Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bennet Cantù, Galatasaray and Olympiacos are three candidates to win the Euroleague Executive of the Year Award for the season 2011-12
Türkçe meali: Bennet Cantu, Galatasaray ve Olympiakos 2011-12 sezonu için Euroleague en iyi Yönetici Ödülüne aday oldular. Bu ödül takım yöneticilerine verilen bir ödül. Dikkat ederseniz wildcard ve a lisansı için adı geçen takımların değil (bilbao basket, kazan vb) bizim adımız geçmekte. Bu sene için wildcard veya düşük ihtimalle de olsa a lisansı gelirse hiç şaşırmayacağım bu haberden sonra.Zaten aldığım haberlere göre çok ciddi şekilde kulis çalışmaları yapılmakta.Andric'in serbest bırakılmasını da bu eksende gerçekleşmiş bir hamle olarak görüyorum.Umarım tahminlerim tutar ve bu sene de euroleague oluşumu içerisinde olabiliriz.Andricin menejeri twitterdaki hesabında andrice birçok teklif olduğunu söyledi.Bunun üzerine kendisine mesaj attım ve galatasarayın da birçok oyuncuyla ilgilendiğini ve hatta içlerinde ses getirecek oyuncular olduğunu ancak isim veremeyeceğini söyledi.Açıkcası umutlarım yeniden yeşerdi euroleaguele ilgili olarak

Turkiye Ligi, rekabet acisindan Ispanya ile birlikte Avrupa'nin en onemli ligi.
Euroleague 2011-2012'nin finalist takimlarini yendigimizi, ic sahada maclarimizi full salona oynadigimizi ve yarattigimiz atmosferleri dusunursek biz bu lige renk katiyoruz.
Bu gibi seyleri goz onune aldigimizda, neden bu ulkeden 4 takim gitmesin?
Biz burayi hakediyoruz.

Ayrica A lisanslar kac senelik ve ne gibi durumlarda el degistiriyor?
Efes veya Ulker bu lige ne katiyor, maclarini kac kisiye oynuyorlar da A lisansinin sahibi oluyorlar, anlamak cok guc.

Ülker'i bilmem ama Efes EL nin resmi sponsorlarından birisi A lisansı alması çok doğal. Yaptığı yatırım da çok fazla. Ülke'e gelince böyle devam ederlerse A lisansları gider.

Ayrica A lisanslar kac senelik ve ne gibi durumlarda el degistiriyor?
Efes veya Ulker bu lige ne katiyor, maclarini kac kisiye oynuyorlar da A lisansinin sahibi oluyorlar, anlamak cok guc.
Euroleague a lisansları 3 senelik olarak veriliyor. Bu seneden itibaren bir takım değişikliklere gidilecek. A lisansı sahibi olan takımın 5000 + kapasitede salonu ve iyi bir mali durumu olması gerekli. Ayrıca takımların kendi liglerinde de en az playoffa kalmaları gerekli lisansı kaybetmemeleri için.Yeni lisanslar, ekstra bir durum olmazsa ( herhangi bir takımdan lisansın geri alınması gibi) 2013-2014 sezonu için verilecek. Ayrıca katılımcı takımların euroleague maçlarında belirli bir ortalamayı tutturması lazım. Efes veya Ülker başından beri bu oluşumda yer aldıklarından oldukça saygın durumdalar ama kurallar herkes için geçerli sonuçta. Geçtiğimiz sene fenerbahçe bazı maçlarda yeterli seyirciyi tutturamadığı ve sahte beyanda bulunduğu için ciddi para cezası aldı yani kurallar oldukça sert.Şimdilik yapabileceğimiz tek şey bekleyip neler olacağını görmek çünkü biz euroleague tarafından fark edilmeyi başardık. Galatasaraydaki potansiyeli gördüler ve adım atmaya hazırlar

Euroleague a lisansları 3 senelik olarak veriliyor. Bu seneden itibaren bir takım değişikliklere gidilecek. A lisansı sahibi olan takımın 5000 + kapasitede salonu ve iyi bir mali durumu olması gerekli. Ayrıca takımların kendi liglerinde de en az playoffa kalmaları gerekli lisansı kaybetmemeleri için.Yeni lisanslar, ekstra bir durum olmazsa ( herhangi bir takımdan lisansın geri alınması gibi) 2013-2014 sezonu için verilecek. Ayrıca katılımcı takımların euroleague maçlarında belirli bir ortalamayı tutturması lazım. Efes veya Ülker başından beri bu oluşumda yer aldıklarından oldukça saygın durumdalar ama kurallar herkes için geçerli sonuçta. Geçtiğimiz sene fenerbahçe bazı maçlarda yeterli seyirciyi tutturamadığı ve sahte beyanda bulunduğu için ciddi para cezası aldı yani kurallar oldukça sert.Şimdilik yapabileceğimiz tek şey bekleyip neler olacağını görmek çünkü biz euroleague tarafından fark edilmeyi başardık. Galatasaraydaki potansiyeli gördüler ve adım atmaya hazırlar

bjk'nin uefa tarafından mali disiplin yada finansal fairplay yüzünden avrupa kupalarına alınmaması eurolegue haklarınıda etkiliyebilir.aslında 4 takım ile eurolegue e katılmak herkes için yararlı olacak bir olay.ligde ne kadar sert takım olursa avrupa kupası maçlarına kalite olarak o kadar uyum sağlarız.

bence bize en azından ön eleme şansı verecekler.
Euroleague takım başarısı kadar
kulüp ve taraftar organizasyonunada önem veriyor
ve biz geçen sene iyi not aldık

bjk'nin uefa tarafından mali disiplin yada finansal fairplay yüzünden avrupa kupalarına alınmaması eurolegue haklarınıda etkiliyebilir.aslında 4 takım ile eurolegue e katılmak herkes için yararlı olacak bir olay.ligde ne kadar sert takım olursa avrupa kupası maçlarına kalite olarak o kadar uyum sağlarız.
Basketle futbol tamamen birbirinden bağımsız konular.Beşiktaşın basket erkek şubesi zaten tamamen sponsora dayalı yani kulüp üzerinde fazla bir yükü yok diye biliyorum. 4 takımla katılmak zaten bize her sene verilen bir hak. Bu sene elemede çıkabilecek problem 4 istanbul takımının olması. Euroleague genellikle aynı şehirden bu kadar fazla takıma sıcak bakmıyor.Ama şöyle de bir gerçek var. Banvit elemeye çağrılsa dahi salonu yetersiz olduğu için euroelegaue kalması halinde maçlarını istanbulda oynayacak.Yani ha banvit, ha galatasaray şehir açısından bir fark yaratmıyor. Bizimkiler bu sene için wild card kovalıyor diye duyumlar aldım ve oldukça sıkı lobi yapılıyormuş özellikle de thy tarafından. Dediğine kesinlikle katılıyorum ne kadar çok ve güçlü Türk takımı olursa başarı şansı o kadar artar. Tıpkı geçen sene olduğu gibi.

Ben aynı şehirden şu kadar takım olmaz olayına katılmıyorum. Yani 15 Milyon nüfus yaşıyor İstanbul'da. Çoğu Avrupa ülkesinden daha fazla bir nüfus bu. Örneğin 2 takımı final 4 yapan Yunanistan'dan daha fazla. Dolayısıyla Istanbul'da istisnai bir durum var. Tek sıkıntı salon ve fikstür konusunda yaşanabilir. Başiktaş ve Efes Sinan Erdem'de oynayacaktır. Önümüzdeki sene bizim içinde Sinan Erdem adı geçiyordu. Eurolig 3 takıma aynı salonda müsade etmez. Fikstürde sorunlar yaşanır. Eğer biz İpekçi'de kalırsak "aynı şehirden bu kadar takım olmaz" diye bir kısıtlamaya takılacağımızı düşünmüyorum.

SON DAKİKA / Beşiktaş Milangaz gelecek sezon Euroleague'de gruplara direkt olarak katılacak. / NTVSpor

Adamların bala bak.

Oysa ki biz bu sezon başı gruplara kalabilmek için ne yollardan geçmiştik..

Saçma sapan bir organizasyon düzenleme kriterleri var.Bjk sadece finale kaldı diye gruplara kalması saçmalık.O zaman Gs neden geçen yıl onca ön eleme maçı oynadı ?

euroleague nin açıkladığı listede unicaja malaganın ismi var ligi 9. bitirip play offa kalamamış takıma A lisansı verilebilir mi mümkün değil diye biliyordum birde Lottamatica Roma nın adı da var yanında notta olsa onlarda play off a katılamadı....

Bizim ligimiz ABC'den sonra avrupanın en iyi ligi ve Avrupadaki ekonomik krizi düşünürsek yatırıma hızlı bir şekilde devam eden bir ülkeyiz. EL bizim ülkemizi görmesi güzel. Avrupada bir çok önemli kulubün bütçe kısıtlamasına gidiyor. Bu da bizi önemli kılıyor. Herhalde bundan sonra A lisanslı takımla finalde karşılaşan takım EL'ye direk gidecek.

Bizim ise Ön eleme ve Will Card hakkımız hala sürüyor. Bu olaydan sonra will card düşük ihtimal ama ön eleme oynacağız gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...