Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kerm bey tamam alkışlıyoruzda bu zihniyette gidersek her yıl 4. mü alkışlayacağı adamlar bir yılda nereye geldi biz kaç yıldır nereye geldik. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum ve herkes birşeyleri görmek istemiyor kalite adam alacaksın. Paramı yok 2 sene idare edersin 3. sene harca parayı garantisi olmasada şampiyonluğa oyna bu kalite adamlarla olur. Basket öyle alacaksın bekleyeceksin olması için değil heryıl herkes takımını komple değişiyor basket böyle birşey. Şu takıma yabancı olarak 2 tane kalite adam alsaydık bence banko şampiyon olurduk harcayıpta 3. mü olacağız ozaman kulüp yıllık hep 1-2 milyon euro harcasın yeter parada cebimizde kalsın. Hem euroligde olmaya çalışıyoruz hemde arada bir oraya gidiyoruz 2-3 yıl peşpeşe gidebilsek bizi alırlardı oraya devamlılık olacak.

Ayrıca ben olsam bu eurolig sistemi için tek başımada olsa dava açarım çok haksız bir sistem lisansı al ligde birşey yapma ama direk katıl bu yarışmacı ruhuna aykırı zaten bir süre sonra bundan vazgeçeceklerdir. O zaman lisansı alanların dışındakiler niye yatırım yapsınki . Buna federasyonlarında itiraz etmesi lazım hakeden gitsinki ozaman herkes yatırım yapar.

Adamlar diye kastettiğin sanırım BJK. Tabii ki takdir ediyorum, bizden iyiydiler ama onların başarısı çok istisnai, her zaman olabilecek bir şey değil bence. Seneye Arroyo ve Mensah-Bonsu'yu kaybederlerse aynı seviyeye gelebileceklerinden şüpheliyim. Mühim olan devamlılığı yakalamak. Ana hedef lig ise eğer geçen sezon 23 galibiyetle bitirdik, bu sezon 25. Seneye 26 veya 27 olursa bence hala doğru yoldayız demektir. Elbette gözümüz, aklımız yine şampiyonlukta olacak. Olamasak da enseyi karartmamalı çünkü aynı yolda devam edersek eminim ki şampiyonluklar da gelecek. 90'lı yıllarda lig Efes ve diğerleri olduğu gibi GS ve diğerleri haline getirmek bile mümkün olabilir. Ama BJK'nin yaptığını biz de yapar kumar oynarsak ve tutmazsa Halil Üner'li günlere dönüşün başlangıcı olur diye düşünüyorum.

Akşam gazetesinde şöyle bir haber vardı . Biz geçen sene b lisansı alamadan d 2 ön eleme oynadık bjk direk gidecek buda aldıkları avrupa kupası sayesinde olmalı . İşte bakış açısı. Biz basketçi kazanmaya çalışıyoruz sanki görevimiz bu elalem kaliteli yabancı alarak neler başarıyor buda hocamızın kulağına küpe olmalı. Ama Bizim öyle taraftarımız varki kise kusura bakmasın 2. lik 3.lük başarı olur hale geldi bu galatasarayın ilkelerine aykırı benim de görüşüm galatasarayın görüşüylen aynı 2. lik bile başarısız olmuş demektir bazı arkadaşlar farkındadır geçen yıl 2. busene 3. 4 lük bakalım seneye ne olacak. belkide alkışa devam.
avrupa kupasıyla alakası yok bjk nin biz 2. olurken ispanyada bilbao italyada cantu gibi euroleague lisans sahibi olmayan takımlar final oynadığı için ve ülke sıralamasıyla cantu-bilbao alındı ve sıra bize gelmedi yani istisna oldu bizde bjkde ise böyle bir durum yok

Açıkçası A lisans alabilmemiz için diğer 2 ekibin düşmesi ile mümkün değil.Bizim patlama yapmamız gerekir.
Anadolu Efes:Euroleague'in en büyük sponsorların ayrıca ne kadar beceriksizde olsalar her yıl milyonlar döküyorlar.Euroleaguede biraz Ekonomi> Başarı mantıgından dolayı A lisansını önümüzdeki 15-20 yıl almaz..

Fenerbahce Ülker:Son yapılan salon hamlesi ile onlarda en az 7-8 yılını garantiye aldı.Neden derseniz EL yönetimi o salonu yaptıktan sonra kesintiye gideceklerini düşünmez ve para akmaya devam eder.Ayrıca o ayarlarda salon yok Avrupada o yüzden Bortemou orada maç oynatmak ister.Ve sonucta bu yıl biz gidene kadar sayıca en potansiyelli taraftar onlardı.Ha bu yılda ortalamada geçmişler nasılsa?

Bjk Milangaz ise bana göre tarihinde ilk ve tek olarak bu yıl gider.

Velhasıl Kelam Ülker ve Efes Euroleague eski topragı denebilir onlarla oynayan bir çok takım havlu attı 6-7 takım kaldı yıllardır Elde olan prestijleri çok fazla.Yani sistem her ne kadar adaletsizlik olarak sayılabilsede budur.Hani birazda Asansör tarzı takımların olmaması Marketingi artırdıgı için Organizatör her zaman haklıdır.Biz ise Önce adam gibi bir kadro kuralım.Sonra 3-4 yıla ''Aslantepede değil daha merkezi bir yerde Florya civarı olabilir'' 10-12 bin kişilik ipekçi tarzı alçak tavanlı tek katlı bir salon yapalım o zaman 10 yıl garantiye aldık deriz.Ha bu yıl Eurocupa gittik diye çorbacılardan bir takım kurulursa 10 yıl falan unutalım ELyi.

Son bir not Uefa Şampiyonlar Ligi>ULEB Euroleague>Uefa Avrupa ligi yanlış anlasılmasın şampiyolukları karşılaştırmadım sadece benim gözümdeki degeri budur.

aj milano italya liginde finale yükseldi.bu bizim için güzel bir gelişme cantu normal sezonu 3. bitirdiği için belki öneleme oynayabilir.euroleague de geçen sezon başarısız sayılmazlar ve tarihlerinden dolayı sempati beslenen bir takım.

11-12 EUROLEAGUE REGULAR SEASON TEAMS
Anadolu Efes ++++
Turkey

Asseco Prokom++++
Poland

Belgacom Spirou---
Belgium

Bennet Cantu----
Italy

Gescrap BB (valencia)
Spain
Bizkaia Bilbao Basket

Brose Baskets(almanya şampiyonu)
Germany

Caja Laboral++++
Spain

CSKA Moscow++++
Russia

EA7 Emporio Armani+++
Italy

FC Barcelona Regal++++
Spain

Fenerbahce Ulker++++
Turkey

Galatasaray(beşiktaş)
Turkey

KK Zagreb???
Croatia

Maccabi Electra+++++
Israel

Montepaschi Siena+++++
Italy

Olympiacos++++++
Greece

Panathinaikos+++++
Greece

Partizan mt:s++++
Serbia

Real Madrid++++
Spain

SLUC Nancy(fransa şampiyonu)
France

Unicaja++++
Spain

Unics Kazan(khimki)
Russia

Union Olimpija????
Slovenia

Zalgiris++++++
Lithuania

+ işareti koyduğum takımlar kesin olarak katılacak takımlar olacak.kk zagrep geçen sezon cibona'nın yerine katılmıştı fakat kötü bir sezon geçirdiler ve maddi sıkıntıları vardı cibona yada kk zagreb ikisinden biri katılabilir. union olimpija da son oynadığımız maçta maddi olanaksızlıklardan dolayı genç oyuncuları ile istanbul'a gelmişti.onlar konusunda da zagreb takımları gibi bir durum var euroleague turnuvayı olabildiğince yaymaya çalışıyor yoksa zaten son halleri ile euroleague de işleri yok.geriye cantu ve spirou kalıyor.spirou da bizim gibi geçen sezon eleme gruplarından gelerek katılmıştı eurolegue.spriou yerine tekrar önelemeden gelecek takını koyarsak ve zagreb ve olimpija nın ülke kontenjanından katıldığını varsayarsak işimiz gerçekten zor.ayrıca önümüzdeki iki final4 londra'da oynancak ve bu yüzden bir ara ingiliz takımı vardı bunu tekrar uygulayabilirler.bu tablo büyük ihtimal ile öneleme oynayacağız görüntüsü veriyor.bizi direk gruplara alacak wild card için ekmek çıkmaz gibi gözüküyor.önelemeye katılırsak ipekçi'ye alırız umarım finalleri.ayrıca bu sezon elemeden sadece bir takım gruplara katılabilecek.

euroleague'siz bir sezon gecirmeyiz inşallah.. bjk tarihte bir defa olabilecek bir balla direkt katılım elde ettiği anda şok oldum.. işimiz gerçekten çok zor direkt katılım için.. şansımız var ama o şansın bize gülmesi için ensesi kalın yönetici lazım o da bizde yok.. velhasıl eğer ön elemeye mecbur kalırsak evsahibi olmak için var gücümüzle çalışmalıyız ( yani işimiz yine yönetime kaldı ).. ev sahipliği çok önemli bi faktör çünkü bu sene hem tek takım alacaklar hemde elemeye 16 takım yerine 8 takım katılacak ve bu takımlarda baba takımlar olacak en az bizim kadar isteyecekler..

Bir taraftarın hevesi işte böyle kırılır. Yönetim bunu başardı. Bir gündür normalde yüzlerce mesaj yazılan foruma toplam 5 tane bile mesaj yazılmadı. Bravo yönetim hor gör sen basketbolu...

evet yönetim rezalet. ben de soğudum maalsef. GS'den değil, yönetimden. basketbol şubesindekilerden.

oktay hoca ile sözleşme bile yenileyemen, andriç'i opsiyonu olmasına rağmen uzatmayan ve kulüpten kaçıran ki bence bu kararı oktay hoca değil şubedeki biri aldı adım gibi eminim(çünkü gelecek sezon için sözleşmesi olmayan bir koç neden gelecek sezon için bir oyuncuyu takımdan göndertsin ki?), 1 tane transfer dedikodusu bile olmayan bir anlayış. Euroleague için uğraşmayan....

khimki'nin rus liginde finale yükselmesi ve roma'nın ligdeki durumu sebebiyle 2 wild card boşta.. roma geçen senede aynı durumdaydı ve hakkı milanoya verildi.. bu senede yine milanoya verilmesi çok muhtemel.. geriye kalıyor 1 wild card.. söylenenlere göre onunda euroleague'nin sahibi uleb ispanyol merkezli bir yapı olduğundan, bilbaoya verilmesi büyük olasılık.. söylenenlerle gerçekleşirse elemelerde yerimizi alacak gibiyiz.. inşallah oradada başarı gösterip euroleague'ye adımızı yazdırırız.. herzaman söylerim seneye euroleaguesiz bir sezon geçirmek istemiyorummmm..

Bu Euroleague konusu tabi ki çok önemli ancak taraftarlarda oluşan 'vah vah Euroleague'e gidemiyeceğiz yazık yazık' tavrını da pek anlayamıyorum açıkçası. Tamam Avrupanın vitrini, geçen yıl renk kattık filan ama sonuçta bu takım ön elemeye de katılsa, oradan elenip Eurocup'a da gitse o kadar büyük bir üzüntü olmamalı. Sonuçta her yıl 1.kupada oynamadık ve Eurocup'u eski adıyla Uleb Cup'u kazanan takımlar da dikkat ederseniz yıllardır hep belli bir seviyede, yatırımda ve hem kendi liglerinde başarılı ve Euroleaguede sırıtmayan takımlar olmuştur. Sonuçta geçen sezonki muhteşem havayı küçümsemek için söylemiyorum ama geçmiş yılları unutarak Euroleague'i ölüm kalım meselesi haline getirmek pek doğru değil diye düşünüyorum çünkü aksi bir durumda taraftarlarda oluşan olumsuz hava takıma ve yöneticilere yansır ve gereksiz bir psikolojik dezavantaja sebep olur. Çok değil biraz geçmişe gidersek 2008'de Murat özyerle beraber dee brown, robert hite, Chris Owens, Cüney erden, Hüseyin Beşok gibi oyuncularla Uleb cup'ta 4.olduğumuz sezon da uzun yıllar sonra Galatasaray'ın erkek basketbolunda yükseliş sezonu olmuştu. Son olarak bugünden geriye gidersek Eurocup'ı Khimki-Uniks Kazan-Valencia-Lietuvos Rytas-DKV Joventut-Real Madrid gibi takımların kazandığını ve bu kupaya düşüldü diye basiretsiz bir kadro kurulmaması gerektiğini unutmayalım ki bence Oktay Mahmuti böyle bir duruma izin vermez ve hedefi bu kupayı kazanmak olarak koyar umarım.

Eyüp Yıldız ‏@eyupyildizz
GS @euroleague ön elemesi oynayacak Wild Card malesef alınamamış.

Ön eleme oynuyacagız dediğine göre bu şartlarda bu da başarı herhalde

WildCard EA Milano'ya verildi.

iyi de bu yil iki wild card vardi.. Biri lottomatica roma'dan gelen o zaten EA Milano'ya gider gecen yil oldugu gibi.. Bir de Khimki'nin finale cikmasi nedeniyle C Lisansinin bosa cikmasi ile gelen wild card var.. Orada biz mi oluruz Bilbao mu, valencia mi belli degil benim bildigim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...