Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayrıca,thy ve efes neyine sponsor oluyor bunlara?ne gibi kazancımız olmuş spor adına?dünyanın parasını veriyorlar sponsorluk uğruna,hiç olmazsa bir iki kuralı lehimize değiştirsinler

Şubede birileri çıkıp bunları şunları yapıyoruz, bunları şunları yapacağız demiyor daha doğrusu diyecek biri yok. Ünal Aysal yönetimi futbol şampiyonluğundan sonra basketbola yatırım yapmayı pek düşünmüyor galiba.

Bende bir sorun var galiba, en önemli para kaynağı olan futbol branşında şampiyon olduk. Taraftar Store'ları yağmalıyor tıpkı Barcelona, Oly, CSKA maçlarında olduğu gibi, ee daha ne için yaşanıyor bu belirsizlik.

Bence endişe edecek bir şey yok. İlla ki ön elemelere gidecez.Bizdeki pastayı gördüler. Galatasarayın büyüklüğünü zaten biliyorlar,taraftarımızı gördüler, bu sene bütcemizinde daha da artacağını yönetimimiz illa ki söylemiştir. Ama benim anlamadığım bir durum var bjk yönetimi bu kadar borçla ortada dolanırken nasıl olurda EL e gidecek? Hadi gitme hakkı kazandılar. El nasıl izin veriyor? Onu anlamadım.

Ben Beşiktaş'ın ikinci olunca nasıl direk katılacağını anlamadım açıkçası benim yaptığım incelemeye göre o durumda direkt katılamıyorlar.

Şöyle ki
Euroleague gruplarına toplamda 24 takım katılıyor. Bunlardan 14'ü A, 1'i C, 1'i de elemelerden B lisansı alacak 16 takım. Geriye listelenen B lisansı adaylarından kriterlere uyan ilk sekizi kalıyor. Kural şu eğer B lisansı sıralamasında sırası gelen takımın A lisansı varsa sıradaki diğer takım gruplara gidiyor. Beşiktaş'ın 2. olduğunu ve kendisinden önceki tüm olası A lisansları olabilecek takımların da buralara geldiğini düşünelim (yani Beşiktaş'ın önünden eksilebilecek tüm takımlar eksilsin) Durum şöyle oluyor

1 Spain Champion - A Lisansı olduğunu varsayalım (Barca, Real, Caja Laboral üçlüsünden biri)
2 Russia Champion (CSKA Moscow) - A Lisansı kesin
3 Greece Champion (Olympiacos Piraeus or Panathinaikos Athens) - A Lisansı kesin
4 Italy Champion - A Lisansı olduğunu varsayalım (Siena)
5 Turkey Champion (Anadolu Efes Istanbul or Besiktas JK Milangaz) A Lisansı kesin (Efes şampiyon olursa)
6 France Champion - Kalıyor
7 Germany Champion (Brose Baskets or Ratiopharm Ulm) - Kalıyor
8 Lithuania Champion (Zalgiris Kaunas) - Kalıyor
9 Adriatic League* 1st Serbia (Partizan m:ts Belgrade) - Kalıyor
10 Adriatic League* 1st Croatia (Cedevita Zagreb) - Kalıyor
11 Adriatic League* 1st Slovenia (Union Olimpija Ljubljana) - Kalıyor
12 Spain Runner-up - A Lisansı olduğunu varsayalım (Barca, Real, Caja Laboral üçlüsünden biri)
13 Russia Runner-up (BC Khimki Moscow Region) - Kalıyor
14 Greece Runner-up (Olympiacos Piraeus or Panathinaikos Athens) - A Lisansı kesin
15 Italy Runner-up - A Lisansı (Roma'nın lisansını Armani'ye verdiklerini varsayalım)
16 Lithuania Runner-up (Lietuvos Rytas) Kalıyor
17 Turkey Runner-up (Anadolu Efes Istanbul or Besiktas JK Milangaz)

Sonuç:

1 France Champion - Kalıyor
2 Germany Champion (Brose Baskets or Ratiopharm Ulm) - Kalıyor
3 Lithuania Champion (Zalgiris Kaunas) - Kalıyor
4 Adriatic League* 1st Serbia (Partizan m:ts Belgrade) - Kalıyor
5 Adriatic League* 1st Croatia (Cedevita Zagreb) - Kalıyor
6 Adriatic League* 1st Slovenia (Union Olimpija Ljubljana) - Kalıyor
7 Russia Runner-up (BC Khimki Moscow Region) - Kalıyor
8 Lithuania Runner-up (Lietuvos Rytas) Kalıyor
9 Turkey Runner-up (Anadolu Efes Istanbul or Besiktas JK Milangaz)

İşte yukarıda göreceğiniz üzere Beşiktaş olası tüm A lisansı takımların buralara geldiğini varsaysak bile 2. olursa gruplara direkt katılamıyor gibi görünüyor.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Kalabilme şansımız hala var. Ancak ola ki kalamadık bu dünyanın sonu değil. Genel resme bakıp yatırıma ve ilerleyişe devam etmeliyiz. Asıl amaç bir yıllık değil sürekli katılım hakkını elde etmek olmalı.

Adamlar UEFA dan men edilmiş. Bir yıl daha men edilebilme durumları var. Borçları silmek için bütçe kısacaklar. EL e nasıl gidiyorlar?

Adamlar UEFA dan men edilmiş. Bir yıl daha men edilebilme durumları var. Borçları silmek için bütçe kısacaklar. EL e nasıl gidiyorlar?

Futbol şubesiyle basketbol şubeleri birbirinden ayrı işliyor. Futbol takımları batacak olsa dahi basketbol takımına Erdoğan Demirören'in sponsorluk desteği var. Elden kişisel olarak verdiği paralar da cabası. Seneye bütçeyi çok daha yukarılara çekecektirler bu destekle.

İstedikleri kadar ayrı olsunlar. Birleştirirler olur biter.Türkiyede futbol dedin mi ? İş bitmiştir. Böyle bir durum söz konusuyken ve budurumun sebebi de tüpçüler iken.
Bjk yönetimi : Siz futbol takımını 665 milyon dolar/euro zarara soktunuz.Futbol takımının başarısı önemsiz.Basketbola sponsor olmaya devam edin demeyecekse orasını bilemem.

Zalgiris'in A lisansini atlamisim. Eger Romanin lisansini Besiktasin onundeki takimlardan birine vermezlerse Besiktas 2. Olmasi durumunda direkt gruplara gidemiyor.

Koskoca iki sezonun emekleri tek bir maçla iki ahlaksız hakem yüzünden elimizden alındı mı? Alındı. Galatasaray yönetimi iki senedir yaşadığımız federasyon ve hakem skandallarına tek bir kelime edebildi mi? Edemedi. Adamlar son maçta galibiyeti söke söke aldı elimizden. Adamlar dediğim Beşiktaş basketbol takımı değil gri gömlekliler.

Bir de "GS'nin lobisi güçlüdür" demiyor mu rakip takım taraftarları iyice çıldırıyorum. Allahtan güçlü, bir de güçlü olmasaydı pota altından yediğimiz sayılar karşı takıma +5 yazılırdı herhalde.

http://live.sporx.com/basketbol/tbl/oktay-mahmuti-krizi-icin-aciklamaSXHBQ281956SXQ
buyrun burdan yakın ne oldu şimdi her şey silbaştan Mahmuti gider 3.sınıf Amerikalılar gelir Eurocup'da yola devam edilir. Biz Avrupa'nın en üst takımlarından olma hayaliyle salonlara koşarken yönetimimiz başvuru yapmış bekliyormuş. Lutfettiniz efendim başvuru da yapmasaydınız bari. Lakovic 2014'e kadar menajerlik yapar ancak üst düzey bir takımda. Tamam hoş seviyoruz ama Lakovic'in baskıya karşı hiçbir şey üretemediğini de görelim artık. Lakovic de ayrılmalı. Ama amaç Eurocup'sa Lakovic tutulmalı hatta Rancik ve quinton hosley filan da gelebilir. Bu yönetimin vizyonu bunu gerektiriyor sanırım. Kaç git hocam sen fazlasın bu yapıya..

Yahu ne bu huzursuzluk ne bu ateş püskürmeler? Buradan yakınılacağına sosyal medyadan geçen seneki gibi biraz destek olsak nasıl olur? Wild Card, Wild Card diyoruz Lakovic'i de gönderirsek elimizdeki kozlardan birini de kaybetmiş oluruz. Bu sene gösterdikleri müthiş mücadelenin sonunda sezon sonunda yaşadığı şanssızlıklarla düşen takıma tekme atmak yerine ayağa kaldırmaya gayret göstermeliyiz bence.

Herkes Oktay Hocanın tercihi diyor 5 numara için ama kendisi çıkıp ben 5 numara istemiyorum diyorlar neden istemiyim demişti. Bu sene bizi 5 Numara eksikliği ve skorer bir oyuncumuzun olmaması etkiledi. oyun tıkanınca hep bocaladık. Yönetim her branşta veteranları topluyor sıkıldık bu durumdan..30 dan aşağı transfer yasak mı bize...

Şu anda şubede veya yönetimde bu sene wild card'ı, seneye de A Lisans'ı almayı kafaya ciddi olarak takan biri olsa çok rahat hedefe ulaşılır. Ama dediğim gibi kafaya takmak gerekiyor bu işi.

Hatta biraz daha abartarak burda bu hedeflere ulaşmak için ne yapılacağını müzakere etsek de mantıklı olanları şubeye yakın olanlarımız ilgili kişilere ulaştırsalar diyeceğim de, zor işte.

Herkes Oktay Hocanın tercihi diyor 5 numara için ama kendisi çıkıp ben 5 numara istemiyorum diyorlar neden istemiyim demişti. Bu sene bizi 5 Numara eksikliği ve skorer bir oyuncumuzun olmaması etkiledi. oyun tıkanınca hep bocaladık. Yönetim her branşta veteranları topluyor sıkıldık bu durumdan..30 dan aşağı transfer yasak mı bize...

ben tam tersi 5 numarada furkan ve andriçin iyi bir sezon geçirdiğini, ancak 4 numaralarımız çok vasat seviyede kaldığı için sıkıntı çektiğimizi düşünüyorum. 4 numara 5 numaraya yardım etmezse her zaman 5 numara savunma ribauntlarında ve savunmada sıkıntı çeker. bizim 4 numaralarımız shumpert - cevher zaten dışarıdan oynayan oyuncular, savoviç de hala tam olarak çözemedim ne oynadığını ama bu kişilerin andriç ve furkana yardım etmediği bir gerçek. her yere yetişen shipp o açığı kapıyordu ama o gidinde her şey bitti. ligin sıradan takımlarından 80 yemeye başladık ve bjk serisini de 4 numaradaki açığı kapatamadığımız üstüne 3 numaradan da fire verdiğimiz için kaybettik. zaten gardlarda'da üstünlük rakipteydi açık bir şekilde.

bjk serisini tekrar göz önüne getirirsek tek direnen 2 numara lucas ve 5 numara pozisyonumuz oldu. rakibin 5 numarası bonsu'ya karşı üstünlük kurduk hemen hemen tüm maçlarda. 1-3-4 'te ise rakip üstündü.

ben tam tersi 5 numarada furkan ve andriçin iyi bir sezon geçirdiğini, ancak 4 numaralarımız çok vasat seviyede kaldığı için sıkıntı çektiğimizi düşünüyorum. 4 numara 5 numaraya yardım etmezse her zaman 5 numara savunma ribauntlarında ve savunmada sıkıntı çeker. bizim 4 numaralarımız shumpert - cevher zaten dışarıdan oynayan oyuncular, savoviç de hala tam olarak çözemedim ne oynadığını ama bu kişilerin andriç ve furkana yardım etmediği bir gerçek. her yere yetişen shipp o açığı kapıyordu ama o gidinde her şey bitti. ligin sıradan takımlarından 80 yemeye başladık ve bjk serisini de 4 numaradaki açığı kapatamadığımız üstüne 3 numaradan da fire verdiğimiz için kaybettik. zaten gardlarda'da üstünlük rakipteydi açık bir şekilde.

bjk serisini tekrar göz önüne getirirsek tek direnen 2 numara lucas ve 5 numara pozisyonumuz oldu. rakibin 5 numarası bonsu'ya karşı üstünlük kurduk hemen hemen tüm maçlarda. 1-3-4 'te ise rakip üstündü.

Ne Furkan ne Andriç rakip uzunları durdurmada yeterli değildi bence. Bir takım eğer skor yapmak istiyorsa ya dört numarası dışardan oynayabilecek ya da 5 numarası ortalama 20-25 sayı bulabilecek kusura bakmayın ama biz günlük performanslara çok bağlı oynuyoruz. Bir maçta 20 sayı atan oyuncumuz diğer maç 0 sayı 2 ribaunt yapabiliyor. Ne furkan ne andric hedefi olan bir takımda birinci opsiyon olamaz. Bence tamamlayıcı oyuncular faul çizgisinden tehtidleri bile yok. 5 numara ve 4 numaradan sadece ikili oyunlardan sonuç alabiliyoruz. Ayrıca Mensah Bonsu her ribauntu çekti aralarından Furkan Aldemir sizelı ve pota altını adam akıllı kapatabilecek bir center ın yanında ancak yeteneklerini sergileyebilir. sizin çok beğendiğiniz Andric ve Furkan yarı final serisinde bütün turnikeleri seyrettiler..

Kartal'a Euroleague müjdesi
ULEB, Siyah-Beyazlılar'ı Beko Basketbol Ligi finalisti olarak, gruplara direkt katılma hakkı tanıyan B lisansı verilecek takımlar arasında açıkladı

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren, EuroChallenge ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Milangaz'a, Avrupa Basketbol Ligleri Birliği'nden (ULEB) THY Avrupa Ligi için müjdeli haber geldi. THY Avrupa Ligi'nde gelecek sezon mücadele edecek ekiplerle ilgili yapılan açıklamada Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi play-off serisi finalisti olarak, gruplara direkt katılma hakkı tanıyan B lisansı verilecek takımlar arasında açıklandı.
GS'YE LİSANS ÇIKMADI
GERİDE kalan sezonda Avrupa Ligi'nde yer alan G.Saray MP'nin isminin yer almadığı listede, Kartal A lisansı sahibi olan A.Efes ve F.Bahçe Ülker'le birlikte Türkiye'yi temsil edecek ekipler arasında gösterildi. ULEB, A lisansı sahibi kulüplere gelecek 3 sezon için, B lisansı verdiği kulüplere ise 1 sezon için Avrupa Ligi organizasyonunda yer alma hakkı tanıyor.

Akşam gazetesinde şöyle bir haber vardı . Biz geçen sene b lisansı alamadan d 2 ön eleme oynadık bjk direk gidecek buda aldıkları avrupa kupası sayesinde olmalı . İşte bakış açısı. Biz basketçi kazanmaya çalışıyoruz sanki görevimiz bu elalem kaliteli yabancı alarak neler başarıyor buda hocamızın kulağına küpe olmalı. Ama Bizim öyle taraftarımız varki kise kusura bakmasın 2. lik 3.lük başarı olur hale geldi bu galatasarayın ilkelerine aykırı benim de görüşüm galatasarayın görüşüylen aynı 2. lik bile başarısız olmuş demektir bazı arkadaşlar farkındadır geçen yıl 2. busene 3. 4 lük bakalım seneye ne olacak. belkide alkışa devam.

Akşam gazetesinde şöyle bir haber vardı . Biz geçen sene b lisansı alamadan d 2 ön eleme oynadık bjk direk gidecek buda aldıkları avrupa kupası sayesinde olmalı . İşte bakış açısı. Biz basketçi kazanmaya çalışıyoruz sanki görevimiz bu elalem kaliteli yabancı alarak neler başarıyor buda hocamızın kulağına küpe olmalı. Ama Bizim öyle taraftarımız varki kise kusura bakmasın 2. lik 3.lük başarı olur hale geldi bu galatasarayın ilkelerine aykırı benim de görüşüm galatasarayın görüşüylen aynı 2. lik bile başarısız olmuş demektir bazı arkadaşlar farkındadır geçen yıl 2. busene 3. 4 lük bakalım seneye ne olacak. belkide alkışa devam.

Dostum haklısın, GS için ikincilik başarısızlıktır ama son 20 yılda -Erman Kunter'li sezon ile çok kötü geçen bir kaç sezonu saymazsak- bu takım hep dördüncülüğü zorlayan, genelde dördüncü veya beşinci olan bir takımdı. Bir ilerleme olduğunu kabul etmemiz lazım. Geçen sezondan tek eksiğimiz ligde yarı finalde elenmemiz oldu, onun dışında her şey geçen sezondan daha iyi. Final konusunda beklentimiz olduğu için de hayal kırıklığına uğradık, o yüzden bunları tartışıyoruz. Bu yüzden takım alkışlanmayı hak ediyor bence.

Kerm bey tamam alkışlıyoruzda bu zihniyette gidersek her yıl 4. mü alkışlayacağı adamlar bir yılda nereye geldi biz kaç yıldır nereye geldik. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum ve herkes birşeyleri görmek istemiyor kalite adam alacaksın. Paramı yok 2 sene idare edersin 3. sene harca parayı garantisi olmasada şampiyonluğa oyna bu kalite adamlarla olur. Basket öyle alacaksın bekleyeceksin olması için değil heryıl herkes takımını komple değişiyor basket böyle birşey. Şu takıma yabancı olarak 2 tane kalite adam alsaydık bence banko şampiyon olurduk harcayıpta 3. mü olacağız ozaman kulüp yıllık hep 1-2 milyon euro harcasın yeter parada cebimizde kalsın. Hem euroligde olmaya çalışıyoruz hemde arada bir oraya gidiyoruz 2-3 yıl peşpeşe gidebilsek bizi alırlardı oraya devamlılık olacak.

Ayrıca ben olsam bu eurolig sistemi için tek başımada olsa dava açarım çok haksız bir sistem lisansı al ligde birşey yapma ama direk katıl bu yarışmacı ruhuna aykırı zaten bir süre sonra bundan vazgeçeceklerdir. O zaman lisansı alanların dışındakiler niye yatırım yapsınki . Buna federasyonlarında itiraz etmesi lazım hakeden gitsinki ozaman herkes yatırım yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...