Euroleague 2.Hafta | Galatasaray 83-85 Kızılyıldız

Her şeyi geçtim de yanarım yanarım Austin Daye'nin performansı güme gitti ona yanarım..Bu adam özel biri, resmen aldı giden maçı ortaya getirdi verdi koçun kucağına ama koç ne yaptı malumunuz...

Savunmak gibi olacak ama Euroleague Ataman'a fazla geldi diyen arkadaşlar Ataman'ı Ufuk Sarıca ile falan karıştırıyorlar herhalde. Yıllardır Euroleague de koçluk yapan bir adam kendisi. Bu sene transfer sezonundan beri çok formsuz olabilir. Ama kendisi bu seviyenin koçudur. İvkovic son iki senesinde Efes te hiçbir şey yapamamış, çok kötü basketbol oynatmış olsa da efsaneliğinden bir şey kaybetmedi. Ataman da bu sene kötü diye buraların koçu değil demek doğru değil.

Maça gelirsek başta da dediğim gibi hoca çok formsuz. Yaptırdığı transferler falan olmadı bu sene. Uzun senelerdir rotasyonsuz oynamasının cezasını çekiyor adeta şuan. Aradaki farka güvenip komple takımı değiştirerek farkın erimesini sağladı en başında. Oysa yavaş yavaş yapmalı bazı şeyleri. Maç sonu ise 15 dakika falan aynı 5 ile oynadı. Kimsenin hali kalmadı şut atmaya haliyle. Sonda artık şansta yanımızda olmayınca maçı verdik.

Geçen maçın ardından da yazmıştım. Sinan bu takımın ana yönlendiricisi olmamalı. Sinan'ın direksiyonda olduğu bir takım 10 büyük maçın en fazla 2 veya 3'ünü kazanır. Tabi şu kurulan kadroya bakınca yine mecburen Sinan'ın rolü çok ekstra olacak. Dentmon iyi guard. Ama önceliği kendi şutu. Emir, Schilb falan yine oyun içinde topa yön verebilen oyuncular ama hiçbiri Hidayet tarzı, guard'ı rahatlatacak adamlar değiller. Russ'tan o beklentimiz vardı ama ondanda şu haliyle bir şey olacağı yok.

Göksenin'in maç başında sakatlığı olduğunu söyledi Murat Kosova. Oynamamasının onunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Göksenin şu kadro yapısında 40 dakika çıkmadan oynaması gereken tek adam belkide. Umarım dediğim gibi sakatlığı vardır. Yoksa hocanın onu böyle unutması cidden facia. Tabi sakatlığı ciddi değildir umarım. Böyle yazınca garip oldu.

Son olarak Thompson'u daha fazla kullanması lazım hocanın. 4 kısalı beşler burada yemiyor maalesef. Uzun forvet olarak Kalinic gibi sert bir adamınız olursa dış oyuncularınız iyi savunmacıysa tabi ki olur ama bizde şuan ikiside yok. Thompson'un hem Daye'i hem Tyus'u rahat dinlendirebileciğini düşünüyorum.

Anca sakinleştim...Önümüzde büyük bir kriz oluştu ! Bakalım rotastonu daraltmayamı gideceğiz yoksa oyuncularla yollarımızı ayırıp (Smith'i yollarsa Arroyo tekrar alırmı diye düşünmüyor değilim) yeni takviyelermi yapacağız ? Gelelim maça Tyus ve Sinan'a söyleyecek sözüm yok her şeyi yaptılar.Tyus'un 2/0 tamamen koça yazılır çok yorgunda çok (burdada oyunculara kızıyorum abi tamam koç size güveniyo sizi çıkartmıyo ama yorgun olduğunuzu söyleyin kenara siz gelin 1 dk sonra zate sizi içeri atacak karşı takımda Joviç yaptı mesela) Ama Daye ilede işimiz var son topu felan unutun savunma konusunda Smith'ten hallice malesef.Neden geçen sene Pesarolarda felan oynadığı belli oldu abi biraz sakin kafa ile tekrar düşünürsek saavunduğu poziysonlardan 40/45 sayı yemişizdir ? Tekrarında izleyin göreceksiniz savunma direncini o kırıyor :( Hucumda ise bambaşka Nowitski namussuz son topuda yorulduğu için kullanamadı.
Sonuçta hatalarla dolu bir maç daha geride kaldı, malesef ikiside çok üzdü bizi ama önümzde çok uzun yol var bir an önce radikal kararlar alıp yola devam etmeliyiz.

Anca sakinleştim...Önümüzde büyük bir kriz oluştu ! Bakalım rotastonu daraltmayamı gideceğiz yoksa oyuncularla yollarımızı ayırıp (Smith'i yollarsa Arroyo tekrar alırmı diye düşünmüyor değilim) yeni takviyelermi yapacağız ? Gelelim maça Tyus ve Sinan'a söyleyecek sözüm yok her şeyi yaptılar.Tyus'un 2/0 tamamen koça yazılır çok yorgunda çok (burdada oyunculara kızıyorum abi tamam koç size güveniyo sizi çıkartmıyo ama yorgun olduğunuzu söyleyin kenara siz gelin 1 dk sonra zate sizi zate içeri atacak karşı takımda Joviç yaptı mesela) Ama Daye'yi de işimiz var son topu felan unutun savunma konusunda Smith'ten hallice malesef...Neden geçen sene Pesarolarda felan oynadığı belli oldu abi biraz sakin kafa ile tekrar düşünürsek saavunduğu poziysonlardan 40/45 sayı yemişizdir ? Tekrarında izleyin göreceksiniz savunma direncini o kırıyor :( Hucumda ise bambaşka Nowitski namussuz son topuda yorulduğu için kullanamadı.
Sonuçta hatalarla dolu bir maç daha geride kaldı, malesef ikiside çok üzdü bizi ama önümzde çok uzun yol var bir an önce radikal kararlar alıp yola devam etmeliyiz.

Abi elinde boyle ozel bir skorer varsa 3 numaraya Goksenin'i cekersin, arkasina Tyus'i koyarsin birseyler denersin. Goksenin ikinci yarida sahaya adimini atmadi. Her takimda boyle oyuncular var Dixon'in, Bogdanovic'in savunmasi cok mu iyi? Micov, Preldzic, Schilb, Diebler seklinde forvet rotasyonu, Dentmon, Russ seklinde guard rotasyonu kurarsan Daye'in savunmasinin batmasi cok normal.

Her hazirlik macindan sonra yok kagida bakip elestirmeyin, yok soyle elestirmeyin, durun, ellemeyin diye diye durum buralara geldi. Bundan sonra egrisi dogrusuna denk gelirse ne ala, tez elden Smith ve Diebler'i gonderip bulabilirsek 1 tane tutkal almamiz lazim, bulamiyorsak onada gerek yok, en azindan rotasyona girme ihtimalleri kalmaz, takim ne oynayacagini bilir.

Ergin Ataman geniş kadroyu rotasyon yapmak için değil değişen Euroleague formatında ağır maçların olacağı sezondaki maç sayısına göre oyuncuları dinlendireceği genişlikte kadro kurmak istedi ama öyle saçma sapan bir kadro kurdu ki, hala inadına maçların en kritik anlarını en kötü formasyon ile çıkıyor.

Yazıklar olsun.

Rotasyon illa 12 oyuncu ile yapilmaz bu arada, gerekirse 8-10 oyuncu ile oynarsın ama doğru beşler üzerine çalışarak rotasyon yaparsın. Geçen sene gençlerle aynı şeyi yapıyordu ligde. İlk periyod fark açılır, sonra hoca 3 genci sahaya atar, hiç uyum falan bakmadan, ve fark kapanırdı. Aynı açıklamayı o zaman yapardı, rotasyona gidince fark kapandı diye. Oysa ki rotasyon değil bunun adı. Rotasyon yapmak için çalışmak gerek, kafa yormak gerek.

Bu arada yardımcı staff içinde bazı sıkıntılar var bence. Oyuncular ile çok kopuklar. Kime bişey snlatmıyor takıma.

Neyse çok sinir bozucu bir akşamdı, şahsen daha önce korkutuğumu yazmıştım ve ne yazık ki korktuğum oldu.

Fener maçı sezon adına ve hatta hoca adına bazı şeyieri belli eder. Yanlız gidişat hiç iyi değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öncelikle mactaydim bariz bir sekillde bellki uyum sorunu kabak gibi ortada savunmada adam degisimi yaparken kac tane oyuncu kaçırdığımizi sayamadim gereksiz top kayıpları oyun kurarken özellikle yani arroyo yu gözüm çok aradı sinanin bir guard gibi takımı 40 dk yönlendirmesi imkansız bir an evvel çözüm bulunması şart.Russ smit ve dieblerin yerine bir safkan guard örnek zizis arroyyo gibi ikincisi atletik savunma yapabilen delici bir 2 numara acilen şart örnek justin carter vb.

Ergin Atamanla başlayan bi ton cumle yazıyorum ve sonra napıyorum biliyo musunuz siliyorum içimi boğuyor yaptığı lise antrenörlüğü hata yapanı çıkartmak nedir ya dalga mı geçiliyor bunca taraftarla hadi çıkardın hatasını söyle adam acaba naptim diye düşünürken mental olarak da yıpranıyor ayrica hata olmasa mac 100-20 felan biter böyle bi kafa yapısı olamaz.Baştan sona hata sende HOCAAAAA rotasyona değinemiyorum cidden insanın içi sıkılıyor.YAZIKLAR OLSUN...

Aslında aklımda başka şeyler de vardı; ama birçoğuna değinilmiş.

Maçta gördüğüm az sayıdaki olumlu gelişmeden biri coachun Pleiss'tan Chuck Davis'e çizdiği setlerle verim alamayacağını görmesi. Hairston'ı Markoishvili gibi kullamaya daha uzun süre çalışmıştık.

Öte yandan, 15 sayıdan geri geldiğimizde coachun, daha önce de yaptığı gibi bu beşi değiştirmeden maçı bitirmeye çalışacağı ve kaybedeceğimizi düşündüm. Nitekim de öyle oldu. 3. çeyreğin son 03:42'sinden maçın son 37 saniyesine kadar oyuncu değişikliği yapmadık.

Coach, rotasyona gidince takım kötüye gitti demekte ısrar ediyor; ama yaptığımıza rotasyon demek pek mümkün değil. Üstte de yazıldığı gibi rastgele beşler oynuyor. Smith - Dentmon - Diebler - Micov (fevkalede formsuz) - Pleiss gibi bir beşle oynayarak neyi amaçladık? Zaten, Shumpert'la çalıştığından beri edindiği bu alışkanlığın Euroleague seviyesinde kısa süreler hariç fayda vermeyeceğini kabullenmesi gerekiyor. Üstüne üçüncü çeyrekte de dört kısa başladık.

İşin kötüsü, kadro yapısında radikal hamle yapmadan bu durumdan kurtulmamız çok kolay görünmüyor. Coachun hazırlık döneminde yapamadığını yapıptakımdan önce kendini revize etmesini bekleyeceğiz. Umarım, bunu gerçekleştirir.

Potayi savunabilen tek uzun (Tyus) genelde safkan bir 4 numarayla (Daye) oynuyor. Ama potayi savunamayan iki uzun da (Pleiss - Thompson) parkede geçirdikleri surenin tamamini 4 numarada kisa adamla (Micov - Emir) geçirdiler. Bu dahiyane stratejiyi lutfen biri bana açiklasin. Formsuzluk, rollerin oturmasiyla alakasiz olarak rotasyon uzerine hiç çalisilmadiginin resmidir bu. Pleiss ile Thompson'u ayni anda sahaya surersin, ikisine de belli rolleri biçersin, kisalari da ona gore serpistirirsin, tutmazsa amenna ama Pleiss'i ve Thomson'u tek uzun oynatmak için pota savunmasini meleklere emanet etme iyimserligi lazim.

Guardlarda da tam tersi, teker teker bile katlanamadigin ve kenarda baslattigin iki dengesiz adami ayni anda oyuna aliyorsun, ki bu anda da 4 kisa + Pleiss/Thompson oynuyorsun. Sinan/Smith/Dentmon'u 2 numarada Goksenin/Schilb/Diebler'la donusumlu kullanmak çok mu abes bir yaklasim olurdu?

Herkes çok heyecanlı şu anda ancak tek yapmamız gereken sabretmek. Bu takım daha yeni kuruldu ve lig uzun.
Oyunucular formsuz (özellikle Micov, Diebler, Pleiss, Smith). En önemlisi koç formsuz. Ataman bu durumlardan çözüm çıkarmayı başarabilen bir koç. Bir maçlık kredisi yokmu ? Hemen herkes istifaya davet ediyor. Kadro mühendisliği hatalı kabul. 2 tane guard alıp sonrada Sinan'ı 30 dk oynatmak skandal buna da kabul ama şu anda yapmamız gerekn daha soğuk kanlı olmak. Başarı olduğunda sene sonunda ödüllendiriliyorsa başarısızlıktada hesap sorulur ama daha ligin 2. haftası değil.

Bence bizim sorunumuz savunma falan değil. Biz savunma yapabiliyoruz. Ergin hocanın kendini bir odaya kapatıp rotasyonlar üzerine çalışması lazım. Her oyuncunun verebileceklerini gördü. Mesela hoca pleiss ile micovun degilde deon'un oynaması gerektiğini görmeli. Russ sahadeyken göksenin oyunda olmalı mesela. Random oynamamalıyız. Takımdan ümidim var umarım hoca rotasyonla oynamayı çözebilir. Ben ona inanıyorum.

Bu arada üzülürek söylemek istiyorumki 2.periyotta farkın kapanmasının nedeni ne Russ ne de dentmon değildir. Micov reyiz o kadar formsuzki o oyundayken hep geri düştük. Tabi bunda 4 numara oynamasınında katkısı var ama 3 oynarkende çok olumsuz etkiledi takımı. Eminimki kendine gelicek ve form tutacaktır. Ama keşke bu maçı kazanabilseydik.

Herkes çok heyecanlı şu anda ancak tek yapmamız gereken sabretmek. Bu takım daha yeni kuruldu ve lig uzun.
Oyunucular formsuz (özellikle Micov, Diebler, Pleiss, Smith). En önemlisi koç formsuz. Ataman bu durumlardan çözüm çıkarmayı başarabilen bir koç. Bir maçlık kredisi yokmu ? Hemen herkes istifaya davet ediyor. Kadro mühendisliği hatalı kabul. 2 tane guard alıp sonrada Sinan'ı 30 dk oynatmak skandal buna da kabul ama şu anda yapmamız gerekn daha soğuk kanlı olmak. Başarı olduğunda sene sonunda ödüllendiriliyorsa başarısızlıktada hesap sorulur ama daha ligin 2. haftası değil.

Hocam dediklerine lig için katılıyorum sabır ederiz de el'de sezonu kapadık bu maçla bence önümüzdeki 4 maçtan birini kazanmamız imkansıza yakın..Adamlar nasıl oynuyor biz nasıl aramızda evren farkı neredeyse..Bir yandan yazıyorum bir yandan barca-fb maçına bakıyorum da adamlar başka bir basketbol oynuyor..Ya onların oynadığı basketbol değil ya da bizimki değil...

Evimizde 2 maç kaybettik biri Cska olabilir diğeri kızılyıldız .Fenerbahçe de rahat bir galibiyet alacak bize karşı .0-4 ile başladık gibi birşey .Daye gibi bir oyuncun varsa ona göre takım kuracaksın.Göksenin harika bir başlangıç yapmasına rağmen sonra ozellikle ikinci yarı unutuldu .Göksenin bu maçta da oynayamassa nerde oynayacak ,adamın morali bozulmaz mı .Ergin Ataman'da oyuncu kazanmak sıfır sadece kendini bildiği oyunculardan verim alıyor .Micov,yokları oynuyor adam sakatlık mi bence değil .Bu adam geçen yıl neler yaptı .Simdi saçma sapan schlib ve emir ile sürelerini paylaşıyor .Micov zaten rolü fazla olduğu için kaldı bu takımda çokta umrundaydı yoksa Galatasaray giderdi Real'e oraya buraya adam resmen mutsuz şevki kırılmış .Russ Smith 1 gün daha takımda kalmaması lazım neymiş Mvp olabilirmiş bizimde beklentimizi yükseltti .Sinirden başım ağırdı lanet olsun ya .Rotasyon demek illa 12 kişiyi oynatmak demek mi .O kadar çok şey var ki konuşacak, elestirilecek. 9 tane yabancı oyuncun var 4 tanesi çöp .Ben 10.cu falan oluruz diyordum da umarım umarım sonuncu olmayız.

Euroleague zorlu da,tamam rotasyonda gerek bu kulvarda başarılı olabilmek için ama, başa baş giden maçta, yaş ortalaması 24 olan ve yorgun olanın dinlendirildiği bir takıma karşı 15 dk boyunca, yaş ortalaması 29.8 olan bir 5 ' i sahada tutması,resmen parkedeki oyunculara eziyettir.Kimse kusura bakmasın.

Fenerbahçe'yi yeneceğiz bence çünkü salon full+full olacak ama neden sesimizi duyuramıyoruz.

Bu sene özel bir sezon biz belki ilk 8 içinde de olamayabiliriz ama kimsenin Galatasaray ismini lekelemeye hakkı yok. Galatasaray insanların fantezilerini denemeye yeri değil hele Euroleague'de hiç değil.

Bu yerli koçların küçük dağları ben yarattım havası can sıkıcı. Aynı olayı futbolda Hamzaoğlu yaptı Hakan Balta'yı Atletico maçında ön libero olarak oynatmıştı.

Biz ne Euroleague'e ne de TBL'ye uygun kadro kurduk ve bu bile bile yapıldı.

Bakın en dikkat çekici nokta.

Nenad Krstic bu takımın ilk transferi ama adam basketbolu bıraktı, var mı bir örneği?

Biz bütün bir yazı Krstic ile geçtik adam basketbolu bıraktı.