Ataman bu adamı zaten oyun sıkıştığında birebirleri ile kendi yeteneklerini kullansın içeriye girsin diye aldı .Bu adam hangi birini yapabildi şuan ama pardon ona set çizilmedi ah bir çizilse küçük Westbrook .
Set çizip çizmedigini bilmem için onun staffinda olmam mi gerekiyor? Misal Trinchieri de staffinda değilim ama burada Fabian Causeur in potaya gitmesi için ŞİİR GIBI MUAZZAM bir set çizmiş..
https://mobile.twitter.com/RyanPannone/status/788766425397755904/video/1

Ben Ergin Ataman'ın ciddi şekilde kontrolü kaybettiğini düşünüyorum. Sürekli kendisiyle çelişiyor. Rakibin %60'larda genel şut yüzdesiyle oynadığı maçlarda Russ ve Dentmon'la nasıl açık saha oyunu oynamayı düşünüyorsun ki. Adamların 2 hücumundan 1'i zaten basket olmuş. Gözleri kapatıp potaya dalmak bana hücum etmek gibi gelmiyor.

Sene başında gerekenleri yeterince söylediğimizi düşünüyorum. Ben demiştim muhabbeti de yapmak istemiyorum ama basketbol felsefesini değiştirmek istiyorsa önce yanındakilerden, gereksiz inadından sonra ona fikir verenlerden kurtulması gerekiyor.

Artık ciddi anlamda mobil uzunun yaygınlaştığı Avrupa Basketbol'unda sürekli post up oynayan, 2.10 ve üzeri boyunda çemberden açıldığında geri dönemeyen hantal uzunların devri kapandı. Sürekli bir Ioannis Bourousis etkisi bekleniyor her uzundan ancak Bourousis'in o performansı bile takımın geri kalanına bağlıydı. Bir çok oyuncu jest ve mimikleriyle rolünden ve düzenden memnun olmadığını belirtiyor. Bana göre ilk sıkıntılardan birisi bu.

CSKA'ya 85 atıp 25 fark yiyeceğime, 70 atıp maç kazanmayı yeğlerim hücumla maç kazanma devri kapanalı gerçekten uzun zaman oldu ve biz basketbolun oldukça gerisinden geliyoruz.

Oyunculara bir şey söylemek istemiyorum. Zaten hepsi Allah'lık olmuş. Afedersiniz en son 5 sene önce 4 numara oynayabilen Deon Thompson'u ben 4 numarada verim vermiyor diye eleştiremem.

Geçen yıl Errick Mccollum'da eleştiriliyordu ilk başlarda, o da bir yıldız olarak gelmişti. Sonradan eleştiriler haksız çıktı ve Mccollum MVP oldu. Şu an onu mumla arıyoruz. Ama Mccollum eleştirilirken bile kumaşı belliydi, ortaya bir şeyler koyuyordu. Ama Russ Smith acemi bir çaylak gibi oynuyor. Ben hiç gelecek vaadettiğini görmüyorum. Mccollum'un ilk zamanlarıyla, Russ Smith'in ilk zamanları arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Bazı aşılar tutmaz. Russ Smith te öyle olacak gibi duruyor. Üzerinde baskı olabilir belki ama maalesef baskıyı pek kaldırabildiğini göstermiyor.Onu kazanalım derken sezonu kaybedebiliriz.
Mccollum bize gelmeden önce 10-11,11-12,12-13 ve 13-14 sezonlarini avrupa da geçirmişti. Evet oynadığı takımlar küçük takimlardi ama sonuçta avrupa da oynamıştı. Russ ise tamamen çaylak.. Dedim ya Avrupa kıtasındaki sadece 4.maçı.. Kostas Sloukas ve Nikola Kalinic geçen sene Real Madrid çeyrek final serisinde ilkkez iyi top oynadılar... Ki bu adam potaya drive ettiği zaman boş adamı da iyi görüyor, düşündüğünüzden emin çok da daha iyi pasör...

Kelimenin tam manasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz... Ergin Ataman'ın oyuncu tercihleri neticesinde gözüken tablo takım kimyası hiç tutmamış ve umut vaad etmiyor. Takım sahada ne yaptığını bilmez vaziyette hareket ediyor. Her topu eline alan potaya kaldırıyor. Ataman sahadaki tercihleriyle bizi şaşırtıyor gerçekten... Bu hale gelmemizde baş sorumlu Ataman görüyorum ve bizi bu halden çıkaracak da Ataman'dır. Hocanın arkasında durmalıyız ama bir an önce kadroda değişim lazım eğer mümkünse? Russ Smith iyi oyuncu ama uyum sağlayamadı bizle yani ne yapsa olmuyor bocalıyor sürekli. Dentmon iyi diyorduk o da sürekli topu çembere atıyor böyle olur mu yahu? Pleiss maalesef çok başarısız kaldı ve ben bir gelecek göremiyorum. Pleiss yerine kalın bir 5 no lazım gibi geliyor.

Sonuç olarak tablo umutsuz fakat pes edecek değiliz. Ders alıp hamle yaparak takım toplanabilir.(umarım:|)

Nasıl kadroda değişim olacak? Biri açıklasın Ergin Ataman Ünal Aysal zamanında ki gibi bunlar tutmadi yerine oyuncu alalım mı diyecek? Dursun Özbek böyle bir bütçe ayırır mi? Ayırdı diyelim ödemeler düzen dışına çıkar mı?

Geçen sene ki kadro ozelinde Yagizer Uluğ ne kadar etkindi?

Şimdi hoca bu oyuncu tercihlerini kimle konuşuyor?

Russ Smith ne kadar izlendi?

Krstic alinirken oyuncu ve doktorlardan hiç rapor alınmadı mi? Oyuncu o dizle sağlık kontrolunden nasıl geçti?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi