Kerm bey tamam alkışlıyoruzda bu zihniyette gidersek her yıl 4. mü alkışlayacağı adamlar bir yılda nereye geldi biz kaç yıldır nereye geldik. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum ve herkes birşeyleri görmek istemiyor kalite adam alacaksın. Paramı yok 2 sene idare edersin 3. sene harca parayı garantisi olmasada şampiyonluğa oyna bu kalite adamlarla olur. Basket öyle alacaksın bekleyeceksin olması için değil heryıl herkes takımını komple değişiyor basket böyle birşey. Şu takıma yabancı olarak 2 tane kalite adam alsaydık bence banko şampiyon olurduk harcayıpta 3. mü olacağız ozaman kulüp yıllık hep 1-2 milyon euro harcasın yeter parada cebimizde kalsın. Hem euroligde olmaya çalışıyoruz hemde arada bir oraya gidiyoruz 2-3 yıl peşpeşe gidebilsek bizi alırlardı oraya devamlılık olacak.
Ayrıca ben olsam bu eurolig sistemi için tek başımada olsa dava açarım çok haksız bir sistem lisansı al ligde birşey yapma ama direk katıl bu yarışmacı ruhuna aykırı zaten bir süre sonra bundan vazgeçeceklerdir. O zaman lisansı alanların dışındakiler niye yatırım yapsınki . Buna federasyonlarında itiraz etmesi lazım hakeden gitsinki ozaman herkes yatırım yapar.
Adamlar diye kastettiğin sanırım BJK. Tabii ki takdir ediyorum, bizden iyiydiler ama onların başarısı çok istisnai, her zaman olabilecek bir şey değil bence. Seneye Arroyo ve Mensah-Bonsu'yu kaybederlerse aynı seviyeye gelebileceklerinden şüpheliyim. Mühim olan devamlılığı yakalamak. Ana hedef lig ise eğer geçen sezon 23 galibiyetle bitirdik, bu sezon 25. Seneye 26 veya 27 olursa bence hala doğru yoldayız demektir. Elbette gözümüz, aklımız yine şampiyonlukta olacak. Olamasak da enseyi karartmamalı çünkü aynı yolda devam edersek eminim ki şampiyonluklar da gelecek. 90'lı yıllarda lig Efes ve diğerleri olduğu gibi GS ve diğerleri haline getirmek bile mümkün olabilir. Ama BJK'nin yaptığını biz de yapar kumar oynarsak ve tutmazsa Halil Üner'li günlere dönüşün başlangıcı olur diye düşünüyorum.