Euroleague 2.Hafta | Galatasaray 83-85 Kızılyıldız

Transfer sezonunun başından bu yana yapılan fahiş transfer hatalarından,koçun kendi getirttiği oyuncuların uyumunu hala sağlayamamış olmasından ve takım kimyasınıda oturtması için çokta efor sarfetmediğini oyuncularla iletişimininde iyi olmadığını görmek zor değil,haliyle bu sonuçları görebileceğimizi tahmin ediyordum ama zamanı gelip bu açı gerçekleri ve yenilgileri görünce içimiz daha çok acıyor,çok kalp kırıcı bir yenilgi oldu,bu takıma zaman lazım diye diye haftalar ilerliyor ve çok zorlu fikstüre giriyoruz,onca hatalara rağmen takımdan ümitli olmak istiyorum ancak her zaman düşündüğüm gibi bu takım aşama kaydedecektir kah rotasyonu biraz azaltarak,doğru beşleri bularak en azından bunu yapmasını bekleyeceğiz ama takımdan evvel benim endişem Ergin hocanın hemen her maçta benzer hataları yapmasına rağmen sonraki maç)lar)da aynı hataları tekrarlaması hatalarından hiç ders almaması,peki bu takıma sezon sonuna kadar zaman verseniz ne olacakki ? aynı coaching hataları devam ederse takım ligin son sırasına şimdiden en büyük aday kendiside haliyle en kötü koç olmaya aday varmı ötesi ? hoca formsuz falan değil evvelki sezonlardan kalma sıkıntıları devam ediyor,geçen sezon nispeten düşük bütçeyle bir şekilde atlatıldı EC şampiyonu olunarak ama bu meydan Euroleague meydanı coaching tembelliğini,mola almak gibi bir nimeti elinin tersiyle itip kullanmamayı,oyuncularla iletişiminin kötü olması,rotasyonu yanlış algılayıp oyuncularıda küstürmesi ve maç sonunda diri kalması gereken adamların maçı dilleri dışarıda bitirmesi yine maç sonunda asıl oynaması gereken bazı oyuncularında unutulup elindeki maçı rakibe altın tepside verilmesi gibi hataları affetmez yaz yaz bitmez.

Bu takım EL kupasını alacaksa Ergin Ataman'la alsın bu şampiyonluğu kendisiyle bu takım kazansın istiyorum ama bizim temennimizle kendisi arasındaki fersah fersah uzak olan şartlarla kısa ve orta vadede bunun imkanı yok,kendisi adına sağlıklı karar alıp bir-iki yıllığına kenara çekilsin kafasını,gönlünü ve ruhunu dinlendirsin daha güçlü dönsün takımın başına bu haliyle olmuyor işte zorlamanın anlamı yok,elbet bir koç bulunur dışarıdan bulunmazsa ve boştaysa Yağızer Uluğ'da olabilir ama çok fazla zaman kaybetmeden bir değişiklik şart arkadaş,koca sezon,onca umutlar yükseltilen beklentiler,hayaller ve yapılan masraflar heba olacak kendiside kötü anılacak ama olmasın isteniyorsa bir kan değişikliği şart.

Şu saatlerde buraya gelip GS için bir şeyler karalamak (olumlu-olumsuz) sevgimizin ne doruklarda olduğunu gösteriyor..Sanırım hiçbir forumda takımı için bu kadar kafa patlatan bir taraftar grubu yoktur..Kendi adıma hepinize teşekkür ediyorum..Umarım daha iyi takımlar izleriz ilerleyen yıllarda..Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyoruz..

Yalnız suan Blake Schilb- Tyler Honeycutt takası olursa 2 takım da suan ki durumlarına göre seviye atlatır net. Olabilir mi acaba?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Set çizip çizmedigini bilmem için onun staffinda olmam mi gerekiyor? Misal Trinchieri de staffinda değilim ama burada Fabian Causeur in potaya gitmesi için ŞİİR GIBI MUAZZAM bir set çizmiş..
https://mobile.twitter.com/RyanPannone/status/788766425397755904/video/1
Arkadaşım sıkıntı zaten bu .Caesur yılların oyuncusu ve ne zaman ne yapacağını bilen bir isim .Russ Smith ise sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu .Seti herkes doğru şeyi yapsa bile Smith yapacak bir seviyede değil şuan.Ve tekrar söylüyorum Ergin Atamanin esas istediği düzen dışında bu adamın delici ligini kullanması .Sen hala Trinchierinin çizdiği seti söylüyorsun.Russ Smith'in pasorlugunu nerde gördün acaba el dahi kaldırılmayan D-League maclarindaki mi ? Neyse sen Russ Smith'e umut bağla daha keşke haklı çıksan da öyle desek ama görünen köy de kılavuz istemez .

Yalnız suan Blake Schilb- Tyler Honeycutt takası olursa 2 takım da suan ki durumlarına göre seviye atlatır net. Olabilir mi acaba?

Haha böyle bir takas olursa direk Efes kulübü kapatsın..Honeycutt da Daye gibi özel bir oyuncu bence..Onu belli bir düzen içine oturduğumuz zaman tam aradığımız oyuncu diyebilirim yalnız bizde onu düzene oturtacak ne hoca var ne de Schilbi takas ile alacak bir takım var..

Haha böyle bir takas olursa direk Efes kulübü kapatsın..Honeycutt da Daye gibi özel bir oyuncu bence..Onu belli bir düzen içine oturduğumuz zaman tam aradığımız oyuncu diyebilirim yalnız bizde onu düzene oturtacak ne hoca var ne de Schilbi takas ile alacak bir takım var..
Honeycutt la Daye yi nasıl ayna cümlede kullanırsınız ya hocam. Honeycutt daye den 2-3 gömlek aşağı oyuncu.Ama gerek savunma kisminda gerek de takıma getireceği enerji ile suan tam bizlik oyuncu Honeycutt. Ki Blake Schilb de çok değerli bir oyuncu bence ve suan ki efes takımı hem onun savunmadaki defolarını kapatabilir hemde hücum da Schilb in yaratıcılığına ihtiyaç duymakta

Uyuyamiyorum, kalbimin acısından uyuyamiyorum...

Yediremiyorum kendime Galatasaray bu kadar kolay yenilmez diyorum, yediremiyorum ışte.

Sezon başında yok şu oyuncu şu kadar istemişte verememisiz demesin kimse Russ Smith'e 900 bin veren kulüp bahsettigi Toney Douglas, veya Gou'ya 1.5 veya 2 veremedi demesin. Gülerler.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşım sıkıntı zaten bu .Caesur yılların oyuncusu ve ne zaman ne yapacağını bilen bir isim .Russ Smith ise sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu .Seti herkes doğru şeyi yapsa bile Smith yapacak bir seviyede değil şuan.Ve tekrar söylüyorum Ergin Atamanin esas istediği düzen dışında bu adamın delici ligini kullanması .Sen hala Trinchierinin çizdiği seti söylüyorsun.Russ Smith'in pasorlugunu nerde gördün acaba el dahi kaldırılmayan D-League maclarindaki mi ? Neyse sen Russ Smith'e umut bağla daha keşke haklı çıksan da öyle desek ama görünen köy de kılavuz istemez .
Geldikten sonra Youtube da ne kadar video su varsa izledim, ki videolardan bir oyuncunun iyi olup olmadığını bence de tespit edemezsin ama iyi pasör olup olmadığını kolaylıkla tespit edebilirsin.. Peki siz nasıl avrupa daki 4.maçında toplamda 25dk bile sahada kalmayan bir oyuncu için kötü dersiniz?

Ergin Ataman bugünkü hamleleriyle bendeki kredisini tamamen bitirdi. Hadi CSKA maçındaki kötü oyunu, leş savunmayı, anlamsız rotasyonları bir kenara koyduk, hem rakip CSKA idi hem de sezonun ilk maçıydı diye yalayıp yuttuk. Ya bugüne ne diyeceğiz? Şu Kızılyıldız, Euroleague'in en zayıf takımlarından biri. F8 hedefiyle yola çıkıp evinde Kızılyıldız'a maç kaybetme lüksün yok. Çünkü F8 yapacak hiçbir takım Kızılyıldız'a evinde maç vermez. Verse bile gider olmadık deplasmanlardan galibiyet çıkarır, evinde CSKA'yı yener, bir şekil durumu kotarır. Her şeyi geçtim bu takım doğru 5'ini bulsa dahi deplasmanda kolay kolay maç kazanamaz. F8 yapmak için de en az 4-5 deplasman galibiyeti gerekeceğini düşünüyorum, totalde 14-15 galibiyetin aşağısına ligde su vermezler. Kısaca benim için Euroleague bitti diyebilirim, yılların saha içi kombinelisi olarak yine bir aksilik vs olmadıkça maça gitmeye devam ederim ama gelmeyen adama da niye gelmiyorsun diyemem, kimse bu parodiyi izlemek zorunda değil.

Taktiksel anlamdaki bariz hataları herkes dile getirmiş zaten, tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Sadece bugüne has bir durum değil, koç sezon başından beri ne yaptığını, ne söylediğini bilmiyor. Aşağıda farklı zamanlarda verdiği demeçlerden alıntılar koyuyorum, söyleneli max 1-2 ay oldu. Kafan karışıksa bize de daha fazla zarar verme koç, bas istifayı geç Milli Takım'a.

[FONT=&quot]"Resmi maçlar başlayınca taktiksel uygulamalarla yediğimiz sayıyı aşağı çekeceğiz. Üst oynayanlar kaybedebilir."
[/FONT]
[FONT=&quot]
"Bizden yüksek bütçeli kadrolar olabilir. Biz 8 milyon dolarlık bütçemizle en iddialı takımlardan biri olacağız. Büyük para herşeyin garantisi değil. Geçen sezon nasıl Laboral bu miktarda bir bütçeyle Final Four'a kaldıysa, biz de aynısını yapabileceğimize inanıyoruz."

[/FONT]
"Çok yakın zamanda Euroleague maçlarının başlamasıyla beraber tüm Avrupa Russ Smith’i tanıyacak. İnşallah sakatlık veya başka bir dert olmazsa bence Euroleague’in en iyi guard’ı olmaya aday. Bu beş günlük antrenman boyunca da bunu bizzat gözlemledim."

Geçmiş olsun öncelikle, oldukça kalp kıran bir yenilgi oldu. Büyük konuşmamak, rakip küçümsememek lazım ama diğer 14 deplasman maçında taş çatlasa bir galibiyet alabilecek, Euroleague'in kalite olarak en zayıf takımlarından birine karşı içeride maç kaybetmenin hiçbir izahı olamaz.

Maça harika başladık, ilk çeyrek belki de ilk defa savunma yaptık bu sezon adam akıllı. Ve bu savunmada en kilit iki isim Tyus ve Göksenin idi. Ama anlam veremediğim bir şekilde, ilk çeyreğin sonlarına doğru kenara gelen Tyus 2. çeyrek hiç oynamadı, Göksenin ise 2. yarı hiç süre almadı. İlk 15 dakika sonunda 12 oyuncu da süre aldı, maçın son 12 13 dakikasında ise kullandığımız oyuncu sayısı 6 idi. Sonlarda da pil bittiği için baya statik kaldık zaten.. Rotasyon denilen şey bu olmamalı, bu bildiğin takımı deneme tahtasına çevirmektir. Ve Euroleague deneme tahtası olan bir platform değil. Eğer rotasyon yapmak, oyuncuları takıma kazandırmak istiyorsan bunun yeri lig olmalı. Bugün herkese süre vermek adına 12 kişilik rotasyon yerine 9-10 kişilik bir rotasyon bandı kullansaydık bu maçı alırdık.

Performansından rahatsız olduğum bazı oyuncular olsa da bugünkü yenilgiyi Ergin Ataman'a yazıyorum, bunu detaylandırmaya gerek yok zaten birçok kişi değinmiştir. Oyuncu bazında ise; hedef tahtasına koyulabilecek bir çok oyuncu var ancak benim hedef tahtamın tam ortasında Russ Smith var. Umarım valizini toplamış, uçağa binmiş ve Amerika'ya seyahat ediyordur. Etmiyorsa da en geç Kasım ortasına kadar yolcu olur bu kafayla devam ettiği takdirde.

Euroleague artık kapalı bir lig konumu almak üzere ve biz buraya tırnaklarımızla kazıyarak Eurocup şampiyonu olup geldik. Olamasak zaten burada olmayacaktık. Bu şekilde buraya gelmişken ve elimizde hatırı sayılır bir bütçemiz varken 2 maç sonunda havlu atmış olmak çok üzücü. Gerçekçi olmak lazım, bu takım ilk 8e giremez. Ama en azından bir basketbolsever ve Galatasaraylı olarak parkede savaşan, Eurolegue'in ve ligin hakkını veren bir takım görmek istiyorum. Bunun için benim aklıma gelen reçete ise rotasyonu acilen 9-10 kişi bandına çekmek, bazı oyuncularda formsuz oldukları için ısrar edip takım içinde bir rol bulmalarını sağlamak ve bile bile ladese devam etmeyip en azından 2 oyuncuyla yolları ayırmak. Ve mümkünse takımı yönetebilecek bir guard transferi. Çünkü basketbolda guardın kadar konuşabilirsin ve bizim takımımızda geçen sene olduğu gibi bu sene de gerçek bir oyun kurucu yok.

Herkesin dediği gibi bu maçı kaybetmemizin en büyük sebebi geniş rotasyon yapamayan ve yönetemeyen Ergin Ataman'dır. Hoca öyle yanlış kararlar aldı ki maçı tekrar izlediğinde kendine en çok eleştirecek kişi yine kendisi olacaktır. Ergin hocanın sanırım EL ve lig gibi iki zorlu kulvarda ve bu kadar geniş bir kadroda kendisinin daha doğru kararlar almasını sağlayacak, takım üzerine etkisi olan Yağızer Uluğ gibi bir yardımcıya ihtiyacı olduğu da belli olmuş oldu..

Geçen sene basketbol da seviniyor futbol da üzülüyorduk. Bu sene ise tam tersi oldu. Bi ikisini denk getirsek bizden iyisi olmayacak...!

Işte o 28 maç içinde Real, Barca, Milano, Oly, Pana, Maccabi, Unics, Fener, Brose, Laboral, gibi takimlar var 20 maç var Real, Barca, Oly, Pana, CSKA iceride dışarıda yenilirsin 10 mağlubiyet Maccabi, Fener, Unics, Laboral,Milano var 15 mağlubiyet etti, Kızılyıldız'da maglup olduk 16 etti ki iyimser hali böyle...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geldikten sonra Youtube da ne kadar video su varsa izledim, ki videolardan bir oyuncunun iyi olup olmadığını bence de tespit edemezsin ama iyi pasör olup olmadığını kolaylıkla tespit edebilirsin.. Peki siz nasıl avrupa daki 4.maçında toplamda 25dk bile sahada kalmayan bir oyuncu için kötü dersiniz?

Savunma olmayan bir lig de pasörlüğü falan anlaşılmaz. 4 maçta 25 dk sahada kalması bile bir cevap bence ki Ergin Atamanın gibi tabiri caizse takıntılı bir koçun çok isteyerek aldığı bir isim bu adam Koç bile dayanamıyor. Ve son olarak russ Smith kötü oyuncu Nba için öyleydi şuanda Avrupa içinde aynı şekilde ama bu hiçbir zaman iyi oyuncu olmayacak anlamına da gelmez en başta kafa yapısını değiştirse bir ihtimali olur .

Rotasyonu daraltıp Micov'u kendine getirmek,oyun kurucu rotasyonunu sinan-Dentmon ile geçmek ,Göksenin e 20 ve 20'ye yakın süre vermek ,takımı Daye'in üzerine inşa etmek ve onun defolsun miniminize etmek .Belki biraz toparlar .

Zaman kaybetmeden Smith ve Pleiss'ın kontratlarından çıkıp(mümkünse eğer)bir tane sadece uzunları oynatabilen azıcık beyni olan bir guard ve sadece savunma yapabilen beyinsiz bir uzun alalım.Bir de bu geniş rotasyonu falan bırak hocam,olmuyo olmuyo olmuyo.Bence bu kadroyla devam edersek ciddi ciddi ligde sonunculuğun 1 numaralı adayıyız.

Bu arada fikstüre baktım ve bir sonraki 4 maçın ardından gayet güzel bir fikstürümüz var bence.Belki o 2 transferle takım çehresi değişir de bir şeyler olur.Yoksa bu sezon bitmez bizim için.

Bir ekleme daha:bu takım savunma yapamaz,yapamıyor.Savunma yapmış gibi gözüktüğü dakikalarda dahi kısalar çok çabuk geçiliyor.Artık Tyus bloğa yetişirse,sayı yememiş oluyoruz,yetişemezse zaten allaha emanet...

Sevgili Koç, hedeflerden kopulmadıkça, eleştiri yapmayacağım demiştim, o yüzden detaylı tahlillere girmiyorum ama oyuncu bazında bir kaç düşüncem;

1)Dentmon ve Russ (Russ'tan pek ümitli olmasamda ) gibi skorer özellikleri olan lider oyuncuları alıp, bunlara güven ve sorumluluk vermeyip, birini statik bir iki numaraymış gibi çizgide bekletip, diğerini belirli kalıplar içine girmediği anda kenara alırsan, bunların ikisinden de verim alamadığın gibi bir kaç hafta sonra kavga gürültü, ayrılık yaşarsın.Bu adamlardan en azından birini, eğrisiyle doğrusuyla ve yıldız olarak kabul edip takımı teslim etmelisin. Görev adamları arıyorsan, bu adamları tercih etmek en büyük hatan ve hata baştan yapılmış demektir.

2)Diebler ve Pleiss gibi set üzerinden oynayan oyunculara , istediği pozisyonlarda top atmayacaksan bu adamlardan da gram verim alamazsın ve bunları neden aldığın aynı şekilde sorgulanır. Diebler biraz daha fazla pozisyon buldu ama planlı bir şekilde bulduğu pozisyonu iki olarak saydım . Yanlış olabilir.

3)Göksenin benim izlediğim en iyi performansını gösterdi.Sadece 12 dakika süre aldı. Başkalarını kazanacağım derken, böyle bir performansı ödüllendirmezsen, Gökseninide kaybetmek içten olmaz. Bugün Sinan yerine , Göksen'in 35 dakika oynamış olsa, maçı belki yine kaybederdik ama takımdaki tek etkili kısa savunmasını yapan adam, sahada kalmış olacağı için takıma güzel bir mesaj olurdu ve başarılı oyuncu ödüllendirilirdi.

4)Sinan'ı en kötü zamanlarında savunduk geçen sene, adam bitti , bacağını oynatacak hali yok dedik. Bu sene de üstüne böyle yük binerse, yaşı daha da ilerleyen Sinan'ın performansı geçen seneki kadarda gitmez. Sinan'ı uzun vadede verim alabileceğin bir role sokman gerekli.

5)Daye bu takımın lideri. Bunu kendi de dahil herkes farkında. Olmayan da farketmiştir bu maçta . Sahada bulunduğu dakikalara ve oyuncu yönetimine azami dikkat gösterilmeli.Zira, skoruna çok ihtiyaç var. Sahadan çıktı ve sayı bulamadık 15 yedik, girince de beraberliği yakaladık.

Teknik konulara , çok girmeye gerek yok. Bazı arkadaşların ifade ettiği gibi , eleştirilecek çok fazla şey var. Ama oyuncular arasındaki ahengi bozmamak ve uzun vadede yararlanamayacak hale gelmemeleri için bunlar öncelikle dikkat edilmesi gereken noktalar.

Son olarak, taraftar olarak, sezon sonualacağımız sonuçtan çok , kazanabileceğimiz kadar çok maç kazanmak ve olabildiğince centilmen ve çoşkulu olmak noktasına konsantre olmak gerekli. F4 bizi, Eurolegue'de kalıcı yapmayabilir (ör: Kuban), ama diğer etkenler ve son 4 takım içinde yer almamak, Eurolegue'in belirgin olmayan formatında, uzun vadede umulmadık kazanımlara yol açabilir. İşler kötü gitse de , ilgimizi ve centilmenliğimizi kaybetmeyelim lütfen.

Savunma olmayan bir lig de pasörlüğü falan anlaşılmaz. 4 maçta 25 dk sahada kalması bile bir cevap bence ki Ergin Atamanın gibi tabiri caizse takıntılı bir koçun çok isteyerek aldığı bir isim bu adam Koç bile dayanamıyor. Ve son olarak russ Smith kötü oyuncu Nba için öyleydi şuanda Avrupa içinde aynı şekilde ama bu hiçbir zaman iyi oyuncu olmayacak anlamına da gelmez en başta kafa yapısını değiştirse bir ihtimali olur .
Sadece 4 maç performansına bakarak nasıl böyle emin konusabiliyorsunuz, öyle se Micov da kötü oyuncu, Sloukas ve Kalinic geçen sene Real serisinde iyi top oynamaya başlamışlardı, onlar kötü oyuncumuydu...Size günaydın diyorum, ama emin olun 1-2 ay sonra RUSS SMİTH diyeceksiniz...