Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Böyle bir çifte standart olamaz b,z geçen sene Bjk'nin bu sene yaptıklarından fazlasını yaptık elemelerde süründük. Alnımızın akıyla çıktık euroleague'de final oynayan iki takımı da yendik. Salonu full doldurduk Avrupa'nın en iyi basketbol taraftarı olduğumuzu her maç fazlasıyla gösterdik. Bjk bizim formsuz ve yorgun dönemimizde bizi yenerek Euroleague'i çok mu etkiledi acaba. Elemelere gidersek ve yine gruplara kalırsak Euroleague yönetimine gerekli tepkiyi maçlarda göstermeliyiz. Maç başında 5 dk susarak veya arkamızı sahaya dönerek...

Yarı final maçlarının önemini belirtmek için, millet gaza gelsin diye çok uğraştık ama malesef genel olarak taraftarımız futbol şampiyonluğunun etkisiyle büyük bir rehavete kapıldı. Takımı canlandırarak değil de rehavet içinde yolladık oraya. Şimdi Beşiktaş gidiyor diye kimseye sitem hakkımız yok bence. Sorumlu takım, taraftar ve saha dışına etkisiz kalan yönetimdir. Bu da bize iyi bir ders olur umarım.

Geçen seneyle bu seneyi karşılaştırmamak gerekiyor, statü değişti. Geçen senekiyle aynı değil. Play-Off performansıyla Beşiktaş haketti ve lige katılıyor. Daha fazla söylenecek bir şey yok bence.

Bu arada ben mutlaka eleme oynayacağımıza inanıyorum ve inşallah evsahipliği de verilecek bize. Ben buna inanıyorum. O zaman da rehavette olursa işte o zaman bütün sezonu kaybederiz.

bu saatten sonra çok daha güçlü bi takım yaratmak şart oldu.yönetim özellikle bu sezonda basketbola artan ilgiye karşı kesinlikle sessiz kalmamalı ve çok iyi transferler yaparak hem avrupada hem türkiye liginde taraftarıyla ekol bi takım haline gelmek için gerekli çabayı göstermelidir.benim düşüncem ne ülker ne efes ne de beşiktaştan eksik bi takım kesinlikle değiliz.bunu da bbl de normal sezonu lider olarak bitirerek gösterdik zaten.

euroleague tam saçma işler yapıyor kurallara göre malaga haketmediği halde euroleague de sebebi ise 18 takımlı ispanya ligini 9. bitirmişler yani ilk bölümde olduğu için hakları varmış...roma 16 takımlı ligde 9.olduğu için lisansı alınmış bu kadar saçma bir iş görmedim euroleague saçma işlere kalkıştı ve play offa giremeyen malaga euroleaguede bu kadar kural ihlali varken bize 4 takım kuralı deyip euroleague ön elemesine almazlarsa çok saçma olur...

euroleague tam saçma işler yapıyor kurallara göre malaga haketmediği halde euroleague de sebebi ise 18 takımlı ispanya ligini 9. bitirmişler yani ilk bölümde olduğu için hakları varmış...roma 16 takımlı ligde 9.olduğu için lisansı alınmış bu kadar saçma bir iş görmedim euroleague saçma işlere kalkıştı ve play offa giremeyen malaga euroleaguede bu kadar kural ihlali varken bize 4 takım kuralı deyip euroleague ön elemesine almazlarsa çok saçma olur...

Ligdeki takım sayısının yarısı kadar sırada yer almak gerekiyormuş. Burada bazı arkadaşlar öyle yazmıştı. 18 takımlı bir ligde en az 9. olmak gerekiyormuş yani.

Wildcard olayını bilemem ama ön elemeye gideriz çok yüksek ihtimal,8 takım olacak ön elemede ve orada kesin en az bir Türk takımı olacaktır o da biz oluruz

Arkadaşlar farkındaysanız euroleague sitesinde * işaretiyle bazı ibareler var. Orada a lisansının yükümlüklerini yerine getirmeyen takımlardan alınıp başka takıma verileceğini söylüyor. Ayrıca en altta elemeler için wild card hakkı saklıdır ibaresi var. unicaja malaganın lisansı gitse bile onu muhtemelen bir ispanyol takımına (muhtemelen bilbao veya valenciya) veririler. Ama bizim eleme şansımız hala devam ediyor. Beşiktaşın şansı bu sene statünün değişmesi ve direkt katılacak takım sayısının artmasından kaynaklandı. Yoksa bir çifte standart yok o konuda.Umarım bir şekilde elemelere kalıp yeniden euroleague'de yer alırız..

Koca sezon Euroleague büyüsüne kapılıp, büyük hayal kırıklığıyla sezonu kapadığımızı hatırlatmak isterim.
Yine tek derdimiz Euroleague olmasın, varsın eksik kalsın gerekirse.

Beşiktaş'ı Euroleague'e direkt alan Efes pilsen'dir. Euroleague'in en büyük üç sponsorundan biri olan Efes Pilsen'in başkanı ile geçenlerde bir araya gelen Bjk başkanı görüşmenini içeriğiyle ilgili bilgi vermedi ancak bence lobi çalışmaları yapıldı ve geçen sene bizim yaptığımızdan fazlasını yapmayan Bjk hakkımız olan direkt katılma hakkını elimizden aldı. Bana kimse masal anlatmasın büyük oyun oynandı üzerimize hakemlerinnden tutun Efes'ine kadar...
Öyle yıldız mıldız almaya da gerek yok artık madem Euroleague pazarın büyümesini değil Bjk ı alarak küçülmesini istiyor devam etsin bakalım biz de Eurocup'ta Euroleague i sonuna kadar hak eden takımımızla taraftarımızla koçumuzla yalandan bir sene kaybedelim...

Bence elemelere muhakkak katılacağız ve büyük ihtimallede bu senede gireceğiz Eurolige.Ama kötü olan geçen seneki gibi direk katılamayacağımızdan kaliteli oyuncular ilk olarak bizi tercih etmeyecektir.Daha sonraları ise bütün kaliteli oyuncular takımlarla anlaşınca transfer edecek oyuncu kalmayacak (geçtiğimiz sezon gibi).Şampiyonluğu kaçırdığımızamı üzülsek , Eurolige giremediğimizemi üzülsek ne diyelim hayırlısı böyleymiş.Seneye Eurolige giremesekte eurocup'dan çok lige çok fazla konsantre olup %100 şampiyon olmalıyız.

aynı şehirden 4 takım kuralını bilmiyorum ama öyle birşey varsa,geçmiş olsun...gerçi aynı şehir dediğin istanbul,yunanlıları topla,hırvatları topla,slovenleri topla,litvanyalıları topla istanbul kadar oluyorlar zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...